ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Τα συμβόλαια που λήγουν και η επόμενη μέρα

Τα συμβόλαια που λήγουν και η επόμενη μέρα

Τα συμβόλαια των Περπέρογλου, Κόλινς και Σερμαντίνι που τελειώνουν, ο Μπαρτζώκας που συνεχίζει, το "καυτό" καλοκαίρι του 2015 για τον Ολυμπιακό και οι ανανεώσεις.
Η φετινή αγωνιστική σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό και χαρακτηρίζεται απ' όλους αποτυχημένη. Οι ερυθρόλευκοι τέλειωσαν την χρονιά δίχως να κατακτήσουν έναν τίτλο (με εξαίρεση το Intercontinental Cup). Κάτι που είχε να συμβεί από την σεζόν 2008-2009.


Περίπτωση Μπαρτζώκα

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο σκέπτονται ήδη την επόμενη μέρα. Καταρχάς, όσον αφορά τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα, να τονίσουμε πως δεσμεύεται με συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν. Αυτή την στιγμή, ξεκάθαρη διάθεση της διοίκησης είναι να συνεχίσει την συνεργασία της με τον Έλληνα τεχνικό και για τη νέα χρονιά.

Το να αλλάξουν στάση στο θέμα του προπονητή οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είναι κάτι που δεν αποκλείεται, αλλά αυτή την στιγμή τα δεδομένα κάνουν λόγο πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού για τρίτη σερί σεζόν.

Στο ενδεχόμενο, πάντως, που η πειραϊκή ΚΑΕ πάρει απόφαση ξαφνικά να τερματίσει την συνεργασία της με τον πρώτο Έλληνα τεχνικό που κατέκτησε Πρωτάθλημα Ευρώπης, τότε θα ενεργοποιήσει το σχετικό buy-out που υπάρχει, δίνοντας του ένα συγκεκριμένο ποσό σαν... αποζημίωση.


"Καίει" το συμβόλαιο του Περπέρογλου που "φλερτάρει" με Εφές

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι... ήσυχο από πλευράς λήξης συμβολαίων στον Ολυμπιακό. Και αυτό επειδή ολοκληρώνονται ελάχιστα από αυτά. Ουσιαστικά, αυτό που "καίει" είναι εκείνο του Στράτου Περπέρογλου, ο οποίος μένει ελεύθερος, ενώ τα δύο άλλα είναι εκείνα των Μάρντι Κόλινς και Γιόργκι Σερμαντίνι.

Η αποχώρηση του Αμερικανού γκαρντ και του Γεωργιανού σέντερ χαρακτηρίζεται ως ειλημμένη απόφαση. Παρελθόν θα αποτελέσει και επίσημα ο Μίρζα Μπέγκιτς, ο οποίος ακόμη συνεχίζει να κάνει ατομικές προπονήσεις στο ΣΕΦ.

Προτεραιότητα του Στράτου Περπέρογλου ήταν να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αλλά μέχρι στιγμής κανένας άνθρωπος της διοίκησης δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του για το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους.

Ο Έλληνας φόργουορντ, ο οποίος πραγματοποίησε φέτος την πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του (10.7π, 48.5%δ, 46%τρ, 84.2%β, 3ρ, στην Ευρωλίγκα), έχει ήδη προτάσεις στα χέρια του από το εξωτερικό. Το ενδιαφέρον της Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι γνωστό και υπάρχει έντονη φημολογία πως του έχει κατατεθεί μία εξαιρετικά καλή οικονομική προσφορά για δύο χρόνια (1.800.000 δολάρια έως το 2016), την οποία και αναμένεται να δεχτεί.

Για την περίπτωση του Βασίλη Σπανούλη, σας αναφέραμε αναλυτικά τα δεδομένα εχει συμβόλαιο έως το 2016 με τον Ολυμπιακό. Είναι απογοητευμένος και στεναχωρημένος από ορισμένες συμπεριφορές και καταστάσεις, πέρασε από το μυαλό του εν θερμώ η σκέψη να αποχωρήσει, αλλά μέσα στις επόμενες μέρες, όντας και ο ίδιος πιο ήρεμος, θα έχει συνάντηση με την διοίκηση για να συζητήσουν το μέλλον της συνεργασίας τους. Διάθεση των ανθρώπων της ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι να πορευτούν μαζί του για τα επόμενα χρόνια.

"Καυτό" θα είναι το καλοκαίρι του 2015 για τον Ολυμπιακό

Για τον Ολυμπιακό όμως θα είναι "καυτό" το καλοκαίρι του 2015. Και αυτό επειδή τότε λήγουν εφτά συμβόλαια παικτών. Σε έναν χρόνο από τώρα θα μείνουν ελεύθεροι οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης, Δημήτρης Κατσίβελης, Μπράιαντ Ντάνστον, Ματ Λοτζέσκι και Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Σχεδόν σε όλα τα συμβόλαια από αυτά υπάρχει οψιόν ανανέωσης (ένα συν ένα) από πλευράς διοίκησης. Είναι δεδομένο πως οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θα την ενεργοποιήσουν στους Έλληνες διεθνείς, όπως και στον Μπράιαντ Ντάνστον, και θα γίνει συζήτηση για τις περιπτώσεις των δύο Αμερικανών φόργουορντ. Το πιθανότερο πάντως είναι να συνεχίσουν στον Ολυμπιακό την επόμενη σεζόν και οι εφτά προαναφερόμενοι μπασκετμπολίστες.

Ο Σέντρικ Σίμονς έχει σπαστό τριετές (1+1+1) έως το 2016, αλλά ο Αμερικανός σέντερ φέτος απογοήτευσε με τις εμφανίσεις του. Παρουσιάστηκε σε αρκετά ματς κατώτερος των περιστάσεων, έχοντας ελάχιστες καλές εμφανίσεις και υπάρχει η διάθεση να αποκτηθεί ένας καλύτερος αθλητικός σέντερ στην θέση του. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αν όλα πάνε καλά, αυτός να είναι και ένας παλιός γνώριμος (Χάινς), εφόσον βοηθήσουν και οι συγκυρίες.

Οι πρόωρες ανανεώσεις στα συμβόλαια

Και επειδή γίνεται λόγος για πρόωρες ανανεώσεις σε ορισμένα συμβόλαια παικτών, να ξεκαθαρίσουμε πως κουμάντο σε αυτά τα θέματα κάνει αποκλειστικά η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Τις αποφάσεις σε αυτά τα ζητήματα τις παίρνουν οι Πρόεδροι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, συν τον αντιπρόεδρο Γιώργο Σκινδήλια.

Με βάσει τον τρόπο που κινούνται χρόνια τώρα στις μεταγραφές, τακτική της διοίκησης είναι να μην ανανεώνει πρόωρα τα συμβόλαια των παικτών. Στα σχεδόν 10 χρόνια που βρίσκονται στην ηγεσία της ομάδας μπάσκετ, στον μόνο παίκτη που επέκτειναν πρόωρα το συμβόλαιο ήταν του Άντριαν Ζίζιτς. Με κανέναν άλλο μπασκετμπολίστα. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η φιλοσοφία τους.

Θεωρητικά, θα ήταν σοφή κίνηση η διοίκηση να ανανεώσει πρόωρα τα συμβόλαια συγκεκριμένων παικτών της ομάδας, "ασφαλίζοντας" το μέλλον τους στο μεγάλο λιμάνι, αλλά αυτό αρμόδιοι να το αποφασίσουν είναι οι Πρόεδροι του Ολυμπιακού, με το συγκεκριμένο σενάριο πάντως να συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Διάθεση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, πάντως, είναι να διατηρήσουν τον ελληνικό-βασικό κορμό της ομάδας. Άλλωστε, σε αυτόν ποντάρουν και έχουν επενδύσει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, φέρνοντας στον Πειραιά ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν στο ρόστερ τους την ραχοκοκαλιά τόσο της υπάρχουσας εθνικής μας ομάδας, όσο και εκείνης του μέλλοντος.

Σαφώς, βέβαια, και μπορούν να κρατήσουν όποιον παίκτη θέλουν εφόσον το θελήσουν, αφήνοντας τις συγκεκριμένες υποθέσεις στην ώρα τους, δηλαδή για το καλοκαίρι του 2015, αλλά τότε είναι που θα υπάρχει κίνδυνος πλειστηριασμού (όπως συνέβη με την περίπτωση του Χάινς) αφού οι παίκτες θα μένουν ελεύθεροι.

*Αγραβάνης, Παπαπέτρου, Καββαδάς και Χριστοδούλου, δεσμεύονται με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό για τα επόμενα χρόνια.

**Ο υγιής Έισι Λο, εφόσον επιστρέψει στην αγωνιστική δράση γερός και δυνατός, έχει μέλλον στον Ολυμπιακό. Στο ενδεχόμενο όμως που δεν καταφέρει να επανέλθει γερός και δυνατός, τότε θα έχει άδοξο μέλλον στο μεγάλο λιμάνι.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου