ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

6/1/2013

Νέος «μνηστήρας» για Γιάννου

05/01/2013
 Ο Πανιώνιος είναι η τελευταία ομάδα που ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Απόστολου Γιάννου, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Νέος «μνηστήρας» για Γιάννου
Οι «κυανέρυθροι» - εν μέσω των επαφών που είχαν με τον ΠΑΟΚ για τον Κώστα Παναγιωτούδη - εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τον 23χρονο επιθετικό, ενώ έχουν μιλήσει και με την πλευρά του παίκτη.

Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς παρουσιάζονται αρνητικοί αυτή τη στιγμή, αφού περιμένουν πρώτα να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Η ιστορία μπορεί να τραβήξει καιρό και ο νεαρός φορ να μείνει στον «Δικέφαλο του Βορρά» ή να δοθεί αλλού με τη μορφή δανεισμού, κάτι που δεν είναι προς το συμφέρων των Νεοσμυρνιωτών.

Την ίδια ώρα, στην Πλατεία αναζητούν και δεξιό μπακ μετά τη φυγή του Τάκη Σπυρόπουλου. Εν τω μεταξύ, θέμα ημερών ή και ωρών είναι η λύση της συνεργασίας με τον Σουλεϊμάν Ομο.

«Χαρά μας να δουλεύουμε με τον Αναστόπουλο»

05/01/2013
 Χαρούμενος από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ατρομήτου από τον Νίκο Αναστόπουλο δήλωσε ο Κώστας Γιαννούλης.

«Χαρά μας να δουλεύουμε με τον Αναστόπουλο»
Δύσκολη χαρακτήρισε την αναμέτρηση του Ατρομήτου κόντρα στην Κέρκυρα (6/1, 17:15), στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ο Κώστας Γιαννούλης.

Ο διεθνής αριστερός μπακ της ομάδας του Περιστερίου επισήμανε επίσης πως μοναδικός τους στόχος είναι η νίκη, ώστε να παραμείνουν σε υψηλές θέσεις.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην άφιξη του Νίκου Αναστόπουλου, δηλώνοντας πως όλοι στην ομάδα είναι χαρούμενοι για την εν λόγω συνεργασία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί η Κέρκυρα έχει ανάγκη τους βαθμούς, όμως εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο πέρα από το να διεκδικήσουμε τη νίκη για να συνεχίσουμε να είμαστε στις ψηλές θέσεις και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά ώστε την Κυριακή να φανούμε έτοιμοι.

Είναι χαρά μας που ήρθε ο κύριος Αναστόπουλος, θέλουμε να δουλέψουμε πολύ μαζί του και να αφομοιώσουμε ότι μας πει γρήγορα
».

Λέει το «ναι» ο Λάζοβιτς

05/01/2013
 Μια… ανάσα από την απόκτηση του Ντάνκο Λάζοβιτς φέρεται να βρίσκεται ο ΠΑΟΚ.

Λέει το «ναι» ο Λάζοβιτς
Τα «ΣΠΟΡ του Βορρά» υποστηρίζουν ότι είναι αρκετά πιθανό μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ο Σέρβος φορ και ο μάνατζερ του θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για να ντυθεί ο παίκτης στα ασπρόμαυρα.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι οι πιέσεις των ανθρώπων της ΠΑΕ έχει πιάσει τόπο και ένας από τους λόγους που παρουσιάζεται θετικός να αφήσει τη Ζενίτ είναι οι μεγάλες φιλοδοξίες που υπάρχουν στην ομάδα μετά την ανάληψη της ιδιοκτησίας από τον Ιβάν Σαββίδη.

Στις τελικές διαπραγματεύσεις να γίνει η κουβέντα για συμβόλαιο ενός έτους, με τη ρωσική ομάδα να καλύπτει μέρος των 2 εκατ. ευρώ που λαμβάνει ο 29χρονος παίκτης και ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό για τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας.

Επίσης, δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη και με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Ξαφνικό πρόβλημα με Γλύκο

05/01/2013
 Μία άσχημη έκπληξη επιφύλασσε στον Γιώργο Δώνη η σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ εν όψει του αυριανού αγώνα στην έδρα της Κομοτηνής.

Ξαφνικό πρόβλημα με Γλύκο
Κατά τη διάρκεια του χαλαρώματος των ποδοσφαιριστών ο Παναγιώτης Γλύκος τραυματίστηκε (γύρισε ο αστράγαλος του) και αποκλείστηκε από την αποστολή για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανθρακικό.

Τη θέση του διεθνούς τερματοφύλακα παίρνει ο Αστέριος Γιακουμής, ενώ σε λίγη ώρα η ομάδα θα αναχωρήσει οδικώς για την ακριτική πόλη.

Για πρώτη φορά θα είναι μαζί με τους «ασπρόμαυρους» ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος ενδέχεται να πραγματοποιήσει και την παρθενική του εμφάνιση.

Πλέον το ιατρικό επιτελείο του «Δικεφάλου του Βορρά» έχει επικεντρωθεί στον Γλύκο, προκειμένου να διαγνώσει πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του.

Καζιγιάμα: «Προσαρμόζομαι εύκολα»

05/01/2013
 Εύκολα αναμένεται να προσαρμοστεί στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό ο Γιοχέι Καζιγιάμα, όπως ο ίδιος δήλωσε.

Καζιγιάμα: «Προσαρμόζομαι εύκολα»
Ο Ιάπωνας, ο οποίος έχει έρθει με τη μορφή δανεισμού στους «πράσινους», τόνισε πως επιθυμία του είναι να βρεθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να βοηθήσει την ομάδα του.

Ακόμη, πρόσθεσε πως σιγά-σιγά μαθαίνει τους συμπαίκτες του, από τους οποίους έχει ξεχωρίσει τον Λουκά Βύντρα για τον τρόπο που καθοδηγεί την ομάδα.

Ο 27χρονος πρόσθεσε πως είναι επιθετικογενής παίκτης ενώ επισήμανε πως δουλειά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι να βοηθά στην ανάπτυξη και τη δημιουργία του παιχνιδιού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο match programme:

Για την προσαρμογή του στην Ελλάδα:
«Αυτό που μπορώ να πω σαν πρώτη εντύπωση από τη χώρα είναι ότι όταν έχει ήλιο είναι πολύ όμορφα. Γενικά το ζήτημα της προσαρμογής στο περιβάλλον δεν με αγχώνει γιατί είμαι άνθρωπος που προσαρμόζεται εύκολα. Οι πιο πολλές παραστάσεις που έχω μέχρι τώρα είναι από το σύλλογο και είναι πολύ θετικές, είτε μιλάμε για την εταιρεία είτε για το προπονητικό κέντρο. Το μόνο που έχει ουσιαστική διαφορά και θα χρειαστεί να το συνηθίσω είναι η υφή και η ποιότητα του χλοοτάπητα που είναι πολύ διαφορετική εδώ σε σύγκριση με την Ιαπωνία. Θα καταβάλω όμως κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προσαρμοστώ γρήγορα. Από εκεί και πέρα θεωρώ πως σταδιακά θα αρχίσω να καταλαβαίνω και κάποιες λέξεις στα ελληνικά ώστε η ζωή και η καθημερινότητά μου εδώ να διευκολύνονται και να βελτιώνονται».

Γνώριζες κάτι για τον Παναθηναϊκό πριν έρθεις:
«Ναι, ήξερα το όνομα της ομάδας, λόγω της συμμετοχής της στο Champions League».

Για τη θέση που παίζει μέσα στο γήπεδο:
«Είμαι επιθετικογενής ποδοσφαιριστής. Δουλειά μου μέσα στο γήπεδο είναι να βοηθήσω στην ανάπτυξη και τη δημιουργία του παιχνιδιού της ομάδας μου. Μπορώ επίσης να κλέψω μπάλες ψηλά και να δημιουργήσω τις κατάλληλες συνθήκες ώστε η ομάδα μου να σκοράρει. Αυτό είναι το παιχνίδι μου».

Για την εικόνα που έχει σχηματίσει μέχρι τώρα για την ομάδα και τους συμπαίκτες του:
«Απ' όσα έχω δει μέχρι τώρα στις προπονήσεις, η ομάδα ρίχνει μεγάλο βάρος στην κατοχή της μπάλας και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από τα άκρα και το κύριο μέλημά μου είναι να αφομοιώσω τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού ώστε να ενταχθώ στο αγωνιστικό πλάνο το γρηγορότερο δυνατό. Τους συμπαίκτες μου ακόμα δεν τους γνωρίζω καλά, έχουμε δουλέψει μαζί μόλις λίγες μέρες. Θα έλεγα ότι εκείνος που ξεχωρίζει για την ένταση με την οποία δουλεύει, για την προσπάθεια που καταβάλει και για το γεγονός ότι καθοδηγεί την υπόλοιπη ομάδα είναι ο Λούκας (σσ. Βύντρα). Τους συμπαίκτες μου τους μαθαίνω σιγά-σιγά, καταλαβαίνω το παιχνίδι τους και σύντομα πιστεύω ότι θα έχω μια πλήρη εικόνα ώστε να εντάξω και το δικό μου παιχνίδι στην ομαδική προσπάθεια».

Για τις φιλοδοξίες του:
«Μου αρέσει να θέτω κοντινούς στόχους. Πρώτα απ' όλα θέλω να συνηθίσω την ομάδα και να προσαρμοστώ. Σ' αυτήν τη φάση δεν με ενδιαφέρει τόσο το τι θα πετύχω εγώ, αλλά το πόσο καλά θα ενταχθώ και πόσο γρήγορα θα μπορέσω να προσφέρω στην ομάδα».

Τι θα έλεγε στους φίλους της ομάδας:
«Όπως είπα και πριν ανυπομονώ να παίξω με την ομάδα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όταν γίνει αυτό, θα προσθέσω και τις δικές μου δυνάμεις στο σύνολο για να πετύχει ο Παναθηναϊκός τους στόχους του».

Μπάλλας: «Αλλάζει η ψυχολογία»

05/01/2013
 Στην αλλαγή προπονητή στην ομάδα του Ατρομήτου και στην έλευση του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο των Περιστεριωτών στάθηκε ο Παναγιώτης Μπάλλας.

Μπάλλας: «Αλλάζει η ψυχολογία»
Ο νεαρός μέσος της ομάδας των Δυτικών προαστίων επισήμανε πως η αλλαγή προπονητή αλλάζει και την ψυχολογία των παικτών ενώ επισήμανε πως πρέπει γρήγορα να μπουν στο κλίμα του νέου τεχνικού εκείνος και οι συμπαίκτες του.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε στην κάμερα της Nova ο Παναγιώτης Μπάλλας:

«Πιστεύω πως το παιχνίδι με την Κέρκυρα κρύβει πάρα πολλές παγίδες γιατί παλεύει για τη σωτηρία. Εμείς πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα μετά από τις γιορτές και πιστεύω να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Όταν αλλάζει ο προπονητής αλλάζει και η ψυχολογία. Πρέπει να μπούμε στο κλίμα στο τί μας ζητάει ο προπονητής και να το βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Από τον κύριο Μπάγεβιτς κράτησα τη σοβαρότητα που είχε και ότι ήθελε πάντα να κερδίζει».

«Να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο»

05/01/2013
 Να έχουν καλύτερη απόδοση στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος θέλουν στον Άρη, ώστε να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο.

«Να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο»
Οριακό χαρακτήρισε το παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο ο Μιχάλης Γιαννίτσης.

Ο αμυντικός του Άρη τόνισε πως κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος δούλεψαν πολύ καλά, με σκοπό να είναι έτοιμοι για τον αγώνα με τους «κυανέρυθρους».

Ακόμη, ο 21χρονος ποδοσφαιριστής δήλωσε πως στον δεύτερο γύρο η ομάδα θα πρέπει να μαζέψει περισσότερους βαθμούς, ώστε να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για τον αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο:
«Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πράγματι, είναι οριακό, διότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά, όλη την εβδομάδα, αλλά και την περίοδο των γιορτών και πιστεύω θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Σίγουρα ο Πανιώνιος, έχει ένα πολύ καλό σύνολο, όντας μια πολύ καλή ομάδα. Δεν μας φοβίζει όμως, παίζουμε στην έδρα μας και θα τα δώσουμε όλα για τους τρεις βαθμούς».

Για το αν ανησυχούν για τις εκτός έδρας επιτυχίες:
«Ναι, έχει πάρει καλά αποτελέσματα εκτός έδρας. Εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Ξέρουμε τις αδυναμίες, αλλά και τα ατού του Πανιωνίου».

Για τους παίκτες του Πανιωνίου που επικεντρώνονται οι αμυντικοί:
«Δεν μπορώ να πω ειδικά σε ποιους. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως γενικά ο Πανιώνιος, από τη μέση και μπροστά, είναι πάρα πολύ καλή ομάδα».

Για το αν έχουν άγχος, δεδομένου ότι στο δεύτερο γύρο θα πρέπει να μαζέψουν πολύ περισσότερους βαθμούς, απ΄ αυτούς που κέρδισαν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος:
«Η συγκομιδή του α΄ γύρου, δεν ήταν ικανοποιητική. Από εκεί και πέρα, το γεγονός αυτό, μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο, ότι πρέπει να πάμε πολύ καλύτερα στο β' γύρο, ώστε να βγει η ομάδα απ΄ αυτό το αδιέξοδο και να πάει εκεί που της αξίζει».

Για τον κόσμο:
«Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα είναι κοντά μας».

«Τέλος στη γάγγραινα, ώρα για κάθαρση»!

05/01/2013
 Η Θύρα 13, μια μέρα μετά το τέλος της «πριγκιπιάδας» εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας ζητάει επειγόντως την κάθαρση στον Παναθηναϊκό άμεσα.

«Τέλος στη γάγγραινα, ώρα για κάθαρση»!
Μεταξύ, άλλων, στην ανακοίνωση οι οργανωμένοι οπαδοί του «τριφυλλιού» αναφέρονται στην κοροϊδία του Τσάκα και προσθέτουν: «Αυτός που είναι πίσω από τον Τσάκα δεν είναι σύμμαχος αλλά πλέον εχθρός».

Η ανακοίνωση της Θύρας 13
Χρειάστηκαν 15 μήνες για να καταλάβουν κάποιοι τα αυτονόητα. Χρειάστηκαν 15 μήνες για να πειστούν κάποιοι ότι, ευτυχώς ή δυστυχώς, πρίγκηπας δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ. Τα πράγματα από την αρχή οδηγούσαν κάπου, σε κάποιον αλλά πολλοί δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Τα γράψαμε από την αρχή, όταν δηλαδή, πρωτοεμφανίστηκε το συμπαθέστατο χοντροειδές υποκείμενο στην ΠΑΕ, που όχι συνεργάτης πρίγκιπα δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ αλλά μόνο σφουγγοκωλάριος του. Στην ανακοίνωση μας τότε γράφαμε ότι το όλο θέμα είναι απάτη, πολλοί μας χλεύασαν και μας είπαν τσάτσους του Βγενόπουλου. Οι ενδείξεις και τα σημεία, που έδειχναν το πόσο πλαστή είναι η όλη αυτή κατάσταση ήταν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες. Μόνο οι ‘’τυφλοί’’ δεν τα έβλεπαν και αυτοί που τους τύφλωναν τα χρήματα. Και δυστυχώς ήταν πολλοί αυτοί, ειδικά οι δεύτεροι. Είναι όλοι αυτοί που δεν θα “ταΐζονται? πια και πονάνε τα λεφτά που θα χάσουνε. Μαζί και κάποιοι άλλοι που το παίζουν ουδέτεροι και αντικειμενικοί αλλά τα συμφέροντα ήταν πολλά και έπρεπε να στηρίξουν τον πρίγκηπα και το κοντόχοντρο πλάσμα δίπλα του. Άλλα άμα έχεις όλα τα κανάλια δικά σου υποστηρίζεις και γράφεις ότι θες. Κάποιοι θα σε πιστέψουν σίγουρα…

Κι αφού τελείωσε όλο αυτό το παραμύθι με τους πρίγκιπες και τα λεφτά που δεν θα έρθουν ποτέ, ήρθε επιτέλους η στιγμή της αλήθειας. Και η αλήθεια, δυστυχώς, είναι σκληρή και αδυσώπητη. Μέσα στην ομάδα, στη διοίκηση, σε όλα τα τμήματα της ΠΑΕ ΠΑΟ, υπάρχει μία γάγγραινα που κατατρώει τον Παναθηναϊκό μας. Αυτό πρέπει να σταματήσει ΣΗΜΕΡΑ. Ούτε αύριο, ούτε από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτός που είναι πίσω από τον Τσάκα δεν είναι σύμμαχος αλλά πλέον εχθρός. Τα κανάλια του και οι εφημερίδες των συνεργατών του, που προέβαλαν συνεχώς το θέμα του πρίγκηπα, το επιβεβαιώνουν. Ο Γιάννης Αλαφούζος, από τη στιγμή που αποφάσισε να σώσει την ομάδα μας, πρέπει να το καταλάβει έστω και τώρα. Δε γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι μέσα στην ΠΑΕ που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, τα συμφέροντα δηλαδή του προηγούμενου ιδιοκτήτη. Η ΠΑΕ πρέπει να ‘’καθαρίσει’’ όχι γιατί το θέλουμε εμείς αλλά γιατί αν δεν γίνει ΤΩΡΑ, δεν θα γίνει ποτέ. Δεν γίνεται να υπάρχει ακόμα στην ομάδα ο άνθρωπος που συνάντησε τον τσάκα πριν ακόμα έρθει στην ΠΑΕ. Δυστυχώς, κάποιοι έχουν συμφέροντα και καθοδηγούνται, όχι από τη νέα διοίκηση αλλά από την παλιά. Αυτοί καταστρέφουν και υπονομεύουν το έργο του Γ.Αλαφούζου. Για να προχωρήσουμε πρέπει η ομάδα να καθαρίσει άμεσα, όχι κάποτε στο μέλλον. Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα για να γίνει η ομάδα πάλι γρήγορα ανταγωνιστική και αξιόμαχη. Ο χρόνος κυλά εναντίον μας, η χρονιά χάθηκε αλλά υπάρχουν πολλές ακόμα μπροστά μας. Προχωρήστε στην ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΡΑ.

Κλείνοντας, λυπόμαστε πραγματικά για τους περισσότερους από τους παλαίμαχους μας. Μπορεί σαν παίχτες να έγραψαν ιστορία και τους σεβόμαστε γι’αυτό αλλά σαν παράγοντες της ομάδας, μόνο αρνητικά λειτούργησαν. Όσο για τον Τσάκα, θα πρέπει να του γίνουν άμεσα ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα της ομάδας μας και να μας γελοιοποιεί συνεχώς. Αυτά και ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε επί του θέματος».

«Εχθρός του καλού, το καλύτερο»

05/01/2013
 Πορεία ανάλογη με αυτήν του πρώτου γύρου επιθυμεί να κάνει ο Πανιώνιος, σύμφωνα με δηλώσεις του Φανούρη Γουνδουλάκη.

«Εχθρός του καλού, το καλύτερο»
Ο έμπειρος άσος των «κυανέρυθρων» τόνισε πως πρέπει να σβήσουν εκείνος και οι συμπαίκτες του τις τελευταίες κακές εμφανίσεις τους και να συνεχίσουν την καλή δουλειά. Επίσης, δήλωσε πως το ματς με τον Άρη είναι ιδιαίτερα κρίσιμο αφού ο Πανιώνιος έχει ανάγκη την κατάκτηση των βαθμών της νίκης.

Διαβάστε όσα είπε ο Φανούρης Γουνδουλάκης στην κάμερα της Nova:

Για το παιχνίδι με τον Άρη:
«Ξεκινάει ο δεύτερος γύρος και αυτά τα παιχνίδια περνάνε και δεν ξαναέρχονται. Πρέπει να σβήσουμε το κακό διάστημα του τελευταίου μήνα. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Όλα είναι δύσκολα. Το ξέρουμε, το είδαμε και στον πρώτο γύρο. Εμείς, πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε με τον προπονητή μας».

Για τη μίνι προετοιμασία: «Όλα αυτά καλά είναι. Μαζευτήκαμε, δουλέψαμε πραγματικά, στο ποδόσφαιρο, τα τακτικά κομμάτια, η φυσική κατάσταση, όλα αυτά είναι σημαντικά και πρέπει να είσαι σε ένα καλό επίπεδο. Από εκεί και πέρα, τα παιχνίδια είναι εντελώς διαφορετικά και εμείς αυτά πρέπει να τα δείχνουμε μέσα στο παιχνίδι. Σ' ένα μεγάλο μέρος του πρώτου γύρου το δείξαμε αυτό, όχι όμως και τον τελευταίο μήνα. Πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι να κάνουμε όσα δουλεύουμε στις προπονήσεις για να δούμε καλύτερο μέλλον».

Για το αν η ομάδα του θα διαγράψει τα άσχημα αποτελέσματα: «Πρέπει να πάμε εμείς οι ποδοσφαιριστές με περισσότερο ομαδικό πνεύμα, έτσι όπως ήμασταν στην αρχή του πρωταθλήματος και νομίζω πως όλα θα πάνε καλά».

Για τη κρισιμότητα του αγώνα με τον Άρη: «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Κανείς δεν περίμενε να έχουμε μαζέψει 21 βαθμούς στο πρώτο γύρο, αν και νομίζω πως θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους. Αυτό δεν έχει σημασία. Και εμείς έχουμε ανάγκη τους βαθμούς και ο Άρης τους έχει επίσης, αλλά ο καθένας παίζει για την ομάδα του και τη νίκη».

Για το τι ξεχωρίζει από τον Άρη: «Όταν παίζεις με έναν αντίπαλο δεν κοιτάς ατομικά. Σίγουρα θα έχει κάποιους παίκτες, 2-3 περισσότερο ποιοτικούς από τους άλλους. Εμείς δουλεύουμε στο πλάνο μας και προσπαθούμε να είμαστε εμείς έτοιμοι και να αντιμετωπίσουμε τον Άρη. Να παρουσιαστούμε καλύτεροι και να πάρουμε τη νίκη».

«Τους αντιμετωπίζουμε χαλαρά…»!

05/01/2013
 Ο Βλάσης Τσάκας απέστειλε ανακοίνωση του Φεϊζάλ, στην οποία τονίζεται ότι οι απειλές για νομικές ενέργειες εις βάρος τους, αντιμετωπίζονται με… «χαλαρή διάθεση» και εξηγούν γιατί έκαναν πίσω.

«Τους αντιμετωπίζουμε χαλαρά…»!
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φεϊζάλ Αλ Σαούντ
«Υποβάλλαμε μια πολύ περιεκτική και απολύτως εγγυημένη πρόταση εξαγοράς του Παναθηναϊκού, η οποία με έκπληξη απορρίφθηκε από τους μετόχους και οδηγηθήκαμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία οι θέσεις μας αγνοήθηκαν και ο οικονομικός έλεγχος, όπως ζητήσαμε και γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Προσπαθήσαμε μέχρι την τελευταία μέρα, με ένα μπαράζ από ειλικρινείς προσπάθειες από την πλευρά μας, να ολοκληρωθεί το deal, τελικά ζητήθηκε μια πίστωση χρόνου, μόνο δυο εργάσιμες μέρες. Κάτι αναμενόμενο για δουλειές τέτοιου μεγέθους. Δυστυχώς, ο σύλλογος, αποκάλυψε το πραγματικό του «πρόσωπο», απορρίπτοντας την πρόταση, κλείνοντας έτσι τη διαδικασία της εμπλοκής μας. Είχαμε τις καλύτερες των προθέσεων και ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο οικονομικά θα καλύπταμε και θα εφαρμόζαμε.

Ευχόμαστε ότι αυτοί που μας απέρριψαν θα είναι σε θέση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να οδηγήσουν την ομάδα στον δρόμο που της αξίζει.

Σχετικά με τις απειλές από νομικές ενέργειες εις βάρος μας, τα ακούμε με στωικότητα και τα αντιμετωπίζουμε με χαλαρή διάθεση!!

Λυπούμαστε που δεν έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε χαρά στους εκατομμύρια φίλους του Παναθηναϊκού, αλλά ήταν πάνω και πέρα τη δύναμη της θέλησής μας.

Ειλικρινά, ελπίζουμε ότι η παρούσα διοίκηση δεν θα μας χρειαστεί στην προσπάθεια που κάνει και θα βρει λύσεις στις ανάγκες της ομάδας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα, που έκαναν μεγάλες προσπάθειες, κάτω από αντίξοες συνθήκες».

Το μήνυμα του Τσάκα
Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η ανακοίνωση εστάλη στα αγγλικά, από τον Βλάση Τσάκα, ο οποίος έγραφε το ακόλουθο μήνυμα: "Κύριοι,
σας αποστέλλουμε Δελτίο Τύπου της Αυτού Εξοχότητας Πρίγκιπα Φαιζάλ.

Με εκτίμηση
Βλάσης Τσάκας".

Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι αρκετά από όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση τα έλεγε χθες ο Βλάσης Τσάκας και μάλιστα δεν δίσταζε να χλευάζει με διάφορα σχόλια τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, για την απόφαση που πήραν να κινηθούν νομικά εναντίον του, όταν μελετήσουν όλα τα στοιχεία.

Δεν το χάρηκε ο Κουτρουμπής

05/01/2013
 Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης δεν εξελίχθηκε καθόλου καλά για την ΑΕΚ (3-1). Παρόλα αυτά ο Γιώργος Κουτρουμπής θα έχει έναν ακόμα λόγο να το θυμάται. Το πρώτο του γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο.

Δεν το χάρηκε ο Κουτρουμπής
Ο νεαρός στόπερ είχε ξανασκοράρει με την κιτρινόμαυρη φανέλα (στο φιλικό με τον Ηρακλή Ψαχνών όπου έκανε ντεμπούτο και σ’ εκείνο με το Αιγάλεω).

Παρόλο που είχε γεμάτες σεζόν όμως και με την προηγούμενη ομάδα του, την Καλλιθέα, σήμερα ήταν η πρώτη φορά που βρήκε δίχτυα σε επίσημο ματς.

Της έσβησε τα… Φώτα

05/01/2013
 Η ΑΕΚ προηγήθηκε, όμως ο Αστέρας επέστρεψε και επικρατώντας 3-1, παρέμεινε αήττητος στην Τρίπολη και -παραμονή των Φώτων- κράτησε την «Ένωση» στο… σκοτάδι της τελευταίας θέσης.

Της έσβησε τα… Φώτα
Μπορεί ο Κουτρουμπής (20’) να έβαλε στη θέση του οδηγού νωρίς την ΑΕΚ, όμως ο Αστέρας με τον φανταστικό Ντε Μπλάσις και τον εξαιρετικό Περόνε, έκανε την ολική επαναφορά και αρχικά με τον κοντόσωμο Αργεντινό (36’) έφερε το παιχνίδι στα ίσια και στη συνέχεια με τον Ράγιος (65’) και τον έμπειρο επιθετικό (71’) έφτασε σε ακόμα μια νίκη στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Παραμένει τελευταία στην βαθμολογία η ΑΕΚ, η οποία συγκατοικεί με την Κέρκυρα, που την Κυριακή αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Τσιώλη συνεχίζει να βρίσκεται στην τρίτη θέση, μειώνοντας στους τρεις πόντους από τον ΠΑΟΚ.



Με το τρικ του Πετρόπουλου (τραβιόταν μακριά από την περιοχή και άνοιγε χώρους) και με τρεις αμυντικούς χαφ να «κλειδώνουν» τη μεσαία γραμμή του Αστέρα, η ΑΕΚ μπήκε ιδανικά στο παιχνίδι. Κυκλοφόρησε τη μπάλα, απείλησε την εστία του Μπαντή και τελικά έφτασε και στο γκολ με τον Κουτρουμπή στο 20’, χάρη σε εξαιρετικό φάουλ του Γροντή.

Ο Τσιώλης… πήρε πρέφα τι γινόταν, απέσυρε τον ανεμικό για ένα ακόμα παιχνίδι Καλαντζή και με την είσοδο του Φραγκουλάκη συμμάζεψε το κέντρο του, έδωσε στο Ράγιος και τον Ντε Μπλάσις να πάρουν μέτρα στο γήπεδο. Μάλιστα, ο τελευταίος έφερε το παιχνίδι στα ίσια εκμεταλλευόμενος την πάσα του Περόνε. Το τέλος του πρώτου μέρους, έφερε μάλλον… δίκαια το 1-1 και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές αλλά με σαφή διάθεση να πιέσει περισσότερο την ΑΕΚ, η οποία έδειχνε έξω από τα νερά της. Οι Αρκάδες κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα, βρήκαν χώρους και με τον Ράγιος, μπήκαν μπροστά στο σκορ. Ο Ντε Μπλάσις ήταν σε μεγάλα κέφια για τους γηπεδούχους και σέρβιρε άλλο ένα τέρμα, στον Περόνε, ο οποίος επέστρεψε με τον ιδανικότερο τρόπο στους αγωνιστικούς χώρους.

Η ομάδα του Λίνεν και με τις προσθήκες των Γκερέιρο και Σταματή προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, να προσπαθήσει να πιέσει, να ξαναμπεί, αρχικά, παιχνίδι όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Μπαντή. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης «βύθισε» την ΑΕΚ, εκεί όπου βρίσκεται παρέα με την Κέρκυρα, που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Καστέλς, Φορμίκα, Αλβάρες, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Ράγιος (92’ Πιπίνης), Καλαντζής (32’ Φραγκουλάκης), Περόνε (89’ Έγκον).

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Γιαλούσης, Κωστούλας, Αλβάρο.

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Αρκούδας, Κουτρουμπής, Γιάγκο, Παπαδημητρίου, Μητρόπουλος, Ρίκκα (70’ Γκερέιρο), Φέτσης (60’ Κορδέρο), Φούντας, Γροντής (65’ Σταματής), Πετρόπουλος.

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Φουρτάδο, Μπουγαΐδης, Τσουκαλάς.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης»

Μπουμ-Ζονκ!

 05/01/2013
Τι το ‘θελε να γυρίσει; Δυο ανεπανάληπτες γκέλες του Μπουμσόνγκ επέτρεψαν στον Βασιλείου να γίνει… Άγιος Βασιλείου και να χαρίσει μεγάλο διπλό στον Λεβαδειακό με 2-1 επί του Παναθηναϊκού.

Μπουμ-Ζονκ!
Κακοί συνολικά οι «πράσινοι», δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το γρήγορο προβάδισμα που πήραν με τον Τοτσέ και συνεχίζουν να βολοδέρνουν στη μέση της βαθμολογίας.

Συνθήματα και έντονες αποδοκιμασίες στο ΟΑΚΑ μετά τη λήξη του αγώνα.

Πως έπαιξε: Ο Ρότσα ξεκίνησε με 4-3-3 την ομάδα του και τους Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, Σεϊταρίδη, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σπυρόπουλο από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα, τον Βιτόλο αμυντικό χαφ, τους Ζέκα-Σισοκό μπροστά τους ως εσωτερικούς μέσους με τον Ιβοριανό σε πιο δημιουργικό ρόλο και τριάδα της επίθεσης τους Μαυρία(δεξιά), Κουίνσι (αριστερά) και Τοτσέ (κορυφή).



Ο Λεβαδειακός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο κυκλοφορώντας πιο ορθολογικά την μπάλα σε ένα ματς που μέχρι το 10’, ήταν πολύ κακό ποιοτικά. Όμως στο 12’, ο Βιτόλο πάσαρε κάθετα στον Μαυρία που έφυγε «σφαίρα» στην αντεπίθεση, ο πιτσιρικάς γύρισε και πάλι στον Ισπανό μ’αυτόν να βγάζει ωραία σέντρα προς το κεφάλι του Τοτσέ που με διπλή προσπάθεια έκανε το 1-0 για τους «πράσινους» στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ των Βοιωτών. Ο Λεβαδειακός συνέχισε να πρεσάρει, κάτι, που με το σκορ στο 1-0 βόλευε το «τριφύλλι» που με τους ταχύτατους Μαυρία-Κουίνσι έφευγε πολύ γρήγορα στην κόντρα και απειλούσε.

Μάλιστα, δύο φορές, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να «τελειώσουν» το παιχνίδι. Μιας και στο 32’ με τον Ζέκα που άργησε να κοντρολάρει ενώ ήταν 3 μέτρα από την εστία, και στο 37’ με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Τοτσέ που έδιωξε ο Κυριακίδης, έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ένας… παιδικός υπολογισμός του Μπουμσόνγκ που άφησε την μπάλα και τον Βασιλείου μόνους τους, έφεραν το 1-1 στο 38’ αφού ο στράικερ των Βοιωτών δεν έχασε την ευκαιρία που του χάρισε ο Γάλλος. Η συνέχεια ήταν μοιρασμένη και το πρώτο μέρος έκλεισε με τις δύο ομάδες να είναι στο 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε λίγο πιο «ζεστός» και είχε τον έλεγχο του ρυθμού. Αλλά η μπάλα, έδειξε να μην τον θέλει και τόσο. Ούτε στο 52’ όταν το σουτ του Κουίνσι πέρασε ελάχιστα έξω, ούτε στο 55’ όταν ο αποδοκιμαζόμενος Σπυρόπουλος σέντραρε εξαιρετικά προς τον Σισοκό ο οποίος από κοντά και με το τέρμα ολόκληρο μπροστά του έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ… Ο χρόνος κύλαγε με τους «πράσινους» κυρίαρχους στον αγωνιστικό χώρο χωρίς ωστόσο κάποια κλασσική ευκαιρία παρότι η… εγκατάσταση τους στα καρέ των Βοιωτών ήταν πλέον μόνιμη.

Όλα έδειχναν πως ήταν θέμα χρόνου για τους «πράσινους» να σκοράρουν, όμως ο Μπουμσόνγκ είχε άλλη άποψη! Με ένα δεύτερο τραγικό λάθος, ο Γάλλος έδωσε και πάλι την μπάλα σε αντίπαλό του, αυτή την φορά στον Ακόστα, ο οποίος μοίρασε στον Βασιλείου που έκανε το 2-1 για τον Λεβαδειακό στο 75’. Από εκείνο το σημείο και μετά υπήρχε εκνευρισμός. Καταρχάς στην κερκίδα, η οποία αποδοκίμαζε κυρίως τον Μπουμσόνγκ και εν συνεχεία τον Σπυρόπουλο (που υπήρχε και σχετικό πανό για να φύγει) και ακολούθως στην ομάδα, που δεν είχε καθαρό μυαλό και έπαιζε σύστημα… γιουρούσι για να ισοφαρίσει. Το τελευταίο τέταρτο κύλησε χωρίς τίποτα ιδιαίτερο, με το κλίμα να είναι πολύ βαρύ στο ΟΑΚΑ και τον Λεβαδειακό να κάνει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του με τον Παναθηναϊκό και να αποσπάται 4 βαθμούς του «τριφυλλιού» στην κατάταξη του πίνακα της Σούπερ Λίγκας στην μάχη της πέμπτης θέσης που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο…




Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σισοκό, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Βιτόλο, Μαυρίας(74’ Μπαρμπαρούσης), Τοτσέ, Σεϊταρίδης, Ζέκα, Σπυρόπουλος, Κουίνσι(85’ Φορναρόλι)

Στον πάγκο: Καπίνο, Σο, Μαρίνος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος.

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Μάρτινς, Πόι(72’ Ακόστα), Βασιλείου, Ζησόπουλος, Γεωργίου, Λισγάρας, Μεντύ, Ρομέου(46’ Μαχαίρας)

Στον πάγκο: Κασμερίδης, Μανωλάς, Νικολακάκης, Μίλιεβιτς, Κουτσόπουλος.

Ποιος είπε ότι ο τολμών νικά…

Ισόπαλοι 1-1 ήρθαν ο Πλατανιάς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Περιβόλια για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ποιος είπε ότι ο τολμών νικά…
(Photo: Action Images)
Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση 05/01/2013, 19:06
Και ποιος είπε τελικά, ότι ο τολμών νικά;

Στην πρεμιέρα τους στον δεύτερο γύρο τόσο ο Πλατανιάς, όσο και ο ΠΑΣ Γιάννινα… τόλμησαν, έπαιξαν επιθετικά, ωστόσο, τις προσπάθειές τους στο τέλος τις σφράγισε το 1-1 που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο.

Αμφότερες οι ομάδες έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες για να φτάσουν στη νίκη, όμως, είτε η ατυχία, είτε η κακές επιλογές, δεν τους επέτρεψαν να φύγουν απο το παιχνίδι με το κάτι παραπάνω.

Ο Πλατανιάς προσπάθησε στο τέλος να πάρει τη νίκη, χωρίς όμως, να τα καταφέρει. Ωστόσο, δείχνει ότι στον δεύτερο γύρο θα πουλήσει ακριβά το… τομάρι του και θα παλέψει για την παραμονή.

Στον αντίποδα ο ΠΑΣ Γιάννινα «πλήρωσε» την… επιπολαιότητα των παικτών στην τελική προσπάθεια και δεν μπόρεσε να φύγει με τη νίκη από τα Χανιά.



Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τον Πλατανιά στην αναμέτρηση, καθώς μόλις στο 4ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Αναστασάκο να πιάνει την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάλαϊζιτς. Οι Χανιώτες έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι απο εκείνο το σημείο και μετά, ωστόσο, ο ΠΑΣ μπόρεσε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να βγαίνει οργανωμένα στην επίθεση.

Οι Γιαννιώτες ανέλαβαν την πρωτοβουλία του αγώνα μετά το πρώτο τέταρτο και η πίεσή τους καρποφόρησε στο 20ο λεπτό, με τον Κοροβέση να πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού.

Ο αγώνας είχε ρυθμό, με τις δύο ομάδες, όμως, να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Ο ΠΑΣ είχε δύο καλές στιγμές στο 36’ και στο 38’ με τον Κοροβέση και τον Ίλιτς, χωρίς όμως, να καταφέρει να πάρει το προβάδισμα, με το ημίχρονο να τελειώνει 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ ξεκίνησε πιο δυνατά και έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει το προβάδισμα στο 50ο λεπτό, όταν ο Κοροβέσης πρόλαβε τον Ντόε και την έξοδο του Κηπουρού, πάσαρε για τον Ίλιτς, ο οποίος σε κενό τέρμα έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δοκάρι άουτ.

Στην επόμενη φάση ο Κοροβέσης έπιασε το σουτ από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας του Πλατανιά απέκρουσε σε κόρνερ.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, δεν υπήρχαν ευκαιρίες εκατέρωθεν. Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο, όπου ο Πλατανιάς πίεσε για να πετύχει το γκολ της νίκης. Στο 82’ ήρθε η μεγάλη φάση για τους Χανιώτες, με τον Αναστασάκο να βρίσκεται μόνος του απέναντι από τον Φεγκρούς, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν κι άλλη μεγάλη ευκαιρία με τον Ναζλίδη να πιάνει την κεφαλιά, με τον Φεγκρούς να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Η αποβολή του Ουντότζι με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 92’ δεν άλλαξε τίποτα στο παιχνίδι, με το 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Πανό… οργής στο ΟΑΚΑ

05/01/2013
 Μέσω πανό οπαδοί του Παναθηναϊκού πήραν θέση αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα.

Πανό… οργής στο ΟΑΚΑ
Στο στόχαστρό τους βρέθηκαν και ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» και συγκεκριμένα οι Βύντρα και Σπυρόπουλος με το όνομα του δεύτερου να… προσφέρεται περισσότερο για λογοπαίγνια.

Ούτε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ξέφυγε πάντως, με μερίδα του κόσμου να του χρεώνει ουσιαστικά συμμετοχή στο νέο φιάσκο με τον Βλάση Τσάκα.

Αντίθετα οι φίλοι της ομάδας δεν ξέχασαν τον Δημήτρη Μούρτο και τον Νίκο Σαμαρά, δύο ανθρώπους που πρόσφεραν ο καθένας από το δικό του μετερίζι το σύλλογο και έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή.

«Ανοιχθήκαμε αδικαιολόγητα»

05/01/2013
 Στην κακή διαχείριση του παιχνιδιού απ’ την ομάδα του μετά το προβάδισμα που πήρε στο σκορ απέδωσε ο Έβαλντ Λίνεν την ήττα της ΑΕΚ απ’ τον Αστέρα (3-1).

«Ανοιχθήκαμε αδικαιολόγητα»
Μιλώντας στην κάμερα της NOVA αμέσως μετά τη λήξη του ματς, ο Γερμανός χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος τον τρόπο που λειτουργήσαμε μετά το γκολ που σημειώσαμε».

Αφού τόνισε λοιπόν ότι «ανοίξαμε αδικαιολόγητα το παιχνίδι μετά το γκολ» και ότι «μας έλειπαν αρκετοί παίκτες και γι' αυτό θέλαμε να παίξουμε κλειστά και αμυντικά», σημείωσε ότι «δεχθήκαμε ένα γκολ σε μια γρήγορη αντεπίθεση και ίσως αυτό ήταν που άλλαξε το ματς και έφερε την ήττα».

Με πολλές απουσίες ενόψει Άρη

05/01/2013
 Γεμάτο είναι το «απουσιολόγιο» του τεχνικού του Πανιωνίου, Δημήτρη Ελευθερόπουλου, για το παιχνίδι κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Με πολλές απουσίες ενόψει Άρη
Πιο συγκεκριμένα, ο «Ελέ» δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματισμένων Λαμπρόπουλου και Κούρου.

Εκτός αποστολής για το ματς με τον Άρη έμεινε και ο Σπυρόπουλος, ο οποίος από το καλοκαίρι θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να είναι στο «ψυγείο», όπως και οι Αραβίδης, Μενδρινος που είναι τιμωρημένοι.

Στον αντίποδα ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» στην αποστολή για το ματς με τους Θεσσαλονικείς συμπεριέλαβε τους Καμπάνταη και τα νέα δύο μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, Τόσκα και Παναγιωτούδη.

Οι «εκλεκτοί» του Ελευθερόπουλου:

Περιστερίδης, Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Ανδράλας, Τόσκας, Παναγιωτούδης, Ρόκας, Κοντοχρήστος, Ντούνης, Καμπάνταης, Γουνδουλάκης, Σάμαρης, Κολοβός, Οκόγιε, Γιαννούλης, Αυλωνίτης, Σμυρλής, Μπούζας.

Στο νοσοκομείο οπαδός της ΑΕΚ

05/01/2013
 Ιατρική φροντίδα χρειάστηκε ένας εκ των οπαδών της ΑΕΚ που βρέθηκε στην Τρίπολη μετά από μικρο-ατύχημα που είχε στην εξέδρα.

Στο νοσοκομείο οπαδός της ΑΕΚ
Κυριολεκτικά οδυνηρή εμπειρία, πέραν του «πόνου» για τη νέα ήττα, αποδείχθηκε για έναν οπαδό της ΑΕΚ η παρακολούθηση του αγώνα με τον Αστέρα.

Ο φίλος της «Ένωσης» εγκλωβίστηκε στα συρματοπλέγματα της εξέδρας όπου φιλοξενήθηκε ο κόσμος της, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Παρόλο λοιπόν που οι υπόλοιποι οπαδοί κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν, χρειάστηκε να μεταβεί και στο νοσοκομείο της Τρίπολης για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Θα έχουμε επιθετικό μέχρι την άλλη εβδομάδα»

05/01/2013
 Ενίσχυση με επιθετικό προανήγγειλε ο Σάκης Τσιώλης του Αστέρα Τρίπολης μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ.

«Θα έχουμε επιθετικό μέχρι την άλλη εβδομάδα»
Η ανάγκη για επιθετικό είναι επιτακτική σύμφωνα με τον Σάκη Τσιώλη. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μίλησε στην συνέντευξη Τύπου, για τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ αλλά και για τις απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει όλο αυτό το διάστημα. Παράλληλα, σχολίασε και το γεγονός πως το όνομα του Ράγιος συνδέεται συχνά με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Σάκη Τσιώλη:

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ: «Ήταν πολύ σημαντική νίκη γιατί μας δίνει αισιοδοξία να επαναλάβουμε την επιτυχημένη σεζόν που είχαμε. Μου άρεσε η συμπεριφορά και η απόδοση. Γυρίσαμε το αποτέλεσμα και είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα δείχνει ότι έχει μέλλον. Ικανοποιήσαμε κόσμο και ιδιοκτήτες προχωράμε για Κέρκυρα».

Για την τακτική που ακολούθησε στο ματς με την ΑΕΚ και την αλλαγή του Καλαντζή με τον Φραγκουλάκη: «Η αλήθεια είναι ότι αλλάξαμε την τακτική μας. Θέλαμε να απελευθερώσουμε τον Ράγιος, ο οποίος μαζί με Ντε Μπλάσις και Ναβάρο λειτουργούν καλά. Η ΑΕΚ έπαιζε με τρία αμυντικά χαφ και αυτό μας δυσκόλεψε. Όταν απελευθερώσαμε Ράγιος ως δεύτερο φορ όλα άλλαξαν για εμάς».

Για τη συνέχεια του Αστέρα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο: «Έχουμε μεγάλη αισιοδοξία και βλέπουμε ότι κάθε μέρα βελτιωνόμαστε. Θέλουμε και το Κύπελλο που πέρυσι φτάσαμε ψηλά. Τα ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου είναι κρίσιμα».

Για τον Ουσέρο: «Ο Ουσέρο θα επιστρέψει. Αρκετά με τις απουσίες, έχουμε ταλαιπωρηθεί τους τελευταίος μήνες με πολλές απώλειες».

Για τον Ράγιος και τον ΠΑΟΚ: «Δεν είμαι εδώ για να ανεβάσω το κασέ των παικτών. Δημοσιογράφος ομάδας (σ.σ. ΠΑΟΚ) που ενδιαφέρθηκε για τον Ράγιος με ρώτησε για το Ράγιος και εγώ του απάντησα ότι ο Ράγιος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας μας».

Για τους Καρντάσιο και Γκάμπριελ και τις μεταγραφές: «Συζητάμε για τους Καρντάσιο και Γκάμπριελ για να δοθούν σε κάποια ομάδα και να αποδεσμευθούν γιατί δεν ταιριάξανε με ομάδα. Είναι δύσκολο να πάρουμε παίκτη και να μπορέσει να μπει στην ενδεκάδα. Θα γυρίσουν Ουσέρο, Σανκαρέ και μέχρι το τέλος της εβδομάδας είναι πιθανόν να έχουμε έναν επιθετικό. Εγώ θέλω Έλληνες αλλά οι ιδιοκτήτες δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Εγώ κάνω τη δουλειά μου και δεν έχω πρόβλημα να δουλέψω με ξένους. Οι ιδιοκτήτες είναι πάντα κοντά στην ομάδα».

Για την ΑΕΚ: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από μια καλή ΑΕΚ».

«Μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση»

05/01/2013
 Αισιόδοξος πως η ΑΕΚ μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε βάρος της μετά και την ήττα 3-1 από τον Αστέρα είναι ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

«Μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση»
Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα, ο τερματοφύλακας της «Ένωσης» τόνισε πως η ομάδα πλήρωσε το γεγονός ότι «ανοίχτηκε» υπερβολικά μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκε, κάτι που επισήμανε και ο Έβαλντ Λίνεν.

«Πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ, αλλά στη συνέχεια δεν καταφέραμε να έχουμε την ίδια εικόνα και να κρατήσουμε το υπέρ μας σκορ. Αυτό που μας τόνισε ο προπονητής μας στο αποδυτήρια στο ημίχρονο για το λάθος που κάναμε ήταν ότι μετά το γκολ ανοιχτήκαμε περισσότερο και αυτό ήταν που μας στοίχισε. Η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι δύσκολη, από την αρχή ήταν, από την πρώτη μέρα, δεν είναι κάτι καινούριο. Δεν έχει τελειώσει όμως τίποτα. Με δύο νίκες ανεβαίνεις ψηλά στη βαθμολογία, οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές και έτσι μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση», δήλωσε ο Κωνσταντόπουλος.

Λίνεν: «Δεν μπορεί να βελτιωθεί έτσι η ΑΕΚ»

05/01/2013
 Την αδυναμία της ΑΕΚ να προετοιμαστεί σωστά για τα παιχνίδια -και όχι την εικόνα της σε αυτά- προέταξε μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα (3-1) ο Έβαλντ Λίνεν.

Λίνεν: «Δεν μπορεί να βελτιωθεί έτσι η ΑΕΚ»
Την μπάλα… στην εξέδρα πέταξε ο Έβαλντ Λίνεν, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την νέα κακή εμφάνιση της ΑΕΚ στην Τρίπολη.

Ο Γερμανός παραδέχθηκε πως η «Ένωση» δεν διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, ωστόσο υπεραμύνθηκε των δικών του επιλογών (να βάλει αριστερό μπακ τον Παπαδημητρίου και να κρατήσει στον πάγκο τους Γκερέιρο και Κορδέρο) και απέδωσε την αδυναμία της ομάδας να βελτιωθεί (και) στο γεγονός ότι συνεχίζεται η κατάληψη στα Σπάτα.

Κατά τ’ άλλα, ο Λίνεν μίλησε με κολακευτικά λόγια για την προσπάθεια του Ανδρέα Δημητρέλου να μείνει όρθια η ΠΑΕ και τόνισε ότι οι διοικητικές εξελίξεις και η οικονομική ενίσχυση είναι η μόνη ελπίδα της ΑΕΚ να επιβιώσει.


Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της "Ένωσης"

Για το ματς: «Φυσικά είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα. Και νομίζω πως παρόλο που ο Αστέρας είναι από τις καλύτερες ομάδες, ειδικά στην έδρα της, προσπαθήσαμε να αμυνθούμε καλά και νομίζω πως με τους παίκτες που είχαμε σήμερα, φάνηκε πως ήταν πιθανό.

Στο πρώτο ημίωρο κλείναμε καλά τους χώρους, σκοράραμε και ήμασταν καλοί. Μετά το πρώτο ημίωρο, για άγνωστο λόγο, ανοίξαμε το παιχνίδι μας και δεν υπήρχε λόγος να το κάνουμε. Ξαφνικά δοκιμάσαμε να παίξουμε επιθετικά και ήταν λάθος. Έπρεπε να παίξουμε αμυντικά, γιατί ήταν δεδομένο πως ο αντίπαλος θα μας πίεζε. Ανοιχθήκαμε, δεχθήκαμε το γκολ και χάσαμε το πλεονέκτημα μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά. Προσπαθήσαμε να παίξουμε επιθετικά καλύτερα, αλλά δεν μπορέσαμε να τους σταματήσουμε τον αντίπαλο από το να παίξει επιθετικά. Και όσο περνούσε η ώρα, ο αντίπαλος έδειχνε πως είχε την δυνατότητα να πετύχει περισσότερα γκολ. Και αυτό δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από την λειτουργία της αμυντικής γραμμής.

Και είναι απίστευτο πως δεχθήκαμε τρια γκολ από αντεπιθέσεις, ενώ είχαμε το 1-1 που θα μπορούσε να είναι θετικό. Όταν όμως χάνεις τον έλεγχο της άμυνας, αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να διορθώσουμε»
.

Για την παρουσία του Παπαδημητρίου ως αριστερό μπακ και την απουσία Κορδέρο και Γκερέιρο από την ενδεκάδα: «Δεν υπήρχε αριστερό μπακ. Ο καινούριος παίκτης που πήραμε, δεν ήταν ακόμα έτοιμος. Ήξερα πως ο Παπαδημητρίου ήταν άπειρος, έκανε καλή δουλειά στις προπονήσεις, αλλά δεν νομίζω πως το πρόβλημα ήταν ο Παπαδημητρίου. Ο Αστέρας έχει πολύ δυνατή αριστερή πλευρά. Δεν ξέρω ποιόν άλλον θα μπορούσα να βάλω σ' αυτή την θέση του αριστερού μπακ.

Ο Κορδέρο δεν ήταν πολύ καλά μέσα στην εβδομάδα, το ίδιο και ο Γκερέιρο. Δεν ήμουν ευχαριστημένος από την παρουσία του. Αντίθετα, ο Ρίκκα ήταν κάθε μέρα και καλύτερος μέσα στην εβδομάδα που πέρασε και είχε πολύ καλή παρουσία. Δεν είναι η στιγμή να παίξουμε θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά να αμυνθούμε. Και γι’ αυτό και έπρεπε να παίξει ο Φέτσης. Το έκανε στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά όχι και στο δεύτερο. Και ήταν λάθος που κάποιοι ποδοσφαιριστές στο δεύτερο ημίχρονο αντί να αμυνθούν, έπαιξαν επιθετικά. Μήπως θα προτιμούσατε να χρησιμοποιήσω τον Μπουγαΐδη; Ίσως με τον Τσουμάγκα να καλύψουμε το κενό που υπάρχει στο αριστερό άκρο»
.

Για τις διοικητικές εξελίξεις: «Δεν θέλω να μιλήσω για πράγματα που δεν ξέρω. Όλοι ελπίζουμε πως θα αλλάξουν τα πράγματα. Ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση στα οικονομικά και αυτή είναι η μόνη ελπίδα της ΑΕΚ να επιβιώσει. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την δουλειά που κάνει η διοίκηση αυτή την στιγμή.

Ο Δημητρέλος είναι ένας πρόεδρος που τα δίνει όλα για την ομάδα. Χωρίς αυτόν θα είχε εξαφανιστεί ήδη η ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι. Χωρίς λεφτά και με προσωπικές επαφές, πετυχαίνει κάποια πράγματα. Και είναι άδικο να δέχεται κριτική. Και όταν ένας άνθρωπος δίνει τόσο μεγάλη μάχη για να πετύχει κάποια πράγματα, είναι άδικο να τα ακούει. Ο Δημητρέλος είναι ένας άνθρωπος που ρισκάρει τα πάντα, ανιδιοτελώς.

Ελπίζω να έρθει ένας επενδυτής, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε. Καταλαβαίνω πως οι οπαδοί είναι απογοητευμένοι και θέλουν να πιέσουν για να βρεθεί λύση. Αλλά τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, πολλά πράγματα δεν λειτουργούν, δεν μπορούμε να δουλέψουμε και να προετοιμάσουμε σωστά την ομάδα για τα παιχνίδια.

Δεν μπορούν να έρθουν οι υπάλληλοι στα Σπάτα. Αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως. Καταλαβαίνω τους οπαδούς και την πρόθεση τους να πιέσουν. Είναι όμως ώρα να επιστρέψουν οι υπάλληλοι στην δουλειά τους. Αλλιώς δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Δεν μπορούμε να βελτιωθούμε μ' αυτήν την κατάσταση»
.

Για το ντεμπούτο Μητρόπουλου και Πετρόπουλου: «Και οι δυο έκαναν καλή δουλειά. Τα έδωσαν όλα. Σήμερα ο Πετρόπουλος δεν είχε στήριξη από τα άκρα. Και θέλουμε και δουλειά στην επίθεση. Στο μέλλον πρέπει να βρούμε μια ομάδα που θα αμύνεται καλά και παράλληλα θα υποστηρίζει τον επιθετικό της. Που θα παίρνει περισσότερες επιθετικές βοήθειες από τις πτέρυγες της».

«Να βγούμε απο το αδιέξοδο»

05/01/2013
 Τα πάντα για να βγει η ΑΕΚ απο το αδιέξοδο πρέπει να κάνουν αυτός και οι συμπαίκτες του, υποστήριξε ο Αντώνης Πετρόπουλος.

«Να βγούμε απο το αδιέξοδο»
Ο Πετρόπουλος έκανε το ντεμπούτο του σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ, ωστόσο, η ομάδα του γνώρισε την ήττα 3-1 απο τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Ο Έλληνας επιθετικός τόνισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να κάνουν τα πάντα ώστε να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να βγάλουν την «Ένωση» απο το αδιέξοδο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πετρόπουλος:

«Για ένα μισάωρο κάναμε καλό παιχνίδι, προηγηθήκαμε αλλά χωρίς λόγο ανεβήκαμε μετά το γκολ και δεχθήκαμε το 1-1. Είναι δύσκολη η συνέχεια. Θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση, αφού η ΑΕΚ για πρώτη φορά είναι σε αυτήν την κατάσταση. Πρέπει όλα τα παιδιά να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να βγάλουμε την ΑΕΚ από το αδιέξοδο. Υπάρχουν στην ομάδα πολλοί μικροί παίκτες, αλλά έχουν ταλέντο. Πρέπει όλοι να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε. Αν δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να γυρίσει η κατάσταση, αν τα παρατήσουμε τώρα στις αρχές του δευτέρου γύρου, πρέπει να πετάξουμε τα ποδοσφαιρικά και να φύγουμε. Κάθε ματς είναι τελικός, όλα τα παιδιά έχουν δυνατότητες και πρέπει να κάνουμε κάτι να βγούμε από το αδιέξοδο».

Ρότσα: «Χάσαμε από δύο ατομικά λάθη»

05/01/2013
 Στα δύο ατομικά λάθη, που έγιναν, απέδωσε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα την ήττα (1-2) του Παναθηναϊκού από το Λεβαδειακό.

Ρότσα: «Χάσαμε από δύο ατομικά λάθη»
Ο προπονητής των «πρασίνων» ήταν εμφανώς απογοητευμένος από την ήττα της ομάδας του, ωστόσο δεν ήθελε να κάνει κάποιο σχόλιο, καθώς και τα δύο τέρματα που δέχθηκε το «τριφύλλι», προήλθαν από ατομικά λάθη.

«Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε από δύο ατομικά λάθη. Δυστυχώς δεχθήκαμε δύο γκολ σε φάσεις που δεν ήταν επικίνδυνες. Τι να κάνουμε; Ατομικά λάθη ήταν αυτά και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα», δήλωσε σχετικά ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στη Nova μετά την ήττα (1-2) του Παναθηναϊκού από το Λεβαδειακό.

«Μπορούμε να φτάσουμε ψηλά τον Λεβαδειακό»

05/01/2013
 Την άποψη πως ο Λεβαδειακός έχει όλα τα φόντα, προκειμένου να φτάσει αρκετά ψηλά στη τρέχουσα σεζόν εξέφρασε ο Παναγιώτης Κόρμπος.

«Μπορούμε να φτάσουμε ψηλά τον Λεβαδειακό»
Ο ποδοσφαιριστής των Βοιωτών υπογράμμισε πως φέτος εκείνος και οι συμπαίκτες του μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά τον Λεβαδειακό, ενώ ανέφερε πως η διακοπή των Χριστουγέννων έκανε καλό στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Κόρμπος μετά το τέλος του αγώνα:

Για το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό:

«Η χρονιά ξεκινάει για εμάς με τους καλύτερους οιωνούς. Πιστεύω πως με τους 24 βαθμούς που έχουμε μαζέψει μέχρι στιγμής αποδεικνύουμε πως έχουμε ένα καλό σύνολο. Η διακοπή μας ευνόησε και έτσι απόψε παίξαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε και καταφέραμε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό».

Για το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Λεβαδειακός φέτος:

«Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις, προκειμένου να οδηγήσουμε πολύ ψηλά φέτος τον Λεβαδειακό».

Ένα ματς στα 50 χάνει με Ρότσα

05/01/2013
 Ένα άτυπο ρεκόρ που διατηρούσε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα ως προπονητής του Παναθηναϊκού «έσπασε» με την ήττα από τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ.

Ένα ματς στα 50 χάνει με Ρότσα
Συνυπολογίζοντας τα ματς στην τωρινή θητεία του Χουάν Ραμόν Ρότσα στον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» ήταν αήττητοι για 49 εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Αργεντινό στον πάγκο τους.

Όμως η σημερινή ήττα με σκορ 2-1, έδωσε τέλος στο σερί που «έτρεχε» το «τριφύλλι». Αυτό βεβαίως είναι το λιγότερο που έχει σημασία μετά από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα…

«Κόσμημα ο Πλατανιάς για το πρωτάθλημα»

05/01/2013
 Το εγκώμιο του Πλατανιά έπλεξε ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Χριστόπουλος, χαρακτηρίζοντας τον κόσμημα για τη Σούπερ Λίγκα.

«Κόσμημα ο Πλατανιάς για το πρωτάθλημα» 

Το 1-1 ανάμεσα στον Πλατανιά και τον ΠΑΣ Γιάννινα αφήνει ευχαριστημένες και τις δύο ομάδες, όπως τόνισε στην συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο τεχνικός της ομάδας των Ιωαννίνων στάθηκε στις ευκαιρίες που έχασαν οι ομάδες, ενώ μίλησε και με τα καλύτερα λόγια για τους Χανιώτες, χαρακτηρίζοντας τους «κόσμημα» για το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χριστόπουλος:

«Ήταν ένα αρκετά ενδιαφέρον τακτικά παιχνίδι. Εμείς αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τακτική μια-δυο φορές για να αντιμετωπίσουμε τον τρόπο ανάπτυξης του Πλατανιά και για να φτάσουμε πιο εύκολα σε φάσεις. Είχαμε έρθει για να κερδίσουμε και γενικά έγινε ένα καλό ματς μεταξύ δύο ομάδων που ήθελαν να κερδίσουν. Χάσαμε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες στο παιχνίδι, όπως όμως έχασε και ο Πλατανιάς. Σε γενικές γραμμές και τηρουμένων των αναλογιών και οι δύο ομάδες μένουν ευχαριστημένες από την ισοπαλία. Ευχαριστούμε τον Πλατανιά για τη φιλοξενία. Είναι κόσμημα για τη Σούπερ Λίγκα τέτοιες ομάδες», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Όσον αφορά την συμπεριφορά του Ντε Βινσέντι κατά την αλλαγή του, σχολίασε: «Είναι καλός παίκτης, από εκεί και πέρα εμείς θέλουμε ανά πάσα στιγμή χρήσιμους παίκτες μέσα στο παιχνίδι».

Θέλει κι άλλο χρόνο ο Βιντιάδης…

05/01/2013
 Άλλα ποσά περίμενε και άλλα... είδε ο Βιντιάδης και θέλει παράταση 30 ημερών για να καταθέσει πρόταση για την ΑΕΚ.

Θέλει κι άλλο χρόνο ο Βιντιάδης…
Διπλάσιο των 8-10 εκατ. ευρώ, που προέκυπτε από τα στοιχεία που του παρέδωσε η ΠΑΕ, είναι το απαιτούμενο ύψος επένδυσης στην ΑΕΚ, σε βάθος διετίας, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Βιντιάδης.

Έτσι, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε, ο επιχειρηματίας, ζητά από τον κόσμο της Ένωσης...υπομονή 30 ημερών προκειμένου να προσπαθήσει επί της ουσίας να συγκεντρώσει τα χρήματα και να καταθέσει την πρότασή του για εξαγορά των μετοχών της ΠΑΕ.

Στην ανακοίνωση, ο Βιντιάδης αναφέρει ότι συνεχίζει την προσπάθεια για να διασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για μία βιώσιμη λύση για την ΑΕΚ, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του, δεν διεκδικούν... αποκλειστικότητα στο ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Βιντιάδη:

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2013

Αντιλαμβανόμενοι πως έχει περάσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα από την στιγμή της εκδήλωσης του ενδιαφέροντος μας για την εξαγορά της ΠΑΕ ΑΕΚ, και μετά το πέρας των 60 εργάσιμων ημερών που ζητήσαμε προκειμένου να εξετάσουμε τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας,μετά από ενδελεχή ανάλυση και διαμόρφωση ενός πλάνου βιωσιμότητας, εμείς, οι τραπεζίτες και οι σύμβουλοί μας, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως το απαιτούμενο ύψος της επένδυσης ,ώστε η εταιρία να ισορροπήσει οικονομικά, ξεπερνά τις αρχικές εκτιμήσεις των 8 - 10 εκατομμυρίων ευρώ. Με βάση όλα τα στοιχεία που μας δόθηκαν, και συνεκτιμώντας τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις που λαμβάνουν χώρα, το πραγματικό ποσό που απαιτείται σε ορίζοντα διετίας, είναι τουλάχιστον διπλάσιο από το αρχικώς υπολογιζόμενο.

Παρά τις δυσμενείς συνθήκες αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τις πλέον κατάλληλες οικογενειακές και εταιρικές μας επαφές, ορισμένες από τις οποίες ανακοινώθηκαν πρόσφατα στον Τύπο, προκειμένου η επένδυση μας να γίνει εφικτή και βιώσιμη. Μοναδικός σκοπός, από την αρχή του εγχειρήματος μας, είναι να διασφαλίσουμε ένα σταθερό οικονομικά μέλλον για την ΑΕΚ και η ομάδα να ξαναγίνει ισχυρά ανταγωνιστική κατά τη διάρκεια του τριετούς πλάνου ανασυγκρότησης, το οποίο και θα συνεχίσει να περιλαμβάνει την Seymour Pierce ως σύμβουλο μας. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση για μια βιώσιμη λυση, χωρίς να διεκδικούμε αποκλειστικότητα στο ενδιαφέρον μας για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Στόχος, μέσω της κορύφωσης των προσπαθειών μας, είναι η κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά της ΠΑΕ το συντομότερο δυνατό και εντός των επόμενων 30 ημερών. Δημήτρης Βιντιάδης

Αρχίσαμε!

 05/01/2013
 Με Πλατανιά και ΠΑΣ να μένουν στο 1-1 σε ένα πολύ καλό ματς και τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να γνωρίζουν οδυνηρές ήττες ξεκίνησε η 16η αγωνιστική, πρώτη μέσα στο 2013.

Αρχίσαμε!

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους εντός έδρας από τον Λεβαδειακό με σκορ 2-1, ενώ νωρίτερα η «Ένωση» -αν και προηγήθηκε- δέχτηκε τρία γκολ από τον Αστέρα Τρίπολης κι έχασε 3-1.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:


Σάββατο (5/1)

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 3-1

Η ΑΕΚ προηγήθηκε, όμως ο Αστέρας επέστρεψε και επικρατώντας 3-1, παρέμεινε αήττητος στην Τρίπολη και -παραμονή των Φώτων- κράτησε την «Ένωση» στο… σκοτάδι της τελευταίας θέσης.

Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Ισόπαλοι 1-1 ήρθαν ο Πλατανιάς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Περιβόλια για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-2

Τι το ‘θελε να γυρίσει; Δυο ανεπανάληπτες γκέλες του Μπουμσόνγκ επέτρεψαν στον Βασιλείου να γίνει… Άγιος Βασιλείου και να χαρίσει μεγάλο διπλό στον Λεβαδειακό με 2-1 επί του Παναθηναϊκού.

Κυριακή (6/1)

Άρης-Πανιώνιος (15:00 Novasports 1)

Από τη μία ο Πανιώνιος είναι ψηλά στην βαθμολογία και δείχνει ότι πρέπει να… αυτοκτονήσει για να χάσει την κατηγορία. Από την άλλη ο Άρης θέλει στο δεύτερο γύρο να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να μην μπλέξει στο τέλος σε… περιπέτειες, που μπορεί να τον φέρουν στον υποβιβασμό. Οι Θεσσαλονικείς χρειάζονται επειγόντως βαθμούς, ωστόσο, μόνο εύκολο έργο δεν θα έχουν απέναντι στους «κυανέρυθρους» που αναμφίβολα είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος.

Ατρόμητος-Κέρκυρα (17:15 Novasports 1)

Ο… πρίγκιπας αποτελεί παρελθόν από το Περιστέρι, παρά το γεγονός ότι ο Ατρόμητος φιγουράρει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Πλέον τις τύχες της ομάδας αναλαμβάνει ο… μουστάκιας και το 2013 ξεκινάει με αισιοδοξία. Μένει να αποδειχτεί αν ο Αναστόπουλος είναι αυτός που μπορεί να διατηρήσει τον Ατρόμητο ψηλά, με αφετηρία την αναμέτρηση με την Κέρκυρα. Στον αντίποδα οι νησιώτες, παρά το καλό διάστημα που είχαν στον πρώτο γύρο παραμένουν στην τελευταία θέση του πίνακα. Ο Άκης Μάντζιος «κοιτάει» κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, με την αποστολή του στο Περιστέρι μόνο εύκολη να μην θεωρείται.

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ (17:15 Novasports 2)

Στην αρχή του πρωταθλήματος ήταν μία ομάδα που δύσκολα θα έμενε στην κατηγορία. Από την ώρα που τις τύχες του ανέλαβε ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο Πανθρακικός πηγαίνει εξαιρετικά και έχει γίνει μία από τις πιο ελκυστικές ομάδες του πρωταθλήματος. έτσι θέλουν να συνεχίσουν και στον δεύτερο γύρο οι Θρακιώτες, που όμως, υποδέχονται τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» με την προσθήκη του Κώστα Κατσουράνη, αλλά και την… υπόσχεση και για άλλες προσθήκες, θέλει το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος να κυλήσει ακόμα καλύτερα. Ωστόσο, η πρεμιέρα του το 2013 στην Θράκη είναι ένα δυνατό τεστ χαρακτήρα.

Ολυμπιακός-Βέροια (19:30 Novasports 1)

Όπως τον άφησε το 2012 στο πρωτάθλημα, έτσι θέλει να τον βρει και το 2013 τον Ολυμπιακό. Νίκες και μόνο νίκες το σύνθημα στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι θέλουν να δείξουν ακόμα καλύτερο και πιο ελκυστικό πρόσωπο και στον δεύτερο γύρο, με στόχο την διατήρηση των κεκτημένων και τον 40ο τίτλο της ιστορίας του. Οι οπαδοί των πρωταθλητών δεν θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον νεοαποκτηθέντα Πίνο απέναντι στη Βέροια, ωστόσο, στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα μπορέσουν να διαπιστώσουν αν θα υπάρξει εφαρμογή της υπόσχεσης του Λεονάρντο Ζαρντίμ για ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο. Η Βέροια, μπορεί να μην υπολογίζει σε βαθμολογική συγκομιδή σε αυτό το παιχνίδι, ωστόσο, δίχως να έχει να χάσει τίποτα, έχει την ικανότητα να προξενήσει πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό.

Δευτέρα (7/1)

Ξάνθη-ΟΦΗ (19:30 Novasports 1)

Η επαναφορά του Μαρίνου Ουζουνίδη, λίγο πριν τελειώσει το 2012, έφερε ισορροπία και καλύτερα αποτελέσματα στο φινάλε του πρώτου γύρου. Το 2013 και το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, είναι μία άλλη υπόθεση. Οι Ακρίτες αν θέλουν να παραμείνουν στη Σούπερ Λίγκα, θα πρέπει να κρατήσουν τα καλά στοιχεία και να αφήσουν τα κακά των προηγούμενων αγωνιστικών. Ξεκίνημα με τον ΟΦΗ στα Πηγάδια, που μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι. Οι Κρητικοί στην μετά Αναστόπουλου εποχή είναι μία ομάδα που έχει κρατήσει μεν τα καλά στοιχεία του προηγούμενου προπονητή, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει τι θα έχει προσθέσει ο νέος τεχνικός Γιάννης Πετράκης. Απαντήσεις από την πρώτη κιόλας… μέρα του δεύτερου γύρου.

Μητρόπουλος: «Αναστρέψιμη η κατάσταση»

05/01/2013
 Πίστη στις δυνατότητες της νέας του ομάδας έχει ο Παύλος Μητρόπουλος της ΑΕΚ.

Μητρόπουλος: «Αναστρέψιμη η κατάσταση»
Μπορεί η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης να άφησε την ΑΕΚ στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας. Ο Παύλος Μητρόπουλος τόνισε πως η κατάσταση της ομάδας είναι καλή, η ποιότητα επίσης, ενώ ξεκαθάρισε πως πιστεύει πολύ στην παραμονή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του μετά το ματς της Τρίπολης: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη ομάδα και μια πολύ δύσκολη έδρα και καταφέραμε να προηγηθούμε γιατί το αξίζαμε. Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι αλλά αντί να κρατήσουμε αυτό το σκορ κάναμε το λάθος και ανοίξαμε με αποτέλεσμα να δεχθούμε το γκολ. Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και σήμερα είδαμε πως για ένα ημίχρονο η ομάδα ήταν πάρα πολύ καλή.

Και το δεύτερο γκολ πάλι από αντεπίθεση το δεχτήκαμε. Υπάρχουν κάποια ατομικά πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε και αν γίνει αυτό, μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Ξεκινώντας το ματς είδα μια ομάδα με παιδιά ψυχωμένα και εγώ και ο Αντώνης αλλά και οι υπόλοιποι κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε», ήταν τα πρώτα λόγια του Μητρόπουλου.

Για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, είπε: «Το μόνο που με νοιάζει τώρα είναι να βοηθήσω την ΑΕΚ και τίποτα παραπάνω. Τον Μάιο θα κάνουμε "ταμείο" και θα τότε θα δούμε τι θα γίνει

Ρότσα: «Θα το παλέψουμε με όσους μείνουν»

05/01/2013
 «Σκασμένος» ο Χουάν Ρότσα στην συνέντευξη Τύπου... Προσπάθησε όμως να δώσει ένα μήνυμα ανασύνταξης για την συνέχεια.

Ρότσα: «Θα το παλέψουμε με όσους μείνουν»
Το πολύ βαρύ κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα, αποτυπωνόταν ξεκάθαρα στο πρόσωπο και τα λόγια του Χουάν Ρότσα στην συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό.

Ο Αργεντινός προπονητής δεν έκρυψε ότι η κατάσταση αγωνιστικά, βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά είναι πολύ άσχημη στους «πράσινους» και τόνισε: «Πρέπει να προσπαθήσουμε με όσα παιδιά μείνουν στη διάθεση μου, να ανατρέψουμε μία δύσκολη κατάσταση».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αργεντινού προπονητή:

«Το ματς κρίθηκε με τον τρόπο που είδατε όλοι. Σπάνια συμβαίνει αυτό στη μπάλα, να γίνουν δύο τέτοια λάθη σε σημεία που ελέγχαμε το ματς. Πριν δεχτούμε γκολ, είχαμε σημαντικές ευκαιρίες. Κρίθηκε σε δύο ατομικά λάθη το αποτέλεσμα. Σπάνιο, αλλά συμβαίνει».

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να προχωρήσει, όταν μερίδα των οπαδών αποδοκιμάζει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας;

«Μετά το παιχνίδι με τη Βέροια περάσαμε πολύ δύσκολες ημέρες. Δεν ξέρω, είμαι στεναχωρημένος γιατί ο Παναθηναϊκός δεν αξίζει να φτάσει σε αυτό το σημείο. Μόνο ενωμένοι θα προχωρήσουμε. Είναι ένα σωματείο που εκπέμπει αγάπη και πρέπει να το προφυλάξει. Δεν είναι εύκολη αυτή η ώρα. Η ήττα ήρθε στο χειρότερο σημείο, γιατί είχαμε πολλούς κραδασμούς μετά τη Βέροια. Τώρα έχουμε ένα κοντινό ματς και ελπίζω πως όσα βιώνουμε, είναι ένα μάθημα για όλους εμάς τους Παναθηναϊκούς, ώστε να σηκώσουμε το κεφάλι και να πάμε στην επόμενη μέρα. Δεν είναι ώρα για να λύσουμε άλλα πράγματα. Η ήττα ήρθε σε ένα καλό παιχνίδια για εμάς. Δεν χρειαζόταν και πολύ για να μας πάρει από κάτω. Δεν είναι εύκολο για τους ποδοσφαιριστές όπως ήρθε η κατάσταση. Είναι πολύ δύσκολη».

Κύριε Ρότσα, πως μπορεί ο προπονητής του Παναθηναϊκού να διαχειριστεί μία τόσο δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα αποδυτήρια; Πως κοντρολάρει τόσους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν αμφίβολο μέλλον στην ομάδα;

«Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι αυτό. Η διαχείριση μιας φορτισμένης κατάστασης. Το νιώθουμε κάθε μέρα στις προπονήσεις. Είναι η πιο δύσκολη ερώτηση που έχω δεχτεί από δημοσιογράφο. Δεν ξέρω αν μπορώ να απαντήσω. Είναι πολύ δύσκολο για μένα και τους συνεργάτες μου. Δεν μου βγαίνουν τα λόγια. Πρέπει να προσπαθήσουμε με όσα παιδιά μείνουν στη διάθεση μου, να ανατρέψουμε μία δύσκολη κατάσταση. Ελπίζω όσοι μείνουν μαζί μου, να έχουν δύναμη να παλέψουν μία δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι εύκολο να τα εκθέσω δημόσια. Πρέπει από αύριο να προετοιμαστούμε για την Τετάρτη. Να ανυψώσουμε το ηθικό μας και να συνεχίσουμε. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που δίνει την ευκαιρία να χτίσεις σε μία δύσκολη περίοδο. Δεν μπορούμε να σταθούμε στην ήττα. Ευτυχώς, έχουμε παιχνίδι και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά».

Περιμένετε να υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας;

«Για το θέμα των μεταγραφών έχω εξηγήσει ότι βιώνουμε μία δύσκολη περίοδο οικονομικά. Φαντάζομαι ότι ίσως μπορέσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα όσο μπορούμε. Έχουμε κάνει συζητήσεις, αλλά το βασικότερο για μένα ήταν να παραμείνω συγκεντρωμένος στο σημερινό ματς. Για τα υπόλοιπα, υπάρχει η μεταγραφική περίοδος μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Αύριο θα τα δούμε πιο καθαρά. Θα δούμε ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν»

Από το 2008 είχε να την «πατήσει»

05/01/2013
 Από το 2008 είχε να χάσει ο Παναθηναϊκός εντός έδρας παιχνίδι στο οποίο άνοιξε το σκορ.

Από το 2008 είχε να την «πατήσει»
Τέσσερα και πλέον χρόνια πέρασαν από την τελευταία ήττα του Παναθηναϊκού στην έδρα του σε ματς πρωταθλήματος που προηγήθηκε του αντιπάλου του.

Σήμερα ήταν ο Λεβαδειακός και στις 29/10/2008 ο Εργοτέλης. Τότε οι «πράσινοι» είχαν προηγηθεί με τον Γκάμπριελ στο 7ο λεπτό της συνάντησης, όμως οι Κρητικοί γύρισαν το ματς στο υπέρ τους 3-2 με τους Κουτσιανικούλη (48', 51') και Μπούντιμιρ (62'). Το «τριφύλλι» είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Χριστοδουλόπουλο (53’).

Παράσχος: «Δεν είμαι ικανοποιημένος»

05/01/2013
 Παράπονα από τη λειτουργία του Λεβαδειακού στο χώρο του κέντρο είχε ο Γιώργος Παράσχος, παρά τη μεγάλη νίκη (2-1) επί του Παναθηναϊκού.

Παράσχος: «Δεν είμαι ικανοποιημένος»
Ο τεχνικός του Λεβαδειακού παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού στο χώρο του κέντρου, ωστόσο η ομάδα του εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις αμυντικές αδυναμίες των «πράσινων» και έτσι έφτασε στη νίκη, όπως τόνισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Παράσχου:

«Μπήκαμε στη νέα σεζόν με τον καλύτερο τρόπο. Πετύχαμε μία μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Αξιοποιήσαμε σήμερα τις αμυντικές αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Αν και νικήσαμε, δεν είμαι ικανοποιημένος. Ειδικά στο κέντρο, ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος και οι ατομικές ενέργειες των ποδοσφαιριστών του μας δημιούργησαν προβλήματα. Όμως, είχε αμυντικές αδυναμίες και τις αξιοποιήσαμε. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό και πιστεύω ότι μία τόσο μεγάλη ομάδα θα ξεπεράσει την κρίση της».

Για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα: «Κρατάμε χαμηλά τον πήχη και συνεχίζουμε. Δεν έχουμε τόσο μεγάλο μπάτζετ ώστε να; χτυπήσουμε Ευρώπη. Προχωράμε προσγειωμένα. Έναν επιθετικό αναζητούμε, αλλά και αυτόν δεν πιστεύω πως θα τον βρούμε. Συνεχίζουμε όπως είμαστε και θέλουμε να καταλάβουμε μία καλή θέση, όπως πέρυσι».

Μπουμσόνγκ: «Τώρα δεν πάω πουθενά»

05/01/2013
 Καμία διάθεση να φύγει από τον Παναθηναϊκό δεν έχει ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, όπως τόνισε μετά το τέλος της αναμέτρησης. Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση και τα λάθη που έκανε.

Μπουμσόνγκ: «Τώρα δεν πάω πουθενά»
Τα δύο λάθη που έκανε και έφεραν ισάριθμα τέρματα για την ομάδα του Λεβαδειακού, έκαναν τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ να ζητάει συγγνώμη από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Ο έμπειρος αμυντικός αναφέρθηκε στην κακή εικόνα που είχε στο γήπεδο, τόνισε πως με δουλειά θα παρουσιαστεί καλύτερος, ενώ σχολίασε και τα όσα έχουν γραφτεί από μερίδα του Τύπου. Τέλος, ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία διάθεση να φύγει από τους «πράσινους».

Για τα λάθη και την κακή του παρουσία: «Είμαι πολύ απογοητευμένος από την παρουσία μου και ναι μεν πιστεύω ότι γενικά έκανα έναν καλό αγώνα, όμως έκανα δυο πολύ σημαντικά λάθη που μας στοίχισαν την ήττα. Δεν ήταν καλός αγώνας και εγώ που έχω εμπειρία θα έπρεπε να είμαι θετικός παράγων για την ομάδα ειδικά σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές γιατί γνωρίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός βιώνει δύσκολες στιγμές.

Ως έμπειρος παίκτης γνωρίζω ότι όταν κάνουμε έναν κακό αγώνα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να δουλεύουμε, να δουλεύουμε, να μείνουμε αλληλέγγυοι. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι, να παραμείνουμε ενωμένοι και να μην είμαστε διαλυμένοι. Δεν πρέπει να υπάρχουν φωνές που να διαφοροποιούνται και πρέπει να υπάρχει ομόνοια μέσα στην ομάδα.

Εγώ και οι συμπαίκτες μου δεν είμαστε υπεράνω ενός συλλόγου όπως ο Παναθηναϊκός. Εγώ ο ίδιος με βλέπω υποχρεωμένο να κάνω ακόμα περισσότερο σκληρή δουλειά, ώστε να εκπροσωπήσω επάξια τα χρώματα του Παναθηναϊκού.

Ξέρω ότι θα υποστώ μεγάλες και βαριές κριτικές, ότι θα με αποδοκιμάσει ο κόσμος, παρόλα αυτά θα μείνω ταπεινός θα συνεχίσω να δουλεύω γιατί ξέρω ότι ο Θεός ανταμείβει όσους έχουν καλές προθέσεις. Ποτέ δεν έκλεψα στην καριέρα μου, ζητώ συγγνώμη για τον κακό αγώνα που έκανα. Επαναλαμβάνω ότι θα δεχτώ κριτικές, όμως θα σιωπήσω θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά κι ελπίζω ότι ο Θεός θα με συνοδεύσει σε αυτό».

Για τα όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό: «Δεν είναι ο ρόλος μου να κάνω μια κριτική, να κάνω τον δικαστή σχετικά με αυτά που συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό. Αν πω σήμερα την ετυμηγορία μου, αυτό θα δημιουργήσει πολεμική κατάσταση, υπάρχουν παρά πολλά πράγματα που δεν προχωράνε.

Η απόδειξη είναι που δεν έπαιξα καλά. Είναι καλύτερα να σιωπά κανείς και να δουλεύει και να μάχεται υπέρ όλων αυτών που συνέχισαν να μάχονται για τον Παναθηναϊκό. Κάθε άνθρωπος αν αγαπάει τον Παναθηναϊκό θα έπρεπε να σκεφτεί πώς να συνεισφέρει. Είμαι επαγγελματίας και δεν έκανα καλό αγώνα.

Η δουλειά μου είναι να είμαι καλός στον αγωνιστικό χώρο και να προσφέρω. Αυτό είναι που θα κάνω και δε θα εκφράσω τα συναισθήματά μου αυτή τη στιγμή γιατί πρέπει να παραμείνουμε όλοι ενωμένοι με ταπεινοφροσύνη».

Για τα όσα έχουν γραφτεί: «Στον Τύπο γράφτηκαν πάρα πολλά ψέματα. Όπως είπα, ποτέ δεν έκανα ζαβολιές κι ελπίζω ο Θεός να με βοηθάει να μην κάνω ποτέ και ειλικρινά ήμουν τραυματισμένος. Είμαι ευτυχής όταν μπορώ να συμμετέχω αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούμε να πούμε ότι δεν έχω όρεξη να παίξω.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιοι λένε ότι δεν έχω όρεξη να αντιπροσωπεύσω τον Παναθηναϊκό και πώς μου προσάπτουν κακοήθεις προθέσεις. Γνωρίζω ότι σε τέτοιες περίπλοκες στιγμές πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω με καλές προθέσεις και να πιστεύω στη θεϊκή δικαιοσύνη».

«Θα μας το δώσει αλλού η Παναγιά»

05/01/2013
 Θέλημα της Παναγιάς ήταν σύμφωνα με τον Άγγελο Αναστασιάδη η ισοπαλία 1-1 ανάμεσα στον Πλατανιά και στον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Θα μας το δώσει αλλού η Παναγιά»
Ικανοποιημένος απο την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ο τεχνικός του Πλατανιά τόνισε ότι η ισοπαλία 1-1, ήταν θέλημα της Παναγιάς, καθώς δεν ήθελε να στεναχωρήσει κανέναν, ούτε την τωρινή του ομάδα, ούτε την παλιά του.

Ο Έλληνας τεχνικός τα… έβαλε και με τους δημοσιογράφους λέγοντας ότι στην αρχή βρίζουν, ενώ στη συνέχεια όλα είναι καλά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αναστασιάδης:

«Ευλογημένη χρονιά και χαρούμενη. Έγινε ένα παιχνίδι πάρα πολύ καλό και ανοιχτό. Οι δύο ομάδες ήθελαν να νικήσουν και δημιούργησαν πολλές φάσεις, πιστεύω ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν είναι ευχαριστημένες από το αποτέλεσμα και γι αυτό είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Προηγηθήκαμε νωρίς όμως δεχτήκαμε ένα πάρα πολύ χαζό γκολ, από τα σοβαρά λάθη που κάναμε, σε ένα διάστημα πάντως που θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει κι άλλο γκολ, όπως θα μπορούσαμε και να δεχτούμε.
Στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΣ ήταν πολύ καλύτερος και δημιούργησε αρκετές φάσεις γιατί κάναμε πράγματα που δεν θέλω να ξαναδώ. Είχαμε τις ευκαιρίες να πάρουμε το παιχνίδι, όμως, η εικόνα του παιχνιδιού θα αδικούσε όποιον έχανε
», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών, έχουμε πάρα πολλά προβλήματα και τα πήγαμε αρκετά καλά κόντρα σε μια ομάδα που είναι καλύτερη από εμάς. Εμείς όμως μπορούμε να γίνουμε καλύτερη ομάδα απ αυτούς. Όχι απ τα Γιάννενα, αλλά, να γίνουμε καλύτερη ομάδα γενικώς. Προσπαθούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα τα οποία θα μας ταλαιπωρήσουν. Να πω ότι η Παναγία λόγω του ότι ξέρει πόση αγάπη έχω και στα παιδιά του ΠΑΣ Γιάννινα δεν ήθελε να στεναχωρήσει κανέναν σήμερα. Δεν μπορούμε να πάμε κόντρα σε αυτό. Νομίζω, δηλαδή είμαι σίγουρος, ότι θα μας τα δώσει κάπου αλλού. Έχω εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά γιατί έχουν θέληση να μάθουν, έχω μάθει να έχω υπομονή και επιμονή. Βέβαια, είμαι σίγουρος πως θα μας βρίσουν κι αν δεν μας βρίσουν δεν θα πάμε καλά. Αρχής γενομένης από σήμερα».

Αναφορικά με το αν θα κάνει μεταγραφές η ομάδα, είπε: «Που να τον βρούμε το παιχταρά; Όλοι είναι κυνηγημένοι. Έρχονται πολλοί, αλλά έχουν να παίξουν απ τον Αύγουστο. Τι να έρθουν να κάνουν εδώ; Γι’ αυτό πρέπει να βασιστούμε στα παιδιά τα δικά μας. Ας μας βρίσετε τι να κάνουμε; Έτσι έχουμε μάθει και το Μάη θα είμαστε καλά. Δεν τη φοβάμαι την ομάδα κάναμε 7 ευκαιρίες αλλά αυτά φτιάχνονται στο δρόμο όχι απ τη μια στιγμή στην άλλη. Είχαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα απέναντι μας και αυτό δεν το λέει κανείς».

Ενώ όταν ρωτήθηκε για τις επιλογές του, αντέδρασε λέγοντας: «Ακόμα δεν ξέρετε τι έχετε να δείτε. Αλλά δεν λέτε ότι ο Ποτουρίδης και ο Δημήτρης είναι τραυματίες. Αν ήταν αυτοί σήμερα εδώ θα είχαμε ακόμα δύο στόπερ. Δεν γίνεται απ τη μια μέρα στην άλλη να μάθουν τα παιδιά να παίζουν όπου εγώ θέλω. Έμαθα να περιμένω. Μέσα στο άγχος της συγκομιδής βαθμών πρέπει να κάνουμε και αλχημείες. Θα ήσασταν πάρα πολύ ικανοποιημένοι αν σας έλεγα θέλω 5 παίκτες. Σας ξέρω καλά εσάς, πρώτα θα μας βρίσετε και μετά θα γίνουν όλα καλά. Γι’ αυτό λοιπόν κάντε το να ησυχάσουμε. Απαγορεύεται να αδικήσω τους ανθρώπους που δουλεύουν με εμένα».

Σεϊταρίδης: «Να στηρίξουμε τον Μπουμσόνγκ»

05/01/2013
 «Ασπίδα» προστασίας προς το πρόσωπο του Μπουμσόνγκ ύψωσε μέσω δηλώσεών του μετά το τέλος του παιχνιδιού κόντρα στον Λεβαδειακό ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Σεϊταρίδης: «Να στηρίξουμε τον Μπουμσόνγκ»
Αντίθετος στις αποδοκιμασίες κατά του Μπουμσόνγκ, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Μάλιστα, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής υπογράμμισε πως τόσο ο κόσμος όσο και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να στηρίξουν τον Γάλλο παίκτη, παρά τα λάθη που έκανε στο ματς με τον Λεβαδειακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης μετά το ματς με τον Λεβαδειακό:

Για το ματς με τον Λεβαδειακό:

«Τα αίτια είναι πολλά έχουν να κάνουν με αγωνιστικούς παράγοντες που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο, αλλά και εξωαγωνιστικούς. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εκτός γηπέδου και πρέπει να τα δίνουμε όλα στο γήπεδο. Πριν το γκολ που δεχτήκαμε παίξαμε καλά, κάναμε ευκαιρίες και πετύχαμε ένα γκολ, όμως μετά έγιναν λάθη. Αυτό γίνεται συχνά σήμερα το έκανε ο Μπουμσόνγκ, την άλλη φορά το είχα κάνει εγώ, όμως πρέπει να τον στηρίξουμε τόσο εμείς όσο και ο κόσμος.

Ο κόσμος έχει δίκιο γιατί δεν μπορεί να έρχονται ομάδες σαν τον Λεβαδειακό και να παίρνουν τη νίκη. Αυτά τα ματς τα παίρναμε με την φανέλα. Από την φυσούνα ερχόντουσαν και έχαναν. Για το καλό της ομάδας θα πρέπει να ανέβουμε, αν και για το αποψινό παιχνίδι πιστεύω πως δεν ήμασταν κακοί, αλλά άτυχοι. Πρέπει να στηρίξουμε τον συμπαίκτη μας γιατί είμαστε ομάδα».

Για τις αποδοκιμασίες σε Βύντρα, Σπυρόπουλο και Μπουμσόνγκ:

«Δεν αισθάνθηκα όμορφα. Καταλαβαίνω τον κόσμο που είναι πικραμένος και δεν έχει συνηθίσει να είναι σε αυτή την κατάσταση αλλά θα πρέπει να πω πως ο κάθε ποδοσφαιριστής δίνει τον καλύτερο εαυτό του και δεν του αρέσει να ακούει συνθήματα κατά συμπαίκτη του είτε αυτός λέγεται Βύντρα, εγώ και κάποιος άλλος. Συνολικές αποδοκιμασίες μπορώ να τις δεχθώ και θα ήθελα να μας βοηθάει περισσότερο».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ενόψει της συνέχειας:


«Δεν μπορώ να αλλάξω κάτι εγώ, αυτό είναι μέλημα του προπονητή. Η ομάδα έχει δείξει πως έχει ποιότητα και έχει κάνει την διαφορά. Δεν γίνεται με Ολυμπιακό και Τότεναμ να κάνεις φανταστικά παιχνίδια και μετά να υπάρχει μια ομάδα φάντασμα»
.

Για το Κύπελλο:


«Είναι ο μοναδικός θεσμός που μας έχει μείνει και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό και να δώσουμε χαρά στον κόσμο είναι μόνο το Κύπελλο».

Έντονη κουβέντα Παναγόπουλου-οπαδών

05/01/2013
 Διάλογο με ιδιαίτερη ένταση –χωρίς η κατάσταση να ξεφύγει πάντως- είχαν οπαδοί του Παναθηναϊκού με τον Χρήστο Παναγόπουλο μετά την ήττα με σκορ 2-1 από τον Λεβαδειακό.

Έντονη κουβέντα Παναγόπουλου-οπαδών
Οι συγκεντρωμένοι φίλοι των «πρασίνων» παραπονέθηκαν σε έντονο ύφος για το αποτέλεσμα και την εικόνα της ομάδας, ενώ στη συνέχεια ζήτησαν από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ εξηγήσεις για τον λόγο για τον οποίο αγωνίστηκε ο Μπουμσόνγκ από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν και τα δύο γκολ του Λεβαδειακού.

«Δεν φτιάχνω εγώ την ενδεκάδα. Να το πείτε σε αυτόν που την κάνει», ήταν η απάντηση του κ. Παναγόπουλου ο οποίος στη συνέχεια ότι η διοίκηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να αλλάξει η κατάσταση.

Φραγκουλάκης: «Βρήκαμε ρυθμό μετά το ημίωρο»

05/01/2013
 Η είσοδός του άλλαξε τελείως την εικόνα της ομάδας του Αστέρας Τρίπολης, όμως ο Μιχάλης Φραγκουλάκης δεν αναφέρθηκε σε αυτό.

Φραγκουλάκης: «Βρήκαμε ρυθμό μετά το ημίωρο»
Μέχρι το διάστημα που βρισκόταν εκτός αγώνα, η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα, είχε κερδίσει τη μάχη του κέντρου, ενώ έδινε την ευκαιρία στους αντίπαλους μέσους να ανεβάζουν τις γραμμές τους εύκολα. Η είσοδος του Μιχάλη Φραγκουλάκη, αντί του Χρήστου Καλαντζή, άλλαξε την εικόνα της ομάδας της Τρίπολης και έφερε άνοδο την απόδοση και φυσικά το τρίποντο απέναντι στην ΑΕΚ.

«Πιστεύω ότι για την αλλαγή της εικόνας μας έφταιγαν οι διακοπές που είχαμε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι όταν μια ομάδα έχει διακοπές-και όλες γενικά- χάνουν τον ρυθμό που έχουν. Εκεί στηρίζω και εγώ το κακό αρχικά πρόσωπο μας, ότι με τις διακοπές χάνουμε τον ρυθμό μας, αλλά μετά το ημίωρο, καταφέραμε και δείξαμε το πραγματικό μας πρόσωπο», τόνισε αρχικά ο μέσος των Αρκάδων και πρόσθεσε:

«Θα έλεγα ότι γυρίσαμε πολύ εύκολα το παιχνίδι. Τα παιδιά της ΑΕΚ είναι βέβαια σε δύσκολη θέση. Από εκεί και πέρα όταν βρίσκεσαι μπροστά στο σκορ και το 0-1 γίνεται 2-1, ξέρεις πολύ καλά ότι όταν παίζουν μικροί παίκτες στην ΑΕΚ, λίγο-πολύ τους κόβει τα πόδια. Από εκεί και πέρα δεν μπορούν να βρουν το σθένος για να γυρίσουν το παιχνίδι».

Ενόψει της συνέχειας, ο Φραγκουλάκης κατέληξε: «Ο στόχος μας είναι να πάρουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας, είτε με μικρές είτε με μεγάλες ομάδες και να φτιάξουμε το πρόσωπο μας το εκτός έδρας. Κοιτάζουμε το επόμενο εκτός στην Κέρκυρα. Το κλειδί της σημερινής επιτυχίας ήταν ότι εκμεταλλευτήκαμε την έδρα μας».

Preview: Άρης-Πανιώνιος (15:00, Novasports1)

06/01/2013
 Να κάνουν ποδαρικό με το... δεξί θέλουν Άρης και Πανιώνιος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Παρακολουθήστε live την αναμέτρηση από το sport-fm.gr.

Preview: Άρης-Πανιώνιος (15:00, Novasports1)
Τη δική τους πρεμιέρα στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος δίνουν Άρης και Πανιώνιος.

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, οι Νεοσμυρνιώτες να αποδείξουν πως μπορούν και στα δύσκολα.

Άρης

Τα ευχάριστα για τους Λούκας Αλκαράθ ήρθαν από δύο «μέτωπα». Τόσο ο Γιάννης Γιαννιώτας, όσο και ο Νταβίντ Αγκάνθο βρίσκονται κανονικά στην αποστολή του Άρη και σίγουρα λύνουν τα χέρια του Ισπανού τεχνικού και περισσότερες λύσεις.

Ο Έλληνας άσος είναι έτοιμος και αναμένεται να ξεκινήσει βασικός, ενώ αμφίβολο είναι το κατά πόσο θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα ο Ισπανός φορ, καθώς ακόμα δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, ωστόσο και ο ίδιος επιθυμούσε να βρίσκεται στην αποστολή για να βοηθήσει.

Στο μυαλό του Αλκαράθ βρίσκεται το 4-4-2, με τερματοφύλακα τον Βελλίδη και τετράδα στην άμυνα τους Μαργαρίτη, Γιαννίτση, Πουλίδο και Καζναφέρη (αριστερά προς δεξιά). Τα δύο κεντρικά χαφ λογικά θα είναι οι Παπαστεριανός Κοέλιο, με τους Σουνά αριστερά και Καραγιάννη δεξιά, ενώ δίδυμο στην επίθεση θα είναι οι Γιαννιώτας, Αγγελούδης, με τον τελευταίο να παίρνει τη θέση του Αγκάνθο.

Αναλυτικά, η αποστολή του Άρη: Βελλίδης, Διούδης, Αγκάνθο, Κοέλιο, Πουλίδο, Αγγελούδης, Γιαννιώτας, Γιαννίτσης, Καζναφέρης, Καραγιάννης, Μαργαρίτης, Νταμαρλής, Οικονομόπουλος, Παντίδος, Παπαστεριανός, Σουνάς, Τριανταφυλλάκος, Τσουκάνης.

Πανιώνιος

Αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν, στη συνέχεια έκανε μια μίνι... κοιλιά. Βέβαια ακόμα διατηρείται ψηλά στη βαθμολογία και με το νέο έτος θέλει να δείξει πως μπορεί να συνεχίσει μια καλή πορεία.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος βέβαια, έχει να λύσει αρκετούς γρίφους. Κι αυτό γιατί δεν μπορεί να υπολογίζει τους τραυματίες Κούρο, Λαμπρόπουλο, τους τιμωρημένους Αραβίδη, Μενδρινό, καθώς και τον Σπυρόπουλο, αφού ο τελευταίος έχει τεθεί ουσιαστικά εκτός ομάδας.

Από την άλλη, ο κόουτς των «κυανέρυθρων» μπορεί να υπολογίζει κανονικά τον Καμπάνταη που είναι έτοιμος να προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες του, ενώ στην αποστολή πήρε και τους δύο νεοαποκτηθέντες, Τόσκα και Παναγιωτούδη.

Αναλυτικά, η αποστολή του Πανιωνίου: Περιστερίδης, Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Ανδράλας, Τόσκας, Παναγιωτούδης, Ρόκας, Κοντοχρήστος, Ντούνης, Καμπάνταης, Γουνδουλάκης, Σάμαρης, Κολοβός, Οκόγιε, Γιαννούλης, Αυλωνίτης, Σμυρλής, Μπούζας.

Preview: Ατρόμητος-Κέρκυρα (17:15, Novasports 1)

06/01/2013
 Στο Περιστέρι, ο Νίκος Αναστόπουλος ντεμπουτάρει στον πάγκο του Ατρόμητου υποδεχόμενος την Κέρκυρα που συγκατοικεί με την ΑΕΚ στον πάτο της βαθμολογίας.

Preview: Ατρόμητος-Κέρκυρα (17:15, Novasports 1)
Η πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου και πρώτη για το 2013 βρίσκει τον Ατρόμητο να υποδέχεται την Κέρκυρα στο Περιστέρι, στο ντεμπούτο του Νίκου Αναστόπουλου στον «κυανόλευκο» πάγκο. Μία απουσία για κάθε ομάδα, στην μεσοεπιθετική γραμμή τους.

Ατρόμητος:

Ο Νίκος Αναστόπουλος ανέλαβε τα ηνία της ομάδας του Περιστερίου την περασμένη Κυριακή και πλέον η ώρα για το ντεμπούτο του στον «κυανόλευκο» πάγκο έφτασε. Ο έμπειρος τεχνικός έχει μόνο τον Εντουάρντο Μπρίτο εκτός πλάνων αφού ο Βραζιλιάνος είναι τιμωρημένος.

Πλέον, η αποστολή που ανακοινώθηκε δεν έχει κάποια άλλη απουσία και άπαντες είναι έτοιμοι να βοηθήσουν προκειμένου να έρθει το τρίποντο.

Την αποτελούν 20 παίκτες που είναι οι: Ιτάνζ, Ράντμαν, Γιαννούλης, Σκόνδρας, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Σουμπίνιο, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Καραγκούνης, Γκαρσία, Μπάλλας, Επστάιν, Καραμάνος, Κούτσι, Φάμπιο, Καλλέργης, Αθανασίου.

Κέρκυρα:

Ευκαιρία να προσπεράσει την ΑΕΚ και να την αφήσει πιο χαμηλά στην βαθμολογία έχει η Κέρκυρα, απέναντι στον Ατρόμητο. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Λεόν, εκτός ο Αγρίτης.

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής εδώ και καιρό αισθάνεται ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, όμως θα σφίξει τα δόντια, προκειμένου να δώσει το «παρών» απέναντι στον Ατρόμητο σε ένα κρίσιμο για την Κέρκυρα ματς.

Αντιθέτως, τις υπηρεσίες του Ανέστη Αγρίτη θα στερηθεί ο τεχνικός του συλλόγου, Άκης Μάντζιος. Ο έμπειρος στράικερ δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στο πόδι του και έτσι έμεινε στην Κέρκυρα.

Αναλυτικά οι «εκλεκτοί» του Άκη Μάντζιου: Αναστασόπουλος, Ριγανάς, Ζουμπουλάκης, Βενέτης, Έντερ, Τσουμάνης, Πετρούσης, Κρητικός, Γκούμας, Αρμένης, Σταμογιάννος, Βασιλόγιαννης, Σίμωσης, Διαμαντόπουλος, Λάμπρου, Ηλιάδης, Λεόν, Μπάρκογλου, Τσοκάνης.

Preview: Πανθρακικός-ΠΑΟΚ (17:15 Novasports 2)

06/01/2013
 Δυνατό τεστ για τον ΠΑΟΚ στη Θράκη απέναντι στον Πανθρακικό για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Παρακολουθήστε live την αναμέτρηση απο το sport-fm.gr.

Preview: Πανθρακικός-ΠΑΟΚ (17:15 Novasports 2)
Η πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος περιλαμβάνει δύσκολη έξοδο για τον ΠΑΟΚ, καθώς… δοκιμάζεται στη Θράκη απέναντι στον πολύ επικίνδυνο και σε ανοδική πορεία Πανθρακικό.

Παρακολουθήστε σε real time την εξέλιξη της αναμέτρησης από το control room του sport-fm.gr.

Πανθρακικός

Το 2012 τον άφησε στην 8η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας εξαιρετική παρουσία μετά την έλευση του Παύλου Δερμιτζάκη στην ομάδα. Με τη νέα σεζόν ο σύλλογος της Θράκης θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να μπορέσει να εξασφαλίσει την παραμονή του στην Σούπερ Λίγκα το συντομότερο δυνατό.

Απέναντί του στην πρεμιέρα του στον δεύτερο γύρο θα βρει τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ και μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει.

Μέσα στις δυσκολίες του αγώνα να προστεθεί ότι ο Έλληνας τεχνικός έχει να αντιμετωπίσει και τις απουσίες παικτών του, όπως είναι ο Μιχαλόπουλος, ο Μακρυδημήτρης, ο Μελίσσης και ο Σκλιοπίδης, ο οποίο τελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.

Η αποστολή του Πανθρακικού: Μπαικαρά, Μουνάφο, Κυβελίδης, Καθάριος, Σερφά, Γωνιάδης, Κοντογουλίδης, Κουτσόπουλος, Αντίλοβιτς, Μίνγκας, Λαδάκης, Λουσέρο, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Στάθης, Παπαδόπουλος, Βαχίρουα, Κάσελαν

ΠΑΟΚ

Να συνεχίσει την καλή του πορεία στο πρωτάθλημα θέλει ο ΠΑΟΚ και στον δεύτερο γύρο. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ωστόσο, για την 16η αγωνιστική… δοκιμάζεται στη Θράκη απέναντι στον πάρα πολύ επικίνδυνο Πανθρακικό. Ένα δυνατό τεστ για τους Θεσσαλονικείς που θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη τις υποχρεώσεις τους για το 2013.

Στην αναμέτρηση με τους Θρακιώτες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς ο Γιώργος Δώνης το συμπεριέλαβε στην αποστολή της ομάδας. Στον αντίποδα ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους Έτο, Κωνσταντινίδη, που είναι ανέτοιμοι, αλλά και στους Αθανασιάδη λόγω τιμωρίας, ο Κουμάλο που έχει ενσωματωθεί στην αποστολή της Ν. Αφρικής για το Κόπα Άφρικα και ο Πάμπλο Γκαρσία.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ο Γλύκος, ο οποίος τραυματίστηκε στον αστράγαλο και έμεινε εκτός αποστολής.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Ιντζίδης, Κατσικάς, Κατσουράνης, Κίτσιου, Πέλκας, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Λίνο, Κάτσε, Λόρενς, Λάζαρ, Ρομπέρ, Χακόμπο, Βιβιάν.

Preview: Ολυμπιακός-Βέροια (19:30, Novasports 1)

06/01/2013
 Στο «Καραϊσκάκη» ο Ολυμπιακός μπαίνει στο 2013 υποδεχόμενος την Βέροια. Ντεμπούτο για τους «ερυθρόλευκους» αναμένεται να κάνει ο Πίνο, ενώ κάτω από τα δοκάρια επιστρέφει ο Μέγιερι.

Preview: Ολυμπιακός-Βέροια (19:30, Novasports 1)
Πρεμιέρα στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2013 κάνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο «Γ. Καραϊσκάκης» υποδέχεται την Βέροια. Χωρίς τους Ιμπαγάσα και Φουστέρ θα παραταχθεί η ομάδα του Ζαρντίμ, χωρίς τέσσερις παίκτες η ομάδα του Καλαϊτζίδη.

Ολυμπιακός:

Νίκες και θέαμα ζήτησε από τους παίκτες του μεσοβδόμαδα ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Αυτό καλούνται να κάνουν κόντρα στη Βέροια. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει τους Αριέλ Ιμπαγάσα και Νταβίντ Φουστέρ, οι οποίοι και έμειναν εκτός αποστολής.

Αντίθετα σε αυτήν συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά ο Χουάν Πάμπλο Πίνο, του οποίου η μπλε κάρτα έφτασε. Παράλληλα, δεν αποκλείεται κάτω από τα δοκάρια να βρεθεί ο Μπάλας Μέγιερι.

Η 20μελής αποστολή: Κάρολ, Μέγιερι, Ζαραδούκας, Χολέβας, Μανωλάς, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Γκρέκο, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Φέισα, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Βλαχοδήμος, Τζεμπούρ, Μασάντο, Κοντρέρας, Ντιακιτέ, Πίνο.

Βέροια:

Με σκοπό να κάνει το θαύμα ταξιδεύει στον Πειραιά η Βέροια. Η 12η της βαθμολογίας θέλει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο και ειδικά στην έδρα του, προκειμένου να ξεκινήσει με το δεξί της υποχρεώσεις της στο 2013.

Τέσσερις απουσίες έχει να αντιμετωπίσει ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ο οποίος δεν θα έχει στην διάθεσή του, τους τιμωρημένους Γεωργιάδη, Καλί, Μπαργκάν και Ολαϊτάν. Μάλιστα, ο τελευταίος καθυστέρησε να επιστρέψει από την άδεια που του είχε δοθεί.

Οι 18 του Δημήτρη Καλαϊζίδη: Τζόναθαν, Κοτταρίδης, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Σνάουτσερ, Καφές, Γεωργέας, Καλογέρης, Παυλίδης, Καλτσάς, Γκιγέρμο, Μενέντες, Κόστλι, Σκαθαρούδης, Μάνος, Τζημογιάννης, Ιωάννου.

To τιτίβισμα του Βύντρα!

06/01/2013
 Ο Λουκάς Βύντρα είναι κοντά στην έξοδο από τον Παναθηναϊκό και ο ίδιος τις τελευταίες μέρες είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

To τιτίβισμα του Βύντρα!
Ο διεθνής αμυντικός νιώθει πικραμένος, ωστόσο δεν διστάζει να εκφράσει την αγάπη του για την ομάδα του, ακόμη και τώρα.

Με μήνυμά του στον λογαριασμό του στο twitter, αργά το βράδυ του Σαββάτου, τόνιζε: «Η ομάδα που αγαπάς θα είναι πάντα στην καρδιά σου, ακόμη κι αν είσαι μακριά…». Νωρίτερα, ο Βύντρα είχε γράψει στο twitter: «Μετά από 9 χρονιά άξιζα καλύτερη μεταχείριση άλλα η συμπεριφορά κάποιου δεν θα μου αλλάξει ποτέ αυτό που νιώθω για τον Παναθηναικό».

Οι επόμενες μέρες θα έχουν σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση Βύντρα και όπως γράψαμε και παραπάνω είναι πολύ πιθανό ο αμυντικός των «πράσινων» να αποχαιρετήσει τον Παναθηναϊκό.

Απόλυτο σκοτάδι

06/01/2013
 Ημέρα των Φώτων σήμερα, κι όμως τα πράγματα στην ΑΕΚ δείχνουν πιο σκοτεινά από ποτέ. Γιατί ούτε η ανακοίνωση Βιντιάδη, αλλά ούτε και η εικόνα της «Ένωσης» στην Τρίπολη «φώτισαν» το μέλλον της ομάδας…

Απόλυτο σκοτάδι
Στενεύουν τα περιθώρια

Για περίπου μισή ώρα στην Τρίπολη η ΑΕΚ έδειχνε μία άλλη ομάδα από εκείνη που ολοκλήρωσε αποκαρδιωτικά το πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Σκόραρε, απειλούσε, δεν κινδύνευε απέναντι σε μία από τις πιο ποιοτικές ομάδες της Σούπερ Λίγκας, δημιουργώντας προσδοκίες πως κάτι έχει αλλάξει στο 2013. Η συνέχεια έφερε την ανώμαλη προσγείωση. Τρία «παιδικά» γκολ, αδυναμία να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή και να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα, καθώς και καμία βοήθεια από τον πάγκο (από προπονητή και αλλαγές) έφεραν την ήττα με 3-1 και διατηρούν την ΑΕΚ μετά από 16 αγωνιστικές στον πάτο.

Απομένουν 14 αγωνιστικές για να σώσει η ΑΕΚ την παρτίδα και με εικόνα σαν τη χθεσινή μετά το ημίωρο αυτό μοιάζει ανέφικτος στόχος. Τα αγωνιστικά κενά είναι χτυπητά, η ανάγκη ενίσχυσης επιτακτική, όπως πλέον και οι νίκες. Ακολουθεί μία πεντάδα αγώνων, όπου η «Ένωση» αντιμετωπίζει διαδοχικά Ξάνθη εντός, Άρη εκτός, ΟΦΗ εντός, Πανιώνιο εντός και Κέρκυρα εκτός, όπου απαιτείται μεγάλη συγκομιδή βαθμών, πριν ακολουθήσει το ακόμη πιο δύσκολο πρόγραμμα.

Ο χρόνος είναι… χρήμα

Η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του Δημήτρη Βιντιάδη κάθε άλλο παρά αισιοδοξία έφερε. Ο επενδυτής και οι συνεργάτες του ζήτησαν άλλες 30 μέρες για να διαπιστώσουν αν μπορούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια (και να δουν τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ, συμπληρώνουμε εμείς) για να σηκώσουν το βάρος της ΑΕΚ. Όμως η ομάδα έχει ανάγκη τα χρήματα ΕΔΩ και ΤΩΡΑ. Όχι μόνο για να κάνει μεταγραφές, αλλά σε πρώτη φάση για να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες, όπως και να πληρώσει κάποιους παίκτες που είναι στα όριά τους και μπορούν με προσφυγή να κερδίσουν την ελευθερία τους για να βρουν ομάδα μέσα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος θα καταβάλλει μία ύστατη προσπάθεια να πείσει τον Δημήτρη Βιντιάδη να διευκολύνει ταμειακά την ΠΑΕ και μένει να φανεί αν αυτή τη φορά θα βρει ανταπόκριση σε αντίθεση με τις προηγούμενες.

Όσο για μεταγραφές; Πλέον οι ελπίδες στηρίζονται στον Άλκη Φωτίου που δείχνει θετικός στη χρηματοδότηση κάποιων εξ αυτών με ορισμένο αντίτιμο που δεν έχει καθοριστεί. Για την ώρα, πάντως, φαίνεται πως θα γίνει προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα με τον Γιάννη Κοντοέ και να «ενεργοποιηθεί» ξανά στην ομάδα, καθώς η παρουσία του είναι πολύ σημαντική για την ΑΕΚ.

Θα… play-offs;

06/01/2013
 «Γκρίζο» το τοπίο στον Παναθηναϊκό. Στα τεράστια οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ, έρχεται να προστεθεί η εικόνα της ομάδας που μετά την ήττα από το Λεβαδειακό απομακρύνεται από το στόχο των play-offs.

Θα… play-offs;
Οι «πράσινοι» πληρώνοντας για ένα ακόμη παιχνίδι τη δυστοκία τους στην επίθεση, αλλά και τα προσωπικά λάθη στην άμυνα, έργο… Μπουμσόνγκ στη συγκεκριμένη περίπτωση, άρχισαν με το χειρότερο δυνατό τρόπο το 2013. Με αυτή την εικόνα ακόμη και ο μίνιμουμ στόχος της πρόκρισης στα play offs μοιάζει να απομακρύνεται. Άλλωστε πλέον ο Παναθηναϊκός είναι ένατος (και με ματς παραπάνω από αρκετές ομάδες), ενώ απέχει τέσσερις βαθμούς από τον πέμπτο που είναι ο… Λεβαδειακός.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί, δε, δεν είναι ακριβώς… σύμμαχος στην προσπάθειά του. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως στο δεύτερο γύρο έχει να παίξει εκτός με ΠΑΣ Γιάννινα (την επόμενη εβδομάδα), Ατρόμητο, Αστέρα, Άρη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Για τον Παναθηναϊκό το πρωτάθλημα μπορεί να περιμένει για λίγο… Την ερχόμενη Τετάρτη υπάρχει το πρώτο ματς των «16» του Κυπέλλου απέναντι στον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ (20:00). Οι «πράσινοι» κάθε άλλο παρά υποβαθμίζουν τη σημασία του συγκεκριμένου θεσμού αντιλαμβανόμενοι πως είναι ένας τρόπος για να περισώσουν ό,τι μπορούν από την τρέχουσα-καταστροφική όπως εξελίσσεται στο πρωτάθλημα-σεζόν.

Σήμερα… Ντε Βινσέντι, αύριο Ντίνας

Συνάντηση με τον μάνατζερ του Τόμας Ντε Βινσέντι, πιθανώς και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, θα έχουν σήμερα άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Πρόθεση των «πράσινων» είναι να υπογράψουν από τώρα με τον 23χρονο Αργεντινό μέσο εν όψει του καλοκαιριού, όταν και μένει ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το αφεντικό της ομάδας των Ιωαννίνων, Γιώργος Χριστοβασίλης, είχε δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν δείχνουν πρόθεση να εντάξουν τώρα τον παίκτη στο δυναμικό τους αποζημιώνοντας τους Ηπειρώτες.

Έτσι ο Παναθηναϊκός κινείται για να «κλείσει» τον Ντε Βινσέντι από τώρα για τον Ιούνιο ως ελεύθερο, όπως έπραξε και με τους Παναγιώτη Σπυρόπουλο (θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί τώρα στην ομάδα από τον Πανιώνιο) και Θανάση Ντίνα. Ο τελευταίος αύριο θα υπογράψει για τέσσερα χρόνια, ενώ σειρά θα πάρει ο Δημήτρης Ανάκογλου, το συμβόλαιο του οποίου επίσης λήγει τον Ιούνιο με τον Πανσερραϊκό.

Ζητείται ρευστό

Ο Γιάννης Αλαφούζος συνεχίζει τις προσπάθειές του για τη συγκέντρωση ρευστού στα ταμεία της ΠΑΕ. Εξασφάλιση δανείου, συμμετοχή κάποιων μετόχων στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και συνδρομές από μέλη της «Συμμαχίας» είναι οι στόχοι του, αλλά είναι αμφίβολο αν αρκούν για να συγκεντρωθούν τουλάχιστον τα 8-9 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να βγει η χρονιά.

Προχωρούν (και) τα μεταγραφικά

06/01/2013
 Δύο μεταγραφικές υποθέσεις φαίνεται πως απασχολούν τον ΠΑΟΚ εντονότερα τις τελευταίες μέρες.

Προχωρούν (και) τα μεταγραφικά
Σε πρώτο πλάνο για τον «Δικέφαλο του Βορρά» βρίσκονται ο Ντάνκο Λάζοβιτς και ο Γκόρντον Σίλντενφλεντ.

Και για τους δύο υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορούν να ενταχθούν στο ρόστερ της ομάδας, ακόμη και εντός της εβδομάδας μετά τις τελικές συζητήσεις που θα έχει με τις εμπλεκόμενες πλευρές η διοίκηση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ και κυρίως ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ.

Για τον Λάζοβιτς ο Ρώσος σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη παρουσιάζεται συγκρατημένα αισιόδοξος, αφού θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν προσεκτικές κινήσεις λόγω της δυσκολίας που έχει να έρθει στην Ελλάδα ένας τέτοιος παίκτης.

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης παρουσιάζεται διατεθειμένη να καλύψει μέρος των 2 εκατ. ευρώ που παίρνει ετησίως ο Σέρβος επιθετικός και ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, θα δώσει ένα μεγάλο ποσό για τα δεδομένα της εποχής.

Μάλιστα, είναι πιθανό εντός της ερχόμενης εβδομάδας να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη ο διεθνής επιθετικός μαζί με τον μάνατζέρ του.

Όσον αφορά τον Σίλντενφλεντ, ο Τσιστιακόφ έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Κροάτη αμυντικό της Ντιναμό Μόσχας για δανεισμό έξι μηνών και θα τοποθετηθεί οψιόν αγοράς.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης επικοινωνεί με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή και δεν έχει κλείσει ακόμα μήπως προκύψει κάποια καλύτερη περίπτωση από εκείνον.

Αιχμηρός Αγκάνθο

06/01/2013
 Μήνυμα με άγνωστους αποδέκτες θέλησε να στείλει ο Νταβίντ Αγκάνθο, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Twitter.

Αιχμηρός Αγκάνθο
Χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική συζήτηση με τους οπαδούς του Άρη, ο Ισπανός επιθετικός έγραψε στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά για το σημερινό (αυριανό) παιχνίδι. Μερικοί περισσότερο από κάποιους άλλους…».




Το θέμα, όμως, είναι αν οι αιχμές του 32χρονου παίκτη αφορούν τους συμπαίκτες του ή τη διοίκηση που αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα.

Στη συνέχεια, ένας φίλος του Αγκάνθο του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και εκείνος απάντησε με το ακόλουθο σχόλιο: «Είναι δύσκολα τα πράγματα. Ωστόσο, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Ξέρετε εσείς και εγώ τι χρειάζομαι…».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου