ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Κίνδυνος για ΑΕΚ ενόψει Παναθηναϊκού!

Κίνδυνος για ΑΕΚ ενόψει Παναθηναϊκού!

Κίνδυνος για ΑΕΚ ενόψει Παναθηναϊκού! 
Μια επιβαρυντική έκθεση της αστυνομίας που μιλά για επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομικών μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ, προκαλεί «πονοκεφάλους» στην ΠΑΕ ΑΕΚ που απειλείται με ποινή κεκλεισμένων των θυρών για μία έως δύο αγωνιστικές, έπειτα από πειθαρχική δίωξη που της άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας για «ευρείας κλίμακας» γεγονότα! Και ως γνωστόν, το επόμενο εντός έδρας ματς της Ένωσης είναι αυτό με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο!

Άπαντες αιφνιδιάστηκαν με την πειθαρχική δίωξη για ευρείας κλίμακας επεισόδια που άσκησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης εις βάρος της ΑΕΚ. Κι αυτό, διότι ουδείς είχε αντιληφθεί ότι πριν, στην διάρκεια ή μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, έλαβαν χώρα επεισόδια κατά τα οποία: α) υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, β) υπήρξαν εκτεταμένες φθορές ξένης περιουσίας, γ) χρειάστηκε να κληθούν επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις από αυτές που αρχικά είχαν προβλεφθεί. Αναφέρουμε τα παραπάνω τρία στοιχεία, διότι αυτά και μόνο αυτά συνθέτουν –βάσει κανονισμού- την έννοια των επεισοδίων «ευρείας κλίμακας».

Η πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΑΕΚ ασκήθηκε βάσει της έκθεσης της αστυνομίας, όπου και αναφέρονται συγκρούσεις 300 οπαδών με τα αστυνομικά όργανα και πετροπόλεμος. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έκρινε πως όλα αυτά αποτελούν γεγονότα ιδιαιτέρως σοβαρά γι’ αυτό και τα χαρακτήρισε όπως προαναφέραμε.

Οι προβλεπόμενη ποινή για «ευρείας κλίμακας» επεισόδια είναι μία έως δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη και αν τιμωρηθεί με μία αγωνιστική, θα την εκτίσει στη ρεβάνς του 2-0 με τον Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Αν τιμωρηθεί με δύο, τη δεύτερη θα την εκτίσει στην επίσης δύσκολη αναμέτρηση με τον Άρη για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Σούπερ Λίγκα είχε ανακοινώσει αρχικά πως η ΑΕΚ θα απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή! Αν συνέβαινε αυτό, τότε –βάσει κανονισμού- δεν θα προλάβαινε να εκτίσει την όποια ποινή της με τον Παναθηναϊκό, καθώς θα έπρεπε να μεσολαβεί πενθήμερο! Για άγνωστους λόγους, έπειτα από λίγα λεπτά, το «λάθος» στην επίσημη ιστοσελίδα της λίγκας διορθώθηκε και έτσι η Ένωση θα απολογηθεί την Πέμπτη, οπότε και προλαβαίνει πλέον να εκτίσει ποινή με τους «πράσινους»!
Αναλυτικά οι κλήσεις σε απολογία:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 27/01/2011 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 19η αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Σε συνέχεια του «υπ’ αριθμ. πρωτ. 3000/11 έγγραφου του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, δυνάμει του οποίου ασκείται καθ’ υμών πειθαρχική δίωξη και σας καλούμε ενώπιον της Επιτροπής, την Πέμπτη 27-1-2011 και ώρα 13.00 προς απολογία, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών».

Β) ΠΑΕ Άρης: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Διεθνής Ενωσις Εργοτέλης-ΠΑΕ Αρης.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ.,5, 14 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Ηρακλής: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Καβάλα-ΠΑΕ Ηρακλής.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Κέρκυρα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Κέρκυρα-ΠΑΕ Λάρισα.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ.,5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Καβάλα, Ι. Σοκολάκης (φροντιστής): Για τη συμπεριφορά του φροντιστή της ΠΑΕ κ. Ι. Σοκολάκη στον αγώνα ΠΑΕ Καβάλα-ΠΑΕ Ηρακλής.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ.,5, 11 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστ. Τρίπολης-ΠΑΕ Ολυμπιακός.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ζ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Θ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου