ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Μάντζαρης: "Ευλογία ο Ίβκοβιτς"

Μάντζαρης: "Ευλογία ο Ίβκοβιτς"

Σε συνέντευξη του ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε για το ίνδαλμα του Στιβ Νας, την κατάκτηση της Euroleague, τους αδερφούς Αγγελόπουλους και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς τον οποίο χαρακτήρισε δάσκαλο του μπάσκετ και ευλογία για κάθε παίκτη.
Στο περιοδικό Top Scorer μίλησε ο Βαγγέλης Μάντζαρης και αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που αφορούν τον ίδιο και την ενασχόληση του με το μπάσκετ.
 
Ο νεαρός γκαρντ του Ολυμπιακού αποκάλυψε πως το ίνδαλμα του είναι ο Στιβ Νας, αποθέωσε τους αδελφούς Αγγελόπουλους και τον κόσμο της ομάδας, ενώ χαρακτήρισε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς δάσκαλο του μπάσκετ και ευλογία για κάθε παίκτη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μάντζαρη:


Πότε ξεκίνησε το μπάσκετ: "Από την πέμπτη δημοτικού, που ήμουν εννέα ετών, ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με το μπάσκετ.

Θυμάμαι μάλιστα ότι, όταν πρωτοπήγα στο Περιστέρι, έλεγα πως είμαι δέκα ετών, ώστε να με πάρουν στην ομάδα.

Τέτοια ήταν από τότε η αγάπη μου για το μπάσκετ. Ήταν το άθλημα που με τράβηξε άμεσα, γιατί είχα δοκιμάσει κι άλλα σπορ τα οποία και παράτησα άμεσα".

Το μπάσκετ για εκείνον είναι: "20% θέμα ταλέντου και 80% θέμα δουλειάς. Διότι σίγουρα το ταλέντο χρειάζεται, αλλά, αν δεν δουλέψεις σκληρά, τίποτα δεν πρόκειται να κάνεις. Τόσα και τόσα ταλέντα έχουν χαθεί, μόνο και μόνο επειδή δεν δούλευαν όσο έπρεπε…"

Για τα αγαπημένα του παιχνίδια κονσόλας: "Έχω κολλήσει με το pro και το 2Κ. Πολλά χρόνια τώρα… Ο συνηθέστερος αντίπαλός μου είναι ο αδερφός μου. Ειδικά μέχρι πέρσι, που παίζαμε στην ίδια ομάδα και είχαμε κοινές ώρες προπόνησης, "λιώναμε" μπροστά σε μια οθόνη".

Για το ίνδαλμα του: "Στιβ Νας. Απίστευτος παίκτης!"

Για την κατάκτηση της Euroleague: "Ήταν ένα όνειρο για μένα, το οποίο εκπλήρωσα πολύ σύντομα, από την πρώτη μου χρονιά που συμμετείχα στο θεσμό με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ήμασταν μια νεανική ομάδα, με πολλούς καινούργιους Έλληνες παίκτες και πολύ μειωμένο μπάτζετ σε σχέση με πέρσι. Με σκληρή δουλειά, όμως, επιμονή και υπομονή τα καταφέραμε. Δέσαμε από την αρχή ως ομάδα και βρήκαμε χημεία. Νομίζω πως όλα αυτά τα στοιχεία μας οδήγησαν στην επιτυχία. Πλέον όνειρό μου είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Μακάρι να γίνει και αυτό πραγματικότητα φέτος".

Το μυστικό της ανατροπής με την ΤΣΣΚΑ: "Το παιχνίδι δεν μας πήγαινε καλά από την αρχή, αλλά δεν τα παρατήσαμε. Το λέγαμε μεταξύ μας και το κάναμε πράξη. Παλέψαμε μέχρι τέλους, βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και τα καταφέραμε".

Για το τι σκέφτηκε όταν σηκώθηκε ο Πρίντεζης στην τελευταία φάση: "Περίμενα πως θα το βάλει γιατί ήταν το σουτ του. Σκοράρει συχνά με αυτόν τον τρόπο. Ήμουν σίγουρος ότι η μπάλα θα μπει, αλλά φοβόμουν πως κάτι θα γίνει και δεν θα μετρήσει το καλάθι. Κατευθείαν κοίταξα το ταμπλό και τους διαιτητές, φοβούμενος ότι το ματς είχε λήξει και το καλάθι δεν θα μετρούσε. Τέλος καλό, όλα καλά, όμως".

Για την συνεργασία με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: "Αποτελεί ευλογία για κάθε παίκτη και ειδικά για κάθε νέο παίκτη να δουλεύει μαζί με τον κ. Ίβκοβιτς. Είναι "δάσκαλος" του μπάσκετ, από τον οποίο μαθαίνω καθημερινά νέα πράγματα. Είναι καταξιωμένος στο χώρο εδώ και δεκαετίες και αισθάνομαι τυχερός που πρόλαβα να συνεργαστώ μαζί του. Μακάρι αυτό να συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια".

Για τους αδελφούς Αγγελόπουλους: "Είδαν τους κόπους χρόνων να δικαιώνονται και ήταν λογικό να το πανηγυρίσουν με τη ψυχή τους. Είναι πολύ καλό για το άθλημα να υπάρχουν άνθρωποι σαν τους αδερφούς Αγγελόπουλους που να το αγαπούν και να βάζουν χρήματα. Ουσιαστικά τέτοιοι άνθρωποι αποτελούν τον λόγο που υπάρχει ακόμη το ελληνικό μπάσκετ".

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: "Βλέπει ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια στην ομάδα. Τόσα χρόνια τώρα περίμενε να δει τίτλους. Στην Κωνσταντινούπολη, με την κατάκτηση της Euroleague, κάναμε την αρχή. Τον θέλουμε δίπλα μας. Να είναι ο έκτος μας παίκτης και να μας στηρίζει στα εύκολα και στα δύσκολα. Με τον κόσμο στο πλευρό δεν φοβόμαστε τίποτα. Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να χτίσουμε την αυτοκρατορία μας".


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου