ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ο Ολυμπιακός τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος-Δήλωση Μώραλη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Ολυμπιακός τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος-Δήλωση Μώραλη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

06/06/2014
foto1 1

Mε μια συμβολική κίνηση μ'  αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Πέμπτη 5 Ιουνίου) η οικογένεια του Ολυμπιακού θέλησε να δείξει γι’ άλλη μια φορά την ευαισθησία της για θέματα τα οποία ξεπερνούν το στενό κομμάτι του αθλητισμού.
Τα μέλη της οικογένειας του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα τα παιδιά της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου
της ΠΑΕ και των Ακαδημιών του Ερασιτέχνη συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης κάτω από το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Πειραιά στα «Βοτσαλάκια» προκειμένου να καθαρίσουν την ακτή από τα σκουπίδια.
Ο Ολυμπιακός ωθεί τα παιδιά των Ακαδημιών σε τέτοιες ενέργειες κάθε ημέρα όλο το χρόνο. Το παρών στον καθαρισμό της παραλίας στην ακτή έδωσε ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βασίλης Τοκάκης, η Γενική Διευθύντρια του Ερασιτέχνη Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο Αρχιπροπονητής Κολύμβησης του Ολυμπιακού και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Νίκος Γέμελος, ο προπονητής του Πινγκ Πονγκ Γιώργος Χριστοφοράκης, ο έφορος του Πινγκ Πονγκ Αλέξανδρος Αγάθος, του Πόλο Κώστας Γούρας, του Βόλεϊ Μανώλης Τσιρογιάννης και ο μάνατζερ της Κολύμβησης Σπύρος Μπιτσάκης. Επίσης παρόντες ήταν και οι κολυμβητές της μεγάλης ομάδας του Ολυμπιακού: Μελαδίνης Οδυσσέας, Φωκαϊδης Αντώνης  Μπαγιώτη Αφροδίτη, Χατζής Αντώνης, Συρίγος Γιώργος, Ανδρικάκη Μαρία, Χατζοπούλου Δέσποινα.  
Αναλυτικά, οι δηλώσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού, οι οποίοι προσέφεραν σε αυτήν την  
Βασίλης Τοκάκης (Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ  Ολυμπιακός) :«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας. Η  δημιουργία συνείδησης αποτελεί σημαντική παράμετρο προς αυτή την κατεύθυνση και αυτό πρέπει να γίνει βίωμα από  μικρή ηλικία. Είναι ανάγκη να μάθουν τα παιδιά να σέβονται  το περιβάλλον και να είναι ευαισθητοποιημένα για θέματα που το αφορούν. Για αυτό το λόγο η μεγάλη οικογένεια του  Ολυμπιακού φροντίζει μεταξύ άλλων να διαπαιδαγωγεί για το  σκοπό αυτό τους νεαρούς αθλητές της. Τους παρακινεί να  είναι ενεργοί πολίτες, να σέβονται και να δρουν για την  προστασία του περιβάλλοντος. Η σημερινή πρωτοβουλία αυτό  το σκοπό έχει. Τα παιδιά του Ολυμπιακού αποδεικνύουν ότι  δεν είναι μόνο άριστοι αθλητές, είναι και ευσυνείδητοι  πολίτες. Σήμερα με αυτή την πρωτοβουλία δίνουν το  παράδειγμα σε όλους μας.»
Χριστίνα Τσιλιγκίρη (Γενική Διευθύντρια ΟΣΦΠ) : «Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα του Περιβάλλοντος η οικογένεια του Ολυμπιακού θέλησε μ’ αυτή την κίνηση της να περάσει το μήνυμα. Το μήνυμα στα νέα παιδιά και σ’ όλους τους ανθρώπους. Όλοι μιλούν για ένα καλύτερο κόσμο αλλά όταν έρχεται η ώρα να πράξουμε το αναβάλλουμε. Δεν είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι δεν χρειάζεται να πάρεις το αυτοκίνητο σου για να πας στο περίπτερο.  Πρέπει να προστατέψουμε το περιβάλλον πάση θυσία για εμάς και τα παιδιά μας.  Η οικογένεια του Ολυμπιακού και τα μικρά παιδιά των Ακαδημιών μας δείχνουν τον δρόμο. Κάθε ημέρα για εμάς είναι μια πρόκληση και ένα μάθημα ζωής». 
Νίκος Γέμελος (Αρχιπροπονητής Κολύμβησης Ολυμπιακού): «Ο Ολυμπιακός πρωτοπορεί άλλη μια φορά. Προσπαθεί να δείξει στους νέους αθλητές το σωστό δρόμο. Θέλει να μάθει στα νέα παιδιά να κάνουν τρόπο ζωής την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι υπόθεση όλων μας το περιβάλλον. Είναι η ζωή μας. Επίσης θέλω να τονίσω ότι πρέπει να στραφούμε και στον αθλητισμό σ’ εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Πρέπει να αποκτήσουμε το κολυμβητήριο που θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Έτσι κερδίζει το περιβάλλον κερδίζουμε και εμείς οικονομικά. Ζούμε σε μια χώρα με τον ήλιο να «καίει» όλο το χρόνο αλλά δεν το έχουμε εκμεταλλευτεί. Είμαστε τελευταίοι σ’ αυτή την κατηγορία». 
Αντώνης Φωκαϊδης (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης): «Θεωρήσαμε χρέος μας να είμαστε εδώ σήμερα. Ο Ολυμπιακός πρωτοπορεί όχι μόνο στον αθλητισμό. Το μόνο του τμήματος κολύμβησης είναι «Πρώτα αθλητές και μετά Πρωταθλητές» και εγώ θα πω πάνω απ’ όλα άνθρωποι. Άνθρωποι με ευαισθησίες και συνείδηση. Έχουμε χρέος να προστατέψουμε το περιβάλλον μας. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας» 
Γιώργος Χριστοφοράκης (Προπονητής Πινγκ Πονγκ) : «Πολλά μπράβο στον Ολυμπιακό γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος σ’ όλα. Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στο μέλλον. Πρέπει να προσέξουμε το περιβάλλον γιατί είναι η ζωή μας». 

foto5 1


foto3 1

Δήλωση Μώραλη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δήλωση Μώραλη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Η σημερινή μέρα έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ο νέος Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, έκανε σχετική δήλωση
Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Γιάννη Μώραλη:
«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έρχεται να μας υπενθυμίσει την σπουδαιότητα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος το οποίο διαρκώς υποβαθμίζεται. Υποχρέωση όλων μας είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων, που θα προστατεύσουν τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας και θα εξασφαλίσουν ένα υγιές περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Στις άμεσες προτεραιότητές μας για την επόμενη πενταετία στον Δήμο Πειραιά είναι η  δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, εκτεταμένων αναπλάσεων σε όλες τις γειτονιές, αλλά και σε μέτρα και δράσεις για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον Πειραιά η οποία επιβαρύνεται από τη λειτουργία του λιμανιού, το κυκλοφοριακό και την παλαιότητα των κτιρίων.
Ο δρόμος για την ανάπτυξη περνάει μέσα από την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, με εναρμονισμένες δράσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών».




ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου