ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Σε Ρωσία και Κατάρ τα Μουντιάλ

Σε Ρωσία και Κατάρ τα Μουντιάλ

Σε δύο χώρες που δεν έχουν διοργανώσει ποτέ ένα Παγκόσμιο Κύπελλο αποφάσισε να αναθέσει τα δύο επόμενα Μουντιάλ, η FIFA. Αυτό του 2018 θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, το Κατάρ θα γίνει η πρώτη αραβική χώρα που θα φιλοξενήσει την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη. Δείτε πώς το Κατάρ ετοιμάζεται να αφήσει άφωνο ολόκληρο τον κόσμο! Ο Πούτιν το ισχυρό χαρτί των Ρώσων.

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, η Ρωσία κατάφερε να ξεπεράσει στην ψηφοφορία το μεγάλο φαβορί, την Αγγλία αλλά και τις υποψηφιότητες από Ολλανδία-Βέλγιο και Ισπανία-Πορτογαλία. Η Αγγλία αποκλείστηκε από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία, λαμβάνοντας μόλις δύο ψήφους (!) και ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες μουρμούρες σχετικά με την στάση του βρετανικού Τύπου τις προηγούμενες ημέρες. Διαβάστε εδώ πώς εξελίχθηκαν οι ψηφοφορίες.
Αντίστοιχα, για εκείνο του 2022, το Κατάρ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που το ήθελαν από την αρχή να τα καταφέρνει απέναντι σε Αυστραλία, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Κορέα.

Καμία από τις δύο χώρες δεν είχε αναλάβει ως τώρα μια τόσο σημαντική ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Μετά την ανακοίνωση των χωρών που θα διοργανώσουν τα Παγκόσμια Κύπελλα των 2018 και 2022 ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, δήλωσε: «Πάμε σε καινούργιους τόπους. Ποτέ το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είχε διεξαχθεί στην Ρωσία (2018) και στην ανατολική Ευρώπη, ούτε στη Μέση Ανατολή (Κατάρ, 2022). Ο αραβικός κόσμος περίμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε νιώθω πολύ ευτυχισμένος πρόεδρος, όταν μιλάμε για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου».

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβάλοφ που εκπροσώπησε την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας στη Ζυρίχη φανερά ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είπε:

«Μας εμπιστευθήκατε με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και μπορώ να σας υποσχεθώ, όλοι μας μπορούμε, ότι δεν θα το μετανιώσετε ποτέ. Ας γράψουμε μαζί ιστορία».

Στην Ελβετία αναμένεται να ταξιδέψει και ο Βλάντιμιρ Πούτιν ο οποίος ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος και θα τηρήσει την υπόσχεση του: «Φεύγω για Ζυρίχη! Το είχα υποσχεθεί στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, πως αν η απόφαση είναι ευνοϊκή για τη Ρωσία θα πήγαινα να τους ευχαριστήσω και να τους μιλήσω για τον σχεδιασμό της προετοιμασία μας. Η Ρωσία αγαπάει το ποδόσφαιρο και θα κάνει το καλύτερο. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι όλοι εμπιστεύθηκαν τις δυνατότητές μας, παρότι κάποιες εγκαταστάσεις δεν είναι έτοιμες».

O γιος του Εμίρη του Κατάρ, Σεϊχης Μοχάμεντ μπιν Χαμάντ Αλ-Τανί, o oποίος ήταν επικεφαλής της υποψηφιότητας της χώρας, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σας ευχαριστούμε που μας υποστηρίξατε και βοηθήσατε στην εξάπλωση του ποδοσφαίρου. Θα είστε υπερήφανοι για όλα όσα θα πετύχουμε και θα είστε υπερήφανοι για τη Μέση Ανατολή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου