ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ένας εκατομμυριούχος διαιτητής σφυρίζει το Ελλάδα - Ρωσία!

Ένας εκατομμυριούχος διαιτητής σφυρίζει το Ελλάδα - Ρωσία!

 16/6/2012


Ίσως να μην είναι ο καλύτερος διαιτητής στο Εuro, ωστόσο είναι σίγουρα ο πιο πλούσιος. Ο Γιόνας Έρικσον είναι ο διαιτητής του αγώνα της Εθνικής κόντρα στην Ρωσία.
Ένας εκατομμυριούχος διαιτητής σφυρίζει το Ελλάδα - Ρωσία!Ο Σουηδός, είναι πρωτάρης σε Εuro, και ο αγώνας της Εθνικής μας θα είναι ο δεύτερος στην καριέρα του στον θεσμό, καθώς είχε διευθύνει και τον αγώνα της Γερμανίας κόντρα στην Ολλανδία (2-1).

Πώς άλλαξε η ζωή του..
Ο 38χρόνος δεν είναι σαν οποιοδήποτε άλλο διαιτητή. Πριν από πέντε χρόνια μαζί με τους άλλους τρείς συνεταίρους του πούλησε μια τηλεοπτική εταιρεία που ασχολούνταν με δικαιώματα αθλητικών μεταδόσεων (ο ίδιος κατείχε το15%) και έγινε μέσα σε μια νύχτα πάμπλουτός.
Ωστόσο, παρά την τεράστια περιουσία του, ο Σουηδός δεν κρέμασε την σφυρίχτρα του, καθώς όπως δηλώνει θέλει να συνεχίσει όσο μπορεί να κάνει το αγαπημένο του χόμπι, τη διαιτησία
Εχει σφυρίξει Παναθηναϊκό και… Βύντρα
Τον μοναδικό αγώνα Ελληνικής ομάδας που έχει διευθύνει είναι αυτός μεταξύ της Λανς και του Παναθηναϊκού την σεζόν 2006-2007 για τους «32» τού τότε κυπέλλου UEFAόπου οι «πράσινοι» είχαν ηττηθεί 3-1. Μάλιστα είχε δώσει πέναλτι στους Γάλλους , εξαιτίας του Λουκά Βύντρα.
Η καριέρα του
Ο Ερικσον , έγινε επαγγελματίας διαιτητής το 1994 και έξι χρόνια μετά έλαβε το σήμα της UEFA. Εχει διευθύνει αγώνες Europa League και Champions League προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και EURO, ενώ την σεζόν 2009-2010 μπήκε στην Elite κατηγορία της συνομοσπονδίας.
«Δεν είναι καλός για το Champions League»
Αυτή η δήλωση ανήκει στο τεχνικό των Ρειντζερς, Γκόρντον Στράχαν μετά από την ήττα της ομάδας του από την Σεβίλλη, με 4-1, καθώς σε εκείνο το ματς ο Ερισκον δεν είχε δώσει πέναλτι στους Προτεστάντες, κάτι που εξόργισε τόσο τον προπονητή της ομάδας όσο και τους οπαδούς της.
Μια… γεμάτη σεζόν
Φέτος ο Ερικσον σφύριξε εφτά παιχνίδια για το Champions League μεταξύ αυτών και τον προημιτελικό της Μίλαν με τη Μπαρτσελόνα. Παράλληλα, διηύθυνε τον ημιτελικό για το Europa League Σπόρτινγκ Λισαβόνας- Ατλέτικο Μπιλμπάο
Στατιστικά
Ο 38χρονος σε 62 αγώνες έχει δώσει 199 κίτρινες κάρτες (3 ανά αγώνα), 11 κόκκινες, και 11 πέναλτι. Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό δεν είναι αυτό που λέμε… καρτάκιας.

www.soccerplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου