ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 65-67 (videos)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 65-67 (videos)

Σε κακή βραδιά ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ με 65-67 και πλέον θα πρέπει να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στον 5ο και τελευταίο τελικό. Διασώθηκαν μόνο οι Ντάνστον (15π., 7ρ.) και Λοτζέσκι (14π., 8ρ.).
Η υπόθεση "Πρωταθλητής Ελλάδας 2014" παίρνει παράταση. Και αυτό καθώς ο Παναθηναϊκός κέρδισε με σκορ 65-67 μέσα στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό, απαντώντας με πράσινο break στο ερυθρόλευκο break. Οι φιλοξενούμενοι  μπήκαν δυνατά από την έναρξη της αναμέτρησης,
δείχνοντας αποφασισμένοι για το "διπλό" απέναντι στους γηπεδούχους που εμφανίστηκαν νευρικοί και αγχωμένοι. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο (30-43), με προσήλωση στο αμυντικό τους πλάνο και με λύσεις στην επίθεση, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους στον τέταρτο τελικό. Με αυτόν τον τρόπο έκαναν το 2-2 στη σειρά και πλέον το ποιος θα κατακτήσει το τρόπαιο θα κριθεί στον πέμπτο και τελευταίο τελικό στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τετάρτη (4/6).

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός για τρία δεκάλεπτα, κάνοντας πολύ καλό παιχνίδι, είχε τα ηνία του σκορ και τον έλεγχο του ρυθμού. Κατάφερε να προηγηθεί και να διατηρήσει την διαφορά του σε διψήφιο αριθμό πόντων (53-66 στο 37'), απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που ήταν απελπιστικά άστοχος, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες απάντησαν με σερί 12-0, φέρνοντας το ματς στον πόντο (65-66) στα 8'' πριν το τέλος.

Στην επαναφορά ο Πρίντεζης έκανε φάουλ πάνω στον Διαμαντίδη, όπως και ο Σλούκας ώστε να σταματήσουν χρόνο, τα οποία όμως δεν σφύριξαν οι διαιτητές, όπως δεν χρέωσαν και στον Διαμαντίδη τα βήματα που έκανε στην συνέχεια.

Αποτέλεσμα ήταν να περάσουν 6 (!) δευτερόλεπτα και στα 2,5'' ο Λάσμε πήγε στις βολές μετρώντας 1/2. Στην επαναφορά ο Σπανούλης δέχθηκε την μπέιζμπολ πάσα του Λοτζέσκι και εκτός ισορροπίας με τον Μπράμο κρεμασμένο επάνω του αστόχησε σε σουτ δύο πόντων που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Για τον Ολυμπιακό οι μόνοι που είχαν σταθερά καλή απόδοση σε όλο το παιχνίδι ήταν οι Λοτζέσκι (14π., 8ρ.) και Ντάνστον (15π., 7ρ., 4κλ.). Προσπάθησε ο Πρίντεζης (11π., 4ρ.), ενώ ο Σλούκας (11π, 4ασ) το πάλεψε στο τέλος αλλά έχασε ένα κρίσιμο τρίποντο στα 10'' πριν την λήξη.


Ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης

Ο Στεφάν Λάσμε ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα, όντας τόσο ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 17 πόντους, όσο και ο πρώτος ριμπάουντερ μαζεύοντας 9, όντας δραστήριος και μαχητικός και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο αριθμός του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το ματς έχοντας μετρήσει 19 (!) λάθη στην αναμέτρηση, πράγμα σπάνιο, έχοντας αρνητικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (12/19).

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Κρίθηκε ουσιαστικά στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός προηγείτο με σκορ 53-66 στο 37', αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός με αντεπίθεση διαρκείας απάντησε με 12-0 σερί, μειώνοντας στον πόντο (65-66). Στα εναπομείναντα 8'' οι Πειραιώτες διαμαρτύρονται καθώς έκαναν φάουλ γρήγορα ώστε να σταματήσουν τον χρόνο, αλλά οι ρέφερι χρέωσαν μοναχά εκείνο πάνω στον Λάσμε στα 2'5'' πριν το τέλος. Έβαλε τη μία βολή ο Αφρικανός σέντερ και στη συνέχεια ο Σπανούλης από δύσκολη θέση αστόχησε σε προσπάθεια ώστε να έστελνε το ματς στην παράταση.

 
Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς κάνοντας δύο βιαστικά λάθη, δείχνοντας νευρικός στο παρκέ, με τους πράσινους να τα αξιοποιούν κάνοντας το 4-0 με alley-oop κάρφωμα του Λάσμε. Ο Σπανούλης ακολούθως έβγαλε δύο έξοχα πικ-εν-ρολ με τον Λάσμε (4-4), ο Γκιστ απάντησε με τρίποντο, ο οποίος στην άμυνα έπαιζε πάνω στον Σπανούλη, αλλά οι Πειραιώτες πήραν ξανά τα ηνία στο σκορ (9-7) με υπέροχη κίνηση του Πρίντεζη από το low-post. Το "τριφύλλι" στη συνέχεια έκανε λάθη, με τις δύο ομάδες να σπαταλούν κατοχές στην επίθεση, αλλά οι φιλοξενούμενοι με τον Λάσμε προηγήθηκαν με σκορ 9-11 στο 6'. Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια έβγαλε καλές άμυνες και βρήκε λύσεις στην επίθεση, κάνοντας το σκορ 14-11 με τον Ντάνστον, αλλά το πρόβλημα για τους γηπεδούχους ήταν πως έχαναν αρκετές βολές (6/10), φτάνοντας παράλληλα τα 6 λάθη σε 8.5 λεπτά. Ο Παναθηναϊκός αθόρυβα, όντας εύστοχος από τις βολές, αλλά και αποτελεσματικός στην άμυνα, προηγήθηκε με 14-17, με τους Πειραιώτες να παρουσιάζονται αρκετά άστοχοι στην επίθεση. Ο Μπαρτζώκας για διαμαρτυρία χρεώθηκε με τεχνική ποινή, ο Μαυροκεφαλίδης έχασε και τις δύο βολές, αλλά ακολούθως με "χουκ" έκανε το 16-19 το οποίο και ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός πήγε στο +9 (16-25) χάρη σε τρίποντο του Διαμαντίδη και σε κάρφωμα του Λάσμε, με τους πράσινους να πατούν καλύτερα στο παρκέ και τους ερυθρόλευκους να εξακολουθούν να... σπάνε τα καλάθια. Το "τριφύλλι" είχε αποκτήσει αυτοπεποίθηση και με τρίποντο του Γιάνκοβιτς εκτόξευσε την διαφορά στο +12 (16-28) στο 13'. Ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει σε ολόκληρο το γήπεδο, αλλά ο "καυτός" Γιάνκοβιτς, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στην επίθεση, δεν έχανε σουτ, με την διαφορά να φτάνει στο +13 (19-32). Από την άλλη πλευρά ανέλαβε δράση ο Περπέρογλου, ο οποίος με μακρινά σουτ έδινε... ανάσες στο σκορ για τους γηπεδούχους (21-32 στο 15'). Οι πράσινοι ήταν εύστοχοι από την περιφέρεια (3/4τρ), οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρόντουσαν έντονα για ορισμένες αποφάσεις των ρέφερι, με τον Σλούκα στον αιφνιδιασμό να μειώνει σε 24-32. Ο Ματσιούλις ήταν ψύχραιμος στις βολές που κέρδισε, ακολούθως οι ρέφερι δεν μέτρησαν καθαρό καλάθι του Περπέρογλου, με τον Διαμαντίδη με ντράιβ να φέρνει την διαφορά ξανά στο +13 (26-39) στο 18'. Με έξοχη ασίστ του Σλούκα στον Ντάνστον οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 30-39, αλλά από την περιφέρεια δεν έβρισκαν στόχο (0/6τρ). Ο Ματσιούλις στη συνέχεια απάντησε με καταπληκτικό ντράιβ, όπως και ο Ράιτ, με το σκορ του πρώτου μέρους να βρίσκει τους πράσινους να προηγούνται με 30-43, οι οποίοι έλεγχαν τον ρυθμό του παιχνιδιού, πραγματοποιώντας το καλύτερο τους ημίχρονο στους τελικούς.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε ξανά νευρικός στο παρκέ, κάνοντας λάθη, όντας και άστοχοι στην επίθεση, με τον Μάντζαρη να χρεώνεται με τέταρτο φάουλ και τον Ματσιούλις να σκοράρει ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ (32-45 στο 23'). Στο 24' με τον Κόλινς οι Πειραιώτες μέτρησαν το πρώτο τους τρίποντο στο ματς (35-45), το ματς απέκτησε γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παίζουν σκληρά στην άμυνα. Ο Μαυροκεφαλίδης δημιουργούσε προβλήματα στην φροντ-λάιν των γηπεδούχων, καθώς έβρισκε λύσεις από το "ζωγραφιστό", ανεβάζοντας την διαφορά στο +14 (35-49) στο 26' για τους πράσινους. Οι ερυθρόλευκοι στη συνέχεια είχαν το δικό τους ξέσπασμα, καθώς απάντησαν με ένα σερί 8-0, χάρη σε coast-to-coast του Κόλινς και δύο σερί τρίποντα από τον "καυτό" Λοτζέσκι, βάζοντας... φωτιά στο ματς, μειώνοντας το σκορ σε 43-49 στο 28'. Η απάντηση του "τριφυλλιού" όμως ήταν άμεση, καθώς με δύο σερί τρίποντα από τους Φώτση-Διαμαντίδη οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 43-55, σπάζοντας το ερυθρόλευκο μομέντουμ σε μια χρονική στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν αποκτήσει ψυχολογία, με το 45-57 να είναι το σκορ στο 30'.

Ο Μπαρτζώκας στην τέταρτη περίοδο ξεκίνησε την πεντάδα του Ολυμπιακού βάζοντας στο "2" τον Λοτζέσκι και τον Περπέρογλου στο "3", με τον Σλούκα με ντράιβ να μειώνει σε 49-59. Ο χρόνος πίεζε τους Πειραιώτες που προσπαθούσαν να γυρίσουν το ματς, με τους πράσινους να ψάχνουν τα μις-ματς με τον Λάσμε στο "ζωγραφιστό", αλλά ο Αφρικανός δεν μπορούσε να τα αξιοποιήσει. Ο Ολυμπιακός ύστερα από κάθε καλή άμυνα έτρεχε στο ανοιχτό γήπεδο, ο Σλούκας αστόχησε σε δύο βολές, αλλά ο Πρίντεζης με το γνώριμο του σουτ ροκάνισε την διαφορά (51-59). Ο Λάσμε έβαλε σουτ από τα 6 μέτρα, ο Ντάνστον έχασε άλλες δύο βολές, με τον Μάντζαρη στο 35' να αποβάλλεται με 5ο φάουλ. Ο Λάσμε ήταν ξανά εύστοχος από μακρινή απόσταση, ο Σπανούλης αστόχησε από την περιφέρεια, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Οι δύο ομάδες συνέχισαν δίχως καθαρόαιμους σέντερ (Γκιστ-Φώτση, Πέτγουεϊ-Πρίντεζη), ο Ματσιούλις με βολές έφερε τους φιλοξενούμενους στο +13 (53-66), με τον Σλούκα να δίνει.... ανάσα στους ερυθρόλευκους με τρίποντο (56-66).

Ακολούθως με βολές των Σλούκα-Πρίντεζη και λέι-απ του Ντάνστον ο Ολυμπιακός μείωσε σε 61-66 στα 55'' πριν το τέλος, ενώ στην επόμενη κατοχή ο Διαμαντίδης έκανε βήματα. Στην επόμενη επίθεση ο Σλούκας βρήκε ελεύθερο στο "ζωγραφιστό" τον Ντάνστον που κάρφωσε, κάνοντας το σκορ 63-66 στα 24'' πριν τη λήξη, με τους Πειραιώτες να μετρούν ένα σερί 10-0. Στα 23'' έγινε φάουλ πάνω στον Γκιστ, ο οποίος μέσα σε μία εκκωφαντική ατμόσφαιρα έχασε και τις δύο βολές. Ο Σλούκας στη συνέχεια έχασε τρίποντο για να φέρει το ματς στα ίσα, ενώ στη συνέχεια στο ντράιβ που δοκίμασε τον έκοψε ο Γκιστ, με τον εναπομείναντα χρόνο να είναι στα 10'' και την κατοχή να βρίσκεται σε ερυθρόλευκα χέρια. Στην επαναφορά ο Σπανούλης έδωσε ασίστ στον Σλούκα που μείωσε στον πόντο (65-66), στη συνέχεια οι Πειραιώτες για να σταματήσουν τον χρόνο έκαναν φάουλ τα οποία δεν έδωσαν οι διαιτητές, δίνοντας όμως εκείνο πάνω στον Λάσμε στα 2'' πριν την λήξη. Έχασε την πρώτη βολή, αλλά έβαλε την δεύτερη, ενώ στη εξέλιξη της φάσης ο Σπανούλης από δύσκολη θέση αστόχησε, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το δικό του break στο ΣΕΦ, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό με σκορ 65-67.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 30-43, 45-57, 65-67

Ανά δεκάλεπτο: 16-19, 14-24, 15-14, 20-10

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Ντάνστον 15 (7ρ., 4κλ), Σπανούλης 1, Περπέρογλου 4, Σλούκας 11 (1τρ., 4ασ.), Κόλινς 5 (1τρ., 5ρ.), Σίμονς 4, Λοτζέσκι 14 (2τρ., 8ρ.), Πρίντεζης 11, Μάντζαρης.

Παναθηναϊκούς (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 2, Φώτσης 3 (1),  Ούκιτς, Λάσμε 17 (9ρ.), Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης13 (2τρ., 6ασ.) , Γκιστ 5, Γιάνκοβιτς 8 (1), Ματσιούλις 9 (6ρ.), Ράιτ.

Τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο παιχνίδι:


Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι:



Tα highlights της αναμέτρησης:


Έξαλλος ο Μπαρτζώκας

Έξαλλος ο Μπαρτζώκας!
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν έξαλλος στη συνέντευξη Τύπου για όσα… μαγικά σφύριξαν οι διαιτητές, κατά την διάρκεια του αγώνα και στάθηκε στην τελευταία φάση.
«Υπάρχουν δύο πράγματα. Το ένα είναι αγωνιστικό. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλά και εμείς ήμασταν φοβερά νευρικοί και στις δύο άκρες του παρκέ. Έτσι πετύχαμε λίγους πόντους, καθώς δεν είχαμε καλές επιλογές, δεν είχαμε υπομονή», είπε αρχικά και στην συνέχεια εξέφρασε τα έντονα παράπονα του.
«Υπάρχει και κάτι άλλο που είμαστε μάρτυρες όσοι ασχολούμαστε με το μπάσκετ. Οι δικοί μας πρόεδροι δεν τραμπουκίζουν διαιτητές. Αναστόπουλος-Καρακατσούνης είχαν έρθει και πέρσι στο πρώτο ματς εδώ μέσα.
Εκτός από πράγματα όπως το να χτυπάει η μπάλα στο ταμπλό και να λένε παίζεται, στο λέι-απ του Περπέρογλου, ή όπως το να δίνουν τρεις βολές στον Ματσιούλις χωρίς ο Περπέρογλου να τον έχει ακουμπήσει, είδαμε κι άλλα.
Στα 8'' κάνουμε τρία φάουλ, οπουδήποτε στην Ευρώπη είναι αμέσως φάουλ. Κάναμε στον Διαμαντίδη και μετά στο Φώτση και τελικά οι διαιτητές δώσανε φάουλ στα 2,5''. Είναι η πρώτη φορά που το βλέπω αυτό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.
Σεβόμαστε τον αντίπαλο και έχουμε τις σωστές συνθήκες του αγώνα στο γήπεδο μας. Πήρα τεχνική, γιατί μου είπε ο διαιτητής να σταματήσω να μιλάω και του είπα γιατί να σταματήσω. Σίγουρα δεν είναι πρωτόγνωρα, αλλά με στενοχωρούν και μας πόνεσαν».
Ο Έλληνας προπονητής ρωτήθηκε για το πώς θα αλλάξει την ψυχολογία των παικτών του. «Είναι μια διεργασία που θα την κάνουμε. Θέλουμε να παίξουμε καλύτερα, πριν από λίγες μέρες νικήσαμε εκεί και ποτέ δεν έχουμε χάσει εύκολα. Ελπίζω να έχουμε τις ίδιες συνθήκες στο ΟΑΚΑ, αν και αμφιβάλλω».
Σε ερώτηση για την παρουσία του Βαγγέλη Μάντζαρη, η απάντηση ήταν απλή. «Δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι, γιατί μέσα σε δέκα λεπτά έκανε πέντε φάουλ».
Σε ότι αφορά το αγωνιστικό σκέλος είπε πως. «Χάσαμε πολλές ελεύθερες βολές, που δείχνει την νευρικότητα μας. Επίσης βιαζόμασταν να τελειώσουμε το ματς. Σήμερα δεν είχαμε υπομονή να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του αντιπάλου μας. Η νευρικότητα μας δεν είχε να κάνει μόνο με τους αντιπάλους μας».


Νικητής ο λαός του Θρύλου

Νικητής ο λαός του Θρύλου (video)
Συγκλονιστικός ήταν ο λαός του Θρύλου στον 4ο τελικό πρωταθλήματος μπάσκετ που έγινε στο ΣΕΦ.
Οι Γαύροι ήταν από νωρίς στο γήπεδο και για μια ακόμα φορά έδειξαν την τρομερή τους αγάπη για την ομάδα.
Όπως πάντα τα έδωσαν όλα και αποτέλεσαν τον έξτρα παίκτη των "ερυθρολεύκων".
Ο παλμός τους ήταν τρομερός και φώναζαν συνθήματα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό του αγώνα.
Για μια ακόμα φορά ο λαός του Θρύλου ήταν μαγικός και αναμφίβολα ήταν ο νικητής του αγώνα.
Δείτε τι έγινε στο ΣΕΦ

Το φύλλο αγώνα του 4ου τελικού

Το φύλλο αγώνα του 4ου τελικού

Αναστόπουλος, Καρακατσούνης και Παναγιώτου έκαναν ό,τι περνούσε από το… χεράκι τους για να μην ολοκληρώσει την ανατροπή του ο Ολυμπιακός.
Και φυσικά ανάλογη... ευλάβεια, έδειξαν και στη σύνταξη του φύλλου αγώνος. Συνέχισαν δηλαδή ό,τι έκαναν μέσα στο παρκέ του ΣΕΦ, λίγη ώρα νωρίτερα.
Σε αυτό κατέγραψαν πως έγιναν τρεις διακοπές, με την πρώτη να αφορά κροτίδες που έπεσαν στον περιβάλλοντα χώρο του φαληρικού σταδίου.
Τη δεύτερη για να καθαριστεί η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα και την τρίτη εξαιτίας υβριστικών συνθημάτων! Και όπως φαίνεται τα πήγαν μια χαρά στην... αποστολή τους!


 ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου