ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Νίκη, εκδίκηση, πρόκριση

Νίκη, εκδίκηση, πρόκριση

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει στην Εφές. Στόχος η νίκη που ισούται με πρόκριση στο TOP-16, αλλά και η... εκδίκηση για την "βαριά" ήττα στην Πόλη. Δείτε τα βίντεο.
Οι Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης ολοκλήρωσαν την προετοιμασίας του για το ματς της 7ης αγωνιστικής της Euroleague, στο οποίο θα αντιμετωπίσουν την Αναντολού Εφές το βράδυ (21:45, NET) της Πέμπτης (22/11) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι παίκτες του Ολυμπιακού προπονήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (21/11) στο Φάληρο, ενώ νωρίτερα όλοι μαζί παρακολούθησαν βίντεο, κάνοντας μαζί με το προπονητικό-τιμ ανάλυση στα δυνατά και αδύναμα σημεία της τουρκικής ομάδας, μέσα από τα μέχρι τώρα παιχνίδια της.
Από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο ξέρουν πολύ καλά πως η Εφές διαθέτει δύο εξαιρετικούς σουτέρ, όπως τους Τζόρνταν Φάρμαν (12/20τρ, 60%) και Σάσα Βούγιασιτς (13/24τρ, 54%), στους οποίους κυρίως στηρίζεται στην επίθεση της, όντας εντυπωσιακά αποτελεσματικοί από τα 6.75 μέτρα. Επεσήμαναν όμως πως το σημαντικό δεν είναι τόσο το να τους περιορίσουν, όσο το να καταστρέψουν με την καλή τους αμυντική λειτουργία τον τρόπο ανάπτυξης της τουρκικής ομάδας, ώστε να μην υπάρξουν προϋποθέσεις για ελεύθερα σουτ από τους δύο εν λόγω παίκτες της Αναντολού. Επίσης, το προπονητικό-τιμ τόνισε στους παίκτες του Ολυμπιακού πως θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ τις διεισδύσεις των περιφερειακών της Εφές, αφού έτσι γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι, καθώς ξέρουν τόσο να τελειώνουν φάσεις με αυτόν τον τρόπο, όσο και να δίνουν ασίστ στους ελεύθερους συμπαίκτες του.

Ζητούμενο στο ματς για τους Πειραιώτες η καλή ομαδική αμυντική λειτουργία βάσει του πλάνου που υπάρχει, η συγκέντρωση και η σοβαρότητα από την αρχή έως το τέλος του αγώνα, ο έλεγχος του ρυθμού, το ομαδικό μπάσκετ με συνεργασίες στην επίθεση, ο περιορισμός των λαθών, η αποτελεσματικότητα στα ριμπάουντ (κυρίως στο αμυντικό), αλλά και το αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια.

Το παιχνίδι με την Εφές για τον Ολυμπιακό είναι κομβικό. Με νίκη μαθηματικά παίρνει την πρόκριση για το TOP-16 (καθώς θα μετράει ρεκόρ 5 νίκες και 2 ήττες, έχοντας απομείνει τρία ακόμη μας στον όμιλο), ενώ παράλληλα θα αποκτήσει προβάδισμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του γκρουπ, αφήνοντας στην τρίτη θέση την τουρκική ομάδα, καθώς αυτή την στιγμή οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με ρεκόρ 4 νίκες και 2 ήττες. Οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν πολύ καλή ψυχολογία και μεγάλη αυτοπεποίθηση ύστερα από τις δύο εκτός έδρας νίκες επί της Αρμάνι Μιλάνο και Κάχα Λαμποράλ.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, νιώθουν καλά και δεν υπάρχει πλέον πίεση και άγχος. Πρώτος στόχος είναι το να κερδίσουν, έστω και με ένα πόντο διαφορά, αλλά οι περισσότερο επιζητούν και μία νίκη-εκδίκηση επί της Αναντολού, καθώς στον πρώτο γύρο πληγώθηκε ο εγωισμός των Πρωταθλητών Ευρώπης γνωρίζοντας μία πολύ βαριά ήττα με 26 πόντους διαφορά (98-72) στην Κωνσταντινούπολη. Επιπλέον στόχος τους λοιπόν να πραγματοποιήσουν μία σπουδαία εμφάνιση στο ΣΕΦ απέναντι στην Εφές, δείχνοντας στους Τούρκους το γιατί κατέκτησαν πανάξια τον περασμένο Μάη το βαρύτιμο τρόπαιο στην Πόλη. Να δώσουν μία γερή απάντηση σε όσους τους αμφισβήτησαν.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, ενώ θα επιστρέφει στην αποστολή της ομάδας ο Πέρο Άντιτς, ο οποίος είχε απουσιάσει στο ματς κόντρα στην Καβάλα, λόγω ότι έγινε πατέρας. Η σύζυγος του γέννησε το δεύτερο παιδί τους (γιος και πάλι). Η 12άδα των Πειραιωτών για την αναμέτρηση θα είναι η γνωστή: Χάινς, Λο, Άντιτς, Σπανούλης, Περπέρογλου, Σλούκας, Μαυροειδής, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης.

Δείτε βίντεο από την προπόνηση στο ΣΕΦ:


RedPlanet.gr - Προπόνηση ενόψει Eφές (1) από redplanetgr
RedPlanet.gr - Προπόνηση ενόψει Εφές (2) από redplanetgr
RedPlanet.gr - Προπόνηση ενόψει Εφές (3) από redplanetgr
RedPlanet.gr - Προπόνηση ενόψει Eφές (4) από redplanetgr www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου