ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

«Δεν θα ‘χετε ξαναδεί αυτό που θα γίνει…»

«Δεν θα ‘χετε ξαναδεί αυτό που θα γίνει…»

04/06/2014
 
 Σοβαρές καταγγελίες για τα όσα συνέβησαν πριν και μετά τον τελικό του ΟΑΚΑ κάνει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αποδίδουν στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο χυδαίες εκφράσεις και απειλές για επεισόδια.

«Δεν θα ‘χετε ξαναδεί αυτό που θα γίνει…»
Όλο και πιο έντονη γίνεται η αντιπαράθεση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο περιθώριο των τελικών της Α1 μπάσκετ!

Ενόψει του τελευταίου τελικού -και με αφορμή ανακοίνωση των «πράσινων» στην οποία τόνιζαν ότι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ξεπέρασαν τα όρια με το θέμα της Εθνικής- οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν στην αντεπίθεση.

Και το έκαναν με μια σειρά καταγγελιών για τα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν τον προηγούμενο τελικό που έγινε στο ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα λοιπόν με τους Πειραιώτες, υπήρξαν προσχεδιασμένες ενέργειες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για να δημιουργήσει κλίμα ανωμαλίας και πίεσης στους διαιτητές. Καταγγέλλεται, δε, ότι ο πρόεδρος των «πράσινων» έβρισε υδαία έναν εξ αυτών στη διαδικασία ορισμού και με χυδαίες εκφράσεις, προανήγγειλε επεισόδια στο γήπεδο.


Αναλυτικά η ανακοίνωση


«Στο πλαίσιο της πληρέστερης και αντικειμενικής ενημέρωσης της κοινής γνώμης, οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε σε όλους τα όσα διαδραματίστηκαν πριν και μετά από τον αγώνα της Πέμπτης 29 Μαΐου 2014 στο Ο.Α.Κ.Α.

Πιο συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 εκδηλώθηκε μία σειρά προσχεδιασμένων ενεργειών εκ μέρους του Προέδρου της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός κ. Δ. Γιαννακόπουλου, με μοναδικό σκοπό την δημιουργία κλίματος ανωμαλίας, καθώς και την πρόκληση αισθήματος ανασφάλειας και αθέμιτης πίεσης στους διαιτητές των τελικών.

• Την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ε.Δ. για τον ορισμό των διαιτητών του τρίτου και του τέταρτου αγώνα, ο κ. Δ. Γιαννακόπουλος, ευρισκόμενος, ανεξήγητα, σε έξαλλη κατάσταση και αφού «περιέλουσε» έναν εκ των διαιτητών του δεύτερου αγώνα με υβριστικούς χαρακτηρισμούς όπως «ελεεινός», «τιποτένιος» και «τρισάθλιος», στη συνέχεια, απευθύνθηκε προς τα παριστάμενα μέλη της Κ.Ε.Δ. και προανήγγειλε την πρόκληση βίαιων επεισοδίων και συμπεριφορών στον επικείμενο αγώνα του Ο.Α.Κ.Α., απειλώντας τους πάντες και λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής : «… θα δείτε τι θα γίνει την Πέμπτη … για τη μάνα σας, τον πατέρα σας, τα πεθαμένα σας, τους αναπήρους σας … δεν θα έχετε ξαναδεί αυτό που θα γίνει την Πέμπτη και ξέρετε όταν εγώ λέω κάτι, γίνεται …» .

Όσα επιλήψιμα συνέβησαν κατά την παραπάνω συνεδρίαση της ΚΕΔ, έχουν γνωστοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς ήδη από την 29 Μαΐου 2014.

• Την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 και πριν την έναρξη του αγώνα στο Ο.Α.Κ.Α, ενόσω βρίσκονταν στην πόρτα που οδηγεί στη φυσούνα οι κ.κ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, μέλη της ασφάλειας του γηπέδου, συνεπικουρούμενα από μέλη της προσωπικής ασφάλειας του κ. Δ. Γιαννακόπουλου, τους προπηλάκισαν, προσπαθώντας με τη βία να τους απαγορεύσουν την είσοδο στο χώρο του γηπέδου. Το περιστατικό αυτό τέθηκε άμεσα υπόψη του Κομισάριου του αγώνα, με παρέμβαση του οποίου επιτράπηκε τελικά η είσοδός τους.

• Στη συνέχεια, ο κ. Δ. Γιαννακόπουλος, με πρόσχημα τον αριθμό των ατόμων που επρόκειτο να καθίσουν στον πάγκο της ομάδας μας, εξαπέλυσε αποκρουστικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις κατά των ιδιοκτητών της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, επαναλαμβάνοντας διαρκώς τη φράση : «… βγάλετε έξω τους γαμ***νους …» .

• Πριν το τέλος της αναμέτρησης, ο Πρόεδρος της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός, μη συμφωνώντας με τις υποδείξεις των διαιτητών, πλησίασε την τελική γραμμή και πέταξε στο β’ διαιτητή του αγώνα κ. Κορομηλά τρία χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, αποκαλώντας ταυτόχρονα τον α΄ διαιτητή του αγώνα κ. Σχινά «πουλημένο» και «αλήτη» (αναγράφεται αυτολεξεί στο φύλλο αγώνα).

• Ομοίως, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο ίδιος ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος και μέλη της προσωπικής του ασφάλειας εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και αφού εξύβρισαν τον α΄ διαιτητή του αγώνα κ. Σχινά με εκφράσεις όπως «είσαι π****να και θα σε γαμ*****με παλιόπ***τα», στη συνέχεια τον προπηλάκισαν (αναγράφεται αυτολεξεί στο φύλλο αγώνα). Το παραπάνω γεγονός, καθώς και τα πρόσωπα των δραστών έχουν καταγραφεί λεπτομερώς και δημοσιευτεί από πλήθος ιστοσελίδων και εφημερίδων. Μάλιστα, πρόκειται για τα ίδια άτομα που προπηλάκισαν τους ιδιοκτήτες της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός πριν από την έναρξη του αγώνα.

• Τέλος, την ίδια πάντα ημέρα, ο Πρόεδρος της Κ.ΑΕ. Παναθηναϊκός απείλησε δημόσια και σε ζωντανή σύνδεση τους διαιτητές του αγώνα κ.κ. Κορομηλά, Σχινά και Ψαριανό, δηλώνοντας τα εξής : «… Θέλω να πω στους τρεις διαιτητές ότι θα το βρουν μπροστά τους αυτό που έκαναν σήμερα …».

Μέσα στο αρρωστημένο κλίμα που είχε διαμορφωθεί σκόπιμα από όσους υπονομεύουν συστηματικά την υγιή λειτουργία του μπάσκετ στην Ελλάδα και επιθυμούν να το οικειοποιηθούν και ποδοπατήσουν με κάθε μέσο, η στάση των διαιτητών στον αγώνα της Κυριακής στο Σ.Ε.Φ. δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Αντί, λοιπόν, ορισμένοι να εγκαλούν εμάς ότι τάχα έχουμε ξεπεράσει τα όρια, οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους για το σημείο στο οποίο έχουν οδηγήσει το Ελληνικό μπάσκετ».ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου