ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ντόρσεϊ: "Στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ"

Ντόρσεϊ: "Στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ"

Στην Γκαζιάντεπσπορ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τζόι Ντόρσεϊ που σε συνέντευξη του τόνισε πως δεν θα ξεχάσει ποτέ τις στιγμές που έζησε με τον Ολυμπιακό μετά την κατάκτηση της Euroleague και του ελληνικού πρωταθλήματος.
Ο Τζόει Ντόρσεϊ μάζεψε τα πράγματα του από την Ελλάδα προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Γκαζιαντεπσπόρ. Παρόλα αυτά η σχετικά σύντομη στάση του στον Ολυμπιακό δεν θα ξεχαστεί εύκολα, ούτε αυτός θα ξεχάσει το θαύμα της περυσινής σεζόν. Διαβάστε όσα είχε να πει στο Eurohoops το οποίο τον εντόπισε λίγα λεπτά μετά την επίσημη ανακοίνωση της νέας του ομάδας.
- Πως νιώθεις για την καινούρια σελίδα στην καριέρα σου και την νέα σου ομάδα, την Γκαζιαντεπσπόρ;

"Ανυπομονώ να παίξω μπάσκετ ξανά. Αλήθεια! Ο καιρός που έμεινα εκτός, με βοήθησε να συνειδητοποιήσω πόσο πολύ αγαπάω το μπάσκετ και απλά θέλω να αγωνιστώ και να αποδείξω σε όλους ότι μπορώ να κάνω την διαφορά και είμαι ικανός να βοηθήσω οποιαδήποτε ομάδα, να γίνει καλύτερη.

Η Τουρκία έχει ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Ξέρω πως πάω σε μια ομάδα που δεν έχει ξεκινήσει καλά, αλλά φαίνεται οργανωμένο κλαμπ, με φιλοδοξίες να παίξει καλύτερα. Θέλω να τους βοηθήσω όσο περισσότερο γίνεται.

Κάποιοι μπορεί να σκεφτούν πως δεν υπάρχει κίνητρο για μένα, επειδή υπέγραψα σε μια ομάδα που δεν παίζει Ευρωλίγκα. Πίστεψέ με, είμαι πιο πεινασμένος από ποτέ για να πετύχω!"

- Με πιο σκεπτικό δεν επέστρεψες στην πατρίδα σου, αλλά αποφάσισες να μείνεις στην Ευρώπη και να υπογράψεις σε ομάδα που δεν αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα;

"Ήθελα να καθαρίσει το μυαλό μου και να επικεντρωθώ μόνο στο μπάσκετ. Δούλεψα σε ατομικό επίπεδο και αυτό ήταν πολύ καλό για μένα. Νιώθω ήδη πολύ καλύτερα, τόσο πνευματικά, όσο και σωματικά. Επίσης, είχα την ευκαιρία να γυρίσω και λίγο την Αθήνα!

Είναι μια σπουδαία πόλη και είχα επαφή με πολλούς ανθρώπους. Όλοι τους ήταν πολύ θερμοί απέναντί μου, εισέπραξα πολλή αγάπη! Κάτι που με βοήθησε και μου έδωσε έξτρα κίνητρο για να δείξω σε όλους τον καλύτερό μου εαυτό".

 - Πέρυσι έφυγες στα μέσα της σεζόν από την Κάχα για να πας στον Ολυμπιακό. Φέτος, πάλι αλλάζεις ομάδα, ακόμα πιο νωρίς. Πως το εξηγείς, το έχει η… μοίρα της καριέρας σου στην Ευρώπη;

"Έτσι είναι το επαγγελματικό μπάσκετ. Πάντα κρατάω τα καλά πράγματα στο μυαλό μου και προχωράω στην επόμενη πρόκληση. Είναι πάντα ωραίο να πηγαίνεις σε νέα μέρη και να γνωρίζεις διαφορετικούς ανθρώπους. Η Ευρώπη είναι ένα ξεχωριστό μέρος από χώρα σε χώρα και τώρα προσβλέπω στον καινούριο μου προορισμό! Ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά πάντα είμαι χαρούμενος όταν έχω την ευκαιρία να παίξω μπάσκετ".

 - Στον Ολυμπιακό πήρες δύο σημαντικούς τίτλους και έγινες μέρος της ιστορίας που γράφτηκε την περσινή σεζόν. Τι κρατάς από την εμπειρία σου στους πρωταθλητές Ευρώπης;

"Ήταν μια φοβερή εμπειρία. Είμαι σίγουρος πως κανείς δεν πίστεψε ότι η σεζόν θα εξελιχθεί με αυτό τον τρόπο όταν ήρθα στον Ολυμπιακό. Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα σημαντική επιρροή και βοήθησα τον Ολυμπιακό να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερος.

Τις στιγμές που έζησα όταν ο κόσμος μας περίμενε, όταν επιστρέψαμε από την Κωνσταντινούπολη, δεν θα τις ξεχάσω ποτέ! Την γιορτή από το αεροδρόμιο μέχρι το γήπεδο, το ότι ανέβηκα στην οροφή του λεωφορείου μας, ειλικρινά, ήταν μοναδική εμπειρία!"

- Έχεις μετανιώσει για την συμπεριφορά σου μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Ζαλγκίρις; Υπέγραψες για δύο σεζόν, το μέλλον σου φαινόταν συνδεδεμένο με τον Ολυμπιακό, αλλά ξαφνικά όλα άλλαξαν και τώρα πρέπει να κάνεις πάλι μια νέα αρχή. Ποια τα συναισθήματά σου για τις εξελίξεις, τώρα που πέρασαν κάποιες μέρες και είσαι πιο ήρεμος;

"Όπως είπα και τότε, δεν μπορώ να αλλάξω ό,τι συνέβη. Κάποιες φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλεις, ή όπως τα σχεδιάζεις. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να σηκωθείς ξανά, όταν πέσεις. Είμαι πανέτοιμος να ξεκινήσω πάλι, θέλω πολύ να παίξω και να επιστρέψω πάλι στο υψηλότερο επίπεδο. Ξέρω πόσο καλύτερα μπορώ να αποδώσω στο παρκέ, θα το δείξω στους πάντες και θα βοηθήσω την νέα μου ομάδα να πετύχει τους στόχους της".

- Στην Ελλάδα έκανες πολλούς προσωπικούς φαν. Έμεινες περίπου 10 μήνες, αλλά δεν είσαι από αυτούς που θα ξεχαστούν εύκολα. Είναι σημαντική για σένα αυτή η ανταπόκριση και ποια συμπεριφορά ή λόγια κάποιου φιλάθλου δεν θα ξεχάσεις ποτέ; Μπορείς να βάλεις ένα σύντομο τίτλο σε όσα έζησες αυτούς τους 10 μήνες;

"Βάζεις ένα τίτλο, όταν κάτι τελειώνει! Έτσι, δεν είμαι έτοιμος να το κάνω τώρα… Έχω μπροστά μου πολλά χρόνια καλού μπάσκετ. Σίγουρα, η Ελλάδα θα είναι πάντα ξεχωριστή για μένα. Πριν λίγες μέρες έκανα προπόνηση σε ένα γήπεδο στο Φάληρο και κάποιοι τύποι έπαιζαν 4 εναντίον 4 σε ένα ανοιχτό γήπεδο, δίπλα σε αυτό που ήμουν εγώ. Μου ζήτησαν να παίξω μαζί τους! Είχε πλάκα το όλο σκηνικό!

Μετά το παιχνίδι καθίσαμε μαζί και συζητήσαμε. Ήταν φαν του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και ήταν πολύ όμορφο που ένιωσα τόσο μεγάλη εκτίμηση από τα παιδιά. Πιστεύω πως το πάθος των οπαδών στην Ελλάδα είναι σίγουρα κάτι που δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Εισέπραξα πολύ αγάπη και είμαι ευγνώμων για αυτό".

- Σου πέρασε από το μυαλό να παίξεις football μετά την αποπομπή σου από τον Ολυμπιακό;

"Η αλήθεια είναι πως κάποιες ομάδες με πήραν τηλέφωνο, αλλά δεν σκέφτηκα πολύ αυτή την προοπτική. Έπαιξα στο πανεπιστήμιο και ήταν ωραία, αλλά είμαι αφοσιωμένος στο μπάσκετ και στο τι ξέρω να κάνω καλύτερα. Δεν έχω κάτι άλλο στο μυαλό μου, εκτός από το να γίνω καλύτερος παίκτης και να επιστρέψω δριμύτερος στο υψηλότερο επίπεδο". 

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου