ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

20 χρόνια Σύνδεσμος Φιλάθλων Βαλβέρδε!

20 χρόνια Σύνδεσμος Φιλάθλων Βαλβέρδε!

Ο «σύνδεσμος φιλάθλων Βάλβέρδε» της Αθλέτικ στο Σεστάο του Μπιλμπάο συμπλήρωσε 20 χρόνια ζωής και το Sport24.gr σας ξεναγεί στην ιστορία του. Μας μίλησαν ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο πρόεδρος και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του συνδέσμου (φωτογραφίες & videos)

Η Peña Valverde del Athletic Club de Bilbao συμπληρώνει σήμερα 20 χρόνια επίσημης λειτουργίας

Δείτε φωτογραφίες, ακούστε τον Ερνέστο Βαλβέρδε να μιλάει για τον σύνδεσμο που φέρει το όνομά του και διαβάστε τι μας είπαν ο πρόεδρος και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Peña Valverde!

Σαν σήμερα, πριν από 20 ακριβώς χρόνια, στις 28 Δεκεμβρίου του 1991, άρχισε να λειτουργεί επίσημα ο σύνδεσμος φιλάθλων της Αθλέτικ Μπιλμπάο με την επονομασία «Peña Valverde». Στην πραγματικότητα ο σύνδεσμος είχε ιδρυθεί ένα χρόνο πριν, την τελευταία μέρα του 1990, όμως χρειάστηκε να περάσουν δώδεκα μήνες μέχρι να δημιουργηθεί το επίσημο καταστατικό, να υποβληθεί στις αρμόδιες αρχές, να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και τελικά να δοθεί η νόμιμη άδεια λειτουργίας από την Αθλέτικ και την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Χώρας των Βάσκων.

Το Sport24.gr παρουσιάζει την 20ετή ιστορία του συνδέσμου που δημιουργήθηκε για να τιμήσει τον σημερινό προπονητή του Ολυμπιακού, φιλοξενώντας δηλώσεις του προέδρου της Peña Valverde, Χοσέ Αντόνιο Περέιρα καθώς και του γιου του, Ιμανόλ, υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων. Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε σε δυο βίντεο τί μας είπε πριν λίγες μέρες σχετικά με την επέτειο ο αιφνιδιασμένος αλλά και κολακευμένος Βαλβέρδε στη μικτή ζώνη του «Γ. Καραϊσκάκης» και να δείτε φωτογραφίες από τη λειτουργία του συνδέσμου.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ PEÑA


Η «Peña Valverde» ξεκίνησε ως ιδέα από την εποχή που ο Txingurri αγωνιζόταν στην Sestao Sport Club (1985-86, με συμπαίκτη τον σημερινό συνεργάτη του, Γιόν Ασπιάθου), την ομάδα του Σεστάο, μιας κωμόπολης που βρίσκεται χτισμένη στο δέλτα του Μπιλμπάο, εκεί που εκβάλλουν οι ποταμοί Νερβιόν και Ιμπαϊθάμπαλ. Η «River», όπως είναι το παρατσούκλι του συλλόγου λόγω της θέσης της πόλης, υπήρξε η δεύτερη ομάδα στην καριέρα του Βαλβέρδε (μετά την Ντεπορτίβο Αλαβές) και αυτή που τον έκανε αρχικά γνωστό στο κοινό του Μπιλμπάο.



Η επίσημη φανέλα της Peña Valverde με το σήμα του συνδέσμου δεξιά, την ikurriña (σημαία της Χώρας των Βάσκων) αριστερά και το επετειακό μαντήλι των 20 χρόνων.


Ο Χοσέ Αντόνιο Περέιρα, πρόεδρος και εκ των ιδρυτών του συνδέσμου, θυμάται: «Τον Ερνέστο τον γνωρίσαμε από τότε που έπαιζε στην Σεστάο, την ομάδα της πόλης μας, που στην ουσία είναι ένα προάστιο του Μπιλμπάο. Ο Βαλβέρδε έμεινε μόνο μια χρονιά εδώ, αλλά πολύ γρήγορα έγινε αγαπητός στον κόσμο. Έτσι συνεχίσαμε να παρακολουθούμε την πορεία του και όταν το 1990 επέστρεψε για να αγωνιστεί στο Μπιλμπάο, η ιδέα της δημιουργίας ενός συνδέσμου με το όνομά του είχε ωριμάσει, αφού έτσι κι αλλιώς η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων της Σεστάο υποστηρίζουμε και την Αθλέτικ.

Επικοινώνησα λοιπόν μαζί του αφού διατηρούσαμε φιλική σχέση και του ζήτησα την άδειά του για να προχωρήσουμε. Κολακεύτηκε με την προοπτική, πήραμε το οκ και ξεκινήσαμε με την εγγραφή των μελών. Τελικά στις 31 Δεκεμβρίου του 1990 έγιναν τα εγκαίνια στο μπαρ Txurruka που βρίσκεται στο Σεστάο, ανήκει στην οικογένειά μου και από τότε αποτελεί την έδρα του συνδέσμου. Χρειάστηκε να περιμένουμε έναν χρόνο ακόμα ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και να πάρουμε την επίσημη άδεια λειτουργίας, πράγμα που έγινε στις 28 Δεκεμβρίου του 1991».

Η PEÑA VALVERDE ΣΗΜΕΡΑ


Ο σύνδεσμος Βαλβέρδε αριθμεί σήμερα 195 επίσημα εγγεγραμμένα ενήλικα μέλη. Αν συνυπολογίσουμε και όλα τα – ανήλικα – μέλη των ερασιτεχνικών τμημάτων του, τότε ο αριθμός αυτός φτάνει στα 350 μέλη. Η Peña έχει δημιουργήσει ερασιτεχνικά τμήματα ποδοσφαίρου για μικρές ηλικίες που παίρνουν μέρος σε τοπικά πρωταθλήματα και τουρνουά. Επίσης στεγάζει τμήματα απασχόλησης για όλα τα μέλη της, όπως darts (βελάκια) και χαρτιά με τα βασκικής προέλευσης παιχνίδια tute και mus.



Ο Ερνέστο Βαλβέρδε την εποχή που αγωνιζόταν ως παίκτης στην Αθλέτικ Μπιλμπάο (1990-1996)


Τα μέλη του συνδέσμου διοργανώνουν εκδρομές στα γήπεδα της Χώρας των Βάσκων και της Ισπανίας ακολουθώντας την Αθλέτικ αλλά και την Σεστάο, ενώ όλα τα χρόνια που ο Βαλβέρδε εργαζόταν σε ισπανικές ομάδες (Εσπανιόλ, Βιγιαρεάλ) η Peña ταξίδευε εντός και εκτός Ισπανίας για να τον υποστηρίξει, άσχετα με το ποια ομάδα προπονούσε. Κάτι σαν τους δικούς μας (να ‘χαμε να λέγαμε) συνδέσμους δηλαδή (συγνώμη, αλλά θα έσκαγα αν δεν το σχολίαζα).

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ 20 ΧΡΟΝΩΝ


Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυση του συνδέσμου πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο. Μέσα σε ένα τριήμερο (21-23/10) η Peña Valverde διοργάνωσε σχεδόν τα πάντα! Ο Ιμανόλ Περέιρα, γιος του προέδρου και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, μας είπε σχετικά: «Διαλέξαμε τις συγκεκριμένες ημερομηνίες για να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια λειτουργίας, επειδή ήταν οι μόνες που βόλευαν ώστε να φιλοξενήσουμε όσο περισσότερους επίσημους μπορούσαμε».



Η αφίσα για το εορταστικό τριήμερο της επετείου των 20 χρόνων του Συνδέσμου Βαλβέρδε.


Και πράγματι, ήταν μεγάλος ο κατάλογος όσων παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις για να τιμήσουν την Peña του «δικού μας» πλέον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο δήμαρχος του Σεστάο, η διοίκηση και οι παίκτες της Sestao River Club, η διοίκηση και οι παίκτες της Club de Futbol San Pedro, οι σύλλογοι κωπηλασίας Kaiku και Iberia, αντιπροσωπεία της Αθλέτικ με τους παίκτες Γκαΐθκα Τοκέρο και Κοϊκίλι Λερτσούντι (αμφότεροι ξεκίνησαν από τη Σεστάο πριν περάσουν στην Μπιλμπάο, όπως και ο Βαλβέρδε).

Η Peña ξεκίνησε τον εορτασμό με το παραδοσιακό txupinazo (πυροτεχνήματα) και στη συνέχεια, επί τρεις μέρες, οι επιλογές για τους πολυάριθμους επισκέπτες υπήρξαν ατέλειωτες! Μας ξεναγεί ο Ιμανόλ:

«Διοργανώσαμε τα πάντα! Από ποδοσφαιρικούς αγώνες και επιδείξεις με μοτοσικλέτες, μέχρι διαγωνισμούς χειροτεχνίας για τους μικρούς μας φίλους και παέγιας για τους μεγάλους. Επίσης πρωτάθλημα tute και mus (χαρτιά), θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, χάπενινγκς κάθε είδους όπως η «σοκολατάδα», η γιορτή της σαρδέλας και το λαϊκό υπαίθριο τραπέζι.



Η αφίσα με την επίδειξη των μοτοσικλετών, μια ακόμα εκδήλωση που διοργάνωσε η Peña Valverde στα πλαίσια του εορταστικού τριήμερου για τα 20 χρόνια του συνδέσμου.

 

Είχαμε στη διάθεση μας παραδοσιακή ορχήστρα, ενώ και τα τρία βράδια κατέληξαν σε ισάριθμα γλέντια με φαγητό, ποτό, μουσική και πολύ χορό. Την πρώτη μέρα υποδεχθήκαμε όλους τους επίσημους, ανταλλάξαμε αναμνηστικές πλακέτες και τιμήσαμε ανθρώπους του αθλητισμού που έχουν προσφέρει στον τόπο μας. Το τελευταίο βράδυ έγιναν οι απονομές των βραβείων στους νικητές των τουρνουά και των διαγωνισμών και η Peña ευχαρίστησε όλους όσους πήραν μέρος στο εορταστικό τριήμερο.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπόρεσε λόγω της απόστασης αλλά και της δουλειάς του στον Ολυμπιακό να δώσει το παρόν, όμως η παρουσία του ήταν έντονη. Από τις φωτογραφίες και τις αφίσες μέχρι τις αναμνήσεις που μας έχει αφήσει ως παίκτης της Σεστάο και της Αθλέτικ, αλλά και στη συνέχεια της καριέρας του ως προπονητής. Ο Txingurri υπήρξε η αιτία που ξεκίνησε τη λειτουργία του αυτός ο σύνδεσμος, μαζί με την αγάπη όλων μας όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για κάθε τι που προωθεί τον αθλητισμό και τον πολιτισμό».

ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ


Μια μικρή έκπληξη περίμενε τον Ερνέστο Βαλβέρδε στη μικτή ζώνη του «Γ. Καραϊσκάκης» μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα (18-12). Τον πλησιάσαμε και του ζητήσαμε να μας υπογράψει πάνω στο επετειακό μαντήλι της Peña Valverde και να μας πει μερικά λόγια για τον σύνδεσμο που φέρει το όνομά του, αλλά και τον κόσμο που συνεχίζει να τον θυμάται και να τον τιμά.



Ο Ερνέστο Βαλβέρδε βάζει την υπογραφή του στο επετειακό μαντήλι των 20 χρόνων της Peña Valverde (18-12-2011)


Φανερά αιφνιδιασμένος στη θέα του μαντηλιού (το οποίο έβλεπε για πρώτη φορά), μας έδωσε το αυτόγραφο και στη συνέχεια δήλωσε συγκινημένος από την αγάπη των φιλάθλων τόσο στο Μπιλμπάο όσο και στην Ελλάδα. Δείτε τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα στα δυο βίντεο που τράβηξε η κάμερα του Sport24.gr:

Βίντεο 1: Ο προπονητής του Ολυμπιακού βάζει την υπογραφή του στο μαντήλι της Peña και αστειευόμενος λέει «με γράφεις τώρα με την κάμερα, να ξέρεις ότι είμαι πολύ κακός ηθοποιός!». Στη συνέχεια κάνει ένα σχόλιο για την αγάπη που του δείχνει ο κόσμος. «Νοιώθω πολύ όμορφα. Τόσο εκεί όσο και εδώ όλοι μου φέρονται πολύ καλά. Όλοι σας μου φέρεστε πολύ καλά. Υπερβολικά καλά».

Ο Βαλβέρδε στο Sport24.gr 1 (18-12-2011) από sport24tv


Βίντεο 2: Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μιλάει για τη συνέχεια στον Ολυμπιακό. «Θέλω να ακολουθήσουμε την ίδια γραμμή και να κερδίζουμε όλο και περισσότερα παιχνίδια». Και ολοκληρώνει δηλώνοντας πολύ συγκινημένος για το μαντήλι της Peña Valverde!

Ο Βαλβέρδε στο Sport24.gr 2 (18-12-2011) από sport24tv


Ευχαριστούμε τους Χοσέ Αντόνιο Περέιρα και Ιμανόλ Περέιρα για τις πληροφορίες που μας έδωσαν και τις φωτογραφίες που μας παραχώρησαν σχετικά με την Peña Valverde. Επίσης τον Ερνέστο Βαλβέρδε για την ευγένειά του και τη θετική του ανταπόκριση να μας μιλήσει για την Peña.



www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου