ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1 (PHOTOS+VIDEOS)

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1

Στο "κάστρο" του δεν χάνει ποτέ! Ο Θρύλος νίκησε και τον Ατρόμητο με 2-1 (γκολ οι Φουστέρ και Μιραλάς), αν και έπαιζε με δέκα παίκτες από το 68' λόγω άδικης αποβολής του Ντουντού.



Ο Θρύλος δεν χάνει στο Ναό του τη φετινή σεζόν! Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε με 2-1 του Ατρομήτου, κάνοντας το "7 στα 7" μέσα στην έδρα της, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Φουστέρ από το σημείο του πέναλτι στο 34' έκανε το 1-0 για τους Πειραιώτες και δύο λεπτά μετά ο Μιραλάς πέτυχε το 8ο φετινό του τέρμα. Απλά, μείωσε ο Φαβάλι στο 93' για τους Περιστεριώτες. Τραγική η διαιτησία του Θάνου, ο οποίος έκανε πολλά λάθη κατά του Ολυμπιακού, κυρίως στο κομμάτι του πειθαρχικού ελέγχου.



Ο αγώναςΟ Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ιδανικά τις εντός έδρας υποχρεώσεις του στο Πρωτάθλημα για το 2010, επικρατώντας του Ατρομήτου με σκορ 2-1, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. Στον τελευταίο επίσημο αγώνα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για το τρέχον έτος, η αρμάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας την έβδομη εντός έδρας νίκη της σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια, με τέρματα 19-2!

Στο 34', ο Φουστέρ άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (ο Θρύλος βρήκε τον σπεσιαλίστα του από την άσπρη βούλα), ενώ στο 36' ο Μιραλάς με έξοχο πλασέ σημείωσε το 2-0 και το 8ο τέρμα του στη Super League. Το μόνο που κατάφερε ο Ατρόμητος ήταν να μειώσει στο 93' με πλασέ του Φαβάλι. Ο Ζαϊρί ήταν εξαιρετικός, στη δεύτερη μόλις συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα. Ο Μαροκινός έβγαλε εκπληκτική ασίστ κι ενώ ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο στον Βέλγο επιθετικό, στο δεύτερο ερυθρόλευκο γκολ και γενικότερα με την παρουσία του στο ματς έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Στο 15ο λεπτό, αντικαταστάθηκε ο Ρόμενταλ, που τραυματίστηκε.

Τραγική η διαιτησία του Δημήτρη Θάνου, ο οποίος δεν απέβαλε τον Ολιβέιρα στο 27' για εγκληματική αγκωνιά στον Φουστέρ και έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Ντουντού στο 68', σε μία φάση που γίνονται πολλάκις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Τον Ολυμπιακό πρέπει να τον σέβεται η διαιτησία, πόσω μάλλον μέσα στο σπίτι του. Και ο Θάνος, όχι μόνο δεν τον σεβάστηκε, αλλά επέδειξε και αλαζονική συμπεριφορά πάνω στο χορτάρι.

osfp atromitos 2-0 kokkini sto dudu
Ανέβηκε από spapas.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-1-1. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Πάρντο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Τοροσίδης, Μοδέστο, Μέλμπεργκ και Χολέμπας. Οι Ντουντού και Ιμπαγάσα αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τον Ρόμενταλ στη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής και τον Ζαϊρί στην αριστερή. Ο Μαροκινός μέσος πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στο Πρωτάθλημα και τη δεύτερη συνολικά στη Super League της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου! Θυμίζουμε πως η μοναδική συμμετοχή του 28άχρονου παίκτη ήταν στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου είχε παίξει οκτώ λεπτά ως αλλαγή. Ο Φουστέρ διατηρήθηκε σε θέση κρυφού κυνηγού πίσω από τον Μιραλάς, που ηγήθηκε της ερυθρόλευκης επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός είχε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως είχε κερδίσει τρία κόρνερ πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα. Οι ερυθρόλευκοι, πάντως, στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Μιχαηλίδη, παρά την ξεκάθαρη εδαφική υπεροχή τους. Μάλιστα, νωρίς-νωρίς υποχρεώθηκαν στην πρώτη αλλαγή τους. Ο Βαλβέρδε απέσυρε στο 15ο λεπτό τον Ρόμενταλ, που τραυματίστηκε. Τη θέση του Δανού στο ματς πήρε ο Πάντελιτς. Ο Σέρβος αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, ο Μιραλάς πέρασε σε θέση κρυφού κυνηγού και ο Φουστέρ μετατοπίστηκε στη δεξιά πλευρά του κέντρου.

Οι φιλοξενούμενοι έμπαιναν δυνατά σε κάθε φάση, με τον Ολυμπιακό να χάνει την πρώτη σπουδαία ευκαιρία του στο 20’. Ο Πάντελιτς «τσίμπησε» υπέροχα την μπάλα για τον Φουστέρ, αυτός μπήκε στην περιοχή έπειτα από έξοχη ντρίμπλα, πλάσαρε με το δεξί, αλλά ο επερχόμενος Μιχαϊλίδης απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Χολέμπας έκανε μακρινό σουτ και ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου μπλόκαρε σταθερά. Στο 27’, ο Ατρόμητος έπρεπε να μείνει με δέκα παίκτες, αλλά ο διαιτητής Θάνος δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Ο Φουστέρ ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και ο Ολιβέιρα τον σταμάτησε με αγκωνιά στο πρόσωπο και πάτημα στο πόδι. Ξεκάθαρη κόκκινη κάρτα, αλλά ο διαιτητής παρατήρησε τον αμυντικό των φιλοξενούμενων με κίτρινη κάρτα. Οι παίκτες του Δώνη έπαιζαν σκληρά και επικίνδυνα από το πρώτο λεπτό, υπό την ανοχή του διαιτητή Θάνου.
Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές από το 30’ και μετά, όντας καταιγιστικός. Στο 32’ απώλεσε νέα σημαντική ευκαιρία. Ο Πάντελιτς συνδυάστηκε άψογα με τον Μιραλάς, ο οποίος μέσα από την περιοχή εξαπέλυσε δυνατό σουτ με το αριστερό, αλλά ο Μιχαηλίδης απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, μετά την εκτέλεση κόρνερ δηλαδή, ο Μιραλάς έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή, μετά την απόκρουση του Μιχαηλίδη στο κόρνερ του Ιμπαγάσα από τα αριστερά και ανατράπηκε από τον Τάτο στο 33’. Σωστή υπόδειξη του διαιτητή, ο οποίος δεν απέβαλε τον παίκτη των φιλοξενούμενων, ο οποίος είχε ήδη παρατηρηθεί με μία κίτρινη κάρτα νωρίτερα. Ο Φουστέρ ανέλαβε την εκτέλεση και με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία, από την οποία έπεσε ο Μιχαηλίδης. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 34’ και από εκεί και πέρα όλα έγιναν πιο εύκολα.
Οι ερυθρόλευκοι είχαν βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους και στο 36’ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Κέβιν Μιραλάς! Ο Βέλγος επιθετικός βρέθηκε απέναντι από τον Μιχαηλίδη και με ιδανικό δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Έλληνα τερματοφύλακα. Βέβαια, το «μισό» γκολ ανήκει στον Ζαουάντ Ζαϊρί, ο οποίος με μία εξαίσια πάσα, πέφτοντας στο χορτάρι τροφοδότησε τον 23άχρονο επιθετικό, ο οποίος στην κόντρα επίθεση δεν «πιάνεται». Με ψύχραιμη εκτέλεση, πέτυχε το 8ο τέρμα του στο Πρωτάθλημα. Ο «δαιμόνιος» Μιραλάς ξεχύθηκε στην αντεπίθεση στο 40’, μπήκε στη μεγάλη περιοχή από θέση μέσα αριστερά, σούταρε δυνατά με το αριστερό, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία καλή στιγμή του Ατρομήτου στο 43’ (πλασέ του Σαγκανόβσκι μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ), την πρώτη του στο ματς και ένα γκολ του Ολυμπιακού που δεν μέτρησε σωστά, καθώς ο Πάντελιτς ήταν σε θέση οφσάιντ πριν περάσει τον Μιχαηλίδη και σκοράρει. Η πειραϊκή ομάδα ήταν εμφανώς ανώτερη στα πρώτα 45 λεπτά και δίκαια είχε αποκτήσει προβάδισμα δύο τερμάτων.

Κράτησε τη νίκη, αν και έπαιξε άδικα με δέκα παίκτες

Πλέον, στόχος του Θρύλου στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να διατηρήσει ασφαλώς το υπέρ του 2-0 και, φυσικά, να αυξήσει τα υπέρ του τέρματα προκειμένου να ικανοποιήσει τους περίπου 25.000 φιλάθλους του Ολυμπιακού που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο για να συμπαρασταθούν στην ομάδα. Στο 50’, ο Ζαϊρί επιχείρησε αριστερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Μιχαηλίδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, πέφτοντας στη δεξιά γωνία της εστίας του. Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να βρεθεί με αξιώσεις στην περιοχή του Πάρντο και ήταν θέμα χρόνου να μπει ένα τρίτο γκολ από την πλευρά της πειραϊκής ομάδας.

osfp atromitos 2-0 dokari miralas
Ανέβηκε από spapas. - Βίντεο από μπάσκετ, μπέιζμπολ και πάλη.
osfp atromitos fasi zairi
Ανέβηκε από spapas. - Βίντεο από μπάσκετ, μπέιζμπολ και πάλη.
Στο 56’, ο Φουστέρ μπήκε στην περιοχή, από θέση μέσα δεξιά, σούταρε με το δεξί, αλλά ο Μιχαηλίδης μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια. Στο 59’, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εις διπλούν. Αρχικά με κεφαλιά του Αναστασάκου από απόσταση αναπνοής, με την μπάλα να απομακρύνεται από τον Μοδέστο, ο οποίος στην εξέλιξη της φάσης έβαλε την προβολή και έδιωξε σε κόρνερ, το επικίνδυνο σουτ του Φαβάλι από το ύψος του πέναλτι. Στο 61’, ο Βαλβέρδε έκανε τη δεύτερη κίνηση από τον πάγκο, με τον Νέμεθ να παίρνει τη θέση του σκόρερ Μιραλάς. Ο Ούγγρος επιθετικός πραγματοποίησε τη δεύτερη συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα, πάλι ως αλλαγή (είχε προηγηθεί η παρουσία στο εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο).

Κι ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Θάνος αποφάσισε να στρέψει τα φώτα πάνω του. Ντουντού και Τάτος μονομάχησαν στον αέρα, ο Βραζιλιάνος πράγματι έβαλε το χέρι του στη διεκδίκηση, ο διαιτητής «είδε» αγκωνιά και έδειξε την κόκκινη κάρτα στον αρχηγό του Ολυμπιακού. Τραβηγμένη από τα μαλλιά η απόφαση του διαιτητή από τα Γρεβενά, ο οποίος στο 27’ δεν απέβαλε τον Ολιβέιρα, που πήγε να κόψει το ποδόσφαιρο στον Φουστέρ, σε… απείρως πιο επικίνδυνη αγκωνιά. Ο Βαλβέρδε αντέδρασε άμεσα και στο 72’, ο Ουρτάδο πήρε τη θέση του εξαιρετικού Ζαϊρί, ο οποίος απέδειξε πως αξίζει σαφώς μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, από αυτόν που είχε μέχρι στιγμής.
Ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού αγανάκτησε με την τραγική διαιτησία του Δημήτρη Θάνου και το έδειξε, αποδοκιμάζοντας τον Γρεβενιώτηρέφερι. Η είσοδος του Μοϊσές Ουρτάδο ήταν επιβεβλημένη προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να μη δώσουν δικαιώματα στον Ατρόμητο, στον ανασταλτικό τομέα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή μπάλας, καθώς η πειραϊκή ομάδα είχε δώσει χώρο στον αντίπαλο. Στο 79', το αριστερό δυνατό σουτ του Τάτου μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από την εστία του Πάρντο.
Στο 83', ο Καμαρά ελίχθηκε υπέροχα από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή σούταρε με το δεξί, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να διώχνει ενστικτωδώς την μπάλα και στη συνέχεια τον Μέλμπεργκ να απομακρύνει τον κίνδυνο. Στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 93', ο Ατρόμητος μείωσε με κοντινό πλασέ του Φαβάλι, έπειτα από ωραία συνεργασία των Καμαρά και Μπαζίνσκι. Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ατρόμητο με 2-1 και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Δείτε το γκολ του Φαβάλι

osfp atromitos 2-1 stis kathisteriseis me favali
Ανέβηκε από spapas.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ντουντού, Ζαϊρί (72' Ουρτάδο), Μιραλάς (61' Νέμεθ), Φουστέρ, Χολέμπας, Ρόμενταλ (15' Πάντελιτς), Τοροσίδης.

Αναπληρωματικοί: Νικοπολίδης, Πάντελιτς, Φετφατζίδης, Νέμεθ, Ουρτάδο, Γ. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Φαβάλι, Βινιάλ, Σαγκανόβσκι (58' Αναστασάκος), Καραγκούνης (71' Σαρμιέντο), Τάτος, Ολιβέιρα.

Αναπληρωματικοί: Καραγκιολίδης, Σαμπού, Αναστασάκος, Περόνε, Μπρίτο, Σαρμιέντο, Καραλής.

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Σπύρος Τρύφωνας (Κέρκυρας), Παναγιώτης Αργυρός (Αθηνών)

Τέταρτος: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Κίτρινες κάρτες: 29' Τοροσίδης, 65' Ιμπαγάσα (Ολυμπιακός), 23' Τάτος, 27' Ολιβέιρα (Ατρόμητος)

Κόκκινες κάρτες: 68' Ντουντού (Ολυμπιακός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου