ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Έρχεται σήμερα ο Μουν (video)


Έρχεται σήμερα ο Μουν (video)

09/01/2014
 Απόψε αναμένεται στην Αθήνα ο Τζαμάριο Μουν, ενώ από την Παρασκευή θα αρχίσει προπονήσεις με τον Ολυμπιακό. Πότε αναμένεται το ντεμπούτο του 33χρονου Αμερικανού φόργουορντ.

Έρχεται σήμερα ο Μουν
Σήμερα στις 20:30 καταφθάνει μέσω Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα ο Τζαμάριο Μουν. Το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού θα περάσει την Παρασκευή από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και με την επιστροφή της αποστολής της ομάδας από το Μιλάνο θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις.

Μάλιστα ο 33χρονος φόργουορντ (2,03μ.) θα δηλωθεί άμεσα στο ρόστερ για την Α1, προκειμένου να «χρεωθεί» ως αλλαγή πρώτου γύρου και εφόσον συμβεί αυτό θα έχει δικαίωμα συμμετοχής ακόμη και στο ματς της Κυριακής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Πάντως το πιθανότερο είναι το ντεμπούτο του να μετατεθεί για το ντέρμπι της πρεμιέρας του δευτέρου γύρου απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Το θετικό είναι πως ο Μουν προέρχεται από φουλ σεζόν στο NBDL με τελευταία του εμφάνιση στις 6 Ιανουαρίου και βρίσκεται σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Υπενθυμίζεται πως στην Ευρωλίγκα δεν μπορεί να αγωνιστεί πριν την έναρξη του δευτέρου γύρου του Top 16, συνεπώς θα πρέπει να περιμένει μέχρι το ματς με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στις 28 Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη για να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Το who is who του Τζαμάριο Μουν Aναλύουμε το προφίλ του Τζαμάριο Μουν, που φέρνει σε Πέτγουεϊ αλλά μπορεί να παίξει και σαν Περπέρογλου. Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και η καριέρα του

Ο Τζαμάριο Μουν είναι ένα όνομα γνωστό σε όσους ασχολούνται με τα του ΝΒΑ. Η καριέρα του μπορεί να μην απογειώθηκε ποτέ και να βρίσκεται ήδη στα 33 του, αλλά το βιογραφικό του είναι πλούσιο. Άλλωστε έχει περάσει από 16 (!) ομάδες στη διάρκεια της επαγγελματικής καριέρας του, δίχως να στεριώσει πάνω από ένα χρόνο (συνεχούς παρουσίας) σε κάποια πλην των Ράπτορς.

Δεν κατάφερε ποτέ να γίνει ντραφτ δηλώνοντας συμμετοχή μετά από μόλις ένα χρόνο στο κολέγιο (οι ειδικοί λένε πως αν έμενε στο κολέγιο θα μπορούσε να κάνει καλύτερη καριέρα στο ΝΒΑ), αλλά έβγαλε το ψωμί του στο Μεξικό και την αναπτυξιακή λίγκα (NBDL). Το 2007, στα 27 του χρόνια, κατάφερε μέσω προπονήσεων να πείσει τους Ράπτορς να του δώσουν συμβόλαιο κάνοντας μαζί τους καλές εμφανίσεις για μιάμιση σεζόν, προτού δοθεί με ανταλλαγή στο Μαϊάμι. Από εκεί μεταπήδησε σε Καβαλίερς, Κλίπερς και Μπόμπκατς έχοντας φθίνουσα πορεία για να καταλήξει να παίζει από το 2012 και πάλι στο NBDL περιμένοντας να… χτυπήσει το τηλέφωνο.

Ο Μουν σε 286 συμμετοχές στο ΝΒΑ έχει 6,3 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 22,6 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο. Φέτος σε 15 ματς στο NBDL είχε 14,3 πόντους, 6,9 ριμπάουντ, 3,5 ασίστ, 2,7 τάπες και 2,1 κλεψίματα σε 32,7 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Όσο για τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά; Ο Τζαμάριο Μουν είναι ένας πολύ αθλητικός φόργουορντ, που μπορεί να αγωνιστεί στις θέσεις «3» και «4». Έχει ύψος 2,03μ., θεωρείται καλός αμυντικός, με έφεση περισσότερο στην προσωπική παρά στην ομαδική άμυνα, ικανός σε ριμπάουντ και τάπες, με έφεση στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη.

Επιθετικά, θεωρείται ικανός σουτέρ τριών πόντων (42,5% είχε φέτος στο NBDL, 32,9% στην καριέρα του στο ΝΒΑ), αν και όχι πάντα σταθερός, σε ανοιχτό γήπεδο είναι εξαιρετικός λόγω των αθλητικών του προσόντων, αλλά δεν είναι ικανός με την μπάλα στο παρκέ, δεν συνηθίζει να δημιουργεί για τον εαυτό του και δεν συνηθίζει να διεισδύει ή να ποστάρει παίζοντας με επαφές, κάτι που δείχνει . Κοινώς… φέρνει πολύ στα στοιχεία του Μπρεντ Πέτγουεϊ και προφανώς είναι πιθανό αν συνυπάρχει στην ίδια πεντάδα με τον Στράτο Περπέρογλου τουλάχιστον στην επίθεση να χρησιμοποιείται ο τελευταίος σαν «4άρι».

Για το χαρακτήρα του δεν έχει ακουστεί ποτέ κάτι αρνητικό και από το 2009 είναι οικογενειάρχης αποκτώντας το πρώτο του παιδί με τη σύζυγό του, Ταμάρα.

Oι αριθμοί του Μουν στο ΝΒΑ

inner



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου