ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Περί ερασιτέχνη




Περί ερασιτέχνη
25/1/2011
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...Στο σημείο μηδέν φτάνει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος του σχεδιασμού για την εξεύρεση λύσεων που θα καταστήσουν βιώσιμο τον σύλλογο. Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του rednews.gr, ο πρόεδρος Λεωνίδας Θεοδωρακάκης έχει πραγματοποιήσει μία σειρά επαφών με επιφανείς φιλάθλους του Ολυμπιακού, που μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά και στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. –μάλλον στο τέλος της εβδομάδας- θα ενημερώσει σχετικά τα μέλη της Διοίκησης. Παρόμοιες κινήσεις έχει κάνει και ο αντιπρόεδρος Νίκος Καραχάλιος ο οποίος «τρέχει» και το project«Ολυμπιακός 2020».


Πρόθεση των δύο ανδρών είναι να ενημερώσουν, επίσης, για τη διαμορφωθείσα κατάσταση τους άμεσα εμπλεκόμενους, που δεν είναι άλλοι από τους αθλητές και τις αθλήτριες των τμημάτων. Για αυτό πριν από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα μιλήσουν μαζί τους –πιθανότατα με τους αρχηγούς των ομάδων- καθώς και με τους team manager και τους εφόρους. Ολοι περιμένουν να μάθουν ένα, κατά προσέγγιση, χρονοδιάγραμμα πληρωμών. Όπως τόνισε στο rednews.gr διοικητικό στέλεχος του Ερασιτέχνη προτεραιότητα αυτές τις πρώτες 60 ημέρες από την αλλαγή του Δ.Σ. ήταν η καταγραφή των οφειλομένων, η «συμπίεση» των εξόδων της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και η εκπόνηση ενός προγράμματος πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η νέα Διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογικές αρχαιρεσίες του Φεβρουαρίου.

Η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ολυμπιακός ήταν και παραμένει δύσκολη. Είναι πάντως σημαντικό που κανείς δεν προσπαθεί να την «ωραιοποιήσει» καθώς αυτή την ώρα οι καθαρές κουβέντες αποτελούν προτεραιότητα για την απεμπλοκή από την κρίση. Εξάλλου, όσοι περιμένουν τον από μηχανής Θεό ή τον άνθρωπο με το μαγικό ραβδάκι θα …περιμένουν πολύ. Αντίθετα, όσοι έχουν αντιληφθεί την πραγματικότητα είναι σε θέση να δώσουν χείρα βοηθείας στον ταλαιπωρημένο Ερασιτέχνη Ολυμπιακό.

Οσον αφορά τους προέδρους της Π.Α.Ε. και της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη και Παναγιώτη Αγγελόπουλο παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις. Πηγές και από τις δύο ερυθρόλευκες Α.Ε. αναφέρουν ότι φυσικά και θα βοηθήσουν. Αρκεί βέβαια να υπάρχει σχέδιο προοπτικής και όχι πασαλείμματα σαν και αυτά που έκανε με κάθε προχειρότητα η προηγούμενη Διοίκηση. Το πιο εύκολο και για τους δύο θα ήταν να δώσουν από ένα εκατομμύριο ευρώ και να λυθεί, πρόσκαιρα όμως, το οικονομικό πρόβλημα. Στη συνέχεια τι θα συμβεί όμως; Θα περιμένουν στο ισόγειο της Πλατείας Αλεξάνδρας να βγάζουν συνεχώς οι δύο πρόεδροι το …φίδι από την τρύπα;

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός θα πρέπει να ξαναγίνει …Ερασιτέχνης. Δεν είναι δυνατόν σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες να έχουν συμβόλαια τα οποία προσεγγίζουν τα αντίστοιχα των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου ή μεγαλύτερα από τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών της Β’ Εθνικής. Η αναπροσαρμογή των οικονομικών δεδομένων των αθλητών δεν πρέπει να είναι οριζόντια αλλά πρέπει να υπάρξει μία δίκαιη επαναπροσέγγιση σύμφωνα πάντα με το όποια έσοδα του κάθε αθλήματος. Αν δεν «σπάσεις αυγά δεν φτιάχνεις ομελέτα» λέει ο ελληνικός λαός και στον Ερασιτέχνη τους επόμενους μήνες επιβάλλεται να σπάσουν πολλά αυγά. Αν επιθυμούν όλοι ο σύλλογος να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί θα πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις. Τόσο από τη Διοίκηση όσο και από τους προπονητές, αθλητές και αθλήτριες. Για πιο λόγο να έχεις συμφωνητικό των 9 δραχμών όταν ξέρεις ότι θα στα χρωστούν και όχι συμφωνητικό των 4 δραχμών το οποίο μπορούν να στο καλύψουν; Ελάχιστοι θα κουνήσουν μαντήλι στον σύλλογο καθώς αυτές τις στιγμές θα πρέπει να κυριαρχήσει και από την πλευρά των πρωταγωνιστών το: «Κάλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι».

*Είναι ανεπίτρεπτο να χάνουν με κατεβασμένα τα χέρια από την ΑΕΚ με 3-0 σετ. Ταυτόχρονα έχει καταντήσει κουραστική η δικαιολογία, δεν υπάρχει υποδοχή. Πέρυσι 7 αθλήτριες έδιναν μάχη μέσα στο παρκέ. Φέτος τι άλλαξε που γέμισε και ο πάγκος; Και πέρυσι απλήρωτες ήταν οι 7 που είχαν μείνει. Απλά πέρσι άκουγαν σχόλια του τύπου είναι ηρωίδες και ανέβαινε η ψυχολογία ενώ εφέτος ειδικά οι ακραίες δεν έχουν ψυχολογία όταν τις κράζει συνεχώς στον Τύπο, για την υποδοχή, ο ίδιος ο προπονητής τους.

*Κάποιοι από τους …προηγούμενους ψιθυρίζουν ότι αυτοί έφτιαξαν την ομάδα βόλεϊ ανδρών που τα πηγαίνει περίφημα παίζοντας με νεαρούς παίκτες. Δεν έκαναν και κάτι σπουδαίο. Εξάλλου, αυτοί δεν πανηγύριζαν δίπλα στον Μίλκοβιτς που πλήρωναν ο Αγγελόπουλος και ο Μαρινάκης; Αυτοί δεν πανηγύριζαν δίπλα στον Κρίστιανσον το νταμπλ της ομάδας που βρήκαν στημένη από τον Θεοδωρακάκη; Για να μαθαίνετε και την αλήθεια, ο άνθρωπος που πρέπει να ευχαριστούν όλοι για το επίπεδο της ομάδας βόλεϊ ανδρών είναι τόσο χαμηλών τόνων που άλλος στη θέση του θα είχε καβαλήσει καλάμι. Όμως, οι πρόεδροι της ΠΑΕ και της ΚΑΕ ευτυχώς τον ξέρουν. Γιατί είναι ο μόνος με τον οποίο συνεργάστηκαν άψογα τα τελευταία χρόνια. Δεν γράφουμε όνομα αλλά για να μην πάει αλλού το μυαλό σας δεν είναι ο Ταρνατώρος.

*Καλά κάνουν και κρατάνε χαμηλούς τόνους στο ποδόσφαιρο παρά το συν 7. Εφέτος είναι ανεβασμένο το επίπεδο του πρωταθλήματος και όσο εύκολα χτίζεις διαφορά τόσο εύκολα μπορεί να την χάσεις.

*Τελικά του χρόνου ο Ολυμπιακός θα έχει πόσους τερματοφύλακες; Κάθε ημέρα …μεταγράφεται και ένας καινούργιος. Παιχνίδια των μάνατζερ.

*Καλός ο Φουρτούνης αλλά αν είχαν ακούσει κάποιοι πριν ένα χρόνο τον Αμανατίδη δεν θα χρειαζόταν να πληρώσει ο Μαρινάκης ένα βαπόρι λεφτά για να τον φέρει στο Ρέντη.

*Η διαφορά του παικταρά από τον καλό ποδοσφαιριστή έχει δύο παραμέτρους. Διάρκεια και σοβαρότητα. Αυτό θα ήταν καλό να το τονίσουν στον Μήτρογλου.

*Εφέτος που ο Αλέκος έπρεπε να στήσει ομάδα δυσκολεύεται. Αντιθέτως, μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία του περσινού πρωταθλήματος Νέων πιστώνεται στον Γιάννη Χριστόπουλο.

*Λογική η «κοιλιά» του Μιραλάς. Μισή προετοιμασία έχει κάνει καθώς αν θυμάστε είχε υποστεί θλάση το καλοκαίρι.

*Αν προσεχτεί η ομάδα πόλο ανδρών το 100 μπορεί να γίνει και 200.

*Καλό θα είναι να μαζευτεί ο κόσμος και στο κλειστό του Ρέντη αλλά και στο Παπαστράτειο. Κρίμα να βλέπουν οι αθλητές άδειες εξέδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου