ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Αναφορά της UEFA στο ζευγάρι Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (video)

Αναφορά της UEFA στο ζευγάρι Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (video)

Η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA ασχολήθηκε εκτενώς με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάνοντας ένα αφιέρωμα για τις συναντήσεις των δύο ομάδων στο παρελθόν .



"Στις τέσσερις προηγούμενες προσπάθειες του ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει ποτέ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτι που ελπίζει να καταφέρει στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στον Πειραιά για την φάση των "16" του Champions League.
Οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν έχουν ηττηθεί ποτέ από τους αντιπάλους τους. ωστόσο η αποφασιστική προσπάθεια του Ολυμπιακού να φτάσει σε αυτήν την φάση της διοργάνωσης επετεύχθη στην 6η αγωνιστική των ομίλων μετά την νίκη με σκορ 3-1 απέναντι στην Άντερλεχτ, που του εξασφάλισε την 2η θέση στο Group C παρά την ισοβαθμία με την Μπενφίκα. Η πρόκριση της αήττητης Γιουνάιτεντ ήρθε πιο εύκολα, καθώς πήρε το εισιτήριο πρόκρισης και ενώ απέμενε ένα ακόμη παιχνίδι για την ολοκλήρωση του Group A.

Προηγούμενες συναντήσεις

  • Η Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει και τις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις, ξεκινώντας από το 2-0 στον Πειραιά στην φάση των ομίλων του 2001-02, με σκόρερ τους Μπέκαμ και Κόουλ. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον νίκησε και στην Αγγλία με 3-0, χάρη σε τέρματα των Σόλσκγιερ, Γκιγκς και Φαν Νίστελροϊ στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα. Ο Ρόι Κάρολ, που τώρα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, ήταν στον πάγκο της Γιουνάιτεντ και στα δύο εκείνα παιχνίδια.

 
 
  • Ο Γκιγκς ήταν παρών και στις τέσσερις φορές που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες. Ο Ουαλός ήταν στον πίνακα των σκόρερ όταν οι δύο σύλλογοι ξανασυναντήθηκαν στο "Old Trafford" όπου η Γιουνάιτεντ επικράτησε με 4-0 στην πρώτη φάση των ομίλων του 2002-03. Ο Γκιγκς "χτύπησε" δύο φορές, με τους Σόλσκγιερ και Βερόν να βρίσκουν επίσης στόχο, ενώ στην Μάντσεστερ υπήρχε τότε και ο Ρίο Φέρντιναντ.

 
  • Ο Ολυμπιακός σκόραρε επιτέλους απέναντι στην Γιουνάιτεντ, στον επαναληπτικό της 22ας Οκτωβρίου 2002. Μένοντας πίσω με τα γκολ από τους Μπλαν και Βερόν, οι γηπεδούχοι του Γιάννη Κόλλια (σ.σ. στον πάγκο του Ολυμπιακού εκείνη την περίοδο) ισοφάρισαν προσωρινά με τους Χούτο και Τζόρτζεβιτς, αφού το γκολ του Σκόουλς στο 84' έκρινε το παιχνίδι.
  • Οι συνθέσεις ήταν: Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Ανατολάκης, Άντζας, Βενετίδης, Πατσατζόγλου, Γιαννακόπουλος (87' Μαυρογενίδης), Ζέτερμπεργκ (71' Οφορίκουε), Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Ζιοβάνι (46' Χούτος), Ντρασένα. Μάντσεστερ Γ.: Μπαρτέζ, Γκ. Νέβιλ, Μπλαν, Ο' Σέι, Σιλβέστρ, Μπέκαμ, (63' Φόρτσουν), Φ. Νέβιλ, Βερόν (87' Ρίτσαρτσον), Γκιγκς (63' Τσάντγουϊκ), Σκόουλς, Φορλάν.


Το background των αναμετρήσεων

  • Ο Ολυμπιακός κυνηγάει την πρώτη του παρουσία στα προημιτελικά του Champions League μετά το 1999. Αυτή είναι η πρώτη τους πρόκριση στην νοκ-άουτ φάση μετά την περίοδο 2009-10., όταν έχασε εντός και εκτός έδρας από τους Γιρονδίνους της Μπορντό. Η Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε σε αυτή την φάση πέρσι με συνολικό σκορ 3-2 από την Ρεάλ Μαδρίτης και τελευταία φορά έφτασε στα προημιτελικά  το 2010-11, όταν πήγε μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης.
  • Ο Ολυμπιακός ψάχνει την 3η σερί εντός έδρας νίκη του, μετά τις επιτυχίες κόντρα σε Μπενφίκα και Άντερλεχτ.
  • Η Γιουνάιτεντ είναι αήττητη στις ευρωπαϊκές της εξόδους την φετινή σεζόν, με ισοπαλίες απέναντι στις Σαχτάρ Ντόνετσκ και Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ επικράτησε με 5-0 της Μπάγερ Λεβερκούζεν - η πρώτη της νίκη εκτός έδρας με 5 γκολ διαφορά από το 1965.
  • Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις του απέναντι σε ομάδες της Premier League - όλες απέναντι στην Άρσεναλ. Θριάμβευσε με 2-1 στην περσινή φάση των ομίλων, με τους Μανιάτη και Μήτρογλου να υπογράφουν την ανατροπή και με 3-1 το 2011-12, όταν ο Φουστέρ πέτυχε το δεύτερο γκολ. Είχε επικρατήσει και με 1-0 στην φάση των ομίλων του 2009-10.
  • Το συνολικό ρεκόρ του Ολυμπιακού απέναντι σε αγγλικούς συλλόγους στην έδρα του είναι 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.
  • Η Γιουνάιτεντ επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα στο ξεκίνημα της θριαμβευτικής πορείας της στο Κύπελλο Κυπελλούχων του 199-92, με το 0-0 απέναντι στον Αθηναϊκό. Δεν έχει ηττηθεί στις πέντε επισκέψεις της στην χώρα και παραμένει αήττητη εντός και εκτός έδρας απέναντι σε ελληνικούς συλλόγους, με συνολικό ρεκόρ 8 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Δεσμοί ομάδων

  • Η μοναδική φορά που έχει αντιμετωπίσει ο Μίτσελ αγγλικό σύλλογο ήταν το 1984-85 όταν αγωνιζόταν στην Ρεάλ Μαδρίτης που νίκησε την Τότεναμ με 1-0 μετά από τα δύο παιχνίδια στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA. Με την Εθνική Ισπανίας αγωνίστηκε σε δύο εντός έδρας φιλικές αναμετρήσεις απέναντι στην Αγγλία - με απολογισμό μια ήττα με 4-2 τον Φλεβάρη του 1987 και μια νίκη με σκορ 1-0 τον Σεπτέμβρη του 1992.
  • Ως προπονητής της Έβερτον, ο Μόγιες ξεπέρασε το εμπόδιο της Λάρισας με 3-1 εντός έδρας για την φάση των ομίλων του UEFA στην περίοδο 2007-08, ενώ νίκησε και στα δύο παιχνίδια την ΑΕΚ στο Europa League του 2009-10, 4-0 στο Λίβερπουλ και 1-0 στην Αθήνα.
  • Με την φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο Σίντζι Καγκάουα κέρδισε τον Ολυμπιακό 1-0 στην Γερμανία αλλά έχασε με 3-1 στο Φάληρο.
  • Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι πέτυχε το δεύτερο γκολ της Άρσεναλ στην νίκη με 2-0 επί του Ολυμπιακού στην φάση των ομίλων του 2009-10 (Παπαδόπουλος και Μήτρογλου ήταν στο ρόστερ). Επίσης συμμετείχε και στην νίκη με 2-1 των "κανονιέρηδων" εντός έδρας το 2011-12.
  • Ο Βλάντιμιρ Βάις ανήκε στην Μάντσεστερ Σίτι από το 2008 έως το 2012 αλλά έκανε μόνο πέντε εμφανίσεις πετυχαίνοντας ένα γκολ. Στην διάρκεια του δανεισμού του στην Ρέιντζερς, αγωνίστηκε στην ήττα με 1-0 από την Γιουνάιτεντ στους ομίλους του 2010-11.
  • Οι γκολκίπερ Ρομπέρτο και Ντε Χέα ήταν συμπαίκτες στην Ατλέτικο Μαδρίτης το 2009-10, όπου ένας τραυματισμός του Ρομπέρτο έδωσε στον Ντε Χέα την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του. Ο τότε 18χρονος γκολκίπερ, αντικατέστησε τον Ρομπέρτο στο 26ο λεπτό του εκτός έδρας αγώνα με την Πόρτο τον Σεπτέμβριο του 2009, όπου οι Πορτογάλοι επιβλήθηκαν με 2-0.
  • Χαβιέρ Σαβιόλα και Πατρίς Εβρά ήταν μαζί στην Μονακό την περίοδο 2004-05. Συμμετείχαν σε μια νίκη με 2-1 απέναντι στον Ολυμπιακό -ο Σαβιόλα σκόραρε το πρώτο γκολ- ενώ ο Εβρά αγωνίστηκε στην ήττα του δεύτερου γύρου στον Πειραιά". 


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου