ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Γενναιόδωρη Γιουνάιτεντ!

Γενναιόδωρη Γιουνάιτεντ!

31/12/2011 Στο γιορτινό κλίμα των ημερών η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να κάνει ένα δώρο, όχι όμως στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που είχε γενέθλια, αλλά στη Μάντσεστερ Σίτι! Οι «κόκκινοι διάβολοι» ηττήθηκαν εντός έδρας από την Μπλάκμπερν (3-2) και έδωσαν την ευκαιρία στη Σίτι να αποσπαστεί στην κορυφή με το νέο έτος.

Ά Ημίχρονο

Στα καρέ της από τα πρώτα λεπτά κλείστηκε η Μπλάκμπερν στο «Ολντ Τράφορντ» με τους Ερνάντες, Μπερμπάτοφ και Νάνι να επιχειρούν προσπάθειες χωρίς στόχο πάντως πριν ακόμη βγει το 10λεπτο.

Τα «ρόδα» ωστόσο προηγήθηκαν αναπάντεχα χωρίς να χρειαστεί καν να δημιουργήσουν ευκαιρία. Σε μία μονομαχία τους εντός περιοχή ο Μπερμπάτοφ με τον Σαμπά βρέθηκαν στο έδαφος με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Βούλγαρου φορ. Ο Γιακούμπου σούταρε εύστοχα στο 19΄για το 1-0.

Έπειτα ήταν σειρά των γηπεδούχων να ζητήσουν πέναλτι στο 25’ όταν ο Εβρά βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Πέτροβιτς με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει «παίζετε».

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ανέβασαν στροφές, ανέβηκαν στο μισό γήπεδο αλλά η πολιορκία τους δεν είχε αποτέλεσμα. Στο 27΄ο Τζόουνς από το ένα μέτρο πλάσαρε με την μπάλα να κοντράρει, στο 29΄ο Ερνάντες σούταρε άουτ, ενώ ανάλογη κατάληξη είχαν και άλλες τρεις προσπάθειες από τον Νάνι στη συνέχεια.

Β΄Ημίχρονο

Το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ακριβώς το ίδιο μόνο που αυτή τη φορά η Μπλάκμπερν χρειάστηκε ακόμη λιγότερο χρόνο για να φτάσει και πάλι στο γκολ! Στο 51΄ο Γιακούμπου ξέφυγε όμορφα από το κεντρικό δίδυμο της Γιουνάιτεντ και πλάσαρε τον Ντε Χέα για το 2-0!

Δευτερόλεπτα όμως χρειάστηκαν οι γηπεδούχοι για να απαντήσουν. Στο 52’ ο Ράφαελ σέντραρε με τον Μπερμπάτοφ να μειώνει σε 2-1 με κοντινή κεφαλιά και να ξεσηκώνει την εξέδρα που προς στιγμή πάγωσε.

Δέκα ακόμη λεπτά ασφυκτικής πίεσης με συνεχείς κούρσες και γεμίσματα αποδείχτηκαν αρκετά για τους παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να κάμψουν την αντίσταση των φιλοξενούμενων για δεύτερη φορά και να φτάσουν στο 61΄στην ισοφάριση με το δεύτερο γκολ του Μπερμπάτοφ. Ο Βούλγαρος σούταρε με τη μία από το ύψος του πέναλτι μετά την ασίστ του Βαλέντσια.

Τα 13 κόρνερ και 21 τελικές όμως που είχαν οι «κόκκινοι διάβολοι» μέχρι το 80’ δεν άγχωσαν την Μπλάκμπερν που κατάφερε να σκοράρει για τρίτη φορά! Στο 80΄ ο Χάνλεϊ εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Ντε Χέα και με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έκανε το 3-2!

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μαν.Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ (85’ Κιν), Κάρικ, Τζόουνς, Εβρά, Νάνι, Βαλένσια, Παρκ, Γουέλμπεκ, Ερνάντες (46΄Άντερσον), Μπερμπάτοφ

Πάγκος: Λίντεγκααρντ, Ντιούφ, Πογκμπά, Κόουλ, Φράιερς

Μπλάκμπερν: Μπαν, Σάμπα, Χάνλεϊ, Χένλεϊ, Φορμίκα (85’ Γκουντγουίλι), Πέντερσεν, Πέτροβιτς, Ενζονζί, Λόου, Ροτσίνα (55’ Μόρις), Γιακούμπου (89’ Σλιου),

Πάγκος: Κιν, Βούκσεβιτς, Λινγκανζί, Μπλάκμαν
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου