ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ολυμπιακός - Καβάλα 113-62

Ολυμπιακός - Καβάλα 113-62

Υπερηχητικός ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, διέλυσε με 51 πόντους διαφορά την Καβάλα (113-62) και έκανε το έξι στα έξι στην Basket League.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε το χρόνο συμμετοχής, με τον Γκετσεβίτσιους να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ με 17 πόντους. Ο Βασίλης Σπανούλης έπαιξε μόλις εννέα λεπτά, ενώ δεν αγωνίστηκε ο Πέρο Άντιτς, ο οποίος έγινε πατέρας για δεύτερη φορά.
Έξοχο μπάσκετ με μπροστάρηδες τους Παπανικολάου, Πρίντεζη και Σπανούλη

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν με διάθεση στο παρκέ, έχοντας για μπροστάρη τον αρχηγό, ο οποίος πρώτα με τζαμπ-σουτ και στη συνέχεια με ασίστ στον Πρίντεζη,το σκορ έγινε 4-0. Οι Πειραιώτες έπαιζαν καλή άμυνα, αλλά στην επίθεση στη συνέχεια έχασαν ορισμένα ελεύθερα σουτ, έως την στιγμή που ο "Παπ" ευστόχησε σε τρίποντο, ενώ ακολούθως ο "Πριντ" ολοκλήρωσε με επιτυχία τον αιφνιδιασμό, "γράφοντας" το 9-0 στο 4'. Η Καβάλα μείωσε σε 9-2 με τον Γκαγκαλούδη, αλλά οι γηπεδούχοι έπειτα βρήκαν ρυθμό στο παιχνίδι τους, έτρεξαν στο γήπεδο, έβγαλαν αιφνιδιασμούς και συνεργασίες στο παρκέ παίζοντας ωραίο μπάσκετ, με αποτέλεσμα η διαφορά στο σκορ να εκτοξευθεί στο +14 (16-2), χάρη στα τελειώματα από τους  Πρίντεζη και Παπανικολάου.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 16-8 με ένα μικρό σερί χάρη στον Γκαγκαλούδη, τον οποίο η κερκίδα έβριζε συνεχώς λόγω των πράσινων αισθημάτων του, αλλά στη συνέχεια οι Πειραιώτες με μπροστάρηδες τους Παπανικολάου, Πρίντεζη,το τρίποντο του Σπανούλη και τις βολές του Πάουελ, η διαφορά πήγε στο +15 (25-10) στο 8'. Ο Χάινς με την είσοδο του στο παρκέ πήρε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου λόγω της τρομερής του εμφάνισης στη Βιτόρια, αντικαθιστώντας τον Τζος, με τον Σλούκα να δίνει μία εντυπωσιακή ασίστ στον Παπανικολάου στον αιφνιδιασμό, "γράφοντας" 29-10. Προς το τέλος του δεκαλέπτου ο κόουτς Μπαρτζώκας δοκίμασε στο "4" τον "Παπ", έχοντας στο "3" τον Περπέρογλου, ο οποίος με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στο +18 (32-14), ενώ το σκορ της πρώτης περιόδου ήταν Ολυμπιακός 34 και Καβάλα 14, με το φίλαθλο κοινό να αποθεώνει τους παίκτες των Πρωταθλητών για το έξοχο μπάσκετ που παρουσίασαν στην πρώτη περίοδο.

Η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +41

Στη δεύτερη περίοδο οι Πειραιώτες μπήκαν στο ματς με τους Λο, Σλούκα, Περπέρογλου, Παπανικολάου και Χάινς, με τον "Παπ" να παίζει στο "4" ελλείψει του Άντιτς, ο οποίος ήταν εκτός δωδεκάδας (έγινε πατέρας). Ο Σλούκας με τζαμπ-σουτ έκανε νταμπλ-σκορ στο παιχνίδι (38-19), ενώ στη συνέχεια πέρασαν στο ματς για πρώτη φορά οι Γκετσεβίτσιους.και Μαυροειδής, με τον ρυθμό στο παιχνίδι να έχει πέσει. Ο Πρίντεζης με τρίποντο έφτασε τους 14 πόντους, ανεβάζοντας την διαφορά στο +23 (43-20), ενώ από το ίδιο σημείο ήταν εύστοχος και ο Στράτος (45-22), με τις βολές του Λο να φέρνουν τον Ολυμπιακό στο +25 (47-22) στο 16'.Ο Παπανικολάου στον Μαυροειδή έδωσε την 17η ασίστ του Ολυμπιακού στο ματς, με τον Έλληνα σέντερ να διαμορφώνει το 51-22, ενώ με την βολή του Γκετσεβίτσιους οι Πειραιώτες έφτασαν την διαφορά στο +30 (52-22) στο 17', οι οποίοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο.

Οι γηπεδούχοι έβγαζαν άμυνες, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους σε αρκετά λάθη (ήδη είχαν κάνει 10), με τον Παπανικολάου να παίρνει το ριμπάουντ και με δύσκολο σουτ να "γράφει" το 54-22. Η διαφορά πήγε στο +34 (56-22) με μακρινό σουτ του Γκετσεβίτσιους, με τον Κατσίβελη να περνάει για πρώτη φορά στο ματς. Οι Πρωταθλητές έπαιζαν μπάσκετ σαν σε προπόνηση, βγάζοντας ωραίες φάσεις και συνεργασίες στο ματς, με τον κόσμο να χειροκροτεί μία υπέροχη κυκλοφορία της μπάλας, ασχέτως αν αστόχησε ο Μαρτίνας από τα 6.75 μέτρα. Ο "Παπ" στη συνέχεια προσέφερε θέαμα, καθώς ύστερα από κλέψιμο έφυγε... σφαίρα στον αιφνιδιασμό, καρφώνοντας με εντυπωσιακό τρόπο στο καλάθι, ενώ ο Σλούκας στον αιφνιδιασμό εκτόξευσε την διαφορά στο +39 (64-35). Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο "Γκέτσε" ευστόχησε από την περιφέρεια, ανεβάζοντας το προβάδισμα του Ολυμπιακού στο +41, με το σκορ του πρώτου μέρους να είναι 67-26. Υψηλός βαθμός συγκέντρωσης στα πρώτα 20 λεπτά από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, έχοντας μοιράσει 20 ασίστ και έχοντας κάνει μόλις 2 λάθη.

Η μπάλα στον εύστοχο Πάουελ

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Μάντζαρη, Λο, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Πάουελ, με τον Αμερικανό σέντερ να ευστοχεί με το αγαπημένο του σουτ από τα 6 μέτρα, ενώ στη συνέχεια έδωσε και μία έξυπνη ασίστ στον Λο. Ακολούθως ο "Πέρπε" ευστόχησε σε λέι-απ, ενώ με βολή του Πάοελ οι ερυθρόλευκοι εκτόξευσαν την διαφορά στο εντυπωσιακό +48 (74-26). Η Καβάλα μετά από αρκετή ώρα απάντησε στην επίθεση, μειώνοντας σε 74-31. Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να είναι εξαιρετικοί στην άμυνα, βγάζοντας αιφνιδιασμούς, με τον Λο να ολοκληρώνει το 9ο στα 10 fast-break του στο ματς. Από τα 5 μέτρα αυτή την φορά ο Πάουελ ήταν και πάλι εύστοχος (78-34), με τον Κατσίβελη να χρίζεται για πρώτη φορά σκόρερ στον αγώνα (80-34) στο 26'.

Οι ερυθρόλευκοι στην επίθεση έδιναν συχνά την μπάλα στον Πάουελ ώστε να τελειώσει τις φάσεις, με τον Παπανικολάου να δοκιμάζεται στο "4" και τους Πειραιώτες να παίζουν με τρία γκαρντ (Κατσίβελης, Μάντζαρης Λο), ενώ στη συνέχεια ο Σλούκας αντικατέστησε τον Έισι και ο Γκετσεβίτσιους τον Μάντζαρη. Ο Σλούκας με μία ακόμη ασίστ του στον Πάουελ, ανέβασαν την διαφορά στο επιβλητικό +50 (87-37) στο 29' για τον Ολυμπιακό, με την Καβάλα ανήμπορη να έχει παραδοθεί στις άγριες ορέξεις των Πρωταθλητών. Ο Τζος έφτασε τους 11 πόντους διαμορφώνοντας το εντυπωσιακό σκορ 91-39 (+52) στο 30', ενώ στο τέλος μαζί με τον Παπανικολάου μπλόκαραν τον Στυλιανού, με τους Πρωταθλητές να μετρούν 28 ασίστ (6 λάθη), 29 ριμπάουντ, 11 κλεψίματα και 13/14 (!) αιφνιδιασμούς στο τέλος της τρίτης περιόδου.



Στη τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Κατσίβελη, Σλούκα, Γκετσεβίτσιους, Παπανικολάου και Μαυροειδή, με τον Κατσίβελη να ολοκληρώνει φάση με διείσδυση που συνοδεύτηκε με κάρφωμα, ενώ ο Γκέτσε διαμόρφωσε το 99-41 στο 32', ανεβάζοντας την διαφορά στο +58! Η "εκατοστάρα" έγινε γεγονός με βολή του Μαυροευδή (100-43), ενώ ο "Πέρπε" με σουτ εκτός ισορροπίας διαμόρφωσε το 102-46. Το παιχνίδι εδώ και πολύ ώρα είχε αποκτήσει τυπική διαδικασία και το μόνο ενδιαφέρον είχε να κάνει με την διαφορά στο σκορ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ξεκουράζει στον πάγκο της ομάδας ενόψει της συνέχειας τον Σπανούλη (έπαιξε μόνο για 8 λεπτά δίνοντας πάντως 6 ασίστ).

 Βαλε μεσα τον Γκαγκαλουδη να καει, να καει το πελεκουδι.....

Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός έπαιξε με τους Σλούκα, Κατσίβελη, Γκετσεβίτσιους, Περπέρογλου και Μαυροειδή, με τον Γκαγκαλούδη από την Καβάλα να ακούει σε όλη την διάρκεια του αγώνα αποδοκιμασίες και αρνητικά σχόλια από τους φιλάθλους στο ΣΕΦ. Ο Σλούκας με βολές "έγραψε" το 107-50, ενώ ο Βελισσαρίου στον αιφνιδιασμό μείωσε σε 107-56. Ο Γκαγκαλούδης αποθεώθηκε ειρωνικά από τους οπαδούς στο ΣΕΦ όταν ευστόχησε σε τρίποντο, ενώ ο Περπέρογλου με σουτ "έγραψε" το 111-59. Ο Κατσίβελης έδωσε υπέροχη ασίστ στον Γκέτσε (113-59), ενώ ο Γκράντι απάντησε με τρίποντο. Τελικό σκορ στην αναμέτρηση, Ολυμπιακός - Καβάλα 113-62, με τους Πρωταθλητές να κερδίζουν με 51 πόντους διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 34-14, 67-26, 91-39, 113-62.
Ανά δεκάλεπτο: 34-14, 33-12, 24-13, 22-23.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 2, Λο 12, Σπανούλης 5(1), Περπέρογλου 12(1), Σλούκας 6, Μαυροειδής 7, Πάουελ 11, Γκετσεβίτσιους 17(2), Πρίντεζης 14(1), Παπανικολάου 18(2), Μάντζαρης, Κατσίβελης 9(1).

Καβάλα (Γαλάνης): Πάνος 3, Μανωλόπουλος 13(3), Στυλιανού, Στεφανίδης 5(1), Γκράντι 10(1), Βελισσαρίου 3, Μίτροβιτς 8, Γκαγκαλούδης 9(1), Κρστέβσκι 4, Κόλεμαν 7, Ίλιεφ.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου