ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων:14 κάμερες και το ρολόι του διαιτητή θα κατακυρώνουν τα γκολ

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων:14 κάμερες και το ρολόι του διαιτητή θα κατακυρώνουν τα γκολ

12/12/2013
14 κάμερες και το ρολόι του διαιτητή θα κατακυρώνουν τα γκολ!
Ντεμπούτο στην Αφρική θα κάνει αυτή την εβδομάδα η τεχνολογία Goal-line (GLT), στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που ξεκινάει στις 11 Δεκεμβρίου στο Μαρόκο.
 Τον Οκτώβριο, η εταιρία GoalControl GmbH, επιλέχθηκε για το τουρνουά, αφού πρώτα η FIFA κάλεσε και τους τέσσερις αδειοδοτημένους παρόχους GLT για να υποβάλλουν πρόταση. Η εταιρία που εδρεύει στη Γερμανία, έχει πραγματοποιήσει επιτόπιες επιθεωρήσεις και εγκατέστησε το σύστημα GoalControl-4D σε δύο χώρους, το Μαρακές και το Αγαδίρ.
Τα συστήματα πέρασαν και στα δύο γήπεδα με επιτυχία τις τελικές δοκιμές εγκατάστασης που διεξήχθησαν από το -διαπιστευμένο από τη FIFA- ινστιτούτο δοκιμών «SportsLabs». Στο πλαίσιο της επίσημης διαδικασίας πιστοποίησης που ορίζεται από το εγχειρίδιο GLT Testing.
Επίσης διεξήχθη και μια... προπόνηση των διαιτητών, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο Μαρακές. Πριν από την έναρξη κάθε παιχνιδιού,  οι διαιτητές θα πραγματοποιήσουν τις δικές τους δοκιμές, σύμφωνα με τις επιχειρησιακές διαδικασίες που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που έγινε στην Ιαπωνία το 2012 και έχει εγκριθεί από το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB).
Από την ημέρα εισαγωγής της GLT τον Ιούλιο του 2012, η Αφρική θα είναι η τέταρτη ήπειρος που θα φιλοξενήσει μια διοργάνωση, στην οποία οι υπεύθυνοι του αγώνα θα υποστηρίζονται στη λήψη των αποφάσεών τους με τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.
Έτσι, δίνεται συνέχεια στην επιτυχή εφαρμογή της GoalControl-4D στο Confederations Cup 2013 στη Βραζιλία, όπου το σύστημα διαπιστώθηκε ότι πληροί όλες τις απαιτήσεις της FIFA, καθώς κατέγραψε σωστά και τα 68 γκολ που σημειώθηκαν. Σημαντικό είναι και το στοιχείο ότι υπήρχε ένα υψηλό επίπεδο ικανοποίησης από τους διαιτητές των αγώνων.
Το σύστημα GoalControl-4D είναι εξοπλισμένο με 14 κάμερες υψηλής ταχύτητας που είναι τοποθετημένες στην οροφή και βρίσκονται περιμετρικά του γηπέδου, με επτά κάμερες να εστιάζουν σε κάθε εστία. Σε περίπτωση που η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος, η κεντρική μονάδα επεξεργασίας στέλνει αυτόματα ένα κρυπτογραφημένο σήμα στο ρολόι του διαιτητή σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Υποδεικνύοντας το γκολ μέσω δόνησης και ενός οπτικού σήματος.
Η «GoalControl GmbH» έχει οριστεί να είναι και ο επίσημος πάροχος της GLT τεχνολογίας στο Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου