ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μήνυμα του Κουρή στους εργαζομένους του «Φιλάθλου»: «Αν γίνει η απεργία, θα ανασταλεί η έκδοση της εφημερίδας».

Πωλείται ο «Φίλαθλος» 
 Μήνυμα του Κουρή στους εργαζομένους του «Φιλάθλου»: «Αν γίνει η απεργία, θα ανασταλεί η έκδοση της εφημερίδας». Οι υποσχέσεις για «Νέο Φίλαθλο». Αμετακίνητοι οι εργαζόμενοι...
Λουκέτο και «Νέος Φίλαθλος»
 Ο Γιώργος Κουρής έστειλε μήνυμα στους εργαζόμενους του «Φιλάθλου» ότι αν πραγματοποιηθεί η απεργία που έχει προκηρύξει η ΕΣΗΕΑ, τότε θα αναστείλει την έκδοση της εφημερίδας. Οι δημοσιογράφοι του «Φιλάθλου» είναι πάντως αμετακίνητοι και αποφάσισαν η απεργία της Τετάρτης να γίνει κανονικά.
Ο Νίκος Καραγιαννίδης, πάντως, μίλησε στους εργαζομένους σε μια προσπάθεια να τους πείσει να δουλέψουν κανονικά την Τετάρτη και να ανασταλεί η απεργία. Τόνισε ότι κάνει μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να βρει επενδυτή – χρηματοδότη και να μην υπάρχουν προβλήματα. Τους είπε επίσης ότι στα σχέδιά του είναι να γίνει η... επανέκδοση του “Νέου Φιλάθλου” από το “0”. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση με όλους για τις συμβάσεις εργασίας τους, ενώ τα χρήματα που τους οφείλονται από την παλιά ιδιοκτησία, θα πρέπει να διεκδικηθούν δικαστικά από την εταιρία του Κουρή. Οι εργαζόμενοι μένουν πάντως αμετακίνητοι στις θέσεις τους και μάλιστα την Τετάρτη θα υπάρχει ομάδα περιφρούρησης της απεργίας, αν και ξεκαθαρίστηκε ότι δεν θα γίνει προσπάθεια έκδοσης απεργοσπαστικού φύλλου, όπως είχε συμβεί και στις κινητοποιήσεις του 2004.
Η κατάσταση είναι, πάντως, πολύ σοβαρή. Ο Γ. Κουρής είναι αποφασισμένος από την Πέμπτη κιόλας να προβεί στην αναστολή έκδοσης της εφημερίδας, κάτι που σημαίνει ότι ο “Φίλαθλος”, μια από τις πιο ιστορικές εφημερίδες της χώρας, που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σχολή δημοσιογραφίας των τελευταίων ετών, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Και όσο και αν κάποιοι θέλουν να μεταβιβάσουν τις ευθύνες τους στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, πρέπει να κοιτάξουν τα μούτρα τους στον καθρέφτη για να δουν τον... ένοχο.
Διότι γενιές και γενιές δημοσιογράφων του “Φιλάθλου”, που τώρα δημοσιογραφούν και διαπρέπουν σε ΟΛΑ τα ΜΜΕ, έχουν για πολλά χρόνια βάλει... πλάτη για να “βγαίνει” τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Ο κόσμος πέρα από στο στενό κύκλο του σιναφιού δεν γνωρίζει τις δυσκολίες που έχουν περάσει οι εργαζόμενοι στο “Φίλαθλο” όλα τα χρόνια. Άνθρωποι με οικογένειες, με παιδιά, με υποχρεώσεις όπως όλοι, άνθρωποι που όμως, πάντα έβαζαν τη... φανέλα πάνω από όλα. Ναι, γίνονται και αυτά στη δημοσιογραφία, όσο “αλήτες και ρουφιάνοι” και αν είμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου