ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ο λόγος του «Βασιλιά»

Ο λόγος του «Βασιλιά»

15/6/2012

Ο λόγος του «Βασιλιά»!  
Με τον Λεμπρόν Τζέιμς να έχει τον πρώτο (και τελευταίο)… λόγο, η Χιτ πήρε τη νίκη μέσα στην Οκλαχόμα με σκορ 100-96 και έκανε το 1-1 στη σειρά των τελικών του NBA!

Θρίλερ τα τελευταία δευτερόλεπτα, με τη Θάντερ να γυρνά από το -17, ωστόσο ο «Βασιλιάς» έβαλε τη σφραγίδα του, τελειώνοντας το ματς με 32 πόντους.

Άλλους 24 πόντους πρόσθεσε ο Ουέιντ, ενώ καθοριστικά τρίποντα πέτυχε ο Μπατιέ. 32 και 27 πόντους αντίστοιχα οι Ντουράντ και Ουέστμπρουκ από τους ηττημένους.

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς είναι προγραμματισμένο ξημερώματα Δευτέρας στο Μαϊάμι.

Το ματς


Όπως στον πρώτο, έτσι και στο δεύτερο τελικό, το ξεκίνημα της Χιτ ήταν εντυπωσιακό. Μέσα σε σχεδόν έξι λεπτά, η ομάδα του Μαϊάμι πήρε προβάδισμα 11 πόντων, με το σκορ να είναι στο υπέρ της 2-13. Χωρίς ενέργεια και τρομερή αστοχία η Θάντερ, η οποία μέχρι εκείνο το σημείο μετρούσε 1/11 σουτ. Μάλιστα, τα πράγματα δεν εξελισσόταν καθόλου καλά για τους γηπεδούχους, τα λάθη των οποίων οδήγησαν τον Τζέιμς και την… παρέα του να πάνε στο 2-18. Τα χειρότερα για τη Θάντερ ήρθαν με τα δύο προσωπικά φάουλ των Ντουράντ και Ουέστμπρουκ, με το ταμπλό να λέει 10-25. Μοναδική… όαση για την ομάδα της Οκλαχόμα ο Χάρντεν, ο οποίος ήρθε ορεξάτος από τον πάγκο και με τους 10 πόντους που σημείωσε δεν άφησε να ξεφύγει και άλλο το ματς, με το πρώτο 12λεπτο να ολοκληρώνεται στο 15-27.

Με παροπλισμένους τους Ντουράντ και Ουέστμπρουκ, η Χιτ διατηρούσε το προβάδισμά της και στη δεύτερη περίοδο (33-17). Όμως, οι τρομερές άμυνες του Ιμπάκα από τη μία, σε συνδυασμό με την ενέργεια του Χάρντεν, η διαφορά έπεσε στους 10 πόντους (25-35). Το ματς πήγε ακόμα και στους οκτώ πόντους (29-37), ωστόσο η «απάντηση» από τη Χιτ ήταν ένα γρήγορο σερί 5-0, το οποίο «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +13 (29-42). Ο Ντουράντ συνέχισε να μην είναι σε τόσο καλή κατάσταση, με το Μαϊάμι να το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο και να φτάνει τη διαφορά στο +17 (34-51), δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ουέστμπρουκ ήταν αυτός που πήρε… μπρος στα εναπομείναντα λεπτά, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 43-55 υπέρ της Χιτ.

Όσα… βάλουμε και όσα… φάμε ήταν το ματς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν και τη διαφορά να διατηρείται στα ίδια επίπεδα με το πρώτο μισό του αγώνα (49-61). Ο Ντουράντ αυτή τη φορά είχε μπει πιο καλά στο παιχνίδι, όμως είχε απέναντί του τους εξίσου καλούς Ουέιντ και Τζέιμς, οι οποίοι μαζί με την αξιόπιστη λύση, έξω από τα 7,25μ., Μπατίερ, έφτασαν τη διαφορά των Χιτ, στο +15 (55-70). Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, ο Ντουράντ υπέπεσε στο τέταρτο προσωπικό του φάουλ, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί στον πάγκο. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η αναμέτρηση ήταν μία άτυπη μονομαχία ανάμεσα στον Ουέστμπρουκ και στον Τζέιμς, με τη Χιτ να πηγαίνει στην τελευταία περίοδο προηγούμενη με 67-78.

Σχεδόν με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ο Ντουράντ υπέπεσε στο πέμπτο προσωπικό του φάουλ, με αποτέλεσμα να έρθει η απογοήτευση στο στρατόπεδο της Θάντερ. Ωστόσο, ο σταρ της Οκλαχόμα –όχι μόνο- δεν το έβαλε κάτω, αλλά με δικά του μεγάλα καλάθια «ροκάνιζε» συνεχώς τη διαφορά. Άξιοι συμπαραστάτες του Ντουράντ, οι Ουέστμπρουκ και Χάρντεν, οι οποίοι έφεραν το ματς στους τέσσερις πόντους (81-85), σχεδόν έξι λεπτά πριν τη λήξη. Από εκείνο το σημείο και έπειτα το ματς έγινε… ροντέο. Οι κακές επιλογές των παικτών του Μαϊάμι έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φτάσουν στο καλάθι (96-98), στα 37 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Στη συνέχεια, ο Τζέιμς απέτυχε έξω από τα 7,25μ. με τη Θάντερ να έχει την τελευταία επίθεση. Ωστόσο, ο Ντουράντ αστόχησε σε λέι απ, με τον «Βασιλιά» να παίρνει το ριμπάουντ, να κερδίζει το φάουλ από τον Ουέστμπρουκ και να διαμορφώνει από τη γραμμή των ελεύθερων βολών το τελικό 100-96.



www.sport-fm.gr/a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου