ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Ολυμπιακός - Ίντερ 2-2 (VIDEOS)

Ολυμπιακός - Ίντερ 2-2 (VIDEOS)

Ο Ολυμπιακός κοίταξε κατάματα τη μεγάλη Ίντερ στη Γενεύη, παρότι έπαιζε από το 28' με παίκτη λιγότερο (αποβολή Μέλμπεργκ). Πέτυχε δύο έξοχα γκολ με τους Φέισα (47', κεφαλιά) και Μοδέστο (68', δεξί πλασέ), αλλά δεν άντεξε στο τελευταίο εικοσάλεπτο και ο Πατσίνι με δύο τέρματα (75', 89') ισοφάρισε για την δευτεραθλήτρια Ιταλίας. Δείτε βίντεο.
Στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας, ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ καλό έως εξαιρετικό βαθμό ετοιμότητας! Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με την Ίντερ στη Γενεύη, αλλά το αποτέλεσμα είναι το τελευταίο που μετράει. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στάθηκε υπέροχα κόντρα στη μεγάλη Ίντερ. Ένα σύνολο συμπαγές και δουλεμένο, αναστάτωσε τους "νερατζούρι" στην Ελβετία.
Με παίκτη λιγότερο από το 28', λόγω ανόητης αποβολής του Μέλμπεργκ, ο Πρωταθλητής Ελλάδας προηγήθηκε με 2-0 στο δεύτερο ημίχρονο, με δύο υπέροχα γκολ από τους Φέισα (47') και Μοδέστο (68'). Ο Σέρβος μέσος με ωραία κίνηση και αρχοντική κεφαλιά είπε "ευχαριστώ" στην μπαλιά "πάρε-βάλε" του Γέστε, που εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ενώ ο Κορσικανός με αριστοτεχνικό πλασέ "έγραψε" το 2-0.

Οι αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο και η κούραση των δέκα παικτών βοήθησαν την ποιοτική Ίντερ στο τελευταίο εικοσάλεπτο να σώσει την παρτίδα. Εν μέρει. Στο 75' και στο 89' ο Πατσίνι πέτυχε δύο τέρματα σε ισάριθμες στιγμές αδράνειας της ερυθρόλευκης άμυνας, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας στάθηκε σπουδαία στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν σοβαρός και ψυχωμένος, ιδιαίτερα από την στιγμή που έμεινε με λιγότερο ποδοσφαιριστή στο χορτάρι.

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Τοροσίδη, Τζεμπούρ, Ιμπαγάσα και Ριέρα. Από τη μεριά της, η Ίντερ έπαιξε δίχως τον άρρωστο με πυρετό Στάνκοβιτς, τους τραυματίες Μαϊκόν, Κόρντομπα, Λούσιο, Ναγκατόμο, αλλά και τον Σνάιντερ, ο οποίος ζήτησε και πήρε άδεια λόγω προσωπικού προβλήματος. Δεν αγωνίστηκε και ο Ετό, του οποίου η μεταγραφή στην Ανζί βρίσκεται στην τελική ευθεία.



 

Ο αγώνας


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με την αγαπημένη του διάταξη 4-4-1-1 και αρκετές εκπλήξεις στην αρχική σύνθεση. Την εστία υπερασπίστηκε ο Κοστάνσο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος και Μαρκάνο. Ουρτάδο και Φέισα αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Φετφατζίδης έπαιξε δεξιά, ο Φουστέρ αριστερά και ο Γέστε έπαιξε πίσω από τον Μιραλάς. Ουσιαστικά, πάντως, ο Γέστε δεν είχε το ρόλο του κρυφού κυνηγού, αλλά είχε το ρόλο του οργανωτή στη μεσαία γραμμή, αγωνιζόμενος μπροστά από τους δύο κεντρικούς χαφ.

Στο σημαντικότερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, ο Ολυμπιακός συνάντησε δυσκολίες που ενδέχεται προκύψουν στα ευρωπαϊκά ματς. Έπαιξε κόντρα σε ένα ευρωπαϊκό μεγαθήριο και στο 28ο λεπτό αναγκάστηκε να συνεχίσει με παίκτη λιγότερο. Η πειραϊκή ομάδα ήταν συμπαγής στον αγωνιστικό χώρο και δεν έδωσε δικαιώματα. Έτσι, θα αγωνίζεται στο απαιτητικό Τσάμπιονς Λιγκ. Συγκρατημένα, σοβαρά και σφιχτά.

Στο 4', ο Φέισα έκανε λάθος, δίνοντας την ευκαιρία στον Άλβαρες να απειλήσει, αλλά ο Μαρκάνο "έκλεισε" πολύ ωραία τον Αργεντινό μέσο της Ίντερ και ο Κοστάνσο με γρήγορη έξοδο μπλόκαρε την μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα (7'), ο Γέστε εκτέλεσε φάουλ από μέσα αριστερά, ο Μοδέστο πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Αυτή ήταν η μοναδική καλή στιγμή του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος.


 
Στο 17', ο Μιλίτο πάσαρε κάθετα στον Καστάνιος, αλλά ο Κοστάνσο βγήκε για δεύτερη φορά γρήγορα από την εστία του και πρόλαβε τον Ολλανδό επιθετικό.


 
Στο 23', ο Μέλμπεργκ έκανε ανόητο φάουλ στο πλάγιο. Πέντε λεπτά αργότερα (28'), ο Σουηδός έχασε την μπάλα στη μεσαία γραμμή από τον Όμπι και στη συνέχεια τράβηξε από τη φανέλα τον Νιγηριανό μέσο και ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) στον παίκτη του Ολυμπιακού. Ο Μέλμπεργκ έκανε δύο λάθη που δεν δικαιολογούνται από την κλάση του και θα λείψει από την πρεμιέρα του ελληνικού Πρωταθλήματος κόντρα στην Καβάλα.

Η πρώτη, ουσιαστικά, μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στην Ίντερ και σημειώθηκε στο 36'. Έπειτα από πάσα του Κίβου από αριστερά και προσποίηση του Μότα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφτασε στον Άλβαρες, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, πλασάροντας άουτ.


 
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την άστοχη κεφαλιά του Μιλίτο στο 39' (άουτ) και το αριστερό σουτ του Μότα στο 41', το οποίο είχε την ίδια τύχη.


 
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη αλλαγή του. Ο Μανιάτης πήρε θέση στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Μοδέστο να μετατοπίζεται στη μεσαία γραμμή και τον Φουστέρ να "θυσιάζεται" και να μένει εκτός αρχικού σχήματος. Ο Κορσικανός έδειξε έξω από τα νερά του στο δεξί άκρο της άμυνας. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, που στο 47' άνοιξε το σκορ! Ο "σπεσιαλίστας" Γέστε εκτέλεσε "συστημένα" φάουλ από τα αριστερά και ο Φέισα με έξοχη κίνηση στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα του Ζούλιο Σέζαρ. Σπουδαία συνεργασία, σπουδαίο γκολ για τον Πρωταθλητή Ελλάδας.


 
Στο 48' το μακρινό σουτ του Κίβου δεν ανησύχησε τον Κοστάνσο. Η μπάλα κατέληξε πάνω από την εστία του. Η Ίντερ έπαιζε με τέσσερις επιθετικούς (!) από το 46'. Πατσίνι, Πάντεβ, Μιλίτο και Καστάνιος! Κι όμως δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού, που είχε τον έλεγχο στην αναμέτρηση. Στο 55', ο Μανιάτης τροφοδότησε τον Μιραλάς, ο οποίος δεν σούταρε όπως θα ήθελε μέσα στην περιοχή και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.


 
Στο 57', ο Βαλβέρδε έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές. Ο Χαβίτο πήρε τη θέση του Φετφατζίδη, ο Χολέμπας αντικατέστησε τον εξαιρετικό Γέστε και ο Παπάζογλου τον Παπαδόπουλο. Ο Ολυμπιακός έπαιζε πια με στόπερ τους Παπάζογλου και Ουρτάδο! Στο 62' ο Καστάνιος σέντραρε παράλληλα από τα δεξιά και ο Μανιάτης την τελευταία στιγμή πρόλαβε να διώξει ίσα-ίσα την μπάλα. Στην αντεπίθεση, ο Χαβίτο αντί να δώσει αριστερά στον αμαρκάριστο Μιραλάς, προτίμησε τον Φέισα, που βρισκόταν δεξιά και ήταν υπό πίεση.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός και ψυχωμένος. Και στο δεύτερο ημίχρονο, απλά υπέροχος! Παρότι με παίκτη λιγότερο από το 28' είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Στο 67' το δεξί σουτ του Μιλίτο από το ύψος του πέναλτι κατέληξε άουτ. Η Ίντερ προσπαθούσε ανεπιτυχώς να φτάσει σε ένα γκολ.


 
Στο 68' ο Θρύλος πέτυχε και δεύτερο τέρμα! Ο Πάντελιτς σέντραρε από τα δεξιά, ο Ρανόκια έδιωξε άτσαλα, η μπάλα έφτασε στον Μοδέστο, ο οποίος πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και διαμόρφωσε το 2-0! Ο Κορσικανός έκανε σπουδαίο δεύτερο ημίχρονο αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή. Η θέση του κεντρικού χαφ, στα 33 του πια, φαίνεται πως του ταιριάζει απόλυτα!




 

Στο 69', η Ίντερ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Μιλίτο βγήκε στην πλάτη του Μανιάτη και απέναντι στον Κοστάνσο, αλλά σούταρε άστοχα, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.


 
Στο 74' μπήκε ο Φαραόνι και ένα λεπτό αργότερα (75') ήταν ο δημιουργός της μείωσης του σκορ για την Ίντερ. Ο Ιταλός δεξιός μπακ σέντραρε από τα δεξιά, ο Πατσίνι πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε με το δεξί, στέλνοντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κοστάνσο και στα δίχτυα της πειραϊκής ομάδας.


 
Στο 80' ο Μοδέστο έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Πάντελιτς, αλλά ο Σέρβος επιθετικός δεν έδειξε να βρίσκεται σε εγρήγορση με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Ζούλιο Σέζαρ. Η αλήθεια είναι πως από το 70' και έπειτα η Ίντερ εκμεταλλεύτηκε την κούραση των δέκα παικτών του Ολυμπιακού, όπως και τις αλλαγές στο ερυθρόλευκο σχήμα, και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 86' ο Θρύλος "άγγιξε" και τρίτο γκολ. Ο Χολέμπας, ο οποίος έπαιξε ως αριστερός χαφ, σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Πάντελιτς που σούταρε στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Σέζαρ να διώχνει σε κόρνερ.


 
Στο 89' η Ίντερ κατάφερε να ισοφαρίσει, με τον Πατσίνι να κάνει πάλι τη ζημιά στην πειραϊκή ομάδα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα από την άμυνα και ο Ιταλός επιθετικός με δεξί σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής ισοφάρισε σε 2-2.  Στις καθυστερήσεις, ο Πατσίνι παραλίγο να πετύχει και τρίτο γκολ, όταν από θέση οφσάιντ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.


 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος (57' Παπάζογλου), Μαρκάνο, Ουρτάδο, Φέισα (76' Ποτουρίδης), Φετφατζίδης (56' Χαβίτο), Φουστέρ (46' Μανιάτης), Γέστε (57' Χολέμπας), Μιραλάς (63' Πάντελιτς).

Ίντερ (Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι): Σέζαρ, Ζανέτι, Σάμουελ (51' Ρανόκια), Κίβου  (74' Φαραόνι), Ζονάταν (46' Πατσίνι), Καμπιάσο (92' Κρισέτι), Μότα, Όμπι, Άλβαρες (Πάντεβ), Μιλίτο, Καστάνιος (Σαντόν).

Γήπεδο: "Stade de Genève" (χωρητικότητας 30.084 θέσεων)

*Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου δέκα χιλιάδες φίλαθλοι.

Διαιτητής: Μπρεμό (Ελβετία)

Κίτρινες κάρτες: Μέλμπεργκ, Μοδέστο (Ολυμπιακός), Σάμουελ (Ίντερ)

Κόκκινες κάρτες: 28' Μέλμπεργκ (Ολυμπιακός, δύο κίτρινες κάρτες)

http://www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου