ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Πειθαρχική δίωξη στον Κάκο λόγω Μήτρογλου!

Πειθαρχική δίωξη στον Κάκο λόγω Μήτρογλου!

Ημερομηνία: 28/01/2011
Πειθαρχική δίωξη στον Κάκο λόγω Μήτρογλου! Των Θάνου Μπλούνα, Γιώργου Παπαδημητρόπουλου

- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ -

Ο Κώστας Μήτρογλου ζήτησε «συγνώμη» για τον τρόπο που πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό (κατέβασε το σορτσάκι του) βγαίνοντας από το γραφείο του αθλητικού εισαγγελέα, Κώστα Σιμιτζόγλου, όμως το θέμα δεν τελείωσε.
Την Πέμπτη 27/1 ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε πειθαρχική δίωξη για το θέμα όμως δεν στρέφεται κατά του ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου αλλά κατά του διαιτητή του αγώνα Τάσου Κάκου.

Η δίωξη απευθύνεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στρέφεται κατά του διεθνή διαιτητή επειδή «δεν αποτύπωσε το περιστατικό στο φύλλο αγώνα» κάτι που αποτελεί «ουσιώδη παράλειψη καθηκόντων».
Ο πανηγυρισμός του Μήτρογλου χαρακτηρίζεται «ανάρμοστη διαγωγή» και «έργω εξύβριση».
Τέλος αναφέρεται ότι στο διαιτητή πρέπει να επιβληθεί ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον ενός μήνα.
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στην άσκηση δίωξης κατά του Κάκου βασίζεται άρθρο 10 παρ. 7 εδ. α του πειθαρχικού κώδικα και στο άρθρο 15 παρ. 1,7 του ΚΑΠ.
Το άρθρο 10 του πειθαρχικού κώδικα αναφέρει ότι «ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα στο φύλλο αγώνα πλην των περιπτώσεων των παραβάσεων ποδοσφαιριστών οι οποίες επισύρουν κίτρινη κάρτα».
Ο Μήτρογλου τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα αλλά ο τρόπος πανηγυρισμού δεν αναφέρθηκε στο φύλλο αγώνα.
Στο άρθρο 15 παρ. 1 του ΚΑΠ αναφέρεται ότι η παράλειψη από τον διαιτητή να σημειώσει στο φύλλο αγώνα το παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε ο ποδοσφαιριστής δεν συνεπάγεται αδυναμία επιβολή πειθαρχικής ποινής από το αρμόδιο όργανο εφόσον με οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό μέσο αποδεικνύεται η ταυτότητα του αποβληθέντος ή παρατηρηθέντος ποδοσφαιριστή.
Στο άρθρο 15 παρ. 7 αναφέρεται ότι «παράβαση του διαιτητή σε ότι αφορά τις επιβαλλόμενες σ’ αυτόν υποχρεώσεις από το παρόν άρθρο, συνεπάγεται την παραπομπή του από το ΔΣ της διοργανώτριας στην αρμόδια επιτροπή και τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον ενός μηνός».

Αναστάτωση σε ΚΕΔ/ΕΠΟ
Η πειθαρχική δίωξη κοινοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 27/1 εκτός από το ΔΣ της Σούπερ Λιγκ στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιο και στον πρόεδρο της ΚΕΔ, Β. Τεροβίτσα.
Όπως πληροφορηθήκαμε όταν στην ΚΕΔ έμαθαν την πειθαρχική δίωξη και το περιεχόμενό της υπήρξε αναστάτωση και έγιναν κάποιες επαφές για να δουν πως θα αντιμετωπίσουν το θέμα.
Επίσης η ΚΕΔ απασχολήθηκε με το κατά πόσο μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα από τους πλέον σημαντικούς διαιτητές που έχει από την στιγμή που του έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη.
Η παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα ήταν μη αναμενόμενη αλλά πλέον το θέμα που πηγαίνει στη Σούπερ Λιγκ που θα πρέπει να αποφασίσει επί του πανηγυρισμού του Μήτρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου