ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Champions League:Tα αποτελεσματα της πρωτης και το προγραμμα της δευτερης ημερας

Champions League:Tα αποτελεσματα της πρωτης και το προγραμμα της δευτερης ημερας

11/12/2013

Όλα τα γκολ της Τρίτης

Απολαύστε σε videos όλα τα γκολ, αλλά και τις καλύτερες φάσεις, από τους αγώνες του Champions League που διεξήχθησαν την Τρίτη. Η πρόκριση του Ολυμπιακού, η ανατροπή της Μάντσεστερ Σίτι και το λευκό τοπίο της Κωνσταντινούπολης.
Πολλά γκολ, αρκετά εκ των οποίων ήταν και πολύ κρίσιμα για κάποιες ομάδες, σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής του Champions League.
Δείτε σε videos ό,τι συνέβη στις 8 αναμετρήσεις.
 



Α' όμιλος

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σαχτάρ 1-0



 Ρεάλ Σοθιεδάδ - Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1


Β' όμιλος

Γαλατάσαραϊ - Γιουβέντους (διακοπή)




Κοπεγχάγη - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2




Γ' όμιλος

Ολυμπιακός - Άντερλεχτ 3-1



 Μπενφίκα - Παρί Σεν Ζερμέν 2-1



Δ' όμιλος

Μπάγερν Μονάχου - Μάντσεστερ Σίτι 2-3



 Πλζεν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1


Preview: Champions League

Η αυλαία των ομίλων του Champions League πέφτει το βράδυ της Τετάρτης με Μίλαν, Άγιαξ, Σάλκε, Βασιλεία, Ζενίτ, Πόρτο, Άρσεναλ, Ντόρτμουντ και Νάπολι να διεκδικούν τα τελευταία 5 εισιτήρια για τους "16". Μεγάλα ματς σε Μιλάνο και Γκέλζενκιρχεν. Δείτε πληροφορίες και σενάρια ακόμη και για τριπλή ισοβαθμία...
Το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων του Champions League, με τα τελευταία 5 εισιτήρια για τους "16" να μοιράζονται.
Αυτό βέβαια θα ισχύει απόλυτα αν νωρίτερα τελικά ο καιρός επιτρέψει να διεξαχθεί το Γαλατάσαράι - Γιουβέντους στην Πόλη.
Μίλαν - Άγιαξ και Σάλκε - Βασιλεία συγκρούονται με έπαθλο ένα εισιτήριο, κάτι που δεν ισχύει ακριβώς στο Νάπολι - Άρσεναλ, καθώς υπάρχει σενάριο για να περάσουν αμφότερες.
Η τριπλή ισοβαθμία των δύο τελευταίων με Ντόρτμουντ είναι πιθανή (δείτε τα σενάρια παρακάτω), ενώ το εισιτήριο που μένει θα πάρει η Ζενίτ ή η Πόρτο.
 Βασιλεία ή Σάλκε
Η Τσέλσι έχει εξασφαλίσει την πρόκριση από τον 5ο όμιλο και θέλει νίκη στο Λονδίνο με την Στεάουα, έτσι ώστε να κατακτήσει την κορυφή.
Το μεγάλο ματς φυσικά είναι το Σάλκε - Βασιλεία, με τους Γερμανούς να έχουν έναν βαθμό λιγότερο από τους Ελβετούς.
Η Σάλκε θέλει λοιπόν μόνο νίκη για να περάσει στους "16", ενώ η Βασιλεία και με ισοπαλία στο Γκέλζενκιρχεν θα ακολουθήσει τους Λονδρέζους στην επόμενη φάση.
 Ο Ζοζέ Μοουρίνιο ανέφερε στην συνέντευξη τύπου πως σίγουρα θα ξεκουράσει κάποιους παίκτες, ενώ ο τεχνικός της Στεάουα, Λαουρέντσιου Ράγκεκαμπφ, έχει ξανά στην διάθεσή του τον Πιντιλί, αλλά ο Μπουρτσεάνου είναι τιμωρημένος και ο Φιλίπ είναι τραυματίας.
Για την Σάλκε ο Γενς Κέλερ δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο, Τζερμέιν Τζόουνς και στους τραυματίες, Χέγκερ, Χούντελααρ και Αόγκο, ενώ ο Μουράτ Γιακίν από την άλλη θα στερηθεί των υπηρεσιών των Μαρσέλο Ντίας και Σαφάρι.
 Δύο εκ των Άρσεναλ, Ντόρτμουντ και Νάπολι
Το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας στην κορυφή του 6ου ομίλου, μεταξύ Άρσεναλ, Ντόρτμουντ και Νάπολι, είναι πολύ πιθανό.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει η Νάπολι να νικήσει την Άρσεναλ στην Ιταλία και η Ντόρτμουντ να επικρατήσει της αδιάφορης, Μαρσέιγ, στην Γαλλία.
Αν φυσικά οι Λονδρέζοι πάρουν έστω έναν βαθμό στο "Σαν Πάολο" θα προκριθούν και θα κατακτήσουν την πρώτη θέση, ενώ για την δεύτερη θα κριθεί από το άλλο ματς (σε περίπτωση ισοπαλίας στην Ιταλία, καθώς με ήττα η Νάπολι θα αποκλειστεί και η Ντόρτμουντ θα προκριθεί αυτόματα ακόμη και με ήττα της στην Γαλλία, καθώς υπερτερεί των "παρτενοπέι" στην ισοβαθμία).
 Ας αναλύσουμε τώρα το ενδεχόμενο της τριπλής ισοβαθμίας. Και οι τρεις ομάδες θα έχουν από 6 βαθμούς στα μεταξύ τους ματς, έτσι θα μετρήσουν τα γκολ σε αυτά τα ματς (τα μεταξύ τους).
Η Ντόρτμουντ θα περάσει σίγουρα, καθώς έχοντας δώσει αυτά τα 4 ματς έχει τέρματα 6-5. Η Άρσεναλ έχει 4-2 και η Νάπολι έχει 3-6.
Για την τριπλή ισοβαθμία είπαμε πως η Νάπολι πρέπει να νικήσει την Άρσεναλ, έτσι τα τέρματα αυτών των δύο θα αλλάξουν. Για να προσπεράσουν λοιπόν οι Ιταλοί των Άγγλους θα πρέπει να νικήσουν με 3 τέρματα διαφορά.
 Η Ντόρτμουντ λοιπόν με νίκη στην Γαλλία προκρίνεται αυτόματα, ενώ η Νάπολι εκτός από τη νίκη με 3 τέρματα διαφορά επί της Άρσεναλ, προκρίνεται ως δεύτερη με νίκη με ένα ή δύο γκολ διαφορά, αν δεν νικήσει η Μπορούσια στην Γαλλία, ενώ της αρκεί η ισοπαλία αν οι Γερμανοί χάσουν στην Μασσαλία.
Αγωνιστικά, η συμμετοχή του Ρέινα είναι αμφίβολη για τη Νάπολι και τραυματίες είναι οι Χάμσικ, Σούνιγκα και Μέστο, ενώ για την Άρσεναλ απουσιάζουν οι Ντιαμπί, Ποντόλσκι και Τσάμπερλεϊν.
Η Μαρσέιγ έχει υπηρεσιακό τεχνικό τον Ζοζέ Ανιγκό, μετά την απόλυση του Ελί Μποπ, τιμωρημένοι είναι οι Ν'Κουλού και Ρομαό, τραυματίες οι Βαλμπουενά και Αντρέ Αγιού, ενώ για την Ντόρτμουντ οι Νουρί Σαχίν και Σβεν Μπέντερ προστέθηκαν στην λίστα των τραυματιών, στην οποία υπήρχαν οι Χούμελς, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ και Γκουντογάν (ο Σαχίν υπάρχουν ελπίδες να παίξει).
 Ζενίτ ή Πόρτο
Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει προκριθεί και έχει εξασφαλίσει την κορυφή του 7ου ομίλου, ενώ στους "16" θα την ακολουθήσει μία εκ των Ζενίτ και Πόρτο.
Οι Ρώσοι έχουν το πλεονέκτημα καθώς έχουν έναν βαθμό περισσότερο, ενώ υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Πορτογάλους.
Αν λοιπόν η Ζενίτ νικήσει στην Βιέννη στην Αούστρια θα κατακτήσει την 2η θέση.
Η Πόρτο από την άλλη θέλει νίκη επί της Ατλέτικο μέσα στην Μαδρίτη και να μην νικήσει η Ζενίτ, έτσι ώστε να την προσπεράσει.
Αν η Πόρτο πάρει μόνο έναν βαθμό στο "Καλντερόν" δεν καταφέρνει τίποτα, καθώς έτσι η Ζενίτ θα περνάει ακόμη και με ήττα στην Βιέννη, αφού όπως προαναφέραμε υπερτερεί των "δράκων" στην ισοβαθμία.
 Ο 34άχρονος, Ντανιέλ Αρανθουμπία, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο Champions League, καθώς ο Τιμπό Κουρτουά αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.
Ο Χουανφράν είναι τιμωρημένος και ο Μάριο Σουάρεθ τραυματίας, ενώ ο τεχνικός της Ατλέτικο, Πάμπλο Σιμεόνε, αναμένεται να ξεκουράσει τους Κριστιάν Ροντρίγκες και Γκιλαβογκί που έχουν μικροπροβλήματα τραυματισμών, αλλά και τους Μιράντα, Γκοντίν.
Ο προπονητής της Πόρτο, Πάουλο Φονσέκα (photo παραπάνω), θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Λούτσο Γκονσάλες που θα δοκιμάσει αν είναι σε θέση να αγωνιστεί λίγο πριν το ματς.
Στην Αούστρια οι Ρόντπουλερ και Λούξμπαχερ είναι νοκ-άουτ λόγω ίωσης, οι  Γκόρντον και Γκρίνβαλντ λόγω τραυματισμού στο γόνατο, έτσι ο τεχνικός τους, Νένταντ Μπιέλιτσα τονίζει πως πρέπει η ομάδα να βρει λύσεις κόντρα στην Ζενίτ, για την οποία ο Σπαλέτι δεν έχει μαζί του στην Αυστρία τους Μαλαφέεβ, Λούκοβιτς, Ντάνι και Μπουχάροβ.
 Μίλαν ή Άγιαξ
Η Μπαρτσελόνα έχει εξασφαλίσει πρόκριση, όχι όμως και την πρωτιά του 8ου ομίλου, ενώ θα την ακολουθήσει στους "16" η Μίλαν ή ο Άγιαξ.
Οι "ροσονέρι" υποδέχονται τον Αίαντα και προκρίνονται ακόμη και με ισοπαλία, καθώς είναι στην 2η θέση με 8 βαθμούς, έναν περισσότερο από τους Ολλανδούς.
Ο Άγιαξ φυσικά μόνο με νίκη στο Μιλάνο θα προκριθεί στην επόμενη φάση, ενώ η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Σέλτικ και της αρκεί ένας βαθμός για να εξασφαλίσει την κορυφή.
Αμπάτε, Ρομπίνιο και Μπίρσα είναι τραυματίες, ο Πατσίνι είναι ανέτοιμος, ενώ ο Μάσιμο Αλέγκρι ελπίζει πως οι Εμάνιουελσον και Κονστάν θα είναι στην διάθεσή του.
Ο Φρανκ ντε Μπουρ από την άλλη έχασε τον Μπόιλεσεν στο ματς με την Μπαρτσελόνα πριν δύο εβδομάδες, ενώ Σίγκθορσον και Σιμ ντε Γιόνγκ δεν έχουν επιστρέψει ακόμη από τους τραυματισμούς τους.
Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μέσι και Ζόναταν ντος Σάντος είναι τραυματίες, ο Φάμπρεγκας είναι τιμωρημένος, ενώ Τσάβι και Ινιέστα επιστρέφουν στην διάθεση του Χεράρδο Μαρτίνο.
Στην Σέλτικ είναι τιμωρημένος ο Ισαγκίρε και τραυματίες οι Φόρεστ, Καγιάλ, Μουγιοκολό και Ρόγκιτς, ενώ ο Νιλ Λένον δεν είχε χρησιμοποιήσει στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος τους Σαμαρά και Μπιτόν, λόγω ίωσης, αλλά αναμένεται να επιστρέψουν.
 ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Όλα τα ματς στην 2η μέρα της 6ης αγωνιστικής του Champions League ξεκινούν στις 21:45.
Στην καρτέλα με το πρόγραμμα που ακολουθεί υπάρχει και το τηλεοπτικό κανάλι που μπορείτε να δείτε Live τα ματς.
Σε όσα δεν αναφέρεται κανάλι θα είναι στο "λεπτό προς λεπτό" του Novasports 4, αλλά βέβαια για την εξέλιξη όλων των αγώνων θα ενημερώνεστε και από το LIVE του Sport24.gr...

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τετάρτης:


Group E
Σάλκε - Βασιλεία [Novasports 3]
Τσέλσι - Στεάουα

Group F
Μαρσέιγ - Ντόρτμουντ [Novasports 1]
Νάπολι - Άρσεναλ [ΔΤ]

Group G
Αούστρια Βιέννης - Ζενίτ
Ατλέτικο - Πόρτο

Group H
Μίλαν - Άγιαξ [Novasports 2]
Μπαρτσελόνα - Σέλτικ [Novasports 7]

Οι βαθμολογίες


Group E
1. Τσέλσι 9 (11-3)
2. Βασιλεία 8 (4-4)
3. Σάλκε 7 (4-6)
4. Στεάουα 3 (2-9)

Group F
1. Άρσεναλ 12 (8-3)
2. Ντόρτμουντ 9 (7-5)
3. Νάπολι 9 (8-8)
4. Μαρσέιγ 0 (4-12)

Group G
1. Ατλέτικο 13 (13-3)
2. Ζενίτ 6 (4-5)
3. Πόρτο 5 (4-5)
4. Αούστρια Βιέννης 2 (1-9)

Group H
1. Μπαρτσελόνα 10 (10-4)
2. Μίλαν 8 (8-5)
3. Άγιαξ 7 (5-8)
4. Σέλτικ 3 (2-8)

Ο πίνακας των σκόρερς


9 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

8 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

6 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

4 γκολ
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)

3 γκολ
Ουμούτ Μπουλούτ (Γαλατάσαράι)
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
Μάριο Γκέτσε (Μπάγερν)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)
Άνχελ ντι Μαρία (Ρεάλ)
Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)
Σίμον Ρόλφες (Λεβερκούζεν)

*ΑΣΙΣΤΣ: 6 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

Μπενφίκα - Παρί Σεν-Ζερμέν 2-1

Η Μπενφίκα νίκησε 2-1 την Παρί Σεν-Ζερμέν, κάνοντας ανατροπή στην Λισαβόνα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού υστερεί στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό, έτσι θα παίξει στο Europa League (video)
Η Μπενφίκα κατάφερε να κάνει ανατροπή και να νικήσει την Παρί Σεν-Ζερμέν στην Λισαβόνα με 2-1, αλλά θα παίξει στο Europa League.
Συγκέντρωσε 10 βαθμούς, όσους και ο Ολυμπιακός, όμως η ελληνική ομάδα υπερτερεί στην ισοβαθμία, έχοντας 4 βαθμούς στα μεταξύ τους ματς, έτσι οι "ερυθρόλευκοι" προκρίθηκαν στους "16" και οι "αετοί" θα συνεχίσουν στο Europa League.

Μπενφίκα - Παρί Σεν-Ζερμέν 2-1

Σκόρερς: 45' πέν. Λίμα, 58' Γκαϊτάν / 37' Καβάνι
Γήπεδο: "Εστάντιο ντα Λουζ", Λισαβόνα
Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
Από προσπάθεια του Χαβιέρ Παστόρε μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Ζερεμί Μενέζ, ο οποίος έκανε το γύρισμα και ο Έντινσον Καβάνι από κοντά άνοιξε το σκορ για την Παρί Σεν-Ζερμέν στο 37'.
Η Μπενφίκα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 45' με την εκτέλεση πέναλτι του Λίμα, πέναλτι που έκανε... ανόητα ο Καλιφά Τραορέ, πέφτοντας άτσαλα πάνω στον Σίλβιο.
Η ανατροπή για τους "αετούς" ολοκληρώθηκε στο 58', με τον Νικολάς Γκαϊτάν να κάνει το 2-1 με κοντινό πλασέ, έπειτα από αμυντική αδράνεια των Γάλλων, μετά από γύρισμα του Μάξι Περέιρα από δεξιά.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σίλβιο, Μάτιτς, Φέισα, Ένσο Πέρες (90' Αντρέ Γκόμες), Γκαϊτάν (77' Σουλεϊμάνι), Μάρκοβιτς (69' Καβαλέιρο), Λίμα.
ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Καλιφά Τραορέ, Μαρκίνιος, Ζουμανά Καμαρά, Ντιν, Τιάγκο Μότα (61' Ματουιντί), Ραμπιό, Παστόρε, Λούκας Μόουρα, Μενέζ, Καβάνι (61' Λαβέτσι).

 

Η τελική βαθμολογία


1. Παρί Σεν-Ζερμέν 13 (16-5)
2. Ολυμπιακός 10 (10-8)
3. Μπενφίκα 10 (8-9)
4. Άντερλεχτ 1 (4-16)

Ο πίνακας των σκόρερς


9 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

8 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

6 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

4 γκολ
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)

3 γκολ
Ουμούτ Μπουλούτ (Γαλατάσαράι)
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
Μάριο Γκέτσε (Μπάγερν)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)
Άνχελ ντι Μαρία (Ρεάλ)
Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)
Σίμον Ρόλφες (Λεβερκούζεν)

*ΑΣΙΣΤΣ: 6 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

Μπενφίκα - Παρί Σεν-Ζερμέν 2-1

Διεκόπη το Γαλατάσαράι - Γιουβέντους

Η αναμέτρηση Γαλατάσαράι - Γιουβέντους διεκόπη στο 30ό λεπτό λόγω έντονης χαλαζόπτωσης και θα συνεχιστεί αύριο (Τετάρτη) στις 15:00. Δεν υπήρχε σκορ στο ματς
Η αναμέτρηση Γαλατάσαράι - Γιουβέντους διεκόπη στο 30ό λεπτό λόγω έντονης χαλαζόπτωσης στην Κωνσταντινούπολη (δεν υπήρχε σκορ).
Όπως προβλέπει ο κανονισμός, το ματς θα συνεχιστεί σημερα Τετάρτη, από το λεπτό που διεκόπη, με ώρα επανέναρξης όμως τις 15:00.
Αρχικά είχε ανακοινωθεί από την UEFA πως το ματς θα ξεκινήσει στις 14:00, αλλά η αστυνομία ζήτησε να αρχίσει στις 15:00 και έτσι θα γίνει.
 Μέσα σε 8 λεπτά ο αγωνιστικός χώρος του "Αλί Σαμί Γεν" έγινε άσπρος από το χαλάζι...
Γαλατάσαράι - Γιουβέντους (διεκόπη)

Галатасарай 0-0 Ювентус (Отменен) από all-goals

 

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου