ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Super League:Ολα τα αποτελεσματα της 14ης αγωνιστικης (videos)

Super League:Ολα τα αποτελεσματα της 14ης αγωνιστικης (videos)

09/12/2013

Λεβαδειακός-Πλατανιάς 2-0

Με γκολ των Μάρτινς και Ορτέγκα ο Λεβαδειακός επικράτησε με 2-0 του Πλατανιά στο πλάισιο της 14ης αγωνιστικής της Super League και έφτασε στους 17 βαθμούς. Πέμπτη εντός έδρας νίκη για τους Βοιωτούς,
Την πέμπτη του φετινή εντός έδρας νίκη πέτυχε το Σάββατο (7/12) ο Λεβαδειακός ο οποίος με γκολ των Μάρτινς και Ορτέγκα επικράτησε με 2-0 του Πλατανιά για την 14η αγωνιστική της Super League.
Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου με τη νίκη αυτή έφτασε στους 17 βαθμούς και έπιασε τους Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα. Από την άλλη ο Πλατανιά παρέμεινε στους 12 βαθμούς και στην 15η θέση της βαθμολογίας.

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν και το καλύτερο με λίγες φάσεις από τις δύο ομάδες και σε μια από αυτές ο Λεαβδειακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μάρτινς. Ο Πλατανιάς από την πλευρά του μπήκε στον ρυθμό του αγώνα με το 30ο λεπτό.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα των Χανίων είχε περισσότερες ευκαιρίες ώστε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά κάτι τις έλειπε στην τελική προσπάθεια το οποίο είχε ο Λεβαδειακός με τον Ορτέγκα και πήρε τη νίκη με 2-0.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Βοηθοί: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)
Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Πρζιρόφσκι (73' λ.τρ. Στρατηλάτης), Μουλόπουλος, Γεωργίου, Μάγκας, Λυκογιάννης, Κονέ, Λαμπρόπουλος (58' Πετράτσι), Ιωαννίδης, Ορτέγκα, Μάρτινς (93' Καπό), Μάντζιος.
Πλατανιάς (Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες, Ιντζίδης, Φαϊσκα, Ζουμπουλάκης, Αγκιλέρα, Σιώπης, Μπέλιτς, Γουνδουλάκης (85' Γ. Γιακουμάκης, Μοράλ (25' λ.τρ. Μπεριάν), Κάταϊ.
Γκολ: Μάρτινς (12', Λεβαδειακός), Ορτέγκα (77', Λεβαδειακός)
Κίτρινες κάρτες: Μουλόπουλος (31', Λεβαδειακός), Λυκογιάννης (93', Λεβαδειακός)-Μοράλ (30', Πλατανιάς, στον πάγκο)

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Λεβαδειακός μπήκε πιο ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο και στο 8ο λεπτό είχε ένα καλό σουτ με τον Λυκογιάννη με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα (12') η ομάδα της Βοιωτίας κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Φαϊσκα δεν απομάκρυνε καλά την μπάλα η στρώθηκε στον Μάρτινς ο οποίος με απευθείας σουτ την έστειλε στα δίχτυα για να κάνει το 1-0.
 Ο Πλατανιάς στην συνέχεια προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση και στο 18' ένα σουτ από τον Κάταϊ, ο Πρζιρόφσκι μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 38' μετά από εκτέλεση φάουλ ο Φερνάντες έκανε την κεφαλιά για τον Πλατανιά με την μπάλα να φεύγει άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, καθώς το παιχνίδι δεν ήταν και από τα πιο ποιοτικά.
Ευκαιρίες ο Πλατανιάς, γκολ ο Λεβαδειακός
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς μπήκε καλύτερα είχε τις ευκαιρίες, αλλά ο Λέβαδειακός ήταν αυτός που πέτυχε και δεύτερο γκολ.
Στο 53' από το σουτ του Μπεριάν για τον Πλατανιά η μπάλα έφυγε άουτ. Επτά λεπτά αργότερα (60') ο Πρζιρόφσκι δεν είχε πρόβλημα να πλοκάρει την μπάλα.
Ο Κάταϊ στο 66' ήταν αυτός που δοκίμασε το σουτ από πλάγια θέση με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
 Η πρώτη φάση για τον Λεβαδειακό στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 76' με το σουτ του Ιωαννίδη να είναι άστοχο, αλλά στο επόμενο λεπτό (77') ο Ορτέγκα δεν έκανε λάθος.
Ο Πατεράτσι έβγαλε μια μπαλιά στον Ορτέγκα ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Γιωργαλλίδη κάνοντας το 2-0 για τον Λεβαδειακό.
Στο 82' ο Μάρτινς έκανε ένα σουτ το οποίο ήταν άστοχο, ενώ στο 85' ο Αγκιλέρα για τον Πλατανιά δοκίμασε το πόδι του με τον Στρατηλάτη να μπλοκάρει την μπάλα.
Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με την ομάδα της Βοιωτίας να πανηγυρίζει την πέμπτη της φετινή εντός έδρας νίκη.

MVP

Ο Ροτζέριο Μάρτινς είναι από τους πρωταγωνιστές, καθώς με το γκολ που πέτυχε άνοιξε τον δρόμο του Λεβαδειακού για να φτάσει στη νίκη.

Απογοήτευση

Ο Βάσκο Φαϊσκα στάθηκε άτυχος στο διώξιμο που έκανε φέρνοντας την μπάλα στα πόδια του Μάρτινς και εκείνος δεν αστόχησε.

Τα στατιστικά

2Γκολ 0
1Ασίστ 0
10Τελικές Προσπάθειες 17
5Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 10
6Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
0Κεφαλιές 2
12Αποκρούσεις 4
10Επεμβάσεις 8
13Κλεψίματα 11
21Φάουλ 14
1Οφσάιντ 2
3Κόρνερ 3
35Λάθη 43
2/12Γεμίσματα 6/17

Εργοτέλης - Άρης 3-3

Με έναν εντυπωσιακό Αντρέα Τάτο, ο οποίος μπήκε κι άλλαξε την εικόνα της ομάδας του, ο Άρης έφτασε μία ανάσα από μία απίστευτη ανατροπή, αλλά ο Ζιγκί Μπαντιμπανγκά με γκολ πριν το τέλος του παιχνιδιού του έδωσε στον Εργοτέλη τον βαθμό της ισοπαλίας. Απίστευτο παιχνίδι, τρία δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι.
Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής Superleague, αν όχι το καλύτερο ως τώρα, έγινε στο Παγκρήτιο το μεσημέρι του Σαββάτου.
Εργοτέλης και Άρης έδωσαν μία εντυπωσιακή παράσταση με τους φιλοξενούμενους να κάνουν κατάθεση ψυχής και να φτάνουν μία ανάσα από τη νίκη και τους γηπεδούχους στο τέλος να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας.
Ο Άρης παρουσιάζοντας κακό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο δε δέχτηκε κάποιο γκολ, αλλά μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας βρέθηκε να χάνει με 2-0. Παρόλα αυτά οι παίκτες του δεν το έβαλαν κάτω και με μπροστάρη τον Τάτο, ο οποίος μπήκε αλλαγή και έδωσε πνοή στους Θεσσαλονικείς, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ.
Πολύ αφελής ο Εργοτέλης που έδειξε να σκορπάει ό,τι είχε χτίσει επί σχεδόν 70' λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων ήταν ανώτερος. Τελικά η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, η οποία είχε και τρία δοκάρια στο παιχνίδι, πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις με γκολ του Μπαντιμπανγκά κι έβαλε τέλος στο σερί των δύο συνεχόμενων ηττών.


Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παγκρήτιο
Καιρός: Ανεμώδης και ηλιοφάνεια κατά περιόδους
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Ελευθερίου (Αθηνών)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Πετράκης): Αθανασίου, Τζανακάκης, Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Κοζορώνης (79' Μπουχαλάκης), Πελέ, Χαλκιαδάκης, Ρομάνο (76' Βερπακόφσκις), Μπαντιμπανγκά, Διαμαντάκος (78' Αναστασάκος)
ΑΡΗΣ (Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Τσουμάνης, Έλσνερ, Κύργιας, Ψυχογιός, Ηρακλής, Οικονομόπουλος (68' Τάτος), Νταμαρλής (89' Πουλίδο), Αγγελούδης (68' Σταυρούδης), Ουντότζι, Μανιάς
Γκολ: 62' Μπαντιμπανγκά, 65' Πελέ, 95' Μπαντιμπανγκά / 69' Τάτος, 71' Νταμαρλής, 80' Τάτος
Κίτρινες κάρτες:  58' Κοζορώνης, 63' Μπαντιμπανγκά, 87' Πελέ / 64' Κύργιας, 73' Ηρακλής, 87' Τάτος
Κόκκινες κάρτες: -

Ανασκόπηση αγώνα

Πάρα πολύ καλό ήταν το πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε αρκετές φάσεις με την πλειονότητά τους να είναι για τον Εργοτέλη. Και οι δύο ομάδες έπαιζαν ανοιχτά με αποτέλεσμα να έχουν κενά στα μετόπισθεν, με αυτά του Άρη να είναι πολύ ορατά ειδικά στα πλάγια.
Ο χορός των ευκαιριών άνοιξε με σουτ του Πελέ το οποίο απέκρουσε ο Διούδης στο 11', ενώ στην επόμενη φάση από σέντρα του Πελέ ο Μπαντιμπανγκά πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα άουτ. Ο ίδιος παίκτης στο 16' ανησύχησε εκ νέου τον Διούδη με εκτέλεση φάουλ που πέρασε λίγο άουτ.
Η απάντηση του Άρη ήρθε στο 21' με τον Μανιά. Ύστερα από αναταραχή στην άμυνα των γηπεδούχων η μπάλα έφτασε στον πρώην επιθετικό του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος από πλεονεκτική θέση σημάδεψε τον Αθανασίου. Στην αρχή της φάσης η μπάλα βρήκε το χέρι του Πελέ, αλλά φαίνεται να μην υπάρχει πρόθεση.
 Ο Εργοτέλης ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και φρόντισε να κάνει για μία ακόμη φορά αισθητή την παρουσία του στο 24'. Ο Ρομάνο νίκησε στον αέρα τον Έλσνερ, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Επτά λεπτά μετά η τύχη γύρισε και πάλι την πλάτη στους Κρητικούς. Ο Πίτσος έκανε πολύ ωραία ενέργεια, έδωσε στον Μπαντιμπανγκά κι εκείνος έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Διούδη.
Ένα σουτ του Ουντότζι, το οποίο βγήκε άουτ, ήταν το μόνο που είχε να επιδείξει στα επόμενα λεπτά ο Άρης. Στο 37' ο Πίτσος, ο οποίος ανέβηκε πολύ μετά τα μισά του πρώτου ημιχρόνου, δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή και ο Διούδης απέκρουσε, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Πελέ έφυγε πάρα πολύ άουτ. Ο Διούδης είχε άλλη μία καλή επέμβαση πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν έβγαλε το σουτ του Χαλκιαδάκη.
 Νωχελικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να παίζουν προσεκτικά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Άρης έκανε δύο φάσεις με τον Αθανασίου να μπλοκάρει εύκολα τα σουτ του Μανιά και του Έλσνερ και όλα να δείχνουν πως το δεύτερο ημίχρονο δε θα είναι τόσο καλό όσο το πρώτο. Φυσικά λίγο μετά άρχισαν να μπαίνουν βροχή τα γκολ και να γίνεται στο Παγκρήτιο το καλύτερο ημίχρονο του φετινού πρωταθλήματος.
Στο 62' με κεφαλιά δυναμίτη ο Μπαντιμπανγκά, ο οποίος είχε σηκωθεί πολύ ψηλά, άνοιξε το σκορ εκτελώντας από κοντά τον Διούδη. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι παίκτες του Άρη, ο Διαμαντάκος κέρδισε φάουλ σε πολύ καλή θέση για τους γηπεδούχους. Ο Πελέ ανέλαβε την εκτέλεσή του κι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Διούδη ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0.
Στο 68' ο Μιλίνκοβιτς αποφάσισε να παρέμβει στο παιχνίδι βάζοντας στο γήπεδο το μεγαλύτερο όπλο του, τον Τάτο, και δικαιώθηκε. Ο Έλληνας μέσος με εξαιρετικό σουτ στο 69' από πολύ μακριά μείωσε σε 2-1 και από τα δικά του πόδια έγινε δύο λεπτά μετά το 2-2. Ο πρώην παίκτης του Ατρομήτου εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια, ο Νταμαρλής πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε.
 Το παιχνίδι είχε γίνει ροντέο, οι άμυνες και των δύο ομάδων δέχονταν πολύ εύκολα φάση και τελικά ήταν ο Άρης εκείνος που πέτυχε το επόμενο γκολ, παίρνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στο σκορ. Όλα άρχισαν από τον Ουντότζι το σουτ του οποίου πήγε στο δοκάρι. Οι αμυντικοί του Εργοτέλη δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο Τάτος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Εργοτέλης ανέβηκε για να ισοφαρίσει και σε διάστημα τριών λεπτών ο Διούδης έκανε δύο επεμβάσεις σε σουτ του Τζανακάκη και του Μπαντιμπανγκά. Στο 90' ο Τζανακάκης έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν από σέντρα του η μπάλα κατευθύνθηκε προς την εστία του Άρη και σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά λίγο μετά οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν. Ο Μπαντιμπανγκά με ωραία ενέργεια και σουτ με το αριστερό σκόραρε για δεύτερη φορά χαρίζοντας στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας.

MVP της αναμέτρησης

Ο Αντρέας Τάτος ήταν συνολικά η μορφή του αγώνα, αφού σε λιγότερο από μισή ώρα κατάφερε να έχει δύο γκολ και μία ασίστ στο ενεργητικό του. Ωστόσο, εξαιρετικός από την άλλη και ο Ζιγκί Μπαντιμπανγκά, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, είχε ένα δοκάρι και εξέθεσε πολλές φορές τον προσωπικό του αντίπαλο.

Η απογοήτευση

Όταν έχεις τόσο μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς και έχεις κάνει τέτοια ανατροπή, δεν επιτρέπεται στο τέλος να δέχεσαι τόσες φάσεις και τελικά να τρως γκολ. Πολύ κακή και πάλι η αμυντική λειτουργία του Άρη.

Στατιστικά

3Γκολ3
2Ασίστ1
19Τελικές Προσπάθειες11
3Σουτ εντός μεγάλης περιοχής6
12Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής4
4Κεφαλιές1
5Αποκρούσεις5
6Επεμβάσεις20
32Κλεψίματα19
12Φάουλ19
1Οφσάιντ2
8Κόρνερ10
49Λάθη43
8/30Γεμίσματα4/10

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 2-0

Ο Ολυμπιακός συνάντησε πολλές δυσκολίες στο "Γ. Καραϊσκάκης" κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντομίνγκες που κέρδισε ο Βάις αλλά δεν έκανε ο Ζησόπουλος (74') και ένα δεύτερο τέρμα από τον Ολαϊτάν (89'), χάρισαν την νίκη στους "ερυθρόλευκους". Δείτε γκολ και highlights
Ο Αστέρας Τρίπολης στάθηκε καλά στο Φάληρο και έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό για παραπάνω από 70 λεπτά αγώνα, ωστόσο οι Πειραιώτες με τέρματα των Ντομίνγκες (74' πεν.) και Ολαϊτάν έφτασαν σε ένα αγχωτικό αλλά πολύτιμο 2-0.
Πλέον οι "ερυθρόλευκοι" στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην πολύ κρίσιμη αναμέτρηση της Τρίτης (12/10) με αντίπαλο την Άντερλεχτ στο "Γ. Καραϊσκάκης", όπου με νίκη σφραγίζουν την πρόκριση τους στην φάση των "16" του Champions League.
Σε διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ, έχοντας στην βασική του ενδεκάδα τους  Ρομπέρτο, Τόρες, Αβραάμ, Σιόβα, Χολέμπας, Μασάντο, Σάμαρη, Κάμπελ, Φουστέρ, Ντομίνγκες και Στσέποβιτς. Αυτή ήταν και η πρώτη συμμετοχή του Σέρβου φορ στο βασικό σχήμα των Πειραιωτών σε επίπεδο πρωταθλήματος.
Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ο Στάικος Βεργέτης επέλεξε μια διάταξη 4-1-4-1 και τους Ερνάντες, Μουνάφο, Ουσέρο, Ζησόπουλο, Καράσκο, Χουάνμα, Ναβάρο, Λούι, Γκοϊάν, Κοντοέ και Εντό στην αρχική ενδεκάδα του Αστέρα Τρίπολης.
Οι Αρκάδες παρουσίασαν ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο Φάληρο για περισσότερα από 70 λεπτά αγώνα, σπατάλησαν 2-3 καλές ευκαιρίες να σκοράρουν και τελικά ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την νίκη, με τις αλλαγές του Μίτσελ να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Τα γκολ των Ντομίνγκες και Ολαϊτάν ήρθαν από ισάριθμες προσπάθειες του Βάις, που αναστάτωσε την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης όσο κανείς άλλος παίκτης του Ολυμπιακού.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Καιρός: Κρύος
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)
Α' Βοηθός: Στυλιανό Τσολάκη (ΕΠΣ Αθηνών)
Β' Βοηθός: Ιορδάνη Απτόσογλου (ΕΠΣ Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)
Παρατηρητής: Χαράλαμπος Καρατζάς (ΕΠΣ Εύβοιας)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες (46' Παπάζογλου), Αβραάμ, Σιόβας, Χολέμπας, Μασάντο, Σάμαρης, Κάμπελ, Φουστέρ (60' Βάις), Ντομίνγκες, Στσέποβιτς (69' Ολαϊτάν).
Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Εντινγκά, Παπάζογλου, Μπονγκ, Ολαϊτάν, Γιαταμπαρέ, Βάις.
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντες, Μουνάφο, Ουσέρο, Ζησόπουλος, Καράσκο, Χουάνμα (70' Μπακασέτας), Ναβάρο (87' Ουρτάδο), Λούι, Γκοϊάν, Κοντοές, Εντό (81' Κάφα).
Αναπληρωματικοί: Γεωργακόπουλος, Ζαραδούκας, Σέτι, Τσαμπούρης, Μπακασέτας, Κάφα, Ουρτάδο.
Γκολ:  74' Ντομίνγκες, 89' Ολαϊτάν /-
Κίτρινες: 39' Παπαδόπουλος / 17' Εντό, 27' Καράσκο, 65' Μουνάφο, 73' Ζησόπουλος, 75' Μπακασέτας, 79' Γκοϊάν


Η ανασκόπηση

Χωρίς διάθεση να κλειστεί στην άμυνα του ξεκίνησε το ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Αστέρας Τρίπολης. Η ανάπτυξη των φιλοξενούμενων ήταν μάλλον μονοδιάστατη, καθώς οι περισσότερες μεταβιβάσεις είχαν στόχο τον Ναβάρο στην πλάτη του Χολέμπας, δίχως όμως αποτέλεσμα. Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός είχε μεν την υπεροχή, ωστόσο αντιμετώπισε δυσκολίες στην κυκλοφορία της μπάλας, μη μπορώντας να πλησιάσει με αξιώσεις στην εστία του Ερνάντες.
Πρώτη καλή στιγμή για τους "ερυθρόλευκους" στο 12', όταν ο Ντομίνγκες με σουτ εκτός περιοχής με το αριστερό αστόχησε για λίγο. Μια επικίνδυνη προώθηση και σέντρα του Τόρες στο 16' αποκρούστηκε επιτυχώς από την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης, ενώ στο 19' ο Χολέμπας ενήργησε αποτελεσματικά σε μια κόντρα που επιχείρησαν να βγάλουν οι Αρκάδες.
Στο 22' ο Ερνάντες σταμάτησε τον κεραυνό του Ντομίνγκες με το δεξί από το ημικύκλιο της περιοχής. Για πρώτη φορά ο Αστέρας Τρίπολης απείλησε ουσιαστικά στο 28', όταν ο Ουσέρο είδε το κενό στο κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού και τροφοδότησε κάθετα τον Καράσκο, όμως το σουτ του τελευταίου ήταν κακό με τον Ρομπέρτο να μπλοκάρει εύκολα. Ο Ισπανός υποχρεώθηκε σε μια πιο δύσκολη -αλλά εξίσου αποτελεσματική- επέμβαση στο μακρινό δυνατό σουτ του Ουσέρο λίγο μετά.
Ο Φουστέρ δεν μπόρεσε να ευστοχήσει με το κεφάλι έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Χολέμπας στο 32', με τους φιλοξενούμενους να έχουν χάσει σταδιακά μέτρα στο γήπεδο, έχοντας σχηματίσει διπλή ζώνη άμυνας λίγα μέτρα έξω από την περιοχή τους. Από κάθετη μεταβίβαση του Μασάντο στο 43', ο Ντομίνγκες από θέση μέσα δεξιά έκανε το σουτ, αλλά ο Ερνάντες μπλόκαρε σταθερά. Τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου στο Φάληρο που βρήκε τις δύο ομάδες στο ισόπαλο 0-0.
Με Παπάζογλου αντί Τόρες και ευκαιρίες δίχως αποτέλεσμα
Με την έναρξη της επανάληψης ο Παπάζογλου πήρε την θέση του Τόρες, με τον Ισπανό μπακ να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δεξί του πόδι από μια φάση του πρώτου ημιχρόνου σε μια δυνατή διεκδίκηση της μπάλας. Ο Ολυμπιακός είχε την κορυφαία του ευκαιρία να σκοράρει στα πρώτα 48 λεπτά του αγώνα, όταν από κόρνερ του Χολέμπας και αναμπουμπούλα στην περιοχή του Αστέρα, ο Παπαδόπουλος έκανε την προβολή με το δεξί αλλά ο Ερνάντες εξ επαφής επενέβη σωτήρια με διπλή προσπάθεια. Ακολούθως ήρθε το τάκλιν της τελευταίας στιγμής από τον Ουσέρο σε προσπάθεια του Φουστέρ εντός περιοχής και με αυτό τον τρόπο οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αναίμακτα ένα δεκάλεπτο πίεσης των γηπεδούχων.
Με Βάις και Ολαϊτάν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα ο Μίτσελ
Λάθη, νευρικότητα και κακός ρυθμός ακολούθησαν στο ματς μετά το καλό δεκάλεπτο του Ολυμπιακού, με τον Αστέρα Τρίπολης να κρατάει δίχως κόπο τους Πειραιώτες μακριά από την εστία του. Με τις αλλαγές των Βάις (Φουστέρ) και Ολαϊτάν (Στσέποβιτς) ο Μίτσελ προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και εν πολλοίς τα κατάφερε, καθώς ο Σλοβάκος στο 73' κέρδισε πέναλτι όταν ο Ζησόπουλος έπεσε στα πόδια του 23χρονου άσου (αλλά δεν φάνηκε να τον βρήκε σε πρώτο χρόνο, δύσκολη φάση για τον ρέφερι - διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι), με τον Ντομίνγκες να ευστοχεί από τα 11 βήματα παρά την προσπάθεια του Ερνάντες που έπεσε στην σωστή γωνία.
Η δεύτερη αλλαγή του Μίτσελ έμελλε να "κλειδώσει" την νίκη για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Ολαϊτάν ήταν αυτός που στο 89' εκμεταλλεύθηκε το σλάλομ του Βάις και την ασταθή επέμβαση του Ερνάντες στο γύρισμα του 23χρονου εξτρέμ, για να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", που βρήκε τους "ερυθρόλευκους" να πανηγυρίζουν μια δύσκολη, αλλά σημαντική για ψυχολογικούς λόγους νίκη, ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης με την Άντερλεχτ το βράδυ της Τρίτης (12/10) στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

MVP της αναμέτρησης

Ο "Τσόρι" Ντομίνγκες ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και ο άνθρωπος που άνοιξε τον δρόμο στην ομάδα του για την τελική επικράτηση επί του Αστέρα Τρίπολης.

Η απογοήτευση

Ο Καράσκο στο πρώτο ημίχρονο έχασε την καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων και την δυνατότητα να αλλάξει την ιστορία της αναμέτρησης. Αν ευστοχούσε ίσως η κατάληξη να ήταν διαφορετική και σίγουρα θετική για τους φιλοξενούμενους.

Στατιστικά αγώνα

2Γκολ0
0Ασίστ0
13Τελικές Προσπάθειες4
8
Σουτ εντός μεγάλης περιοχής0
4Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής4
1Κεφαλιές0
2Αποκρούσεις6
10Επεμβάσεις22
23Κλεψίματα15
9Φάουλ16
1Οφσάιντ3
4Κόρνερ1
52Λάθη58
10/28Γεμίσματα3/11

Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Την πρώτη του νίκη μετά από πέντε ανεπιτυχή αποτελέσματα πανηγύρισε ο Πανθρακικός, ο οποίος επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα. Με 9 τελείωσαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι που δεν ήταν σε καλή μέρα, ενώ διαμαρτύρονται δικαίως για τη φάση του πέναλτι που έφερε και την αποβολή του Λίλα.
Τη χαρά της νίκης για πρώτη φορά μετά τις 19 Σεπτεμβρίου γεύτηκε στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός, τελευταία νίκη του οποίου ήταν στις 20 Οκτωβρίου στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού.
Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου πραγματοποίησαν πολύ καλό παιχνίδι, έβαλαν πολλές δυσκολίες στην άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα και τελικά επικράτησαν με 2-0 δίνοντας συνέχεια στο πολύ καλό κλίμα που ήδη υπήρχε στην ομάδα μετά την ισοπαλία στο Βικελίδης.
Συν τοις άλλοις απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως διαθέτουν μία εξαιρετική τριπλέτα στην επίθεση. Ακόμα και όταν τραυματίστηκε ο Ιγκόρ, το μοναδικό δυσάρεστο της αναμέτρησης για εκείνους, ο Ζεκίνια, ο οποίος μπήκε, ήταν εξίσου καλός έχοντας ως συμπαραστάτες του τους πολύ καλούς Κάσες και Τζάνη.
Από την άλλη πλευρά, τρίτη συνεχόμενη ήττα για τον ΠΑΣ, ο οποίος δεν είχε καλή εικόνα. Ωστόσο, ήταν παιχνίδι ειδικών συνθηκών για τους Γιαννιώτες αφού έμειναν πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας με 10, ενώ από το 64' έπαιζαν με 9. Ακόμα κι έτσι όμως θα μπορούσαν να έχουν διεκδικήσει κάτι καλύτερο αν δε σπαταλούσαν για άλλο ένα παιχνίδι σημαντικές ευκαιρίες με πιο χαρακτηριστική αυτή του Τσάβες.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Κομοτηνής
Καιρός: Αίθριος
Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Καβάλας)
Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Γεωργαράκος (Αθηνών)
Πανθρακικός (Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Μαξίμ, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Λαδάκης, Ρομέου (81' Πόποβιτς), Μπαϊκαρά, Τζάνης, Κάσες (79' Εμπό), Ιγκόρ (40' Ζεκίνια)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Τσιώλης): Βελλίδης, Ντάσιος (53' Ρουμπουλάκου), Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Λίλα, Κεϊτά, Τσουκαλάς, Βίλα, Βισέντο (34' Στρούνα), Τσάβες (66' Σκόνδρας), Ίλιτς
Γκολ: 30' Ιγκόρ (πεν), 54' Ζεκίνια
Κίτρινες κάρτες: 20' Κεϊτά, 30' Βελλίδης
Κόκκινες κάρτες: 29' Λίλα, 64' Κεϊτά

Ανασκόπηση

Πολύ κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο και οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά προσεκτικά προσπαθώντας να μη δεχτούν φάσεις. Ο Πανθρακικός πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και έδειξε διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που έδωσαν χώρο θέλοντας να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.
Ο πιο κινητικός παίκτης όλου του ημιχρόνου, ο Τζάνης, ήταν εκείνος που είχε και τις πρώτες τελικές προσπάθειες. Στο 12' ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δοκίμασε το πόδι του αλλά δε βρήκε στόχο, ενώ στο 15' έκανε νέο σουτ κι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, με τον Βελλίδη πάντως να ελέγχει τη φάση.
Η επόμενη καλή στιγμή ήταν και πάλι για τον Πανθρακικό με τον Ιγκόρ στο 24' να παίρνει την μπάλα στην περιοχή και από το ύψος του πέναλτι να σουτάρει προς το κέντρο της εστίας κάνοντας εύκολη τη δουλειά του Βελλίδη. Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Κάσες να απειλήσει την εστία του ΠΑΣ. Ο Ισπανός τροφοδοτήθηκε εκτός περιοχής, γύρισε ωραία, αλλά το σουτ του ήταν πολύ αδύναμο.
 Στο 28' έγινε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες της αναμέτρησης. Ο Μπαϊκαρά από τα αριστερά πέρασε τον Ντάσιο, γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Ιγκόρ με σουτ σημάδεψε τον Λίλα. Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι και απέβαλε τον Αλβανό, αφού ο Ιγκόρ ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεσή του και άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, στο replay φαίνεται το χέρι του Λίλα να είναι κολλητό και συνεπώς να έχει δοθεί κακώς πέναλτι και αποβολή σε βάρος του ΠΑΣ.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να επιτίθενται και δύο λεπτά μετά έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ο Κάσες με ωραία πάσα βρήκε μέσα στην περιοχή τον Τζάνη κι εκείνος έπιασε σουτ στην κίνηση κι έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Ρομέου επιχείρησε ένα σουτ κι έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Τζάνη στο 43', το οποίο ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.
 Πεπεισμένοι να μη φύγουν με άδεια χέρια από την Κομοτηνή μπήκαν οι φιλοξενούμενοι. Πήραν αμέσως τον έλεγχο του αγώνα και έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 50' με τον Τσάβες. Ο Αργεντινός βγήκε μόνος του απέναντι στον Σέρεμετ άργησε χωρίς λόγο και στη συνέχεια το πλασέ του ήταν κακό αφού έστειλε την μπάλα πάνω στον Σλοβένο τερματοφύλακα. Οι γηπεδούχοι έδιναν χώρο και τελικά δικαιώθηκαν για την επιλογή τους.
Στο 53' ο Ζεκίνια δοκίμασε το πόδι του και έστειλε την μπάλα άουτ, όμως, αυτή ήταν η προειδοποιητική βολή, αφού ένα λεπτό μετά ο Πορτογάλος χρίστηκε σκόρερ. Ο Κάσες έβγαλε ωραία μπαλιά στον κενό χώρο, ο Ζεκίνια πρόλαβε την έξοδο του Βελλίδη, τον οποίο πέρασε, και με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Ο ίδιος παίκτης, μάλιστα, στο 57' είχε και νέα καλή στιγμή όταν έφυγε ξανά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ. Ωστόσο, σημάδεψε την κλειστή γωνία του Βελλίδη, ο οποίος παραχώρησε κόρνερ.
Ακριβώς στο επόμενο λεπτό ο Ίλιτς δοκίμασε από μακριά το πόδι του και ο Σέρεμετ μπλόκαρε χωρίς μεγάλη δυσκολία. Οι παίκτες του ΠΑΣ έδειχναν να απογοητεύονται και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κεϊτά, ο οποίος άφησε έτσι την ομάδα του με 9 σε μία φάση που ο διαιτητής εξάντλησε την αυστηρότητά του. Παρόλα αυτά στο 66' οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ακόμη καλή στιγμή με τον Τσουκαλά να δοκιμάζει γυριστό και να στέλνει την μπάλα άουτ.
Ο Ζεκίνια στο 68' έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του παίρνοντας την κεφαλιά, η οποία δεν ανησύχησε τον Βελλίδη. Λίγα λεπτά μετά ο Πανθρακικός είχε άλλη μία τελική προσπάθεια με τον Κάσες να δοκιμάζει μία απευθείας εκτέλεση φάουλ και να στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ στο 84' ο Τζάνης δοκίμασε το πόδι του και βρήκε σε ετοιμότητα τον Βελλίδη. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν για τον ΠΑΣ, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει ένα γκολ ούτε στο 93' με τον Ίλιτς να χάνει πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Σέρβος βγήκε μόνος του αλλά δεν έκανε καλό πλασέ με αποτέλεσμα να αποκρούσει ο Σέρεμετ.

MVP της αναμέτρησης

Μπήκε αλλαγή και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ίσως ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο λόγος για τον Ζεκίνια, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση πετυχαίνοντας ένα γκολ και έχοντας και κάποιες ακόμα καλές φάσεις. Ξεχώρισαν και οι Τζάνης και Κάσες.

Η απογοήτευση

Το δύσκολο είναι να βρεις παίκτη του ΠΑΣ που δεν κινήθηκε στη μετριότητα, με εξαίρεση ίσως τον Βελλίδη που δεν ευθύνεται σε κανένα από τα δύο γκολ. Πάρα πολύ κακός ο Κεϊτά που αποβλήθηκε κιόλας, αλλά αδύναμος κρίκος ήταν ο Τσάβες γιατί θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει σε 1-1 στην τεράστια ευκαιρία που έχασε.

Στατιστικά

2Γκολ0
1Ασίστ0
20Τελικές Προσπάθειες5
8Σουτ εντός μεγάλης περιοχής3
10Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής2
2Κεφαλιές0
4Αποκρούσεις5
6Επεμβάσεις13
19Κλεψίματα24
11Φάουλ17
0Οφσάιντ4
3Κόρνερ0
43Λάθη32
8/23Γεμίσματα3/9

Skoda Ξάνθη - Βέροια 3-0

Ο Τριάδης άνοιξε το σκορ στο 16ο δευτερόλεπτο, οι Σολάρι, Μάνταλος σκόραραν στην επανάληψη και η Skoda Ξάνθη πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στα "Πηγάδια" απέναντι στην Βέροια (3-0).
Επιστροφή στις νίκες για την Ξάνθη η οποία πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στην έδρα της απέναντι στην Βέροια (3-0) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League. Σε αυτό βοήθησε το πολύ γρήγορο γκολ του Τριάδη, μόλις στα 16", με τους Σολάρι (76') και Μάνταλο (84') να σκοράρουν στην επανάληψη.
Η Βέροια ήταν ακίνδυνη σε όλο τον αγώνα και είχε την ατυχία να βρεθεί απέναντι σε μια αποτελεσματική Skoda. Οι γηπεδούχοι σε 8 τελικές σκόραραν 3 φορές, έχοντας και δοκάρι με τον Σολάρι (63').
Με το σημερινό τρίποντο η Ξάνθη έπιασε στην πέμπτη θέση τον Αστέρα Τρίπολης (21β.) και την επόμενη αγωνιστική πηγαίνει στην έδρα του Πλατανιά.
Η Βέροια έμεινε στην τελευταία θέση (10β.) παρέα με τον Άρη και τον Απόλλωνα. Την 15η αγωνιστική επιστρέφει σπίτι της για να αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό.

Φύλλο Αγώνα

Γήπεδο: Skoda Ξάνθη Arena
Διαιτητές: Κομίνης, Μπαλτάς, Κωστάρας
Skoda Ξάνθη (Ρ. Μάουρερ): Τσέμα, Μάρτινς, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Φλίσκας, Βασιλακάκης, (Μάνταλος 64') Τριάδης, Μαρίν (Ντιέ 67'), Σολάρι, Σολτάνι (Μπέρτος 89'), Χοσέμι
Βέροια (Ρ. Ντόστανιτς): Αναστασόπουλος, Σισοκό (Μπάρμπας 80'), Γεωργιάδης, Μρντάκοβιτς (Σεγούνδο 61'), Μπεν (Μάνος 89'), Αμαραντίδης, Ορέστες, Τραπ, Μπαργκάν, Ζεζίνιο, Καλτσάς
Γκολ: Τριάδης 1', Σολάρι 76' πεν., Μάνταλος 84'
Δοκάρι: Σολάρι 63'
Κίτρινες: Φλίσκας 43', Μπαξεβανίδης 60', Ντιέ 82' - Ορέστες 35', Γεωργιάδης 41'

Η αναμέτρηση

Το όνειρο κάθε προπονητή έγινε πραγματικότητα στα ''Πηγάδια'' για τον Μάουρερ (και ο αντίστοιχος εφιάλτης για τον Ντόστανιτς). Γκολ με τη σέντρα καθώς δεν χρειάστηκαν παρά μόνο 16 δευτερόλεπτα για να ανοίξει το σκορ η Ξάνθη. Ο Τριάδης χρίστηκε σκόρερ ύστερα από πολύ ωραία προσπάθεια του Μαρίν.
Το τέρμα με το "καλημέρα" επηρέασε όπως αναμενόταν τους φιλοξενούμενους που απείλησαν για πρώτη φορά στο 19' με τον Ζεζίνιο. Προσπάθησαν στη συνέχεια να πάρουν τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά γρήγορα η Ξάνθη επανέκτησε τα ηνία και έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ και πάλι από συνδυασμό Μαρίν-Τριάφη (28').
Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο ημίχρονο. Πολλά λάθη από τις δύο ομάδες στο χώρο του κέντρου και τελικές προσπάθειες που δεν απειλούσαν τους τερματοφύλακες (συνολικά 8, από 4 η κάθε μία στα πρώτα 45 λεπτά).
Η επανάληψη ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο και χρειάστηκε να συμπληρώσουμε 63 λεπτά για να δούμε κλασσική ευκαιρία. Δημιουργός ξανά ο Μαρίν, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι στην κεφαλιά του Σολάρι.
 Στη συνέχεια η Βέροια προσπάθησε να απειλήσει τον Τσέμα χωρίς επιτυχία στην τελική προσπάθεια, έχοντας ως κύριο εκφραστή τον Καλτσά (66', 72'). Οι φιλοξενούμενοι εξακολούθησαν να πιέζουν αλλά ένα τραγικό λάθος του Σισοκό, έφερε το πέναλτι και το 2-0 για την Ξάνθη στο 76' με τον Σολάρι.
Το παιχνίδι κρίθηκε στο συγκεκριμένο σημείο και ήρθε ο Μάνταλος στο 84' με ένα υπέροχο σουτ να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ακριτικής ομάδας (3-0).

MVP

Ο Μαρίν είχε κέφια και δημιούργησε αρκετούς μπελάδες στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας της Βέροιας. Στο ξεκίνημα του αγώνα γύρισε την μπάλα πολύ έξυπνα στον Τριάδη ο οποίος σκόραρε. Από τα πόδια του δημιουργήθηκε η δεύτερη καλή φάση για την Ξάνθη στο ημίχρονο (28') αλλά και το δοκάρι του Σολάρι (63').

Αδύναμος κρίκος

Ο Ορέστες με το παιδικό του λάθος από το οποίο προήλθε το πέναλτι-γκολ, καταδίκασε την Βέροια την ώρα που ήταν ακόμα στο παιχνίδι.

Στατιστικά Αγώνα

3Goal0
2Ασίστ0
8Τελικές Προσπάθειες8
4Σουτ εντός μεγάλης περιοχής4
2Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής3
2Κεφαλιές1
2Αποκρούσεις2
22Επεμβάσεις14
39Κλεψίματα40
13Φάουλ9
1Οφσάιντ7
5Κόρνερ4
56Λάθη50
6/25Γεμίσματα5/31

Ατρόμητος Αθ.-ΟΦΗ 3-0

Επιστροφή στις νίκες για τον Ατρόμητο ο οποίος επικράτησε του ΟΦΗ με 3-0 χάρη σε γκολ των Μπρίτο, Νάστου και Παπαδόπουλου και πήρε τους τρεις βαθμούς. Δεν απείλησαν σε κανένα σημείο οι φιλοξενούμενοι που γνώρισαν την ήττα με κάτω τα χέρια.
Μια άνετη νίκη, όπως δείχνει και το τελικό 3-0, πήρε ο Ατρόμητος επί του ΟΦΗ παίζοντας αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο όπου και προηγήθηκε με τα δυο γκολ των Μπρίτο και Νάστου. Ενώ στο δεύτερο μέρος ο Παπαδόπουλος ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Ο Ατρόμητος έφτασε έτσι στους 25 βαθμούς και πλησίασε στους επτά τον ΠΑΟΚ στην δεύτερη θέση.
Την ίδια ώρα ο ΟΦΗ που προερχόταν από μια μεγάλη νίκη επί της Καλλονής παρουσιάστηκε πολύ κακός. Δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός ούτε μια φορά και μετά την επικράτηση του Πανθρακικού επί του ΠΑΣ Γιάννινα έπεσε στην 14η θέση με 15 βαθμούς.
Οι γηπεδούχοι του Γιώργου Παράσχου έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Ούμπιδες ο οποίος μπορεί να μην σκόραρε αλλά απειλούσε συνέχεια ενώ είχε την ασίστ στο τρίτο γκολ του αγώνα έκαναν ουσιαστικά ότι ήθελαν στο παιχνίδι. Είχαν τον έλεγχο και τον ρυθμό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και δεν άφησαν τον αντίπαλο τους να τους απειλήσει.
Την ίδια ώρα ο ΟΦΗ έμεινε μακριά από το καλό πρόσωπο που είχε δείξει στα ματς με την Καλλονή και ουσιαστικά γνώρισε μια ήττα με κάτω τα χέρια καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχε κλασικές ευκαιρίες προς την εστία του Τσενάμο ο οποίος πέρασε ένα ήσυχο βράδυ.


Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου"
Καιρός:
Διαιτητής: Ιωάννης Τοπούζης (Θράκης)
Α' Βοηθός: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)
Β' Βοηθός: Κοσμάς Χαρίσης (Γρεβενών)
4ος Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (89' Γεωργίου), Μπρίτο (84' Μπάλας), Ούμπιδες, Παπαδόπουλος, Καραμάνος (74' Φάμπιο).
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Μπούρμπος, Τριποτσέρης, Ζορό, Μιλιάζες, Μακρής, Καλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο (73' Μακουκούλα), Όγιος, Κουτσιανικούλης (82 Μονιάκης), Παπάζογλου.
Γκολ: 17' Μπρίτο, 45+ Νάστος, 87' Παπαδόπουλος/
Κίτρινες:
Κόκκινες:

Η αναμέτρηση

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση στο γήπεδο του Περιστερίου και μόλις στο 3' απείλησαν με το πρώτο σουτ από του Ούμπιδες το οποίο πέρασε λίγο έξω.
 Στο 12' οι Κρητικοί απείλησαν για πρώτη φορά όταν ο Ταυλαρίδης έκανε το λάθος, ο Παπάζογλου πήρε την μπάλα έφυγε προς την εστία του Ατρόμητου αλλά καθυστέρησε και έχασε την μπάλα.
Ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ στο 17' όταν μετά από λάθη στην άμυνα του ΟΦΗ η μπάλα έφτασε με συρτή πάσα από τα δεξιά στα αριστερά και στον Μπρίτο ο οποίος με πλασέ νίκησε τον  Λάθη επί λαθών στην άμυνα του ΟΦΗ, η μπάλα έφτασε στον Μπρίτο, ο οποίος με σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.
 Το γκολ αυτό έδωσε επιπλέον ώθηση στους παίκτες του Γιώργου Παράσχου και στο 20' ο Καραμάνος έβγαλε σε θέση βολής τον Ούμπιδες στα δεξιά αλλά το σουτ του τελευταίου από καλή θέση έδιωξε σε κόρνερ ο γκολκίπερ του ΟΦΗ.
"Τσαφ" από Παπαδόπουλο
Η ομάδα του Περιστερίου στο 36' έφτασε κοντά στο 2-0 αλλά ο Παπαδόπουλος έκανε τσαφ μετά από σέντρα από τα αριστερά και δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα.
Οι φιλοξενούμενοι που μετά το γκολ δεν μπόρεσαν να απειλήσουν βρέθηκαν στην εστία του Τσενάμο στο 39' όταν ο Κουτσιανικούλης μετά από λάθος της άμυνας του Ατρόμητου σε τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Ατρόμητου έκανε λάθος κοντρόλ και δεν απείλησε. Ενώ στο 45' ο Ζε Εντουάρντο με σουτ έστειλε την μπάλα έξω.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ατρόμητος χτύπησε και πάλι όταν σε σέντρα από τα αριστερά του Μπρίτο ο Νάστος πήρε την κεφαλιά νικώντας τον Φερνάντες, έγραψε το 2-0 και έδωσε σαφές προβάδισμα στους γηπεδούχους.
Χωρίς αλλαγές στο δεύτερο
Ο ΟΦΗ παρά το γεγονός ότι βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0 από την λήξη του πρώτου μέρους εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο με την ίδια ενδεκάδα που ξεκίνησε το ματς. Όπως φυσικά και ο Ατρόμητος με τον Γιώργο Παράσχο φυσικά και να μην έχει κανένα παράπονο από τους βασικούς του ποδοσφαιριστές.
 Οι φιλοξενούμενοι παρά το γεγονός ότι προσπάθησαν να πιέσουν δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποιες κλασικές φάσεις για να μειώσουν το σκορ και την ίδια ώρα ο Ατρόμητος κυκλοφορούσε καλά την μπάλα μην δίνοντας δικαίωμα στον ΟΦΗ να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός.
Μάλιστα στα τελευταία δέκα λεπτά ο ΟΦΗ ανέβηκε πιο ψηλά για να πετύχει ένα γκολ που θα τον έβαζε και πάλι στο παιχνίδι και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Ατρόμητο να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Ήταν το 87' όταν μετά από ωραία αντεπίθεση στον κενό χώρο έφυγαν οι γηπεδούχοι, ο Ούμπιδες έδωσε έτοιμο γκολ στον Παπαδόπουλο και αυτός απέναντι από τον Φερνάντες σαν σε προπόνηση "έγραψε" το 3-0.
 Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στον ΟΦΗ όταν σε μακρινό σουτ του Καλάιτζιτς ο Τσενάμο είπε όχι και έδιωξε σε κόρνερ.

MVP

Ο Ούμπιδες μπορεί να μην σκόραρε κάποιο από τα τρία γκολ αλλά ήταν πολύ δραστήριος στο παιχνίδι. Είχε χαμένες ευκαιρίες και μια ασίστ πάρε βάλε στο τρίτο γκολ το οποίο ξεκινάει από τον ίδιο. Κίνδυνος θάνατος για την ομάδα του ΟΦΗ.

Αδύναμος κρίκος

Παπάζογλου και Κουτσιανικούλης έμειναν στα ρηχά και όταν οι δυο τους δεν τραβάνε ο ΟΦΗ έχει πρόβλημα στο να γίνει απειλητικός όπως και έγινε στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

Στατιστικά Αγώνα

3Γκολ0
3Ασίστ0
12Τελικές Προσπάθειες5
5Σουτ εντός μεγάλης περιοχής1
4Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής4
3Κεφαλιές0
3Αποκρούσεις3
25Επεμβάσεις15
16Κλεψίματα8
15Φάουλ23
2Οφσάιντ0
4Κόρνερ5
41Λάθη42
7/20Γεμίσματα4/26

ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης 0-0

Ο Αλέξης Τζόρβας στο παιχνίδι της ζωής του (14 επεμβάσεις!) κράτησε τον ΠΑΟΚ στο 0-0 μέσα στην Τούμπα. Με 10 ο Απόλλωνας από το 41', έμεινε με τις... 30 τελικές ο δικέφαλος. "Φωνές" από τους παίκτες του Στέφενς για το ακυρωθέν γκολ από τον Κύζα
Απιστευτο ματς στην Τούμπα, όπου έσπασαν καρδιές και αποδείχθηκε πώς τίποτα δεν είναι δεδομένο και προβλέψιμο στο ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ των 30 τελικών και των 21 κόρνερ, έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Τζόρβα των απίστευτων επεμβάσεων και δεν μπόρεσε να πάρει μία νίκη που με βάση τη δυναμικότητα των δύο ομάδων έμοιαζε σχεδόν αδύνατο ν χαθεί.
Το παιχνίδι δεν επιδέχεται κριτικής αφού ήταν επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων, ειδικά από το χρονικό σημείο (40΄) που οι φιλοξενούμενοι έμειναμε δέκα παίκτε λόγω αποβολής του Μίνγκα.
Οι παίκτες του Στέφενς έφταναν εύκολα μέσα στην περιοχή, αλλά δεν είχαν τον τρόπο να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Το πέτυχαν μόνο στις καθυστερήσεις, όταν ο Νέτσιντ σημάδεψε τη δεξιά γωνιά του Τζόρβα, αλλά ο διαιτητής Κύζας έδωσε επιθετικό φάουλ του Κλάους, ξεσηκώνοντας έντονες διαμαρτυρίες στην Τούμπα. Κάπως έτσι η διαφορά με τον Ολυμπιακό αυξήθηκε στους 8 και όλα πλέον είναι ακόμη πιο δύσκολα για την υπόθεση τίτλος

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας
Καιρός: Αίθριος
Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γιώργος Γεωργιάδης (Κοζάνης)
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας (72' Νέτσιντ), Βίτορ, Λάζαρ, Τζιόλης (59' Κατσουράνης), Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης (59' Βούκιτς), Αθανασιάδης
Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Δεληζήσης, Κανακούδης,Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος (76' Τσιλιγκίρης), Αλβάρεζ, Μίνγκας, Μπάρκογλου (58' Παπαζαχαρίας), Αργυρόπουλος (λ.τ. 21' Χατζηζήσης), Τσοκάνης
Γκολ: -
Κίτρινες κάρτες: Λάζαρ 36', Κατσουράνης 77', Βίτορ 81', Χατζηζήσης 84', Μίνγκας 28', Τζόρβας 90+
Κόκκινες κάρτες: Μίνγκας 40'

Ανασκόπηση αγώνα

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Λίνο σέντραρε, ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Και πάλι μετά από σέντρα του Λίνο στο 4ο λεπτό, αυτή τη φορά ο Αθανασιάδης γύρισε την μπάλα με το κεφάλι παράλληλα με την εστία του Τζόρβα, όμως, δεν βρέθηκε κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ για να την σπρώξει στα δίχτυα.
Λάθος του Τζόρβα και μεγάλη ευκαιρία
Στο 7ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έφτασε μία ανάσα από το γκολ, αλλά ο Αθανασιάδης στάθηκε άτυχος και δεν εκμεταλλεύτηκε το "δώρο" του γκολκίπερ του Απόλλωνα. Ο στράικερ του ΠΑΟΚ έβαλε την κόντρα στον Τζόρβα, όμως, η μπάλα δεν πήρε κατεύθυνση προς την κενή εστία

Απόλυτος κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ

Στο 8ο λεπτό ο Μίνγκας μετά από ωραία ενέργεια μπήκε στα καρέ του ΠΑΟΚ, σούταρε, όμως, ο Γλύκος μπλόκαρε την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια. Ο Στοχ στο 11' ελίχθηκε έξω από την περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε άουτ, ενώ στην ακριβώς επόμενη φάση ο Στοχ βρήκε τον Αθανασιάδη στο ύψος της περιοχής, ο φορ του ΠΑΟΚ απέφυγε τον αντίπαλό του, όμως, ο Τζόρβας απέκρουσε το πλασέ του Κλάους και έσωσε τον Απόλλωνα.
Στο 13' ο Στοχ έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Σαλπιγγίδη, αλλά η εξ' επαφής κεφαλιά του επιθετικού του ΠΑΟΚ έφυγε μόλις άουτ. Ο Σλοβάκος το... πήρε πάνω του στο 20', πέρασε όλη την άμυνα του Απόλλωνα, πλάσαρε, όμως, ο Τζόρβας απομάκρυνε με τα πόδια, ενώ στο 29' ο Στοχ εκτέλεσε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Απόλλωνα, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.
Με δέκα ο Απόλλωνας
Στο 40' ο Μίνγκας δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από μαρκάρισμα πάνω στον Τζιόλη και στο 42' ο Τζόρβας μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια σουτ του Λούκας έξω από την περιοχή. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Λούκας συνδυάστηκε με τον Αθανασιάδη, ο Ισπανός πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι.
Στο 48' ο Τζόρβας έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ γυριστή κεφαλιά του Τζαβέλλα, ενώ στο 50' ο Κίτσιου σέντραρε, και πάλι ο διεθνής αμυντικός έπιασε την κεφαλιά, όμως, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Τζόρβα. Ο Αθανασιάδης στο 52' σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ και στο 54' ο Λούκας σπατάλησε ακόμη μία ευκαιρία. Ο Ισπανός έπαιξε το ένα δύο με τον Αθανασιάδη, βρέθηκε απέναντι από τον Τζόρβα, όμως, ο γκολκίπερ του Απόλλωνα είπε και πάλι όχι.
Παράσταση για ένα ρόλο, αλλά χωρίς γκολ
Νέα φάση για τον ΠΑΟΚ στο 58', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Λίνο ο Σαλπιγγίδης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά από κοντινή απόσταση δεν κατάφερε να βρει στόχο. Στο 63' ο Λούκας βρήκε τον Κλάους σε θέση βολής στην μικρή περιοχή, αλλά λίγο πριν ο επιθετικός του ΠΑΟΚ εκτελέσει ο Δεληζήσης πρόλαβε και του πήρε την μπουκιά από το στόμα.
Δεν έμπαινε με τίποτα
Ο Στοχ στο 66΄σούταρε, ο Τζόρβας απέκρουσε και ο επερχόμενος Αθανασιάδης για λίγο δεν βρήκε την μπάλα για την σπρώξει στα δίχτυα. Οσκαρ ατυχίας για τον ΠΑΟΚ σε διπλή ευκαιρία στο 78'. Αρχικά, πλασέ του Λούκας σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Τζόρβα και αμέσως μετά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα απέκρουσε πλασέ του Βούκιτς. Στο 79' ο Τζόρβας σταμάτησε γυριστό σουτ του Αθανασιάδη, ενώ κεφαλιά του Νέτσιντ στο 86' έγλυψε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ. Στο 87' ο Τζόρβας νίκησε σε τετ α τετ τον Στοχ και στις καθυστερήσεις απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Λίνο από την μικρή περιοχή και δυνατό συρτό σουτ του Στοχ. Δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι ο Νέτσιντ σκόραρε με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά ο Κύζας υπέδειξε επιθετικό φάουλ στον Αθανασιάδη.

MVP

Ο Τζόρβας έκανε ίσως το πιο εντυπωσιακό παιχνίδι της καριέρας του. Ο πορτιέρο του Απόλλωνα Σμύρνης ήταν πραγματικά ανίκητος στις 30 τελικές προσπάθειες του ΠΑΟΚ

Απογοήτευση

Ο Μίνγκας που άφησε από νωρίς με δέκα παίκτες την ομάδα του, αναγκάζοντας τον Απόλλωνα να έχει απολύτως παθητικό ρόλο στο παιχνίδι

Στατιστικά

0Γκολ0
0Ασίστ0
30Τελικές Προσπάθειες4
9Σουτ εντός μεγάλης περιοχής2
14Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής2
7Κεφαλιές0
2Αποκρούσεις14
5Επεμβάσεις38
14Κλεψίματα35
11Φάουλ15
3Οφσάιντ0
21Κόρνερ1
39Λάθη27
23/64Γεμίσματα1/6

ΑΕΛ Καλλονής-Παναθηναϊκός 0-4

Με το καλύτερο φετινό του παιχνίδι και ένα από τα καλύτερα τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός σκόρπισε την Καλλονή στο ΟΑΚΑ επικρατώντας με 4-0 χάρη σε γκολ των Πράνιτς (2), Μπεργκ και Αμπεντ. Όλα από τον Λεοζίνιο τα παρέμειναν οι γηπεδούχοι που είχαν ως κορυφαίο τον γκολκίπερ τους.
Ο Παναθηναϊκός σκόρπισε στους... τέσσερις ανέμους την Καλλονή στο ΟΑΚΑ επικρατώντας με 0-4 στο καλύτερο με διαφορά φετινό του παιχνίδι και ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών.
Οι πράσινοι που είχαν τρεις διαφορετικούς σκόρερ και πολλούς ποδοσφαιριστές σε πολύ καλή μέρα όπως ο Πράνιτς που πέτυχε 2 γκολ, ο Μπεργκ με 1 γκολ και μια ασίστ αλλά και τον Ζέκα που έτρεχε παντού κυριάρχησαν στο παιχνίδι και αν ο Καρέλης ήταν λίγο πιο προσεχτικός στην τελική ευκαιρία το σκορ θα είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.
Το τριφύλλι είχε 21 τελικές με 14 εξ' αυτών στην εστία ενώ σε αντίθεση η Καλλονή τα περίμενε όλα από τον Λεοζίνιο που είχε όλες τις φάσεις από πλευράς γηπεδούχων.
Ο Γιάννης Αναστασίου για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι άφησε στον πάγκο τον Καπίνο και ξεκίνησε το ματς με τον Κοτσόλη ενώ στην διατήρησε τον Αμπεντ στο αρχικό σχήμα σε ματς πρωταθλήματος και στην κορυφή της επίθεσης είχε το δίδυμο Καρέλη-Μπεργκ που δείχνει ικανό να κάνει μεγάλες ζημιές καθώς ο ένας συμπληρώνει τον άλλο.
Οι πράσινοι είχαν μόνο ένα κενό διάστημα δέκα λεπτών όπου έδωσαν στην Καλλονή κάποιους χώρους και ο Λεοζίνιο βρήκε την ευκαιρία να απειλήσει χωρίς όμως να παραβιαστεί η εστία του Στέφανου Κοτσόλη.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "ΟΑΚΑ"
Καιρός:
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Α' Βοηθός: Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας)
Β' Βοηθός: Γιώργος Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)
4ος Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Μαρσέλο, Γκαρσία, Λεοζίνιο, Καζάκης, Μανούσος (57' Βάλλιος), Φαρία (72' Χουανλού).
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (71' Μαρινάκης), Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο (80' Χουχούμης), Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπεντ, Καρέλης, Μπεργκ (74' Κλωναρίδης).
Γκολ: 29' Πράνιτς, 43' Μπεργκ, 67' Πράνιτς, 90+ Αμπεντ
Κίτρινες: 16' Μαρσέλο, 28' Λεάντρο/18' Ζέκα
Κόκκινες:  83' Μαρσέλο

Η ανασκόπηση του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ πολύ δυνατά. Πίεσε την Καλλονή, έκλεισε τους χώρους και προσπαθούσε να γίνει απειλητικός από τα πρώτα λεπτά.
Έχοντας συνεχώς την κατοχή της μπάλας και πολύ καλή κυκλοφορία δεν άφηνε τους τυπικά γηπεδούχους να απειλήσουν τον Στέφανο Κοτσόλη ο οποίος βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ.
Οι πράσινοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 6' με μακρινό σουτ του Καρέλη αλλά η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του Χογκ. Το πρώτο σουτ από πλευράς των φιλοξενούμενων ήρθε στο 15' από τον Λεοζίνιο αλλά ήταν άστοχο.
Στο 18' ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα πέρασε από τον Χογκ έφτασε στον Αμπεντ ο οποίος προσπάθησε να πλασάρει αλλά ο γκολκίπερ της Καλλονής έπιασε.

 Σωρεία χαμένων ευκαιριών  και.... γκολ
Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου έκαναν πιο έντονη την πίεση τους από το 20' και μετά. Αρχικά στο 21' ο Νάνο έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά ο Καρέλης πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζέκα έκανε το σουτ από πλάγια αλλά ο Χογκ με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ.
Ο Παναθηναϊκός προειδοποίησε δις αλλά στην τρίτη ήρθε το γκολ. Στο 29' από βολέ του Κοτσόλη ο Καρέλης βγήκε τετ α τετ με τον Χογκ, προσπάθησε να πλασάρει αλλά ο γκολκίπερ της Καλλονής έπιασε με το δεξί χέρι. Η μπάλα έφτασε στον Μπερκγ, αυτός έχοντας τον Χωριανόπουλο πίσω του γύρισε όμορα και πάσαρε παράλληλα στον επερχόμενο Πράνιτς που άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.
 
Οι πράσινοι σε αντίθεση με το ματς κόντρα στον Απόλλων Σμύρνης την περασμένη εβδομάδα πίεσαν με στόχο ένα δεύτερο γκολ που θα έδινε σαφές προβάδισμα στο Τριφύλλι. Στο 31' ο Μέντες βρήκε τον Καρέλη μέσα στην περιοχή αυτός σούταρε με το αριστερό ο Χογκ έπιασε και στο δεύτερο σουτ ο επιθετικός των πράσινων έκανε "τσαφ".
Στο 33' ο Ζέκα από τα δεξιά πέρασε πολύ ωραία τους αντίπαλους του και ύψωσε προς τον Καρέλη ο οποίος πήρε την κεφαλιά που έφυγε όμως έξω.
Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 38' όταν ο Αμπεντ με ωραία τρίπλα ξέφυγε από Λεάντρο και Χωριανόπουλο, βρέθηκε τετ α τετ με τον Χογκ αλλά το τελείωμα του ήταν πολύ άσχημο.
Γκολ από Μπεργκ
Το γκολ που έψαξε ο Παναθηναϊκός ήρθε στο 43' όταν ο Μπεργκ κινήθηκε ωραία στον χώρο, ο Ζέκα τον είδε και του πέρασε την κάθετη, ο Σουηδός βγήκε τετ α τετ με τον Χογκ και τον πλάσαρε από πάνω πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ δείγμα της κλάσης του.
Στους ίδιους ρυθμούς ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός μπήκε και στο δεύτερο μέρος έχοντας τον ίδιο ρυθμό και πιέζοντας και για άλλα τέρματα. Στο 51' μάλιστα ο Μπεργκ έβγαλε τετ α τετ τον Καρέλη αλλά ο Χογκ απέκρουσε το σουτ του επιθετικού των πράσινων.
Η Καλλονή σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο προσπάθησε να απειλήσει και αυτή με όλες τις επιθετικές της προσπάθειες να έρχονται από τον Λεοζίνιο ο οποίος είχε τρία καλά σουτ και μια κλασική ευκαιρία.
Αρχικά στο 58' ο Λεοζίνιο βρέθηκε έξω από την περιοχή και σούταρε από το ημικύκλιο αλλά η μπάλα έφυγε σύριζα από το δεξί δοκάρι του Κοτσόλη. Στο 60' νέο σουτ από τον Βραζιλιάνιο έπιασε ο Κοτσόλης.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι στο 62' όταν ο Καρέλης έφυγε από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή αλλά δεν περίμενε να κατέβει ο Πράνιτς που ήταν αρκετά πίσω, σούταρε με την μπάλα να φεύγει αρκετά έξω.
Στο 63' και πάλι ο Λεοζίνιο έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Βραζιλιάνος σούταρε αλλά άστοχα. Στο 67' και πάλι ο μέσος της Καλλονής έγινε αποδέκτης της μπάλας αλλά ο Κοτσόλης μπλόκαρε.
Δεύτερο γκολ από Πράνιτς
Στο 67' ο Παναθηναϊκός βγήκε στην επίθεση με τον Αμπεντ από τα αριστερά. Ο μέσος του τριφυλλιού έβγαλε παράλληλη μπαλιά στην απέναντι πλευρά στον Πράνιτς, ο οποίος κατέβασε την μπάλα και με έναν αριστερό κεραυνό έκανε το 3-0.
 Στο 82' ο Παναθηναϊκός είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ καθώς ο Καρέλης βγήκε πάλι τετ α τετ με τον Χογκ, πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ της Καλλονής αποσόβησε και πάλι το γκολ στερώντας την ευκαιρία από τον νεαρό επιθετικό.
Στο 85' ο Μαρσέλο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές για τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.
Το κερασάκι στην τούρτα
Οι πράσινοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 90+ μετά από ωραία ενέργεια του Κλωναρίδη και ασίστ προς τον Αμπεντ ο μέσος του τριφυλλιού πέτυχε το 4ο γκολ του Παναθηναϊκού στην μεγαλύτερη φετινή του νίκη.

MVP

Ο Πράνιτς μπορεί να πέτυχε δυο γκολ αλλά MVP ήταν ο Μπεργκ. Ο Σουηδός στο πρώτο γκολ κάνει μαγική κίνηση και αποφεύγει τον αντίπαλο του δίνοντας έτοιμο γκολ στον Πράνιτς ενώ το τέρμα που πετυχαίνει εν συνεχεία είναι πανέμορφο.

Αδύναμος κρίκος

Η αμυντική γραμμή της Καλλονής σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να κόψει τους παίκτες του Παναθηναϊκού και να βοηθήσει τον Χογκ ο οποίος έκανε πολλές σωτήριες επεμβάσεις.

Στατιστικά Αγώνα

Γκολ
Ασίστ
Τελικές Προσπάθειες
Σουτ εντός μεγάλης περιοχής
Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής
Κεφαλιές
Αποκρούσεις
Επεμβάσεις
Κλεψίματα
Φάουλ
Οφσάιντ
Κόρνερ
Λάθη
Γεμίσματα

Η αυλαια πεφτει για την 15η αγωνιστικη σημερα Δευτερα στις 19:30 μμ με την αναμετρηση...
09/12/13 19:30 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Η επομενη αγωνιστικη



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου