ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Μήνυμα του Μπαν Κι-Μουν (ΓΓ ΟΗΕ)

Μήνυμα του Μπαν Κι-Μουν (ΓΓ ΟΗΕ)

Την ευγνωμοσύνη του προς το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP) σχετικά με τη διοργάνωση του "Αγώνα κατά της Φτώχειας" και στον Ολυμπιακό, όπως και την All Star ομάδα του, για τη φιλοξενία του Αγώνα, εξέφρασε σε μήνυμά του ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

8ος  Ετήσιος «Αγώνας κατά της Φτώχειας» του Προγράμματος του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP).

Μήνυμα του Μπαν Κι-Μουν, ΓΓ ΟΗΕ.

"Χαιρετίζω όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση αυτού του θαυμάσιου ‘Αγώνα κατά της Φτώχειας'.

Οι λαοί της Αϊτής και του Πακιστάν υπομένουν τη θλίψη και τις απώλειες που προκάλεσαν οι περσινές φυσικές καταστροφές. Για τον λόγο αυτό, μέρος των εισπράξεων του Αγώνα θα διατεθούν σε προγράμματα του ΟΗΕ για την ανάκαμψη και την ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών. Ο Αγώνας κατά της Φτώχειας είναι η καλύτερη έκφραση της παγκόσμιας αλληλεγγύης.

Ευχαριστώ το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP) για τη διοργάνωση του Αγώνα και τον Ολυμπιακό όπως και την All Star ομάδα του, για τη φιλοξενία του Αγώνα. Προπαντός, θέλω να ευχαριστήσω τον Ζιντάν, τον Ρονάλντο και τον Ντιντιέ Ντρογκπά  και τους τόσους φίλους τους, που αφιερώνουν το χρόνο τους σε αυτόν τον σπουδαίο ανθρωπιστικό σκοπό. Εσείς, οι διάσημοι αθλητές, δίνετε ελπίδα σε αυτούς που τα χάσαν όλα. Στέλνετε το κρίσιμο μήνυμα ότι δε θα εγκαταλείψουμε, δε θα ξεχάσουμε όσους βρίσκονται σε ανάγκη.

Τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να βοηθούν αυτούς που έχουν πληγεί από το σεισμό και τις πλημμύρες. Ωστόσο, οι δύσκολοι καιροί δεν έχουν περάσει. Καλώ τον κόσμο του αθλητισμού και τους φίλαθλους παντού, να συνεχίσουν να στηρίζουν  την προσπάθειά  του ΟΗΕ προκειμένου  να ανταποκριθεί στις επείγουσες ανάγκες στην Αιτή και το Πακιστάν. Να στηρίξουν το έργο μας για ανθρώπινη ανάπτυξη και αξιοπρέπεια σε όλο τον κόσμο. Στον αγώνα κατά της φτώχειας δεν πρέπει να υπάρχουν θεατές. Είμαστε όλοι παίκτες. Όλοι πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί.

Ο 8ος «Αγώνας κατά της Φτώχειας»  δείχνει μια ακόμη φορά το πώς οι αθλητές, η οικογένεια του ΟΗΕ και ο κόσμος του αθλητισμού μπορούν να συνεργαστούν για την υλοποίηση των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας και την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. Σε αγώνες σαν αυτόν, νικητές είμαστε όλοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου