ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Μια άλλη Εθνική

Μια άλλη Εθνική

 04/06/2014

 Αλλαγμένη σε σχέση με το ματς της Πορτογαλίας η Εθνική… έστειλε θετικά μηνύματα! Μπορεί να έμεινε στο 0-0 με την Νιγηρία, αλλά η εμφάνιση θα χαροποίησε ιδιαίτερα τον Σάντος. Πολύ καλός ο Φετφατζίδης.

Μια… άλλη Εθνική!

Παρατάχθηκε με διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό κόντρα στην Πορτογαλία (10/11 αλλαγές) και το πείραμα του Σάντος… δικαιώθηκε!

Μπροστά σε πολλούς Έλληνες στις ΗΠΑ, μια… άλλη Εθνική (σε σύνθεση και διάθεση) ναι μεν έμεινε στο 0-0 με την μουντιαλική Νιγηρία, ωστόσο άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να πάρει και τη νίκη-γοήτρου (έλειψε το γκολ).

Εξαιρετικός ο Φετφατζίδης –για δεύτερο σερί ματς-, πολύ καλοί στο πρώτο μέρος Χριστοδουλόπουλος, Καραγκούνης, «κολόνα» Ταχτσίδης και Μόρας, άρπαξε την ευκαιρία ο Τζαβέλλας, άρεσε (πολύ) ο Κονέ όταν πέρασε σαν αλλαγή.

Επόμενο και τελευταίο φιλικό πριν το Μουντιάλ τα ξημερώματα του Σαββάτου με την Βολιβία (03:00).

Το ματς:


Πώς τέλειωσε για την Εθνική το ματς με την Πορτογαλία; Με (καλή) ευκαιρία του Φετφατζίδη! Πώς άρχισε αυτό με την Νιγηρία; Με τον ίδιο τρόπο! Ο Καραγκούνης είδε ωραία την κίνηση του «Φέτφα», του ‘κόψε την μπάλα, αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε άουτ. Οι αλλαγές του Φερνάντο Σάντος έκανε… μπαμ πως είχαν δώσει μια άλλη ενέργεια. Οι διεθνείς όχι μόνο πίεζαν ψηλά, όχι μόνο δεν απειλούνταν στην άμυνα, αλλά έδειχναν και διάθεση να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Και μέσω αυτής της πίεσης, παραλίγο να ανοίξουν και το σκορ, όταν ο «Κάρα» έκλεψε το… πορτοφόλι των Νιγηριανών, έδωσε στον Χριστοδουλόπουλο, όμως ο «κεραυνός» του… άγγιξε το δοκάρι του Ενιάμα.

Η τριπλέτα Φετφατζίδη-Καραγκούνη-Λάζαρου ήταν… όλα τα λεφτά, με τον Ταχτσίδη πίσω να δίνει ηρεμία (σε ρόλο κόφτη). Κι όταν πρεσάρεις ψηλά, δεν μπορεί θα αναγκάσεις τους αντιπάλους σου σε λάθη. Σε ένα τέτοιο, λοιπόν, οδήγησε τους Αφρικανούς ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» που προτίμησε να τελειώσει –ανεπιτυχώς- την φάση μόνος κι ενώ θα μπορούσε –με κάθετη- να βγάλει τετ-α-τετ τον Γκέκα. Και στιγμές αργότερα ο «Φέτφα» πήγε να… γράψει μεγάλο γκολ! «Έσβησε» τον πρώτο, «τέλειωσε» τον δεύτερο, αλλά στο τέλος τον νικήθηκε απ’ τον Νιγηριανό γκολκίπερ που απέτρεψε…. Golazo! Και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην ανάπαυλα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να ‘χει «κερδίσει» τις εντυπώσεις.

Δεν θέλησε να κάνει πολλές αλλαγές με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος ο Σάντος. Η αλήθεια είναι πως η Εθνική είχε χάσει τον ρυθμό της στο πρώτο δεκάλεπτο και δεν μπορούσε να απειλήσει. Και ξανά ο πρώτος… κίνδυνος προήλθε απ’ τα πόδια του Φετφατζίδη που δεν ήθελε να αφήσει… λεπτό να πάει χαμένο για να διεκδικήσει μια θέση βασικού. Κι αφού ο Κονέ άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του, η Ελλάδα ξαναπήρε τα πάνω της! Και αυτός ήταν που είχε τεράστια ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ, μετά το ωραίο «κόψιμο» του Φέτφα που έδωσε την ευκαιρία στον συμπαίκτη του να σουτάρει υπό καλές προϋποθέσεις άουτ.

Οι αρκετές αλλαγές και για τις δύο πλευρές έφερε μια μίνι… ύφεση. Και λογικό ήταν, αν συνυπολογίσουμε πως μιλάμε για φιλικό προετοιμασίας. Η είσοδος του Μήτρογλου έγινε για να δώσει το… κάτι παραπάνω στην κορυφή της επίθεσης. Προς το τέλος μάλιστα θύμισε τον… Μητρογκόλ, όταν έκανε ωραία ενέργεια, πάσαρε με τακουνάκι στον Σαμαρά, αλλά το καλό σουτ του «Sam» βγήκε… τείχος πάνω στον Ενιάμα. Τα τελευταία πέντε λεπτά δεν έκρυβαν κάτι… συγκινητικό, με την Ελλάδα να «οχυρώνεται» πίσω και τους Αφρικανούς να χάνουν δύο καλές στιγμές για να… κλέψουν τη νίκη, αλλά ο Καπίνο επενέβη εντυπωσιακά και κράτησε το 0-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα:
Γλύκος (46’ Καπίνο), Βύντρα, Τζαβέλλας, Μόρας, Μανωλάς, Σάμαρης (62’ Τζιόλης), Ταχτσίδης, Καραγκούνης (46’ Κονέ), Φετφατζίδης (74’ Σαμαράς), Χριστοδουλόπουλος (80’ Σαλπιγγίδης), Γκέκας (62’ Μήτρογλου)

Νιγηρία: Ενιάμα, Ετσιεγίλε (40’ Κούνλε), Άμπροουζ, Ομερούο, Ομποαμπόνα (46’ Γιόμπο), Μίκελ, Μόουζες, Ονάζι, Οντεμβιγκί (54’ Μπαμπατούντε), Εμενίκε (77’ Νουόφορ), Μούσα (46’ Ουτσέμπο)




ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου