ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

H ανακοίνωση και η ρήτρα για Μαρκάνο

H ανακοίνωση και η ρήτρα για Μαρκάνο

Ο Ολυμπιακός το Σάββατο (25/1) ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Ιβάν Μαρκάνο από την Ρουμπίν Καζάν.
Και τυπικά ολοκληρώθηκε η απόκτηση του Ιβάν Μαρκάνο από την Ρουμπίν Καζάν, με τον 27χρονο Ισπανό αμυντικό να είναι ο εκλεκτός του Μίτσελ για να καλύψει το κενό που άφησε ο τραυματισμός του Δημήτρη Σιόβα στις θέσεις των στόπερ του Ολυμπιακού.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Ιβάν Μαρκάνο έφτασε στην Ελλάδα προκειμένου να τελειώσει το θέμα της μετακίνησης του στους "ερυθρόλευκους", την φανέλα των οποίων θα φορέσει ξανά μετά την σεζόν 2011-12, όταν και αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό ως δανεικός από την Βιγιαρεάλ.

Υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε πραγματοποίησε 41 συμμετοχές, σκοράροντας 5 τέρματα και με την λήξη της συνεργασίας του με τους Πειραιώτες επέστρεψε στο "κίτρινο υποβρύχιο", πριν πάρει μεταγραφεί για την Ρουμπίν Καζάν έναντι σχεδόν 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόλαβε να αγωνιστεί σε 61 αναμετρήσεις και να πετύχει 3 τέρματα με την φανέλα του ρωσικού συλλόγου, πριν επιστρέψει ξανά στον Ολυμπιακό. Η συμφωνία με του Ιβάν Μαρκάνο με τους Πρωταθλητές Ελλάδας είναι έως το τέλος της σεζόν, με τους "ερυθρόλευκους" να διατηρούν οψιόν αγοράς του μετά το πέρας του δανεισμού του από την Ρουμπίν.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει, με την μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι, την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Ιβάν Μαρκάνο".

Η ρήτρα του Μαρκάνο

Κοντά στο 1.500.000 ευρώ είναι η ρήτρα που έχει βάλει ο Ολυμπιακός σε συμφωνία με την Ρουμπίν Καζάν. Εφόσον μείνουν ικανοποιημένοι οι Πειραιώτες θα την ενεργοποιήσουν στο τέλος της σεζόν.
Ο Ιβάν Μαρκάνο ήρθε για πρώτη φορά στον Πειραιά το καλοκαίρι του 2011, όντας επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε, με μορφή δανεισμού από την Βιγιαρεάλ. Πραγματοποίησε ικανοποιητική σεζόν, συνεισφέροντας στην ομάδα τόσο από το πόστο του αριστερού μπακ, όσο και με τον ρόλο του στόπερ στο κέντρο της άμυνας, βοηθώντας τους Πειραιώτες να κατακτήσουν το νταμπλ στην Ελλάδα, αλλά και στο να έχουν καλή παρουσία στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ο Ολυμπιακός τότε δεν επεδίωξε να κρατήσει τον Ιβάν Μαρκάνο, καθώς η Βιγιαρεάλ είχε εκτινάξει στα ύψη την τότε ρήτρα του Ισπανού ποδοσφαιριστή, η οποία έφτανε τα 6.000.000 ευρώ. Τελικά, η Ρουμπίν Καζάν (η οποία τον είχε ξεχωρίσει από τις αναμετρήσεις κόντρα στους Πειραιώτες) έδωσε τα συγκεκριμένα λεφτά και τον έκανε δικό της.

Η... μοίρα όμως έφερε ξανά τον Ιβάν Μαρκάνο στο Πειραιά, με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ να κάνει μάλιστα ένα εξαιρετικό deal με τον ρωσικό σύλλογο. Ο ποδοσφαιριστής ήρθε ως δανεικός στο μεγάλο λιμάνι για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά παράλληλα υπάρχει και οψιόν αγοράς η οποία φτάνει κοντά στο 1.500.000 ευρώ.

Εφόσον ο Μίτσελ και η διοίκηση του Ολυμπιακού μείνουν ικανοποιημένοι από την παρουσία του 27χρονου αμυντικού, τότε η πειραϊκή ΠΑΕ θα ενεργοποιήσει το ποσό της ρήτρας, αποκτώντας το 100% των δικαιωμάτων του Ισπανού ποδοσφαιριστή, ο οποίος εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει για τα επόμενα χρόνια την καριέρα του στον Ολυμπιακό.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου