ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Άλλο... αέρα με βασικό Ριέρα

Ο Κλιντ Ίστγουντ είχε πει την πιο "σοφή" κουβέντα σχετικά με την άποψη και.... κάτι άλλο, τα οποία κάθε άνθρωπος έχει.
Δεν χρειάζεται να γίνεται περαιτέρω ανάλυση του προαναφερθέντος, αλλά αναφέρεται με αφορμή τα όσα κατά καιρούς έχουν γραφτεί για τον Άλμπερτ Ριέρα και την μέχρι τώρα προσφορά του στον Ολυμπιακό. Για άλλους, ο Ισπανός άσος των Πειραιωτών αποτελεί υπερπολύτιμο "εργαλείο", την ώρα που άλλοι περιμένουν πολλά παραπάνω και δεν είναι ευχαριστημένοι με την παρουσία του ως τώρα. Αναλόγως του πως αντιλαμβάνεται κανείς το ποδόσφαιρο, εκφράζει και την ανάλογη άποψη για τον 28χρονο παικταρά.


Δεν καλύπτεται τόσο απλά το κενό του Ισπανού

Ο αριστερός μέσος των Πειραιωτών υπέστη θλάση στον δεξιό προσαγωγό στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες μπαίνει στα... πιτς και ο Ερνέστο Βαλβέρδε οφείλει να βρει το "αντίδοτο", ώστε να μην φανεί το κενό του. Όσο και αν κάποιοι μπορεί να έχουν τις αμφιβολίες τους για το αν και κατά πόσο το κενό του Ριέρα είναι δυσαναπλήρωτο, εντούτοις σημασία έχει το πως έχει στήσει την ομάδα φέτος ο Ισπανός προπονητής και ποια είναι η φιλοσοφία του για ορισμένους παίκτες. Ε, ο συμπατριώτης του είναι ένα από τα "πρώτα βιολιά" και από τους 11αδάτους. Αυτό από μόνο του κάνει τεράστια την απουσία του και ας έχουν όλοι στο μυαλό τους έτοιμη τη λύση του Κέβιν Μιραλάς σε συνδυασμό με την παρουσία του Μάρκο Πάντελιτς στην θέση του φουνταριστού.

Τα νούμερα φανερώνουν την χρησιμότητά του

Λίγο να κοιτάξει κανείς τα νούμερα, βλέπει πως ο Ριέρα είναι ο μοναδικός παίκτης μαζί με τον Νταβίδ Φουστέρ που είχαν ξεκινήσει βασικοί και στα 12 φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Μετά την απόφαση να δοθεί ο Ντενίς Επστάιν δανεικός το καλοκαίρι στην Κέρκυρα, καλώς ή κακώς η ομάδα του Πειραιά έμεινε δίχως καθαρόαιμο δεύτερο αριστερό χαφ, όπερ σημαίνει πως ο Ριέρα δεν έβγαινε με τίποτα από το αρχικό σχήμα. Άλλωστε, παίκτης αυτής της κλάσης και ο οποίος κόστισε το καλοκαίρι μια περιουσία για να έρθει στο λιμάνι, δεν θα μπορούσε να μην έχει θέση στην 11άδα, την ώρα μάλιστα που έχει βάλει τέσσερα γκολ και έχει μοιράσει πέντε ασίστ για ισάριθμα τέρματα συμπαικτών του. Αν μη τι άλλο, μια χαρά νούμερα είναι αυτά και ας λέει ο καθένας ό,τι θέλει για τον πρώην άσο της Εσπανιόλ και της Λίβερπουλ...

Τα γκολ του μέχρι σήμερα στην Super League

Η αρχή στα γκολ έγινε στο παιχνίδι με την Κέρκυρα στις 11 Σεπτεμβρίου, όταν προς το φινάλε του αγώνα με μια σουτάρα με το αριστερό από πλάγια θέση νίκησε τον Κωνσταντόπουλο και "κλείδωσε" τη νίκη για τον Ολυμπιακό (διαμόρφωσε το 2-0). Στις 16 Οκτωβρίου, ο Ριέρα άνοιξε το σκορ με πλασέ στο 0-3 επί της Ξάνθης στα Πηγάδια, ενώ οκτώ ημέρες μετά χάρισε τη νίκη στον Θρύλο επί του Άρη με 1-0 χάρη σε τέρμα του (με το δεξί παρακαλώ) μόλις στο 2ο λεπτό. Τέλος, στις 6 Νοεμβρίου ολοκλήρωσε το θρίαμβο του Ολυμπιακό επί του Πανιωνίου στο φαληρικό γήπεδο, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 με σουτ πάνω στην κίνηση. Επιπλέον, ο Ισπανός άσος έχει μοιράσει και πέντε πάσες "πάρτο-βάλτο", δείγμα του ότι από ουσία παίρνει άριστα και ξέρει να κάνει αυτά που πρέπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Βασικό "εργαλείο" στην φιλοσοφία του Βαλβέρδε

Ναι, μπορεί να συμφωνήσει ο οποιοσδήποτε ότι πολλές φορές χάνεται μέσα στο ματς και δεν έχει διάρκεια στο 90λεπτο, όπως πιθανότατα να περίμενε η πλειοψηφία των φίλων του Ολυμπιακού. Από το σημείο αυτό όμως, μέχρι να βγει και "σαπάκι", υπάρχει τεράστια διαφορά και γι' αυτό τονίζεται ότι η απουσία του στα προσεχή τρία παιχνίδια της ομάδας για το πρωτάθλημα είναι τεράστια και σίγουρα "πονοκεφαλιάζει" ο Ερνεστο Βαλβέρδε. Πρέπει να αλλάξουν κάπως οι ισορροπίες στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, διότι ο φετινός Ολυμπιακός έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και ο κάθε παίκτης έχει το ρόλο του μέσα στο σύνολο. Γι' αυτό και όταν ένας παίκτης αυτού του επιπέδου βγαίνει εκτός, τότε υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια, το φετινό ρόστερ των Πειραιωτών είναι πολύ γεμάτο και ο "Τσινγκούρι" θα τις βρει τις λύσεις του.

Τα λεπτά συμμετοχής του στο πρωτάθλημα

Ο γεννηθείς στις 15/4/1982 στο Μανακόρ της Ισπανίας, Άλμπερτ Ριέρα, έπαιξε για 72 λεπτά στο ματς με τον Ηρακλή, ενώ έμεινε στον αγωνιστικό χώρο σε όλο το 90λεπτο στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα. Με Πανσερραϊκό και Αστέρα Τρίπολης χρησιμοποιήθηκε καθ' όλη την διάρκεια, ενώ βγήκε αλλαγή στο 89' στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Στην Ξάνθη, έπαιξε ως το 65' και με τον Άρη ως το 79', ενώ αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το ίδιο συνέβη και κόντρα σε Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και Εργοτέλη (σε δυο μέρη το παιχνίδι αυτό), ενώ με την ΑΕΚ ξεκίνησε βασικός, αλλά βγήκε αλλαγή στο 22' λόγω θλάσης.

Αρχές του 2011 επιστρέφει στα γήπεδα

Όποια και αν είναι η άποψη του καθενός για τον φετινό Ριέρα, σημασία έχει ότι ο Βαλβέρδε πιστεύει πολύ σε αυτόν και τον θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι της "ραχοκοκαλιάς" της ομάδας. Όμως, τώρα ο Ισπανός κόουτς καλείται να βρει τις λύσεις, ώστε ο Ολυμπιακός να πάρει τα "τρίποντα" με Καβάλα, Ατρόμητο και Λάρισα, καθώς και την πρόκριση (22/12) στην επόμενη φάση του Κυπέλλου μέσα στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Από τις αρχές της νέας σεζόν, ο 28χρονος αναμένεται να είναι και πάλι ετοιμοπόλεμος και "διψασμένος" για πολλά παραπάνω απ' όσα μέχρι σήμερα. Αν μη τι άλλο, έχει πολλά ακόμα να δώσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου