ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

H αγωνιστική παρουσία των παικτών του Ολυμπιακού στην εκτός έδρας ήττα από τη Σάλκε με 1-0, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Champions League.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αποφάσισε να παρατάξει την ίδια εντεκάδα με το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Μονπελιέ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν, πλέον, την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια στο Europa League και στη φάση των "32" της διοργάνωσης μετά την ήττα τους από τη Σάλκε με σκορ 1-0 επί γερμανικού εδάφους.
Ρόι Κάρολ: Στο 21ο επίσημο επίσημο παιχνίδι του ως βασικός σημειώθηκε η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού με τον Βορειοϊρλανδό τερματοφύλακα στην εστία έπειτα από 18 νίκες και 2 ισοπαλίες. Δεν μπορούμε να χρεώσουμε την ήττα στον Ρόι Κάρολ, αν και στο γκολ της Σάλκε φέρει ευθύνη, καθώς έκανε κακή εκτίμηση και θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση. Το αριστερό σουτ του Φουχς στο 77' ήταν μακρινό, η μπάλα πέρασε από τον Μανιάτη, στη συνέχεια αναπήδησε στο χορτάρι και κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας. Ο 35άχρονος δεν είχε καλό οπτικό πεδίο (σ.σ. ο Μανωλάς ήταν μπροστά του). Μέχρι εκείνο το σημείο, όμως, ήταν ο παίκτης που κράτησε τον Ολυμπιακό στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Ήταν σταθερός, ενέπνεε σιγουριά στους συμπαίκτες του και στο τέλος, όταν όλη η ομάδα είχε βγει μπροστά, κράτησε το σκορ στο 1-0 με καίριες επεμβάσεις. Ηγετική εμφάνιση.

Βασίλης Τοροσίδης: Πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, είχε πολλή δουλειά από την πλευρά του, καθώς ο Ντράξλερ ήταν μία διαρκής πηγή κινδύνου για την ερυθρόλευκη άμυνα. Από δική του σέντρα ξεκίνησε η καλύτερη φάση του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο (18ο λεπτό). Δεν είχε στηρίγματα από τη μεσαία γραμμή, όπως και ο Χολέμπας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να "ανέβει" αρκετές φορές με αξιώσεις και να δημιουργήσει προβλήματα στη γερμανική ομάδα.

Κώστας Μανωλάς: Αλάνθαστος. Η Σάλκε μπορεί να είχε πολλές τελικές προσπάθειες (27 τον αριθμό), τις περισσότερες με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, αλλά ο 21άχρονος κεντρικός για τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι στάθηκε επάξια στο κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο. Πολλές καθοριστικές επεμβάσεις, ψύχραιμο και, με αυτοπεποίθηση, παιχνίδι, κυριολεκτικά δεν έχασε φάση. Σε τόσο νεαρή ηλικία, δείχνει ότι το μέλλον τού ανήκει, αρκεί να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά.

Δημήτρης Σιόβας: Πολλοί θεώρησαν ρίσκο τη χρησιμοποίηση ενός ελληνικού κεντρικού αμυντικού διδύμου, σε ένα τόσο δύσκολο και κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο Σιόβας με τον Μανωλά ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης και τα πήγαν περίφημα. Η Σάλκε δεν απείλησε από στημένες φάσεις, που είναι ένα από τα δυνατά σημεία στο παιχνίδι της. Ο 24άχρονος ποδοσφαιριστής δεν έκανε λάθη και η παρουσία του ήταν σαφώς θετική. Καλύτερη στιγμή του στο ματς το τάκλιν αυτοθυσίας και η απομάκρυνση σε κόρνερ, στο σουτ του Νοϊστέντερ στο 26' από πλεονεκτική θέση. Στα τελευταία λεπτά πέρασε στην επίθεση, για αυτό και δημιουργήθηκαν κάποια κενά στα μετόπισθεν.

Χοσέ Χολέμπας: Δεν πήρε πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες, καθώς ο ρόλος του ήταν κυρίως να αναχαιτίσει τον ταχύτατο Φαρφάν. Στο 69', με συγκλονιστικό διπλό τάκλιν έδιωξε την μπάλα σε διαδοχικά σουτ των Φαρφάν και Τζόουνς εντός περιοχής. Πήρε κίτρινη κάρτα στο 41', συμπλήρωσε δύο και θα απουσιάσει από το τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων κόντρα στην Άρσεναλ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Γενικότερα, η αμυντική γραμμή διακρίθηκε, καθώς είχε πολλή δουλειά και κατάφερε να ανταποκριθεί σε σημαντικό βαθμό.

Φρανσουά Μοδέστο: Αγωνίστηκε ως καθαρό "εξάρι", αλλά η αδυναμία του στο να κρατήσει μπάλα είναι δεδομένη. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τον Μοδέστο, στα 34 προς τα 35, να παίζει σαν τον... Μπουσκέτς και να κυκλοφορεί την μπάλα υποδειγματικά στο χώρο του κέντρου. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής δεν ανταποκρίθηκε και δεν ευθύνεται μόνο ο Κορσικανός για αυτό. Στο 4ο λεπτό, πάντως, εκτέλεσε γρήγορα και λανθασμένα ένα ελεύθερο χτύπημα μετά από υποδείξη οφσάιντ και ο Χούντελααρ έχασε ευκαιρία για να σκοράρει, με αποτέλεσμα να τα... ακούσει από τον Κάρολ. Αντικαταστάθηκε στο 81' από τον Αριέλ Ιμπαγάσα.

Γιάννης Μανιάτης: Κακά τα ψέματα, δεν είναι ο Μανιάτης της περυσινής σεζόν. Τρέχει, προσπαθεί, αλλά δεν μπορεί να κρατήσει μπάλα και κάνει αρκετά αβίαστα λάθη. Στο 35', βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι σε ερυθρόλευκη αντεπίθεση, αλλά δεν κατάφερε να βρει την μπάλα στη σέντρα του Αμπντούν από τα αριστερά.

Λεάντρο Γκρέκο: Στο 4-3-3 του Ολυμπιακού, ήταν ο μοναδικός από την τριπλέτα στο κέντρο που μπορούσε να κρατήσει την μπάλα. Δεν τα κατάφερε. Δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά και σωστά αντικαταστάθηκε στο 65' από τον Φουστέρ. Σε μία μεσοεπιθετική γραμμή που δεν δούλεψε σωστά και δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, ήταν από τους υστερήσαντες.

Πάουλο Μασάντο: Ίσως, ήταν ο καλύτερος σε απόδοση από τους έξι μεσοεπιθετικούς. Βοήθησε στα μαρκαρίσματα και στην κυκλοφορία όσο μπορούσε, καθώς όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές σε αυτό το κείμενο οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Στο 72', με ατομική ενέργεια και δεξί σουτ απείλησε την αντίπαλη εστία, ενώ στο 90' βρέθηκε εντός περιοχής, αλλά το δεξί σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και μπλόκαρε εύκολα ο Γερμανός τερματοφύλακας.

Τζαμέλ Αμπντούν: Περιμέναμε πολλά περισσότερα πράγματα από τον Αλγερινό, ο οποίος είναι φορμαρισμένος και έχει πολύ καλή ψυχολογία. Δεν του βγήκαν κάποιες προσωπικές ενέργειες, όπως στο 35' και στο 45' σε ισάριθμες αντεπιθέσεις. Στο 75', όμως, τού έγινε ξεκάθαρο πέναλτι από τον Ματίπ, με το αποτέλεσμα στο 0-0. Ο Ολλανδός Κάιπερς δεν καταλόγισε την εμφανέστατη παράβαση και δύο λεπτά αργότερα (77') ο Φουχς πέτυχε το νικητήριο γκολ της αναμέτρησης.

Κώστας Μήτρογλου: Σε ένα παιχνίδι, όπου ο Ολυμπιακός δεν είχε, την περισσότερη ώρα, την μπάλα στην κατοχή του και πολλές ευκαιρίες μπροστά από την αντίπαλη εστία, έδωσε τις μάχες του με την άμυνα της Σάλκε. Δεν κράτησε πολλές φορές την μπάλα, αλλά αυτή η δουλειά γίνεται πρωτίστως από τους χαφ. Από δικό του λάθος στη μεσαία γραμμή, η Σάλκε είχε την καλύτερη της στιγμή στο πρώτο μέρος με το δοκάρι του Χόλτμπι στο 10'. Στο 18', "έσπασε" ωραία την μπάλα στα πλάγια στον Αμπντούν, στη μοναδική καλή στιγμή του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Στο 35', πίεσε ψηλά και έκλεψε την μπάλα στο ύψος της μεσαίας γραμμής, πάσαρε με τη μία στον Αμπντούν. Τέσσερις ερυθρόλευκοι βγήκαν στην αντεπίθεση, αλλά δεν έγινε η κατάλληλη κίνηση και η επιλογή του Αμπντούν για σέντρα στον Μανιάτη στο δεύτερο δοκάρι δεν ήταν η σωστή. Στο 61', δέχθηκε την πάσα του Αμπντούν, αλλά ο Ούνερσταλ πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα προ του Έλληνα επιθετικού, ο οποίος έγινε αλλαγή στο 74'.

Νταβίντ Φουστέρ: Με την είσοδό του στο ματς, στο 65ο λεπτό αντί του Γκρέκο, ο Ολυμπιακός άλλαξε διάταξη, παίζοντας 4-2-3-1. Πήρε θέση μπροστά από τους Μοδέστο και Μανιάτη, χωρίς να κάνει αισθητή την παρουσία του. Δεν είναι σε καλή κατάσταση μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του. Έχανε εύκολα την μπάλα. Στο 80', βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα στο δεξί σουτ που επιχείρησε.

Ράφικ Τζεμπούρ: Πήρε τη θέση του Μήτρογλου στο 74'. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ στο διάστημα που έδειχνε πιο ισορροπημένος στον αγωνιστικό χώρο (από το 65' μέχρι το 75'), με τον Αλγερινό να είναι κινητικός και να τον αισθάνεται η άμυνα της Σάλκε. Δεν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά προσπάθησε, είχε διάθεση, και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Μπήκε στο 81' αντί του Μοδέστο. Δεν ήταν πνευματικά έτοιμος, όπως φάνηκε από τις δύο πρώτες πάσες του στο ματς, οι οποίες ήταν σε αντίπαλο. Το διάστημα που αγωνίστηκε είναι μικρό, αλλά περιμέναμε περισσότερα από τον 36άχρονο μέσο, που υπέπεσε σε αρκετά λάθη, αγωνιζόμενος μόλις για 14 λεπτά. Τουλάχιστον, να βοηθήσει στην κυκλοφορία μπάλας.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου