ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

EURO 2012-GROUP B-PREGAME

13/6/2012

 EURO 2012-GROUP B-PREGAME

Ολλανδία-Γερμανία (preview) 

Ολλανδία-Γερμανία (preview)
Ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι διεξάγεται στο Χάρκοβο (21:45, ΕΤ1) ανάμεσα σε δύο ομάδες που θεωρούνται φαβορί για τον τελικό, αλλά ειδικά στην περίπτωση της Ολλανδίας και πολύ λιγότερο για τη Γερμανία, κινδυνεύουν να αποχωρήσουν πρόωρα από το Euro 2012.

Οι «οράνιε» μετά το σοκ της ήττας στην πρεμιέρα από τη Δανία έχουν ανάγκη τους τρεις βαθμούς. Ο Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ θα έχει αυτή τη φορά στη διάθεσή του τον Γιόρις Ματάισεν που θα πάρει θέση στο κέντρο άμυνας, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να ρίξει στη μάχη τον Κλας-Γιαν Χούντελαρ, δίχως αυτό απαραίτητα να σημαίνει πως ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι θα μείνει στον πάγκο.

Στο στρατόπεδο των «πάντσερ» όλοι γνωρίζουν πως ενδεχόμενη νίκη θα εξασφαλίσει στην ομάδα την πρόκριση, πιθανότατα και την πρωτιά. Ο Γιόακιμ Λεβ δεν έχει αγωνιστικούς πονοκεφάλους, αλλά πιθανώς να αντικαταστήσει Ποντόλσκι ή/και Μίλερ με κάποιον εκ των Ρόις, Γκέτσε και Σούρλε.

Το αποψινό θα είναι το 39ο παιχνίδι στην ιστορία των δύο ομάδων, με την Ολλανδία να έχει 10 νίκες έναντι 14 της Γερμανίας (63-75 γκολ). Σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές: το 1980 η Γερμανία ήταν νικήτρια στην πρώτη φάση με 3-2, το 1988 η Ολλανδία επικράτησε στα ημιτελικά με 2-1 και το 1992 με 3-1 για τη φάση των ομίλων, ενώ το 2004 υπήρχε ισοπαλία 1-1 στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Πιθανές συνθέσεις:

Ολλανδία (Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Βίλεμς, Ντε Γιονγκ, Φαν Μπόμελ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Αφελάι, Φαν Πέρσι (Χούντελαρ).

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ, Εζίλ, Ποντόλσκι (Σούρλε), Γκόμεζ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σουηδός Γιόνας Έρικσον.

* Στο όριο των καρτών είναι οι Φαν Μπόμελ (Ολλανδία), Μπαντστούμπερ και Μπόατενγκ (Γερμανία).

Βαθμολογία

1. Γερμανία 3 (1-0)
2. Δανία 3 (1-0)
3. Ολλανδία 0 (0-1)
4. Πορτογαλία 0 (0-1)

Επόμενη αγωνιστική (17/6, 21:45)

Πορτογαλία-Ολλανδία
Δανία-Γερμανία

Πορτογαλία-Δανία (preview)

Η Πορτογαλία μετά την ήττα της από τη Γερμανία παίζει πιθανώς το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση απέναντι στη Δανία, που εξέπληξε τους πάντες νικώντας στην πρεμιέρα την Ολλανδία. Σε κάθε περίπτωση η αναμέτρηση στο Λβιβ (19:00, ΕΤ1) θα κρίνει πολλά στον δεύτερο όμιλο.

Ο Πάουλο Μπέντο δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και είναι πιθανό να προχωρήσει σε αλλαγές, με τους Ρικάρντο Κουαρέσμα και Ούγκο Αλμέιδα να διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα. Στον αντίποδα ο Μόρτεν Όλσεν θα επιλέξει τους ίδιους έντεκα της πρώτης αγωνιστικής.

Οι δύο ομάδες έχουν… βαρεθεί να τίθενται αντιμέτωπες, καθώς είχαν συναντηθεί στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010 (1-1 στην Κοπεγχάγη, 2-3 στη Λισαβόνα), αλλά και του Euro 2012 (2-1 στην Κοπεγχάγη, 3-1 στο Πόρτο). Συνολικά Πορτογαλία και Δανία έχουν συναντηθεί δώδεκα φορές, με 7 νίκες για τους Ίβηρες και 3 για τους Σκανδιναβούς (26-16 τα γκολ).

Πιθανές συνθέσεις:

Πορτογαλία (Μπέντο): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Άλβες, Περέιρα, Κοεντράο, Βελόσο, Μεϊρέλες, Μουτίνιο, Νάνι, Ρονάλντο, Αλμέιδα (Ποστίγκα).

Δανία (Όλσεν): Άντερσεν, Γιάκομπσεν, Κιάερ, Άγκερ, Σ.Πόουλσεν, Ζίμλινγκ, Κβιστ, Έρικσεν, Κρον-Ντέλι, Ρόμενταλ, Μπέντνερ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σκωτσέζος Κρεγκ Τόμσον.

* Στο όριο των καρτών είναι οι Κβιστ, Σ. Πόουλσεν (Δανία), Νάνι και Ποστίγκα (Πορτογαλία).

Βαθμολογία

1. Γερμανία 3 (1-0)
2. Δανία 3 (1-0)
3. Ολλανδία 0 (0-1)
4. Πορτογαλία 0 (0-1)

Επόμενη αγωνιστική (17/6, 21:45)

Πορτογαλία-Ολλανδία
Δανία-Γερμανία

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου