ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Στον Αστέρα Τρίπολης ρίχνει την ευθύνη για τα επεισόδια ο Πατέρας!-Κοινή γραμμή ΠΑΟ – Αστέρα «Για όλα φταίει η αστυνομία…»!

Στον Αστέρα Τρίπολης ρίχνει την ευθύνη για τα επεισόδια ο Πατέρας!


Την ευθύνη για τα επεισόδια που έγιναν την Κυριακή στον μεταξύ τους αγώνα επιρρίπτει στον Αστέρα Τρίπολης και την αστυνομία η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με επιστολή του Νικόλα Πατέρα προς τον αρκαδικό σύλλογο. «Τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς που καλούμαστε να απολογηθούμε για γεγονότα που συνέβησαν σε ξένο γήπεδο μετά από αγώνα για τον οποίο δεν ζητήσαμε και δεν πήραμε εισιτήρια;», αναφέρεται στην επιστολή που απαντά στη διοίκηση του Αστέρα, η οποία έριξε την ευθύνη στους «πράσινους».

«Κύριε Πρόεδρε,
Σε απάντηση σχετικής επιστολής σας θα ήθελα να ξεκινήσω επισημαίνοντας το παράδοξο να εκδηλώνετε εσείς ως γηπεδούχος στον συγκεκριμένο αγώνα τον προβληματισμό σας για τα όσα συνέβησαν προς εμάς που ως φιλοξενούμενοι δεν έχουμε ούτε την ευθύνη αλλά ούτε καν την αντικειμενική δυνατότητα να ελέγξουμε τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα.
Πέραν αυτού, πρέπει να σημειώσω ότι, όπως σωστά αναφέρετε στην επιστολή σας, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ούτε ζήτησε ούτε και πήρε εισιτήρια για τον συγκεκριμένο αγώνα. Ακόμα περισσότερο, στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ την περασμένη Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, αναρτήσαμε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέραμε ότι δεν πήραμε εισιτήρια και ενημερώναμε ότι δεν θα διατίθενται εισιτήρια την ημέρα του αγώνα και συνεπώς δεν θα μπορούν να προσέρχονται στο γήπεδο φίλαθλοι χωρίς εισιτήριο.
Έχοντας ανακοινώσει τα παραπάνω βάσει της σχετικής απόφασης για τα μέτρα ασφαλείας, φανταστείτε την έκπληξή μας όταν λάβαμε αναφορές ότι στην πόλη της Τρίπολης κάποιοι κυκλοφορούσαν με μπλοκ εισιτηρίων (!), (προφανώς όχι ηλεκτρονικών…) τα οποία και πουλούσαν την ημέρα του αγώνα!
Σύμφωνα με άλλες αναφορές, αστυνομικές δυνάμεις συνόδευσαν φιλάθλους του Παναθηναϊκού από την πόλη στο γήπεδο του Αστέρα και τους τοποθέτησαν σε διακριτή κερκίδα κόντρα στην απαγόρευση μετακίνησης που είχε αποφασίσει η ίδια η ΕΛ.ΑΣ!
Κατόπιν των παραπάνω απορώ ειλικρινά για ποιο λόγο θέτετε τα ερωτήματα σας προς την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Τι θα μπορούσαμε άραγε να είχαμε κάνει; Να αποκλείσουμε την Εθνική οδό στο ύψος του Ισθμού της Κορίνθου; Να μισθώσουμε ιδιωτική εταιρία security για να αστυνομεύσει το γήπεδο άλλης ΠΑΕ; Να τοποθετήσουμε τουρνικέ στο γήπεδό σας; Ή μήπως να ελέγξουμε την έκδοση «ηλεκτρονικών» εισιτηρίων από την ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης;
Συνοψίζοντας, επαναλαμβάνω την προφανή απορία μου: αν εσείς δηλώνετε αδυναμία να ελέγξετε τα όσα συνέβησαν και παραπονείστε για τα γεγονότα αυτά, τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς που καλούμαστε να απολογηθούμε για γεγονότα που συνέβησαν σε ξένο γήπεδο μετά από αγώνα για τον οποίο δεν ζητήσαμε και δεν πήραμε εισιτήρια; Για γεγονότα που έχουμε ήδη δημόσια καταδικάσει με επίσημη ανακοίνωσή μας αν και συνέβησαν ερήμην μας και αντίθετα με την γνώμη και τη δημόσια προτροπή μας.
Θέση μου είναι πως πρέπει από κοινού ΠΑΕ, ΕΠΟ, Super League, Πολιτεία και Αστυνομία να επεξεργαστούμε ένα θεσμικό πλαίσιο, όχι απλά κατασταλτικό, αλλά που θα θωρακίζει αφενός τις συνθήκες του πρωταθλήματος και αφετέρου θα βασίζεται στην κοινή λογική αποδίδοντας αντικειμενικά τις ευθύνες που αναλογούν σε κάθε πλευρά.
Με εκτίμηση,
Νικόλας Δ. Πατέρας
Πρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ»
Νωρίτερα επιστολή προς τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Νικόλα Πατέρα απέστειλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος.
Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της Αρκαδικής ΠΑΕ:
«Κύριε Πρόεδρε
Όπως γνωρίζετε στην προχθεσινή αναμέτρηση των ομάδων μας στην Τρίπολη, έλαβαν χώρα εκτεταμένα επεισόδια από φιλάθλους της ομάδας σας.
Γνωρίζουμε επίσης ότι επίσημα ως ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ούτε ζητήσατε ούτε λάβατε εισιτήρια. Πλην όμως είναι η τέταρτη φορά που ως γηπεδούχος ο ΑΣΤΕΡΑΣ υπόκειται σοβαρές συνέπειες χωρίς να φέρει καμία ευθύνη από ομάδες που δεν είχαν πάρει επίσημα εισιτήρια. Μέχρι τώρα ποτέ φίλαθλοί μας δεν έχουν προκαλέσει το παραμικρό επεισόδιο οποιασδήποτε μορφής ούτε εντός ούτε εκτός έδρας με αποτέλεσμα να μην έχουμε αντιπαλότητα ή προηγούμενα με καμία ομάδα. Η όποια αντιπαλότητα για μας είναι καθαρά αγωνιστική και περιορίζεται αποκλειστικά στα 90 λεπτά του αγώνα.
Εμείς ως ΑΣΤΕΡΑΣ, κύριο μέλημα έχουμε την ασφάλεια των θεατών κατά την προσέλευση, τη διάρκεια του αγώνα και κατά την αποχώρησή τους. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα εντός και εκτός γηπέδου όπως για παράδειγμα, χώρο στάθμευσης για τουλάχιστον 2000 αυτοκίνητα, περίφραξη γηπέδου ύψους 6 μέτρων με αγκαθωτό σύρμα στην κορυφή για να αποτρέπεται η είσοδος ταραχοποιών. Κατασκευάσαμε κερκίδα φιλοξενουμένων χωρητικότητας 2000 θεατών τελείως απομονωμένη από τους άλλους χώρους του γηπέδου για τον κύριο όγκο των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας, όχι για να προφυλάξουμε αυτούς από τους δικούς μας φιλάθλους, αλλά όσο και αν ακούγεται παράξενο τους φιλάθλους του ΑΣΤΕΡΑ από τους φιλοξενούμενους.
Παρά τα ανωτέρω μέτρα, παρεμβάσεις και κατασκευές και παρότι ειρηνικά οι φιλοξενούμενοι μη οργανωμένοι οπαδοί μπορούσαν να προμηθευτούν εισιτήρια επιδεικνύοντας την αστυνομική τους ταυτότητα και να εισέλθουν νόμιμα στο γήπεδο, αυτοί προτίμησαν να εισβάλουν χωρίς εισιτήριο στη Θύρα 4 και να προκαλέσουν αναταραχή πριν την έναρξη του αγώνα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά μετά το πέρας του αγώνα επιτέθηκαν στις λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις και άρχισαν να καταστρέφουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους με αποτέλεσμα να γίνουμε μάρτυρες για μια ακόμα φορά ανεξέλεγκτων καταστάσεων.
Ο ΑΣΤΕΡΑΣ από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στη SUPER LEAGUE εφάρμοσε το ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο εκδίδεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και είναι ονομαστικό. Και τώρα θέτουμε το ερώτημα: τι φταίει το Σωματείο μας και οι φίλαθλοί μας να βιώνουν αυτά τα τρομοκρατικά έκτροπα, να πληρώνουμε τα σπασμένα και να μην μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας πουθενά και το πιο βασικό κανείς να μην τιμωρείται;
Καλούμε κάθε υπεύθυνο και εμπλεκόμενο με τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE να αναλάβει τις ευθύνες του γιατί η συνέχεια προβλέπεται δύσκολη και φοβόμαστε ότι γρήγορα η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο και θα θρηνήσουμε θύματα. Οι αστυνομικές δυνάμεις της Τρίπολης ούτε αρκούν αλλά ούτε και έχουν την εμπειρία να χειριστούν τέτοιες καταστάσεις χωρίς τη βοήθεια των αντίστοιχων από την Αθήνα σε αριθμό και εμπειρία δυνάμεων. Κλείνοντας ευχόμαστε να είναι η τελευταία φορά που η βία κάνει την εμφάνισή της στο γήπεδό μας, που φημίζεται για τη φιλοξενία της σε κάθε αντίπαλο.
Μποροβήλος Γιώργος
Πρόεδρος ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης».
(Πηγή) sport-fm.gr
KAI ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ....

Κοινή γραμμή ΠΑΟ – Αστέρα «Για όλα φταίει η αστυνομία…»!


Την ευθύνη εξ ολοκλήρου στην αστυνομία για μη τήρηση της απαγόρευσης των μετακινήσεων, επέρριψαν τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Αστέρας Τρίπολης, κατά την απολογία τους στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά το μεταξύ τους παιχνίδι. Για «ευρείας κλίμακας» επεισόδια δικάστηκε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έπειτα από την πειθαρχική δίωξη που άσκησε εναντίον του ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ.
Η «πράσινη» ΠΑΕ απειλείται με τιμωρία της έδρας της για μία ή δύο αγωνιστικές, εάν η Πειθαρχική Επιτροπή αποφασίσει βάσει της πειθαρχικής δίωξης του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Ανδρέα Φάκου, που χαρακτήρισε τα επεισόδια «ευρείας κλίμακας». Για τέτοιου τύπου γεγονότα, ο Παναθηναϊκός δεν είναι υπότροπος. Αντίθετα, είναι υπότροπος για «εκτεταμένα» επεισόδια και στην περίπτωση αυτή η όποια ποινή έδρας διπλασιάζεται.
Εάν το «τριφύλλι» τιμωρηθεί με μία αγωνιστική, αναμένεται να μην ασκήσει ούτε καν έφεση, μιας και θα εκτίσει την τιμωρία του την άλλη Τετάρτη στο ματς Κυπέλλου με τα Τρίκαλα! Συνεπώς, η άσκηση πειθαρχικής δίωξης από πλευράς ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, μάλλον εξυπηρετεί τον Παναθηναϊκό, παρά του δυσχεραίνει τη θέση…
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο δικηγόρος της «πράσινης» ΠΑΕ, Γιάννης Κάρμης, έθεσε συγκεκριμένους ισχυρισμούς, αναφέροντας αναλυτικά τα εξής:
«Ο παρατηρητής αναφέρει ρητά πως στο γήπεδο ήρθαν περίπου χίλιοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, συνοδευόμενοι από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Η αστυνομία καταστρατήγησε την δική της απόφαση για απαγόρευση των μετακινήσεων. Αντί να τους σταματήσει, τους συνόδευσε κιόλας. Αναίρεσαν την απόφαση τους.
Την ίδια στιγμή, πάλι με εντολή της αστυνομίας έκλεισαν τα τουρνικέ και τους έβαλαν όλους μέσα χωρίς σωματικό έλεγχο και χωρίς έλεγχο εισιτηρίων, ώστε να μπουν γρήγορα μέσα. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αναφέρει πως ο Αστέρας διέθεσε στους οπαδούς μας 2.000 εισιτήρια. Η εκκαθάριση της θύρας 4 όμως, έδειξε 800 εισιτήρια, ενώ “χτυπημένα” στα τουρνικέ ήταν μόλις 97!
Από τη στιγμή που δεν είχαμε λάβει εισιτήρια, πώς θα μπορούσαμε να τους αποτρέψουμε; Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην αστυνομία. Εμείς ουδεμία δυνατότητα είχαμε για περιφρούρηση. Εξάλλου, πολλά περιστατικά ήταν και εις βάρος του Παναθηναϊκού. Η ομάδα μας κυνηγήθηκε απ’ τους οπαδούς μας. Και βάσει κανονισμού, δεν προβλέπετε τιμωρία γι’ αυτό.
Βλέπετε τι γίνεται στην κοινωνία. Ο κόσμος κουβαλάει μεγάλο θυμό. Έχουν ξεφύγει τα πάντα και ουδείς μπορεί να τα ελέγξει. Θα τα ελέγξουν οι ΠΑΕ;».
Τον Αστέρα Τρίπολης από την άλλη (τον οποίο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας παρέπεμψε για… απλή συνέργεια στα επεισόδια), εκπροσώπησε ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Αργύρης Λίβας, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε:
«Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μας κατηγορεί ότι διαθέσαμε 2.000 εισιτήρια σε άγνωστα άτομα. Αυτό δεν ισχύει και το έγγραφο του κ. Φάκου είναι μόνο για τις εντυπώσεις.
Υποτίθεται ότι η αστυνομία απαγορεύει τις μετακινήσεις, αλλά η ίδια η αστυνομία τους φέρνει και τους βάζει στο γήπεδο. Δίνει ραντεβού μαζί τους στην Κόρινθο, κάπου στην Εθνική οδό ή έξω από την πόλη. Η αστυνομία έφερε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, έκλεισε τα τουρνικέ και τους έβαλε μέσα χωρίς εισιτήριο.
Έτσι εμείς και λεφτά δεν βγάλαμε, και φθορές στο γήπεδο είχαμε, και κατηγορούμενοι ήρθαμε. Σας ανανεώνω το ραντεβού για το ματς με τον Ολυμπιακό. Τα ίδια θα γίνουν και τότε».
Η απόφαση αναμένεται το απόγευμα της Πέμπτης.
(Πηγή) sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου