ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Βλέπει για σέντερ τον Ακινγκμπάλα

Βλέπει για σέντερ τον Ακινγκμπάλα

Ο Ολυμπιακός θα πάει σίγουρα για δύο παίκτες, ψηλό και γκαρντ. Προτεραιότητα ο σέντερ και εξετάζει την περίπτωση του Νιγηριανού Ακιν Ακινγκμπάλα, ο οποίος ανήκει στη Νανσί, έχοντας για εναλλακτική λύση τον συμπατριώτη του, Μπέντζαμιν Εζέ.
Μετά την κλήρωση των ομίλων του TOP-16, στον Ολυμπιακό αποφάσισαν να κινηθούν για δύο μεταγραφές παικτών (ενός ψηλού και ενός γκαρντ), αλλά ως προτεραιότητα τους έθεσαν την απόκτηση ενός σέντερ. Ήδη εξετάζουν συγκεκριμένες περιπτώσεις "5αριών" για την ενίσχυση της ερυθρόλευκης φροντ-λάιν ενόψει του υπόλοιπου της σεζόν με κάποιους να έχουν ξεχωρίσει.
Πρώτος στην λίστα είναι ο 28χρονος (25/3/1983) Νιγηριανός σέντερ, Ακίν Ακινγκμπάλα, ο οποίος ανήκει στη Νανσί, με την οποία αντιμετώπισε στον Ολυμπιακό στην πρώτη φάση της Euroleague. Η γαλλική ομάδα, όμως, αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, οπότε οι ερυθρόλευκοι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησης του ύψους 2.09 Αφρικανού σέντερ, ο οποίος πέρα από σκόρερ (12π μ.ο στην Ευρωλίγκα) είναι ικανότατος ριμπάουντερ (6.9 ρ. ανά αγώνα), αλλά και καλός αμυντικός.

Εναλλακτική λύση, μετά τον Ακίν Ακινγκμπάλα, είναι ο συμπατριώτης του, Μπεν Εζέ, ο οποίος απασχόλησε και το περασμένο καλοκαίρι τους Πειραιώτες, αλλά η υπόθεση του δεν προχώρησε. Ο 30χρονος (8/2/1981) Νιγηριανός σέντερ (ύψους 2.08μ) ανήκει στην Χίμκι και στην τρέχουσα σεζόν αγωνίστηκε στο Eurocup.

Διαθέτει, πάντως, μεγάλη εμπειρία στην Εuroleague, καθώς στο παρελθόν αγωνίστηκε με εξαετή επιτυχία (2004-10) στη Σιένα. Τόσο ο Ακίν Ακινγμπάλα (γαλλικό), όσο και ο Μπεν Εζέ (ιταλικό), διαθέτουν κοινοτικά διαβατήρια.

Θα πάει και για γκαρντ

Η διάθεση για απόκτηση δύο παικτών, ενός σέντερ και ενός γκαρντ, επιβεβαιώθηκε έπειτα από τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη (28/11) ο προπονητής της ομάδας του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς, με τον αντιπρόεδρο της πειραϊκής ΚΑΕ, Γιώργο Σκινδήλια. Υπάρχει η διάθεση ώστε να δοθεί το κάτι παραπάνω από οικονομικής πλευράς, αλλά σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι και όχι σε σχέση με τα υπέρογκα ποσά που δαπανήθηκαν στο παρελθόν.

Η κάρτα του Ακιν Ακινγκμπάλα με την απόδοση του στην φετινή Euroleague:



Βίντεο: O Aκιν Ακινγκμπάλα εν δράσει:



Η κάρτα του Μπεν Εζέ με τα στατιστικά του στην Euroleague:



Βίντεο: O Εζέ εν δράσει:

Khimki, heres Eze! από bane27

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου