ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ολα τα αποτελεσματα του Europa League (videos)

Ολα τα αποτελεσματα του Europa League (videos)

13/12/2013

Ούτε…ακούμπησε ο ΑΠΟΕΛ

Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League ήταν ούτως ή άλλως δύσκολη υπόθεση. Αλλά ο ΑΠΟΕΛ ούτε καν… ακούμπησε τις ελάχιστες πιθανότητες να τη διεκδικήσει, χάνοντας άνετα με 2-0 απ’ την Άιντραχτ

Ούτε… ακούμπησε ο ΑΠΟΕΛ (video)
Ένα θαύμα χρειαζόταν σήμερα ο ΑΠΟΕΛ για να περάσει στη φάση των «32» του Europa League. Όπως επιβεβαίωσε σήμερα όμως η ομάδα του Γιώργου Δώνη, θαύματα δεν γίνονται πλέον.

Θέλοντας μόνο νίκη στην έδρα της πρωτοπόρου (αλλά αδιάφορης) Άιντραχτ Φρανκφούρτης, οι Κύπριοι χρειάζονταν να συνδυαστεί με εντός έδρας ήττα της Μακάμπι Τελ Αβίβ απ’ την (επίσης αδιάφορη) Μπορντό και ταυτόχρονα κάλυψη του -4 στο συντελεστή τερμάτων. Δύσκολα πράγματα…

Όχι μόνο δεν έγιναν αυτά, λοιπόν, αλλά η κατάληξη ήταν αντίθετη. Με τον ΑΠΟΕΛ να χάνει άνετα 2-0 στη Γερμανία, με γκολ των Σρεκ (68’, με κοντινή κεφαλιά) και Τζάκπα (77’, με απευθείας εκτέλεση φάουλ).



Την ίδια ώρα, δε, η Μακάμπι λύγιζε κι εκείνη την όποια αντίσταση της Μπορντό. Χρησιμοποιώντας το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα στο 74’ ο Ζάχαβι (σε μια φάση όπου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σαλμέ) για να φτάσει στο 1-0, που σφράγισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση.

Τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-ΑΠΟΕΛ 2-0
(68’ Σρεκ, 77’ Τζάκρα)

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπορντό 1-0
(74’ πεν. Ζάχαβι)

Η τελική βαθμολογία

Άιντραχτ 15 (13-4)
Μακάμπι 11 (7-5)
ΑΠΟΕΛ 5 (3-8)
Μπορντό 3 (4-10)

«Τέζα» η Αϊντχόφεν

Εκτός από τη φάση των «32» του Europa League άφησε την Αϊντχόφεν η Τσερνομόρετς, που έκανε «διπλό» πρόκρισης, 1-0, στο «Φίλιπς Στάντιον» και έκλεψε το εισιτήριο από τους Ολλανδούς.

«Τέζα» η Αϊντχόφεν (video)
Οδυνηρός αποκλεισμός από τη συνέχεια του Europa League για την Αϊντχόφεν. Οι Ολλανδοί αν και είχαν την πολυτέλεια των δύο αποτελεσμάτων (νίκη ή ισοπαλία) στην έδρα τους απέναντι στη Τσερνομόρετς, ηττήθηκαν 1-0, έχασαν τη 2η θέση
και αποχαιρέτησαν πρόωρα τη διοργάνωση.

Το γκολ που χάρισε την πανηγυρική πρόκριση μέσω της δεύτερης θέσης του 2ου ομίλου στους Ουκρανούς σημείωσε στο 59ο λεπτό ο Φρανκ Τζε Τζε.

Στο άλλο ματς του ομίλου, που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, η πρωτοπόρος Λουντογκόρετς πήρε ακόμη μία νίκη, επικρατώντας με σκορ 2-1 στο Ζάγκρεμπ απέναντι στη Ντιναμό.


Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1. Λουντογκόρετς 16
2. Τσερνομόρετς 10
3. Αϊντχόφεν 7
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1

Τα αποτελέσματα της τελευταίας (6ης) αγωνιστικής:

Αϊντχόφεν – Τσερνομόρετς 0-1
(59’ Τζε Τζε)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Λουντογκόρετς 1-2
(45’ Κοπ – 28’ Αμπάλο, 72’ Μπέζγιακ)

Εκτός συνέχειας Σισέ και... σία

Στο 1-1 έμεινε η Κούμπαν του Τζιμπρίλ Σισέ στην έδρα της Βαλένθια κι έτσι επέτρεψε στη Σούονσι να γίνει η ομάδα που θα ακολουθήσει τις «νυχτερίδες» στους «32» του Europa League.

Εκτός συνέχειας Σισέ και... σία (video)
Τη νίκη μέσα στην έδρα της αδιάφορης Βαλένθια έψαχνε η Κουμπάν και παράλληλα ήττα της Σουόνσι στην Ελβετία για να περάσει στην επόμενη φάση του Europa League.

Κι ενώ τα νέα από το Σεντ Γκάλεν-Σουόνσι ήταν τα καλύτερα δυνατά (1-0 επικράτησαν οι Ελβετοί αν και δεν είχαν κίνητρο) στο «Μεστάγια» τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε ο Τζιμπρίλ Σισέ και οι συμπαίκτες του.

Οι «νυχτερίδες» προηγήθηκαν με το γκολ του Πάκο μετά από καταπληκτική κάθετη μπαλιά του Μπανέγκα στην πλάτη της αμυντικής γραμμής της Κούμπαν στο 67’ και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να ισοφαρίσουν λίγο πριν το τέλος με τον Μελγκαρέχο.

Η αποβολή του Βίκτορ Ρουΐθ ήρθε πολύ αργά (στο 90’) και οι Ρώσοι δεν πρόλαβαν καν να σκεφτούν πως ήταν δυνατό να φτάσουν στην ανατροπή και την πρόκριση.


Τα αποτελέσματα:

Σεντ Γκάλεν-Σουόνσι 1-0
(80’ Μαθίς)

Βαλένθια-Κούμπαν 1-1
(67’ Πάκο – 84’ Μελγκαρέχο)

Βαθμολογία:

Βαλένθια 13 (12-7)
Σουόνσι 8 (6-4)
Κούμπαν 6 (7-7)
Σεντ Γκάλεν 6 (6-13)

Κορυφή για τους «βιόλα»

Η πρώτη θέση ήταν το μόνο ζητούμενο στον 5ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και κρίθηκε στο παιχνίδι της Φιορεντίνα με την Ντινιεπρ, με τους βιόλα να επικρατούν 2-1 των Ουκρανών και να την εξασφαλίζουν.

Κορυφή για τους «βιόλα» (video)
Όπως είχε ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό Φιορεντίνα και Ντιέπρ είχαν εξασφαλίσει το εισιτήριο. Η Ντιεπρ κατάφερε να παγώσει ακόμη περισσότερο το ήδη παγωμένο Αρτέμιο Φράνκι στο 12΄με τον Κονοπλιάνκα να γράφει το 0-1, που έδινε προσωρινά την πρώτη θέση στον όμιλο.
Ωστόσο, πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια ο Χοακίν έφερε το ματς στα ίσα για την Φιορεντίνα.

Η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα μπήκε δυνατά στην επανάληψη και μετά από κάποιες ευκαιρίες στην εστία των Ουκρανών πήρε κεφάλι στο σκορ με τέρμα του Γκιγιέρμο Γκουαδράδο στο 77΄, τον Κολομβιανό μέσο που θα αντιμετωπίσει η εθνική μας το καλοκαίρι στην Βραζιλία.

Όσον αφορά το ντέρμπι της… ουράς στον 5ο όμιλο Παντούρι και Πάσος Γερέιρα έμειναν στο 0-0 σε παιχνίδι που κυριολεκτικά, έγινε γιατί έπρεπε να γίνει…και φυσικά οι δύο ομάδες αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση. Οι Πορτογάλοι τελείωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινή κάρτα ο Λεάο.


5ος όμιλος

Αποτελέσματα

Φιορεντίνα-Ντνίπρο 2-1
Παντούρι-Πάσος Φερέιρα 0-0

Βαθμολογία:
Φιορεντίνα 16 (12-3)
Ντνίπρο 12 (11-5)
Πάσος Φερέιρα 3 (1-8)
Παντούρι 2 (3-11)

Πρόκριση μέσω…Ρωσίας

Η Μάριμπορ είναι η ομάδα που προκρίθηκε στους «32» του Europa League από τον τέταρτο όμιλο πίσω από τη Ρούμπιν Καζάν, μετά τη νίκη της επί της Γουίγκαν και αυτή των Ρώσων επί της Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Πρόκριση μέσω… Ρωσίας (video)
Οι Σλοβένοι νίκησαν με 2-1 στο Μπράνικ τους κυπελλούχους Αγγλίας, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής των γκρουπ και εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της δευτεραθλήτριας Βελγίου στην έδρα της από τους αδιάφορους Ρώσους με 0-2, αφού ευνοήθηκαν στην ισοβαθμία μαζί της και «τσέκαραν» το «εισιτήριο» για τη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Μάριμπορ-Γούιγκαν 2-1

Μια μεγάλη πρόκριση για τους Σλοβένους όπως εξελίχτηκε ο όμιλος, αφήνοντας τους Άγγλους στα «κρύα του λουτρού», ενώ προηγήθηκαν κιόλας μέσα στο Μπράνικ.

Οι Σλοβένοι ξεκίνησαν δυναμικά, όμως στο 41΄ο Πάουελ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων και το καταφανέστατο πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Τζόρντι Γκόμεθ και έκανε το 0-1. Όμως, στο 43’, ο ΜακΚαν έκανε χέρι μέσα στην περιοχή των «λάτικς» και αποβλήθηκε. Ο Μέζγκα ανέλαβε την εκτέλεση, ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε, η μπάλα πήγε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μέζγκα ισοφάρισε.

Στην επανάληψη, η σαφής υπεροχή των Σλοβένων "καρποφόρησε" στο 59’ με τη βολίδα του Φιλίποβιτς έξω από την περιοχή. Η αποβολή του Μέρτελι στο 74’ με δεύτερη κίτρινη έφερε την αντίδραση της κυπελλούχου Αγγλίας, που δεν κατάφερε να κάνει, όμως, κάτι ιδιαίτερο.



Ζούλτε-Ρούμπιν 0-2

Δε χαρίστηκε στους Βέλγους η αδιάφορη ρωσική ομάδα και τους «πέταξε» εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Τα ματς πήγαινε χαλαρά για ισοπαλία σε όλη τη διάρκειά του, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο επιθετικοί και κατάφεραν να επικρατήσουν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 79’, ο Μπόσουτ ανέτρεψε τον Νάτσο μέσα στην περιοχή και ο ίδιος ο Ισραηλινός που ανέλαβε την εκτέλεση έκανε το 0-1. Στο 85’, ο Ροντόν με δυνατό σουτ από τα αριστερά μέσα στην περιοχή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.


Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:


Μάριμπορ-Γουίγκαν 2-1
(43' Μέζγκα, 59' Φιλίποβιτς-41' πεν. Γκόμεθ)

Ζούλτε-Ρούμπιν 0-2
(79' Νάτσο, 85' Ροντόν)


Βαθμολογία:

Ρούμπιν 14
Μάριμπορ 7
Ζούλτε 7
Γουίγκαν 5

Η τέλεια Τότεναμ…

Το απόλυτο της συγκομιδής με «6x6» πέτυχε η Τότεναμ στον 11ο όμιλο του Europa League, επικρατώντας της Ανζί με 4-1 για την 6η και τελευταία αγωνιστική.

Η τέλεια Τότεναμ…(video)
Για πλάκα επικράτησε η Τότεναμ της Ανζί…

Τα δύο εισιτήρια του 11ου ομίλου είχαν «κλειστεί» από την προηγούμενη αγωνιστική με την Τότεναμ και την Ανζί να προκρίνονται στη φάση των «32».

Παρόλα αυτά, ο Ρομπέρτο Σολδάδο δεν έδειξε να… βαριέται και με τρία τέρματα στο 7', στο 16’ και στο 70’ έδειξε το δρόμο της νίκης στην ομάδα του.

Το γκολ της Ανζί σημείωσε ο Έβερτον πριν την ανάπαυλα, ενώ ο Χόλτμπι κλείδωσε τη νίκη της Τότεναμ, κάνοντας το 3-1 στο 54ο λεπτό.

Στο 70’ ο Σολδάδο εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Φρέντερικς και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Έτσι η ομάδα του Βίλας-Μπόας έφθασε τους 18 βαθμούς μετά το πέρας έξι αγωνιστικών, παίρνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Μάλιστα, η Τότεναμ μαζί με τη Σάλτσμπουρκ έγιναν οι μόνες ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που έκαναν το απόλυτο στη φάση των ομίλων.






Στο άλλο παιχνίδι του 11ου ομίλου, η Σέριφ Τίρασπολ νίκησε την Τρόμσο με 2-0.

Η Σέριφ άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό με τον Καντού, ενώ ο Ισά στο 36’ έγραψε το τελικό σκορ με τις δύο ομάδες να μην έχουν εξ αρχής βλέψεις πρόκρισης.



Τα αποτελέσματα:

Τότεναμ - Ανζί 4-1

Σερίφ – Τρόμσο 2-0

Τελική Βαθμολογία:

1. Τότεναμ 18 (15-2)
2. Ανζί 8 (4-7)
3. Σερίφ 6 (5-6)
4. Τρόμσο 1 (1-10)

Φοβού τους... Ουκρανούς

Η Ντιναμό είδε τη Ραπίντ Βιέννης να προηγείται στο Κίεβο και να της κλέβει την πρόκριση αλλά με αντεπίθεση διαρκείας πήρε τη νίκη 3-1 και «σφράγισε» το εισιτήριό της για τους «32» του Europa League.

Φοβού τους... Ουκρανούς
Την πρόκρισή της στους «32» του Europa League, μέσω της 2ης θέσης του 7ου ομίλου, πανηγυρίζει η Ντιναμό Κιέβου. Οι Ουκρανοί, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο «Ολιμπίντσκι» απέναντι στη Ραπίντ Βιέννης, κατάφεραν να «γυρίσουν» το ματς 3-1 και να «σφραγίσουν» το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Οι Αυστριακοί πήραν το προβάδισμα με τον Μπόιντ μόλις στο 6ο λεπτό, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι γηπεδούχοι μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και να πάρουν το προβάδισμα με γκολ των Λενς (23’) και Γκούσεφ (28’). Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Μιγκέλ Βελόσο στο 71’.

Στο άλλο ματς του 7ου ομίλου, που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, η πρωτοπόρος Γκενκ πέρασε και από την έδρα της Τουν επικρατώντας με σκορ 1-0, χάρη στο τέρμα του Βόσεν στο 32’.

Η βαθμολογία:

1. Γκενκ 14
2. Ντιναμό Κιέβο 10
3. Ραπίντ Βιέννης 6
4. Τουν 3

All Goals - Dynamo Kyiv 3-1 Rapid Wien - 12-12... από video4all
Τα αποτελέσματα της τελευταίας (6ης) αγωνιστικής:

Ντιναμό Κιέβου – Ραπίντ Βιέννης 3-1
(23’ Λενς, 28’ Γκούσεφ, 71’ Βελόσο – 6’ Μπόιντ)

Τουν – Γκενκ 0-1
(32’ Βόσεν)

ΚΑΙ πέρασε ΚΑΙ… κέρασε

Άνεση με… γενναιοδωρία συνδύασε η Σεβίλλη! Αν κι αδιάφοροι, οι Ανδαλουσιανοί πίκραναν 2-0 τη Φράιμπουργκ κι επέτρεψαν στη Λίμπερετς (που καθάρισε 2-1 την Εστορίλ) να τους ακολουθήσει στο Europa League

ΚΑΙ πέρασε ΚΑΙ… κέρασε! (video)
Ποιος ήταν το απόλυτο αφεντικό του 8ου ομίλου του Europa League επιβεβαίωσε η Σεβίλλη. Γιατί οι Ανδαλουσιανοί δεν πέρασαν απλώς -πρώτοι και καλύτεροι- στην επόμενη φάση. «Αποφάσισαν» παράλληλα και ποια ομάδα θα πάρουν μαζί τους εκεί!

Πηγαίνοντας στη Γερμανία με μόνο στόχο να μη χάσει με τρία γκολ διαφορά (μόνο τότε θα κινδύνευε η πρωτιά στον όμιλο) η ομάδα του Ουνάι Έμερι δεν αρκέστηκε σ’ αυτό. Καθάρισε 2-0 τη Φράιμπουργκ -με γκολ του Ιμπόρα στο 40’ και του Ροσέσκου στις καθυστερήσεις- και πέρασε με στιλ στους «32» της διοργάνωσης.

Έκαναν δώρο, έτσι, τη δεύτερη θέση στη Λίμπερετς, που δεν αρνήθηκε φυσικά να το… ξετυλίξει. Κάνοντας μεγάλο διπλό 2-1 στην έδρα της Εστορίλ (με σκόρερ τους Σουράλ και Ράμπουσιτς) και πανηγυρίζοντας έξαλλα στο τέλος την πρόκριση!





Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Φράιμπουργκ-Σεβίλλη 0-2
(40’ Ιμπόρα, 90’+4’ Ρουσέσκου)

Εστορίλ-Σλόβαν Λίμπερετς 1-2
(82’ Σέμπα - 18’ Σουράλ, 70’ Ράμπουσιτς)

Η τελική βαθμολογία

Σεβίλλη 12 (9-4)
Σλόβαν Λίμπερετς 9 (9-8)
Φράιμπουργκ 6 (5-8)
Εστορίλ 3 (5-8)

Έβγαλε τα μάτια του

Ο ΠΑΟΚ ήθελε νίκη, βολευόταν με ισοπαλία με δύο αποτελέσματα (0-0,1-1), όμως κατάφερε να χάσει την πρώτη θέση του ομίλου από την Άλκμααρ, μένοντας στο 2-2 στην Τούμπα.

Έβγαλε τα μάτια του

Έπαιζε για νίκη ή για δύο αποτελέσματα ισοπαλίας (είτε 0-0, είτε 1-1), όμως ο ΠΑΟΚ φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έμεινε στο 2-2 με την Άλκμααρ στην Τούμπα και περνάει στους «32» του Europa League ως δεύτερος, πίσω από τους Ολλανδούς.

Ο Λαμ στο 31’ άνοιξε το σκορ, ο Λούκας με πέναλτι έκανε το 1-1, στο 37’, για να έρθει ο Γκέρτερ να βάλει και πάλι μπροστά τους φιλοξενούμενους στο 71’, επίσης με πέναλτι, και ύστερα ο νεαρός Πόζογλου να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Πρώτη η ομάδα του Άντβοκαατ με 14 βαθμούς, δεύτερος ο ΠΑΟΚ με 11 και με σαφώς πιο δύσκολο έργο στην κλήρωση για τους «32» του Europa League.

Άρεσε ο νεαρός Πόζογλου, πολλά τα συνθήματα υπέρ του Πάμπλο Γκαρσία, ειδικότερα όσο η ομάδα δεν απέδιδε ωραίο ποδόσφαιρο.

Η βαθμολογία:


1. Άλκμααρ 12
2. ΠΑΟΚ 12
3. Μακάμπι Χάιφα 5
4. Σαχτιόρ Καραγκάντι 2

Το ματς:

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ, στη φάση των ομίλων, εκτός από την αναμέτρηση με την Μακάμπι Χάιφα στην Τούμπα, δεν έπιασε σε κάποιο άλλο παιχνίδι ιδιαίτερα υψηλή απόδοση. Η δυναμικότητα των αντιπάλων του, του έδινε ένα πλεονέκτημα, το οποίο και εκμεταλλευόταν. Με το ίδιο… σκεπτικό μπήκε και στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με την Άλκμααρ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε να αντιμετωπίσει την πολύ… νεανική ολλανδική ομάδα προκειμένου να πάρει την πρώτη θέση και να έχει μια καλύτερη τύχη στους «32» του Europa League.

Ωστόσο, για μια ακόμα φορά, στα πρώτα 45 λεπτά η απόδοσή του ήταν, σχεδόν κάτω του μετρίου. Μάλιστα, βρέθηκε και πίσω στο σκορ, όταν ο Λαμ εκμεταλλεύτηκε το ότι τον μάρκαρε μέσα στην περιοχή ο Αθανασιάδης και άνοιξε το σκορ. Η «απάντηση» του ΠΑΟΚ ήρθε αμέσως από την «άσπρη» βούλα. Ο Κίτσιου κέρδισε το πέναλτι, ο Λούκας το έκανε γκολ και το 1-1 ήταν γεγονός. Με αυτό το σκορ πήγαν και στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Στο δεύτερο μέρος, τα πράγματα δεν άλλαξαν δραματικά. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να μην είναι καλός, ο Στοχ συνέχισε να είναι εκτός ρυθμού παιχνιδιού, ο Λούκας έμοιαζε αβοήθητος, ενώ και οι αλλαγές από τον Στέφενς δεν άλλαξαν κάτι. Ως συνέπεια των παραπάνω, ήρθε και το δεύτερο γκολ για την Άλκμααρ, σε ένα ανόητο πέναλτι που έκανε ο Λάζαρ. Ο Γκέρτερ έκανε το 2-1 και οι Ολλανδοί μπήκαν και πάλι στη θέση του οδηγού της αναμέτρησης, έχοντας στα χέρια της την πρώτη θέση, αφού για να την χάσει χρειαζόταν να δεχτεί δύο γκολ.

Παρά το δεύτερο γκολ από την ομάδα του Άντβοκαατ, η εικόνα των γηπεδούχων δεν άλλαξε και πολύ. Το 2-2 από τον Πόζογλου έγινε στο φινάλε και ο ΠΑΟΚ έχασε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσει σαν πρώτος από τον όμιλο και να έχει ευνοϊκότερη κλήρωση για τους «32» του Europa League. Ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν μπήκε ποτέ, ουσιαστικά, στην αναμέτρηση και το πλήρωσε, χάνοντας από μία Άλκμααρ, που το ήθελε περισσότερο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Κωνσταντινίδης (56’ Σκόνδρας), Στοχ (74’ Πόζογλου), Λούκας, Αθανασιάδης (64’ Νέτσιντ).

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κατσικάς, Γεωργιάδης, Βούκιτς.

Άλκμααρ (Ντικ Άντβοκαατ): Ντε Βίντερ, Ράινεν, Χαπς, Χουντ, Λαμ, Γκουντελί, Γκέρτερ, Όβερτουμ (73’ Γιόχανσον), Μπέργκινς, Λιούις (54’ Γκούντμουνσον), Άντβιτς.

Στον πάγκο: Εστέμπαν, Βάιτενς, Φαν Όβερουμ, Χέι, Σόουζα.

Διαιτητής: Όλιβερ (Αγγλία)
Βοηθοί: Μπαρτ (Αγγλία), Ινγκλαντ (Αγγλία)
Γήπεδο: Τούμπα

All Goals - Paok 2-2 Alkmaar - 12-12-2013... από video4all

Ανατροπή με…ελληνικό χρώμα

Η Μακάμπι Χάιφα πήρε νίκη γοήτρου επικρατώντας 2-1 της Σαχτέρ Καραγκάντι για τον 12ο όμιλο. Πρωταγωνιστές οι Ράγιος και Αμπουχατζίρα

Ανατροπή με… ελληνικό χρώμα
Χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον ήταν το παιχνίδι της Μακάμπι Χάιφα με την Σαχτέρ, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται στο Ισραήλ μόνο για την υστεροφημία τους.

Οι Ουκρανοί μπήκαν πιο κεφάτοι στο παιχνίδι και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Τελικά η Σαχτέρ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, όταν ο Ατουκρά ανέτρεψε τον Ποριβάεφ.

Την εκτέλεση για τους φιλοξενούμενους ανέλαβε ο Κανας, που είχε περάσει στο ματς στο 40΄λεπτό στη θέση του Ταράσοφ, γράφοντας το 0-1 για την Σαχτέρ που ήταν το δίκαιο αποτέλεσμα με βάση την εικόνα των δύο ομάδων.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην επανάληψη, με την Σαχτέρ να έχει τον έλεγχο και να χάνει ευκαιρίες στο 54΄με τον Μπαιζάνοφ και στο 58 με τον Καζαριάν.

Η εικόνα άλλαξε από το 60΄λεπτό όταν ο Ράγιος πέρασε στο παιχνίδι παίρνοντας στη θέση του Τουάθα. Ο πρώην άσσος του Αστέρα Τρίπολης ανέβασε την ομάδα του δημιουργικά, ενώ στο 76΄κέρδισε κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος, για να έρθει ο Κοζιάν και να γράψει το 1-1 για τους Ισραηλινούς.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Μακάμπι ανέλαβε τον έλεγχο του ματς και άρχισε να πιέζει την Σαχτερ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το 2-1 που ήρθε από έναν ακόμη γνώριμο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Αμπουχατζίρα που είχε παίξει στην Λάρισα.
Το παιχνίδι είχε προσωρινή διακοπή στο 60΄λεπτό καθώς έπεσε για λίγα λεπτά ο φωτισμός του γηπέδου.

All Goals - Maccabi Haifa 2-1 Shakhter - 12-12... από video4all
12ος όμιλος

Μακάμπι Χάιφα-Σαχτέρ 2-1

Τελική Βαθμολογία:

Άλκμααρ 12 (8-4)
ΠΑΟΚ 12 (10-6)
Μακάμπι 5 (6-9)
Σαχτέρ 2 (5-10)

Ειναι... «τζούφιοι» αυτοί οι Ρωμαίοι

Είχε τις ευκαιρίες, πίεσε ασφυκτικά, αλλά δεν... σκόραρε η Λάτσιο. H Tραμπζονσπόρ δεν λύγισε και το μεταξύ τους 0-0 κράτησαν τους Τούρκους στην πρώτη θέση του δέκατου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

Ειναι... «τζούφιοι» αυτοί οι Ρωμαίοι (video)
Την πρώτη θέση στην δέκατο όμιλο εξασφάλισε η Τραμπζονσπόρ, που δεν άφησε την Λάτσιο να την παρασύρει, στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης του Europa League.

Οι δυο ομάδες είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση και έπαιξαν για την πρωτιά του ομίλου. Οι «λατσιάλι» ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, τις ευκαιρίες και το κίνητρο της νίκης στο ματς. Η Τραμπζονσπόρ όμως την «εγκλώβισε» μπροστά στον κόσμο της και κρατώντας το 0-0, ήταν αυτή που πανηγύρισε την πρωτιά του ομίλου.

Όσο για τη Λέγκια, μόνο… αδιάφορη δεν φάνηκε στην έδρα του Απόλλωνα Λεμεσού, παρότι είχαν ήδη αποκλειστεί και οι δύο ομάδες απ’ την επόμενη φάση. Το μηδέν στις νίκες, αλλά και στα γκολ φαίνεται πως πείσμωσε τους Πολωνούς, που έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους να «καθαρίσουν».

Ο Τζόντλοβιεκ στο 8’ πέτυχε το πρώτο γκολ στη φάση των ομίλων για την Λέγκια, ενώ στο 63΄ο Μπριζίσκι με φοβερή εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 της… τιμής.


Τα αποτελέσματα:
Λάτσιο – Τραμπζονσπόρ 0-0
Απόλλων Λεμεσού – Λέγκια 2-0
(8’ Τζοντλοβιεκ, 63’ Μπριζίσκι)

Η Βαθμολογία:
Τραμπζονσπόρ 14 (13-6)
Λάτσιο 12 (8-4)
Απόλλων Λεμεσού 4 (5-10)
Λέγκια Βαρσοβίας 3 (2-8)

Ανατροπή και πρωτιά η Λιόν

Πρόκριση με πρωτιά για τη Λιόν, που επικράτησε της Γκιμαράες στην Πορτογαλία με 2-1 και πήρε μάζι της την Μπέτις στους «32». Μια αποβολή και ένα πέναλτι χρειάστηκαν για να κερδίσουν οι Γάλλοι.

Ανατροπή και πρωτιά η Λιόν (video)
Την πρωτιά στον 9ο όμιλο σφράγισε η Λιόν μετά την επικράτηση της με 2-1 στην Πορτογαλία, επί της Γκιμαράες και συνεχίζει ακάθεκτη στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Λιόν ήθελε να καθαρίσει τον αγώνα από την αρχή – για να περάσει σίγουρα ως πρώτη - ώστε να μην έχει το νου της στον άλλο αγώνα του ομίλου. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελαν η Γάλλοι αφού η Γκιμαράες άνοιξε πολύ νωρίς το σκορ με τον Τομανέ στο 11’.

Στον άλλο αγώνα η Μπέτις σε ένα κακό παιχνίδι έμενε άσφαιρη (0-0 με τη Ριέκα), κάτι που δεν άγχωνε τους «Λιονέ». Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τους Γάλλους, οι οποίοι κέρδισαν πέναλτι στο 62’ και ταυτόχρονα την κόκκινη κάρτα του Κορέιρα.

Ο Γκομίς ευστόχησε και ισοφάρισε σε 1-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα και με την αυτοπεποίθηση στα ύψη έκαναν την ολική ανατροπή (1-2) με γκολ του Φερί. Ο αγώνας δεν είχε κάτι αξιοσημείωτο από εκεί και ύστερα και έτσι το 1-2 ήταν και το τελικό σκορ.

All Goals - Guimarães 1-2 Lyonnais - 12-12-2013... από video4all

Τα αποτελέσματα της 6ης Αγωνιστικής

Μπέτις – Ριέκα 0-0

Γκιμαράες – Λιόν 1-2
(11’ Τομανέ - 62’πεν. Γκομίς,66’ Φερί)

Βαθμολογία

Λιόν 12
Μπέτις 9
Γκιμαράες 5
Ριέκα 4


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου