ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Κακός, ψυχρός και… δεύτερος (VIDEO)

Κακός, ψυχρός και… δεύτερος

12/12/2010

Παρουσιάζοντας το γνωστό το τελευταίο διάστημα, χλωμό του πρόσωπο, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς και πλέον περιορίζεται στη δεύτερη θέση της Σούπερ Λίγκας, πίσω από τον Ολυμπιακό. Εξαιρετική τακτική από την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, που δεν δυσκολεύτηκε, με κορυφαίο τον Αντώνη Λαδάκη, να κρατήσει τους «πράσινους» μακριά από τα καρέ της.


Οι παίκτες του «τριφυλλιού», ειδικά στο πρώτο μέρος, ήταν απογοητευτικοί, με πλήρη αδυναμία στην κυκλοφορία της μπάλας και επομένως στη δημιουργία φάσεων. Οι πρωταθλητές, λίγες μέρες αφού αποχαιρέτησαν και επίσημα την Ευρώπη, «γκέλαραν» και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κρίνοντας από την παρουσία της ομάδας τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό ήταν απλά ένα… δυστύχημα που περίμενε να συμβεί…

Από την άλλη μεριά, μπορεί ο Αστέρας Τρίπολης να μην γεύτηκε σε ακόμη ένα παιχνίδι τη χαρά μιας εντός έδρας επικράτησης, όμως σίγουρα, τόσο ο Βαγγέλης Βλάχος, όσο και οι φίλοι των Αρκάδων, θα μπορούν να είναι υπερήφανοι για την προσπάθεια και τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών τους.



Το ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό δεν περίμενε κανείς το αποψινό παιχνίδι για να το διαπιστώσει. Ακόμη κι έτσι, οι φίλοι του «τριφυλλιού» θα είχαν την ελάχιστη απαίτηση να δουν τους παίκτες της ομάδας τους να προσπαθούν, να παίζουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, να έχουν κατοχή μπάλας, απέναντι σε μια ομάδα που δεν φημίζεται, δα, για την εντός έδρας αποτελεσματικότητά της. Κόντρα, λοιπόν, στον εξαιρετικά στημένο Αστέρα Τρίπολης, οι «πράσινοι» περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, παρουσιάζοντας πλήρη αδυναμία να φτιάξουν μια φάση της προκοπής. Το κέντρο δεν συμμετείχε καθόλου στην ανάπτυξη και συνήθως, ο φτωχο-Σισέ απλά περίμενε μια καμινάδα από το κέντρο της άμυνας, μήπως και καταφέρει να απειλήσει. Ο Γάλλος βρέθηκε μόνο μία φορά σε θέση βολής, πέρασε και τον Ντεγκρά, όμως ο Πουλίδο έδιωξε πριν από τη γραμμή. Άτυχη στιγμή για τους «πράσινους», που όμως με βάση την εικόνα του πρώτου μέρους, θα ήταν άδικο να είναι μπροστά στο σκορ (7-2 οι τελικές προσπάθειες υπέρ των γηπεδούχων)!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερέιρα προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα. Έβγαλε τον Σιμάο και πέρασε στη θέση του τον Κατσουράνη, δίνοντάς του εντολή να βοηθήσει τον Σισέ. Ο Μαρίνος γύρισε στα χαφ και ο Νίνης δεξιά, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον… κακό μπελά που άκουγε στο όνομα Αντώνης Λαδάκης. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, κορυφαίος του αγώνα, μαζί με τους Μπαστία, Πουλίδο και Κρις, αλλά και τον δραστήριο Ροτζέριο, ήταν οι καλύτεροι για την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, που δεν έχασε ούτε στιγμή την αυτοσυγκέντρωση και τον αγωνιστικό προσανατολισμό της.

Στα τελευταία λεπτά, η παρουσία των Νίνη, Λέτο στα πλάγια και του Καραγκούνη στον άξονα, έκανε τον Παναθηναϊκό απλά πιο δραστήριο. Σίγουρα όμως, όχι στο σημείο εκείνο που να σε πείθει ότι η ομάδα που έβλεπες μέσα στο γήπεδο είναι αυτή που κατέκτησε το περσινό νταμπλ, επίτευγμα που φιλοδοξεί να επαναλάβει και φέτος.



Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Πουλίδο, Μπαστία, Λαδάκης, Αράς (70' Καρέρα), Κρις, Ουντότζι (81’ Φορτούνης), Ροτζέριο (89’ Μπαρτολίνι).

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Μπακασέτας, Ρίος, Φρανκού.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Νίνης (75’ Καραγκούνης), Σισέ, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος (58' Λέτο), Μαρίνος, Σιμάο (46' Κατσουράνης), Βύντρα, Σπυρόπουλος.

Στον πάγκο: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Πετρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου