ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Μίτσελ: "Ίσως είμαστε εκτός συναγωνισμού αυτήν την περίοδο"

Μίτσελ: "Ίσως είμαστε εκτός συναγωνισμού αυτήν την περίοδο"

Ο Μίτσελ έκανε τον απολογισμό του Ολυμπιακού μετά την πρόκριση της ομάδας στις 16 καλύτερες της Ευρώπης, δήλωσε ικανοποιημένος από το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του, ενώ επισήμανε πως οι ερυθρόλευκοι διανύουν ένα εκπληκτικό διάστημα και τη δεδομένη χρονική στιγμή ίσως είναι εκτός συναγωνισμού.
Ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού δεν θέλησε να κατονομάσει τον πολυτιμότερο παίκτη μέχρι στιγμής, υπογραμμίζοντας πως οι ερυθρόλευκοι ήταν μία αληθινή ομάδα σε όλα τα παιχνίδια της τη φετινή σεζόν και κυρίως σε αυτά της Ευρώπης. Επίσης, αναφέρθηκε και στην κλήρωση της φάσης των "16" του Champions League που θα γίνει τη Δευτέρα (16/12) στη Νιόν της Ελβετίας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίτσελ στην κάμερα του Novasports:

Κύριε Μίτσελ, τώρα που έχει φύγει η ένταση της τελευταίας αναμέτρησης στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα ήθελα να μου πείτε τι θα κρατούσατε από την πορεία του Ολυμπιακού στους ομίλους;

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Είμαστε πολύ περήφανοι. Δεν μας έχει φύγει η πίεση. Τώρα έχουμε επιπλέον πίεση, γιατί έχουμε δει πως είμαστε ικανοί για πολλά περισσότερα πράγματα. Και το πιο καλό από είναι το γεγονός πως η ομάδα μαθαίνει στην πίεση και μπορεί να την χειρίζεται. Παραδόξως, εκείνη την εβδομάδα που παίζαμε με τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την Μπενφίκα, λέγαμε πως είναι μία καθοριστική και πολύ δύσκολη εβδομάδα.

Εκείνη η εβδομάδα ήταν για εμένα ακόμη πιο πιεστική, γιατί συσσωρεύτηκε όλη η πίεση και η κούραση της εβδομάδας. Όμως, τελικά όλα πήγαν καλά, γιατί κερδίσαμε και τα τρία παιχνίδια. Επίσης «σπάσαμε» πάρα πολλά ρεκόρ: οι περισσότερες εντός έδρας νίκες, τα περισσότερα γκολ, το μεγαλύτερο σερί χωρίς ήττα. Ήταν, λοιπόν, μία πολύ καλή εβδομάδα".

Ποιος κατά τη γνώμη σας είναι ο MVP αυτής της πορείας;

"Θα ήταν άδικο να ονομάσω έναν. Πιστεύω πως ήμασταν μία αληθινή ομάδα".       

Από την άλλη πλευρά, τι δε θα θέλατε να ξαναδείτε από την ομάδα σας στα νοκ άουτ παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ;

"Ίσως λίγο την ανασφάλεια και την έλλειψη αυτοπεποίθησης που έδειξαν κάποιοι παίκτες σε σχέση με τις ικανότητές τους. Γιατί εμείς τους χρησιμοποιήσαμε για κάτι που έχουν και που μπορούν. Όχι για κάτι το οποίο ανακαλύψαμε εμείς. Καθώς, λοιπόν, οι παίκτες ανακάλυπταν ότι έχουν αυτές τις αξίες, αυτήν την ποιότητα, τότε ήμασταν όλο και πιο καλοί".

Αληθεύει πως πριν απ' το ματς με την Αντερλεχτ δείξατε στους παίκτες σας ένα βίντεο με γκολ τους αλλά και αντιδράσεις των οπαδών του Ολυμπιακού προκειμένου να τους «ντοπάρετε» ψυχολογικά;

"Ήταν μία ιδέα του συνεργάτη μου, Κάρλος Μοράλες, ο οποίος έφτιαξε αυτό το βίντεο, στο οποίο ήταν οι επιτυχίες που έχει καταφέρει η ομάδα και τη χαρά που έχουν δώσει αυτές οι επιτυχίες στον κόσμο. Θέλαμε να δείξουμε στους παίκτες τι περίμενε ο κόσμος να δει απ' αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω πως ήταν ένα πολύ πετυχημένο βίντεο. Δεν λέω πως τα παιχνίδια κερδίζονται στην αίθουσα συσκέψεων. Όμως καμία φορά συμβαίνει. Εκείνο το βίντεο έδειχνε μία καλή φάση και μετά έδειχνε κατευθείαν τη χαρά και το πάθος του κόσμου απ' την πλευρά του κόσμου. Το τι περίμενε ο κόσμος να δει και πως θα αντιδρούσε αν το έβλεπε".

Αλήθεια, στην κλήρωση της Δευτέρας προτιμάτε ισπανική, γερμανική ή αγγλική ομάδα;

"Έχω ήδη πει ότι προτιμώ να αποφύγω τις γερμανικές ομάδες. Μακάρι τα ποσοστά που υπάρχουν για τους πιθανούς αντιπάλους στην κλήρωση να είναι αληθινά και να μην τύχουμε με ισπανική ομάδα".

Πάντως, αν ο Ολυμπιακός κληρωθεί με την Ατλέτικο και την αποκλείσει, θα σας αγαπήσουν πιο πολύ οι φίλοι της Ρεάλ.

"Μακάρι (γέλια). Σίγουρα, μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να παίξουμε με την Ατλέτικο γιατί φοράμε τα ίδια χρώματα και θα είναι δύσκολο. Πως θα γίνει το ματς;".

Επειδή πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος, πιστεύετε πως έχει ανάγκη η ομάδα σας για να ενισχυθεί ή μπορεί να ανταποκριθεί στις επόμενες υποχρεώσεις της με το δυναμικό που έχει τώρα;

"Όχι, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Είμαι ικανοποιημένος απ' τους παίκτες που έχω. Είμαι ικανοποιημένος απ' τον τρόπο που διαχειριστήκαμε τους 27 παίκτες της ομάδας, αν και στην αρχή της περιόδου είχα πει ότι ήθελα να είναι λιγότεροι. Όλοι οι παίκτες ανταποκρίθηκαν αρκετά καλά. Όλοι οι παίκτες έπαιξαν και συνεισέφεραν στην ομάδα. Και όταν τους χρειαστήκαμε, έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν".    

Παρεμπιπτόντως, σκοπεύετε να κάνετε αλλαγές στη λίστα που θα δηλώσετε στην UEFA για τα ματς της νοκ άουτ φάση; Για παράδειγμα, θα δηλωθεί ο Μιγκέλ Τόρες ή κάποιος άλλος παίκτης σας που είχε μείνει εκτός λίστας;

"Σίγουρα θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες αλλαγές, από ανάγκη. Γιατί θα πρέπει να προσθέσουμε κάποιους παίκτες σε αυτή τη λίστα. Δεν γνωρίζω πότε είναι η προθεσμία που πρέπει να το κάνουμε. Αλλά σίγουρα θα χρειαστούμε κάποιες αλλαγές. Για παράδειγμα στο τελευταίο ματς χρειαζόμασταν έναν ακόμη αμυντικό".

Πρέπει, ωστόσο, να επαναφέρετε τους παίκτες σας στην ελληνική πραγματικότητα, όπου σας περιμένουν τρεις αγώνες σε διάστημα έξι ημερών; Θα είναι εύκολη η επιστροφή τους στις εγχώριες υποχρεώσεις τους;

"Είναι αυτό ακριβώς που μας χρειάζεται αυτή τη στιγμή και πρέπει να κάνουμε. Γιατί μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να μην αλλάζουμε τις συνήθειές μας και τον τρόπο δουλειάς μας. Και ακριβώς αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Για τα παιχνίδια απέναντι στον Άρη, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Απόλλωνα, θα συνεχίσουμε τον ίδιο τρόπο δουλειάς. Αν θέλουμε να φθάσουμε στον Φεβρουάριο με επιτυχία, τότε θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό που κάναμε έως τώρα. Πιστεύω πως είναι ένα απ' τα μυστικά της συνταγής της επιτυχίας. Συνεχίσαμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο, είτε παίζαμε για το πρωτάθλημα, είτε για το κύπελλο, είτε για το Τσάμπιονς Λιγκ".

Την Κυριακή αντιμετωπίζετε τον Άρη που δεν έχει ακόμη νίκη στην έδρα του. Τι εικόνα έχετε για την ομάδα της Θεσσαλονίκης;

"Είναι ένα στοιχείο πολύ επικίνδυνο, γιατί κάποια ημέρα μπορεί να κερδίσει. Δε θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο κίνητρο απ' το να παίξει απέναντι στον πρωτοπόρο για να πετύχει την πρώτη εντός έδρας νίκη. Σίγουρα θα είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θα υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση. Δε θα είναι καθόλου εύκολο. Θα πρέπει, λοιπόν, να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο. Θα πρέπει να δώσουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Γιατί αν δεν το κάνουμε, θα ήταν έλλειψη σεβασμού προς τον αντίπαλο. Και κάτι τέτοιο θα ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος απ' την πλευρά μας".

Προλαβαίνει ο Μανιάτης να παίξει σε κάποιο από τα τρία ματς που απομένουν έως το τέλος της χρονιάς;

"Σήμερα προπονήθηκε κανονικά με την ομάδα. Κάναμε μία προπόνηση με όλους τους παίκτες μας. Έδειξε πως δεν είχε καμία ενόχληση. Είναι, λοιπόν, έτοιμος να συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις. Όμως, όταν θα παίξει θα σημαίνει πως είναι 100% έτοιμος για να παίξει". 

Φαντάζομαι πως τον Μήτρογλου θα τον έχετε στη διάθεσή σας στις αρχές Ιανουαρίου;

"Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Συνεχίζει να δουλεύει. Ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Θα δουλέψει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια των γιορτών. Παραφυλάμε και παρακολουθούμε ιδιαίτερα τη διατροφή του. Δε θέλουμε να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Πιστεύουμε πως στην επιστροφή, στις 2 ή 3 Ιανουαρίου, θα είναι έτοιμος να προπονείται μαζί μας".

Και κάτι τελευταίο: οι οκτώ βαθμοί διαφοράς απ' τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, σας δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος;

"Είναι ένα στοιχείο αυτό. Αλλά δε δείχνει πως ο ΠΑΟΚ έχει κάνει κάτι λάθος. Απλώς δείχνει πως εμείς έχουμε κάνει κάτι καλύτερο. Υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων όπως είναι ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Ατρόμητος, ο Αστέρας Τρίπολης που μας ακολουθούν στη βαθμολογία. Είναι ομάδες που τα πηγαίνουν καλά. Απλώς εμείς είμαστε ίσως εκτός συναγωνισμού σε αυτήν την περίοδο. Και αυτή η διαφορά μιλάει καλά για εμάς. Δεν μιλάει άσχημα για τον ΠΑΟΚ".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου