ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Koυντούρης: "Έτσι σαρώσαμε τις κούπες"

Koυντούρης: "Έτσι σαρώσαμε τις κούπες"

Διαβάστε όλα όσα είπε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Στέφανο Λεμονίδη. Οι επιτυχίες των τμημάτων, η βοήθεια από ΠΑΕ, ΚΑΕ και η στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Συνέντευξη στα "Παραπολιτικά" και τον Στέφανο Λεμονίδη παραχώρησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης, όπου μίλησε για τις επιτυχίες όλων των τμημάτων, την ΠΑΕ και ΚΑΕ Ολυμπιακός που βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια, την προσωπική στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο όλο εγχείρημα της εξυγίανσης, τους στόχους για το μέλλον και την ανάγκη δημιουργίας νέων σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων.


Αναλυτικά η συνέντευξη όπως δημοσιεύθηκε στα "Παραπολιτικά":


Όταν ένας σύλλογος κατακτά  8 κούπες σε ισάριθμες διοργανώσεις, δεν μπορεί παρά να είναι άκρως επιτυχημένος, ιδιαίτερα αν οι συντελεστές της επιτυχίας θεωρούν ότι δεν είναι το... ταβάνι τους. Και φυσικά ο επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, κάλλιστα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ο παράγοντας του 2014. Όνομα συλλόγου, "Ολυμπιακός", όνομα προέδρου "Μιχάλης Κουντούρης".

Η ιστορία μας ξεκινάει από την εποχή που ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, ανέθεσε την εξυγίανση του ερασιτέχνη στον Μιχάλη Κουντούρη, ηγέτη της Θύρας-7 και η απόφαση του σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Τώρα όμως και οι πολέμιοι αυτής της κίνησης, έχουν μείνει χωρίς επιχειρήματα, καθώς η εξυγίανση βαδίζει προς το τέλος της και οι κούπες είναι... αμέτρητες. 

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε 8 κούπες σε βόλεϊ και πόλο σε άνδρες και γυναίκες ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, καθώς αποτελούν απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία του Ερασιτέχνη και στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. 

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε πάλι στον Ολυμπιακό, ο οποίος τη σεζόν 2012-13 είχε φτάσει τις 7 κούπες αφού κατέκτησε 3 στο βόλεϊ ανδρών, 2 στο βόλεϊ γυναικών και 2 στο πόλο ανδρών. Τη σεζόν 2010-11 ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει 6, ενώ την περίοδο 2008-09 πήρε 5.

Στο σύνολο, οι 5 ομάδες (και το πινγκ πονγκ)  έδωσαν 124 αγώνες Πρωταθλήματος και κέρδισαν τους 111. Στο Πόλο Ανδρών ο Ολυμπιακός πήρε το Πρωτάθλημα έχοντας το απόλυτο, 100% στις νίκες, σε 27 ματς, στο Βόλεϊ Ανδρών κέρδισε τα 23 από τα 30 ματς, στο Βόλεϊ Γυναικών τα 25 από τα 28, στο Πόλο Γυναικών τα 18 από τα 21 και στο Πινγκ Πονγκ ο Ολυμπιακός είχε 18 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Όλα αυτά  φαντάζουν απλά, αλλά δεν είναι γιατί όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης "πήραμε ένα σύλλογο βουτηγμένο στα χρέη και την επόμενη περίοδο, μετά από μια τετραετία,  ολοκληρώνονται οι διακανονισμοί.

Βέβαια για να φτάσουμε εδώ χρειάσθηκε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όσων δεν μας γνώριζαν. Των παραγόντων του Ολυμπιακού, των παικτών, των παικτριών, των συνεργατών μας και γενικά με όσους συναλλασσόμασταν. 

Μας έμαθαν όλοι πλέον και ο ερασιτέχνης από αφερέγγυος έγινε εχέγγυος. Όλοι πλέον θέλουν να συνεργασθούν μαζί μας".

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναλύει τους 5 πυλώνες που στηρίχθηκε η εξυγίανση:

"1. Οι 60.000 μέλη και  φίλαθλοι, νούμερο που ούτε κατά διάνοια δεν μπορούν να φαντασθούν άλλοι σύλλογοι. Προσπάθησαν, αλλά ούτε καν το πλησίασαν.

2. Οι οργανωμένοι σύνδεσμοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό που "μάτωσαν" οικονομικά για να στηρίξουν την προσπάθεια.

3. Φίλαθλοι του Ολυμπιακού, όπως ο Χρήστος Φλάμπουρας και τέσσερις πέντε ανώνυμοι φίλοι μας, καθώς και κάποια μέλη του ΔΣ. Αυτούς θέλουμε να τους κάνουμε περισσότερους και να στηρίξουν όλα τα τμήματα.

4. H υγιής ΠΑΕ και ΚΑΕ, που δεν υπάρχουν στους ανταγωνιστές μας και η εκμετάλλευση του σήματος του ερασιτέχνη. Και οι δυο μαζί έκοψαν 700.000 εισιτήρια και έφεραν λεφτά στο ταμείο μας.

5. Η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, που μας παρείχε ασφάλεια. Αυτός μας εμπιστεύθηκε, μας παρακίνησε να προχωρήσουμε και κάθε φορά που σκοντάφταμε σε εμπόδια, τα παρέκαμπτε. Μας έδωσε σιγουριά και βοηθούσε είτε με πριμ, είτε στις αποκτήσεις ξένων παικτών που έκαναν τη διαφορά".

Για τη δυσκολία των οκτώ διακρίσεων (τέσσερα πρωταθλήματα, τρία κύπελλα, ένα Λεν Τρόφι) ξεκαθαρίζει "πήραμε πιο εύκολα τις κούπες στους άνδρες, γιατί είχαμε ομάδες με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς από τους αντιπάλους μας. Πιο δύσκολα στις γυναίκες που υπολειπόμασταν της ΑΕΚ και της Βουλιαγμένης και ιδιαίτερα στο πόλο γυναικών.

Η μεγάλη διαφορά μας όμως από τους άλλους είναι ότι κανένας δεν έχει τη δική μας οικονομική ασφάλεια".

Παρά τις απίστευτες διακρίσεις ο Μιχάλης Κουντούρης πιστεύει ότι δεν έχει φτάσει ο Ολυμπιακός στο... ταβάνι του.

"Θα κάνουμε απολογισμό της τετραετίας και θα παρουσιάσουμε στη γενική συνέλευση το καλοκαίρι τους νέους προϋπολογισμούς μας. Θέλουμε να διατηρήσουμε ανταγωνιστικές τις ομάδες μας στα πρωταθλήματα και να παίρνουμε τίτλους.

Χρόνο με το χρόνο να δυναμώνουμε και να πλησιάζουμε τις ευρωπαϊκές ομάδες. Να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες και να αποκτήσουμε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Δεν είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός, ο αυτοκράτορας της πισίνας να μην έχει ένα σύγχρονο και λειτουργικό κολυμβητήριο στον Δήμο Πειραιά. Τόσο για τις υποδομές και τις ακαδημίες του, όσο και για τους αθλητές-τριες που κάνουν πρωταθλητισμό".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου