ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Ελλάδα - Βολιβία 2-1(videos)

Ελλάδα - Βολιβία 2-1(videos)

07/06/2014

Η Εθνική μας ομάδα είχε καλή εικόνα σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα με τη Βολιβία (2-1) και πλέον ταξιδεύει για την Βραζιλία και κοιτάζει μονάχα την Κολομβία (videos)
Με θετικό πρόσημο κλείνει τα φιλικά τεστ ενόψει του επικείμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου η Εθνική μας. Και αν κόντρα σε Πορτογαλία και Νιγηρία έμεινε "άσφαιρη", αλλά συνάμα κράτησε και ανέπαφη την εστία της, απέναντι στην Βολιβία στη "Red Bull Arena" του Νιου Τζέρσεϊ η κατάσταση ήταν διαφορετική.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επιβλήθηκε με 2-1, έχοντας για σκόρερ τον εξαιρετικό Κονέ (21') και τον Κατσουράνη (54'), κρατάει κυρίως την εικόνα στην πρώτη ώρα του παιχνιδιού και πλέον κοιτάζει το Μουντιάλ και τον πρώτο αγώνα με αντίπαλο την Κολομβία το επόμενο Σάββατο (14/6).
Οι διεθνείς μας ήταν ορεξάτοι, μπήκαν δυνατά στο ματς, κυριάρχησαν, επιτέλους βρήκαν δίχτυα και μάλιστα εις διπλούν, ενώ θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει περισσότερες φορές, αν ο Φάνης Γκέκας ήταν πιο ψύχραιμος σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις.
Αμυντικά υπήρξαν κάποιες αδράνειες, που καλό είναι να αποφευχθούν απέναντι σε πιο δυνατούς αντίπαλους, με το γενικό συμπέρασμα να είναι πως η Εθνική δείχνει να είναι σε καλό δρόμο και πηγαίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την ψυχολογία σε επιθυμητό επίπεδο.

 

Έτσι ξεκίνησαν οι δυο ομάδες

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική με τον Καρνέζη στο τέρμα και στην άμυνα -από δεξιά προς τα αριστερά- με τους Τοροσίδη, Μανωλά, Μόρα και Χολέμπας. Ο Κατσουράνης ήταν ο αμυντικός μέσος και εσωτερικοί μέσοι οι Κονέ και Μανιάτης. Ο Σαμαράς ξεκίνησε αριστερά, ο Σαλπιγγίδης δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκέκας.
Στον αντίποδα, ο Κινιόνιες ήταν στο τέρμα της Βολιβίας και οι υπόλοιποι δέκα οι Μάρβιν Μπεχαράνο, Γκουτιέρες, Ράλδες, Εκίνο, Ντιέγκο Μπεχαράνο, Μαλεάν, Μοχίκα, Άρσε, Τσουμασέρο και Μορένο.

 

Ο αγώνας

Απέναντι στη Νιγηρία, έλαμψε το άστρο του Γιάννη Φετφατζίδη. Αυτή την φορά, ήταν η σειρά του Παναγιώτη Κονέ να ηγηθεί του -ορεξάτου- αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και να είναι ο καλύτερος του αγωνιστικού χώρου, έχοντας όμως συμπαράσταση και από τους υπόλοιπους (πολύ καλοί οι Χολέμπας, Σαμαράς και Σαλπιγγίδης).
Και αν οι δυο προειδοποιήσεις με τον Φάνη Γκέκα (12' και 19') από ισάριθμες μπαλιές του Σαμαρά δεν θορύβησαν αρκετά τους Βολιβιανούς, ώστε να πάρουν τα μέτρα τους, η καρφωτή κεφαλιά του Κονέ (21') από υπέροχη σέντρα του Σαλπιγίδη ήταν αρκετή για να "σφραγίσει" την ελληνική υπεροχή και την δική του πολύ μεστή εμφάνιση.
Το παιχνίδι ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Εθνικής μας, που ήλεγχε την κατάσταση, κρατούσε μακριά τους κινδύνους από την εστία του Καρνέζη με εξαίρεση κάποιες μακρινές προσπάθειες και πλέον έψαχνε και ένα δεύτερο γκολ για να είναι ακόμα πιο αεράτη για την συνέχεια. Οι Λατινοαμερικάνοι με τη σειρά τους αδυνατούσαν να φτάσουν με ιδιαίτερες αξιώσεις μπροστά από τα ελλήνικά γκολπόστ και το 1-0 του πρώτου μέρους αποτύπωνε πλήρως την διαφορά των δυο ομάδων.

Panagiotis Kone Great Goal από patagooos
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Βύντρα πέρασε στην θέση του Μανωλά και βρέθηκε στο πλάι του Μόρα (λίγο μετά το 60' πήγε δεξιά και γύρισε ο Κατσουράνης στο κέντρο της άμυνας), με τους Βολιβιανούς να δοκιμάζουν για πρώτη φορά τα αντανακλαστικά του Καρνέζη με μακρινό σουτ του Μορένο (49').
Πέντε λεπτά μετά, ο Κώστας Κατσουράνης σήκωσε στο πόδι τους Έλληνες ομογενείς, σκοράροντας με αριστουργηματική κεφαλιά σε κόρνερ του Χολέμπας, για να δώσει μαξιλαράκι δυο τερμάτων στην Εθνική μας. Ο ίδιος βέβαια παραλίγο να... σβήσει το γκολ του λίγο αργότερα (58'), όταν έκανε τραγικό λάθος στην άμυνα, που απέτυχε να εκμεταλλευτεί σε τετ α τετ ο Άρσε, όπως και ο Γκέκας στη συνέχεια (61') με κακό πλασέ στα πόδια του Κινόνιες.
Ο Σάντος προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του, με τους Βολιβιανούς να δέχονται ευχαρίστως το "δώρο" που τους προσέφερε απλόχερα ο Καρνέζης στο 70', όταν δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα στο μακρινό σουτ του Καρντόσο (2-1).
Μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης δεν σημειώθηκαν άλλες αξιοσημείωτες φάσεις, η Εθνική έκανε... σεφτέ στις νίκες της και ελπίζει να το επανάλαβει και το επόμενο Σάββατο κόντρα στην "λαβωμένη" πλην δυνατή και φιλόδοξη Κολομβία.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (59' Ταχτσίδης), Μανωλάς (46' Βύντρα), Μόρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Κονέ (59' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (59' Φετφατζίδης), Σαμαράς (78' Χριστοδουλόπουλος), Γκέκας (65΄Μήτρογλου).
ΒΟΛΙΒΙΑ: Κινόνιες, Ράλδες, Εκίνο, Γκουτιέρες (85' Σεντένο), Μπεχαράνο, Μαλεάν (61' Μπεχαράνο), Μοχίκα (46' Καρντόσο), Τσουμασέρο (68' Μιράντα), Μπεχαράνο (78' Αρασκαΐτα), Μορένο, Άρσε (83' Πένια).

Η κριτική των διεθνών

Aναλύουμε την παρουσία των παικτών της Εθνικής Ελλάδος στην αναμέτρηση με τη Βολιβία, όπου η ελληνική ομάδα επικράτησε με 2-1.
Με νίκη 2-1 επί της Βολιβίας ολοκληρώθηκε η πρόβα τζενεράλε της Εθνικής ενόψει του Μουντιάλ. Πολύ καλή παρουσία είχαν οι Σαμαράς, Κονέ, Χολέμπας, Μανιάτης και Κατσουράνης. Διαβάστε την κριτική του Sport24.gr για την εμφάνιση των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Καρνέζης: Δέχτηκε ένα φτηνό γκολ, σε μία φάση που αμαύρωσε την -μέχρι εκείνη τη στιγμή- θετικότατη παρουσία του. Νωρίτερα, σε ένα δύσκολο σουτ είχε μπλοκάρει σταθερά, ενώ και σε τετ-α-τετ στο 58' είχε βγει σωστά και είχε κλείσει το οπτικό πεδίο του αντιπάλου του.
Τοροσίδης: Καλή εμφάνιση, χωρίς όμως πολλές ενέργειες από δεξιά, όσον αφορά στο επιθετικό κομμάτι. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα από την πλευρά του.
Μανωλάς: Έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στους επιθετικούς της Βολιβίας.
Μόρας: Αγωνίστηκε με τρεις διαφορετικούς παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας, συντονίζοντας ουσιαστικά όλη τη γραμμή. Έκανε πολύ σωστά τη δουλειά του, καθώς δεν φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε η Εθνική.
Χολέμπας: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Χολέμπας, που βοήθησε αρκετά τον Σαμαρά στη δημιουργία και μάλιστα από το δικό του κόρνερ προήλθε το δεύτερο γκολ της Εθνικής.
Μανιάτης: Πολλά τρεξίματα (όπως πάντα) και αρκετή πίεση στους μέσους της Βολιβίας, με αποτέλεσμα πολλά κλεψίματα, που οδήγησαν σε αντεπιθέσεις της ελληνικής ομάδας.
Κατσουράνης: Όπως είπαμε, το ελληνικό κέντρο έκανε τη διαφορά, βοηθώντας ιδιαίτερα στις γρήγορες επιθέσεις της ομάδας. Πολύ ωραία τοποθέτηση στο κόρνερ του Χολέμπας στο 54' και πολύ ωραία κεφαλιά για το 2-0 της Εθνικής.
Κονέ: Χάρμα ιδέσθαι ο Κονέ! Πολύ ωραίες κινήσεις μέσα στο γήπεδο, σωστές μεταβιβάσεις κι ένα πολύ όμορφο γκολ. Ίσως αν είχε καλύτερες εκτελέσεις στα κόρνερ, να μιλάγαμε για ένα εξαιρετικό ματς.
Σαλπιγγίδης: Δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά για να είναι εκ των διακριθέντων στο ματς. Ένα καλό σπριντ στο 21', μία γλυκιά σέντρα για το κεφάλι του Κονέ και προβάδισμα για την Ελλάδα.
Σαμαράς: Πολύ καλός σήμερα, καμία σχέση με το ματς κόντρα στη Νιγηρία. Ίσως να ήταν και ο κορυφαίος, αφού έκανε ό,τι ήθελε από αριστερά, βγάζοντας σε πολλές περιπτώσεις τον Γκέκα "φάτσα" με το γκολ.
Γκέκας: Μπορεί να ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, αλλά τουλάχιστον σε δύο από αυτές έπρεπε να βρει δίχτυα. Η αναποτελεσματικότητά του πρέπει να προβληματίσει τον ίδιο, αλλά και τον Φερνάντο Σάντος.
Βύντρα: Αγωνίστηκε και στο κέντρο της άμυνας και στα δεξιά. Ήταν ένα κλασικό παιχνίδι "Βύντρα", όπου αθόρυβα έκανε όση δουλειά έπρεπε για να μην εκθέσει την ελληνική άμυνα.
Καραγκούνης: Μπήκε στο τελευταίο μισάωρο, με στόχο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και για άλλα γκολ. Προσπάθησε, δεν του βγήκαν όμως οι ενέργειες.
Φετφατζίδης: Έκανε κάποιες ωραίες κινήσεις από δεξιά και δημιούργησε μία καλή φάση, όταν πάσαρε στον Χριστοδουλόπουλο στο ύψος του πέναλτι προς το τέλος του αγώνα, αλλά δεν έγινε τελικά το σουτ.
Ταχτσίδης: Έδωσε τις μάχες του στο κέντρο και κέρδισε τις περισσότερες.
Μήτρογλου: Δεν αγωνίστηκε αρκετά, αλλά κυνήγησε τις φάσεις.
Χριστοδουλόπουλος: Είχε την ευκαιρία να πετύχει ένα γκολ, αλλά σε 2-3 περιπτώσεις έχασε τον έλεγχο της μπάλας. Δεν εμφανίστηκε πολύ συγκεντρωμένος.

Ελλάδα - Βολιβία 2-1 (highlights)





ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου