ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Κάνει την… πάπια η FIFA για τις νέες αποκαλύψεις χρηματισμού!

Κάνει την… πάπια η FIFA για τις νέες αποκαλύψεις χρηματισμού!


Με ένα «η υπόθεση έχει κλείσει» απάντησε η FIFA στις αποκαλύψεις του BBC πως τρία μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας είχαν χρηματιστεί από την εταιρεία αθλητικού μάρκετινγκ «ISL» για να προωθήσουν τα συμφέροντά της.
Η εκπομπή «Panorama» του έγκυρου βρετανικού δικτύου αποκάλυψε πως ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας Ρικάρντο Τεσέιρα, ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Αφρικής Ισά Χαγιάτου και ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Λατινικής Αμερικής Νικολάς Λέος είχαν χρηματιστεί από την «ISL» για να συναινέσουν στην υπογραφή «χρυσοφόρων» συμβολαίων.

Ωστόσο, η FIFA αναφέρει πως οι ελβετικές αρχές που είχαν διερευνήσει την υπόθεση μετά τη χρεοκοπία της «ILS» το 2001, δεν είχαν βρει κάτι μεμπτό. «Μετά από έρευνα, οι ελβετικές αρχές αποφάσισαν στις 26 Ιουνίου του 2008 να μην καταδικάσουν κάποιο μέλος της FIFA. Συνεπώς οφείλουμε να επισημάνουμε ότι δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε κανέναν παράγοντα της FIFA. Οι έρευνες και η υπόθεση έχουν κλείσει οριστικά», ήταν η απάντηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας μέσω ανακοίνωσης.
Οι τρεις άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση και ανήκουν στο 22μελές πάνελ που θα ψηφίσει για την ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και το 2022 την Πέμπτη, αρνούνται τις κατηγορίες, αλλά η εκπομπή «Panorama» παρουσίασε απόρρητα έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι η «ISL» είχε δαπανήσει τεράστια ποσά σε μυστικούς χρηματισμούς προσώπων μέσω εταιρειών στο Λίχτενσταϊν από το 1989 μέχρι το 1999.
Ο Ισά Χαγιάτου καλείται, πάντως, να λογοδοτήσει στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, της οποίας είναι μέλος και η οποία-σε αντίθεση με τη FIFA-αποφάσισε να ερευνήσει σε βάθος της υπόθεση διαφθοράς που αγγίζει και τους κόλπους της.
(Πηγή) sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου