ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Με Σίμονς και νέα τακτική κοντρα στην Σιενα

Με Σίμονς και νέα τακτική κοντρα στην Σιενα

12/12/2013


Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το ματς της Πέμπτης (12/12, 21:00, Novasports3) κόντρα στη Σιένα στο ΣΕΦ, για την 9η αγωνιστική της Euroleague. Ένα ματς που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και δίχως τους τιμωρημένους Γιώργο Πρίντεζη και Μίρζα Μπέγκιτς, λόγω της ποινής των ερυθρολεύκων από την Euroleague, ύστερα από το περίφημο επεισόδιο που συνέβη στο ματς κόντρα στην Γαλατασαράι.

Μπορεί οι Πρωταθλητές Ευρώπης να έχουν εξασφαλίσει τόσο την πρόκριση στην επόμενη φάση, όσο και την πρώτη θέση στον όμιλο τους, μετρώντας από το ξεκίνημα της σεζόν ένα εντυπωσιακό σερί νικών που φτάνει το 20-0, αλλά δεν θα παρουσιαστούν αδιάφοροι στο ματς.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βλέπει το συγκεκριμένο ματς σαν μία ευκαιρία να δοκιμάσει συστήματα και νέες τακτικές, σαν παιχνίδι προετοιμασίας, δουλεύοντας με την ομάδα του πράγματα τόσο ενόψει του TOP-16, όσο και για το ματς Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ που πλησιάζει (23/12).

Ύστερα από έναν απουσίας του από την αγωνιστική δράση, ο Σέντρικ Σίμονς επιστρέφει! Είχε τραυματιστεί (εξάρθρωση ωμοπλάτης) στο ματς του πρώτου γύρου κόντρα στη Σιένα στην Ιταλία, ακολούθησε αποθεραπεία, δείχνει καλύτερα, δεν αισθάνεται ενοχλήσεις, προπονείται εδώ και μέρες μαζί με την ομάδα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα τον συμπεριλάβει στην δωδεκάδα του για την αναμέτρηση. Θα επιδιώξει να του δώσει ορισμένα λεπτά συμμετοχής στο ματς ώστε σιγά-σιγά να ανεβάζει ρυθμούς. Ζητούμενο, άλλωστε, όπως έχουμε αναφέρει, να παρουσιαστεί έτοιμος από αγωνιστικής πλευράς (όσο το δυνατόν γίνεται) στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό. 

Τόσο ο Στράτος Περπέρογλου, όσο και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ προπονήθηκαν κανονικά μαζί με την ομάδα, έχοντας ξεπεράσει τις ενοχλήσεις σε αριστερό ώμο και μέση που αντιμετώπισαν. Αμφότεροι θα αγωνιστούν κανονικά κόντρα στην Σιένα, με τον Έλληνα φόργουορντ έτοιμο να παίξει και πάλι στο "4" όταν θα χρειαστεί, θέση στην οποία διέπρεψε στο Μόναχο, καλύπτοντας το κενό του Γιώργου Πρίντεζη. Ο τελευταίος ήταν και ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που δεν προπονήθηκε με την ομάδα το βράδυ της Τετάρτης (11/12) λόγω των ενοχλήσεων που αισθάνεται στο πόδι. Δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, αλλά λόγω ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αποφασίστηκε να προφυλαχθεί και να ξεκουραστεί ενόψει της συνέχειας. Βρέθηκε, πάντως στο ΣΕΦ και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης.

Πιθανή δωδεκάδα για την αναμέτρηση: Πέτγουεϊ, Λο, Ντάνστον, Σπανούλης, Περπέρογλου, Παπαπέτρου, Σλούκας, Σίμονς, Λοτζέσκι, Αγραβάνης, Μάντζαρης, Καββαδάς.

Εκτός οι: Πρίντεζης (τιμωρημένος), Μπέγκιτς (τιμωρημένος), Χριστοδούλου, Κατσίβελης.

Μπαρτζώκας: "Ανυπόφορα τα ματς χωρίς κόσμο"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του που για μία ακόμα φορά ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί χωρίς κόσμο στο πλευρό του (12/12, 9μ.μ.) κόντρα στη Σιένα. Διαβάστε τι είπε για τον Σίμονς, τους τραυματισμούς και την βελτίωση της ομάδας.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας εν όψει του αγώνα με τη Σιένα, το βράδυ της Πέμπτης (12/12, 9μ.μ.) στο ΣΕΦ, ανέφερε ότι ο Σέντρικ Σίμονς επιστρέφει στην 12άδα της ομάδας.

Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού επιστρέφει μετά από ένα μήνα στην 12άδα του Ολυμπιακού, καθώς όπως τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν φοβάται να βάλει το σώμα και τα χέρια του στις διεκδικήσεις της μπάλας.

"Προτελευταίο ματς για τον όμιλο. Έψουμε εξασφαλίσει την πρώτη θέση και θέλουμε να τελειώσουμε τον όμιλο μόνο με νίκες. Δοκιμάζουμε νέες τακτικές στο παιχνίδι μας. Μας στεναχωρεί που θα παίξουμε χωρίς κόσμο. Στα δύο επόμενα ματς θα δουλέψουμε ώστε να βάλουμε καινούρια πράγματα στο παιχνίδι μας. Πιθανότατα θα είναι 12άδα ο Σίμονς ώστε να πάρει λεπτά. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί μέχρι το τέλος του ομίλου, αλλά και της διοργάνωσης. Η Σιένα, σε αντίθεση με τις αρχικές προβλέψεις, έχει πιθανότητες να περάσει και Τρίτη, εφόσον κερδίσει την Μάλαγα.

Δεν είναι αμελητέα ποσότητα η Σιένα. Όσο αποκτά χημεία παίζει όλο και καλύτερα. Έχει εξαιρετικό προπονητή και τον έχω σε εκτίμηση. Παίζει άμυνα ζώνης και ματς-απ στα οποία είναι ικανότατοι. Στη Σιένα κάναμε ένα από τα καλύτερα μας παιχνίδια από θέμα τακτικής", σχολίασε στην αρχική του τοποθέτηση ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε: ''Θέλουμε τη νίκη και πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και σοβαροί ως το τέλος, ώστε να διατηρήσουμε και την αξιοπιστία της διοργάνωσης".

Για το κομμάτι των ριμπάουντ που παρουσιάζει πρόβλημα ο Ολυμπιακός σε κάποια ματς, είπε: "Είναι ένα στοιχείο που μας απασχολεί το αμυντικό ριμπάουντ. Η ανάλυση που έχουμε κάνει έχει σχέση περισσότερο με τη συμμετοχή περιφερειακών μας. Πολλά από αυτά τα ριμπάουντ θεωρούμε πως έπρεπε να τα πάρουν περιφερειακοί μας. Και φυσικά η στατιστική είναι μια επιστήμη που εάν τη χρησιμοποιήσεις σωστά μπορείς να γίνεις καλύτερος. Πριν από το ματς με τη Μπάγερν η στατιστική ανάλυση έλεγε πως ο Ολυμπιακός στην ουσία έχει την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα καθώς αναγκάζει τους αντιπάλους να έχουν το χειρότερο ποσοστό ανά κατοχή ενώ πάντα σε κάθε ματς έχουμε περισσότερα μπλοκ από τον αντίπαλο, κάτι που ήταν πρωταρχικής σημασίας για εμάς.

Είμαστε η πρώτη ομάδα στα μπλοκ στην Ευρωλίγκα, έχουμε τον πρώτο μπλοκέρ στη διοργάνωση που είναι ο Ντάνστον και γενικά νομίζω πως πέρα από τα μπλοκ που αποτυπώνονται στη στατιστική, έχουμε και πολλές αλλοιώσεις, αλλά μετά υπάρχει μια ανισορροπία καθώς υπάρχει ένας ψηλό με έναν περιφερειακό δικό μας, σε αυτό δουλεύουμε αρκετά για να το βελτιώσουμε".

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Σίμονς, δήλωσε: "Ο Σίμονς έκανε περίπου μια εβδομάδα ατομική προπόνηση με μπάλα με τους προπονητές και έχει κάνει 3-4 προπονήσεις με την ομάδα. Φυσικά και δεν είναι σε σούπερ φόρμα, αλλά βλέπω ότι δεν φοβάται να βάλει το σώμα του και τα χέρια του στη μπάλα και στις διεκδικήσεις, οπότε αυτό είναι το πρώτο βήμα για να ενταχθεί στην ομάδα. Όπως καταλαβαίνετε, χρειάζεται κάποιο χρόνο, αλλά από τη στιγμή που έχουμε εξασφαλίσει την πρωτιά και την πρόκριση, μας δίνει τη δυνατότητα να ρισκάρουμε χρησιμοποιώντας τον ακόμη και εάν δεν είναι σε τόσο πολύ καλή κατάσταση".

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός παίζει φέτος εξαιρετικά και στο σετ παιχνίδι και όχι μοναχά στο τρανζίσιον, σχολίασε: "Κάθε μέρα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε τομέα του παιχνιδιού. Εγώ νομίζω γενικά πως είμαστε καλύτεροι και στο τρανζίσιον από πέρσι. Φυσικά αυτό έχει να κάνει και με το ότι έχουμε περισσότερα μπλοκ  από πέρσι, κάτι που μας δίνει πολλές καλές πιθανότητες για επιθετικό τρανζίσιον που λειτουργούμε πολύ καλά ιδίως όταν παίζουμε με πάσες, αλλά και στο πέντε εναντίον πέντε. Καταρχήν έχουμε τους παίκτες που δεν κρατάνε πολύ τη μπάλα, όπως ο Λοτζέσκι, ενώ υπάρχουν και ξεκάθαροι ρόλοι έως το ποιος θα κάνει τι , ποιος θα δημιουργήσει, έχουμε πολύ καλούς δημιουργούς με Σπανούλη, Σλούκα, Λοτζέσκι, Λο και Μάντζαρη και νομίζω απλώς πως όταν δημιουργούμε μια ανισορροπία στην άμυνα, οι άλλοι απλά καλούνται  να βρουν τον ελεύθερο παίκτη.

Για την σημασία της υγείας των παικτών, είπε: "Νομίζω ότι γενικά για την υγεία της ομάδας μας έχουν ειπωθεί πολλά. Πέρσι ξέρατε πως παίξαμε στους τελικούς χωρίς τους δύο βασικούς πλέι μέικερ της ομάδας που κατά τη γνώμη μου μας στοίχισε πάρα πολύ. Ο Λο φέτος έμεινε ένα μήνα έξω, ο Μπέγκιτς έμεινε έξω, ο Σίμονς έξω, ο Σπανούλης είχε σοβαρό πρόβλημα. Χθες την προπόνηση δεν έκαναν τρεις παίκτες οι οποίοι στην ουσία παίζουν στην ίδια θέση. Ο Πρίντεζης, ο Πέτγουεϊ και ο Περπέρογλου. Χθες είχαμε τρεις παίκτες που παίζουν στο “4” και μας είχε μείνει μόνο ο Αγραβάνης. Οι τραυματισμοί του ενός μήνα χρειάζεται και άλλο τόσο για να έρθει σε καλή κατάσταση. Ελπίζουμε να μην έχουμε άλλα τέτοια θέματα. Ευτυχώς η διοίκηση κάνει ό,τι καλύτερο σε αυτό. Πήραμε παίκτες το καλοκαίρι που συμπληρώνουν το ρόστερ και την προπόνηση ενώ ήρθε και ο Καββαδάς".

Για το αν προτιμά να έχει στον νέο όμιλο στο TOP-16 ως αντίπαλο μία εκ των Μάλαγα, Μπάγερν ή Σιένα, απάντησε: "Καταρχήν αλήθεια να σας πω, θεωρώ και τις τρεις πολύ καλές ομάδες. Εμείς τη Μάλαγα πιεστήκαμε πολύ να την κερδίσουμε και εκεί και εδώ. Θαυμάζω τον τρόπο που παίζει η Μπάγερν, μια ομάδα που παίζει με μεγάλη ταχύτητα και στο σετ παιχνίδι, είναι πολύ δουλεμένη ομάδα. Το ότι σκόραρε απέναντι μας, που μέχρι τότε είχαμε την καλύτερη άμυνα, πέτυχε 103 πόντους εναντίον μας. Και η Σιένα είναι αξιόλογη ομάδα. Αν με ρωτάτε, θα “επέλεγα” το πιο βατό ταξίδι γιατί και πέρσι, που αναφέρατε το ματς με την Κάχα Λαμποράλ, ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και νομίζω πως μείναμε από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο ενώ βρεθήκαμε μπροστά με καλή διαφορά στο πρώτο ημίχρονο".

Για την συμπεριφορά των φιλάθλων του Ολυμπιακού σε κάποια ματς, είπε: "Νομίζω πως η προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός, νομίζω ξέρετε και για τη φιλοσοφία των προέδρων διαχρονικά,  όχι μόνο τώρα, για το  ποιους φιλάθλους θέλει ο Ολυμπιακός  και με ποιον τρόπο, αλλά και γενικά οι παίκτες με τις δηλώσεις τους και όποιοι εμπλέκονται με την ομάδα σε αυτή τη διεργασία, το τονίζουμε συνέχεια, όχι μόνο τώρα,  το λέμε γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν χρήματα και είναι κρίμα να χάνουν τόσα σημαντικά παιχνίδια ενώ και η ίδια η ομάδα έχει ανάγκη τη στήριξη των φιλάθλων. Τα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, τα τέσσερα χωρίς κόσμο, ήταν ανυπόφορα και αύριο πάλι θα παίξουμε χωρίς κόσμο".

Για το αν θα ήθελε μία ζεστή ατμόσφαιρα δίχως ακρότητες, όπως αυτή που συνάντησε στο Μόναχο, σχολίασε: "Θα θέλαμε οπωσδήποτε, όποιοι είδαν το ματς στο Μόναχο, ήταν μια φανταστική ατμόσφαιρα, φοβερά πιεστική για τον φιλοξενούμενο, πολύ θορυβώδης, αλλά ταυτόχρονα ήταν και φοβερά πολιτισμένη. Έχει να κάνει με τη γερμανική κοινωνία, με την οικονομία εκεί, δεν ξέρω με τι ακριβώς, με τη μόρφωση, την καλλιέργεια, δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει , αλλά δεν νομίζω ότι είναι  θέμα μόνο του Ολυμπιακού, αλλά ελληνικό γενικότερα, μην σας πω και μεσογειακό γενικότερα. Εγώ θέλω να κάνω έκκληση για ακόμη μια φορά, να απολαύσουν οι φίλαθλοι την ομάδα, γιατί έχουμε ανάγκη τους φιλάθλους και εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κερδίζει η ομάδα μας ", τόνισε ο τεχνικός των Back2Back Πρωταθλητών Ευρώπης.



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου