ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ο Ρονάλντο δεν ξεχνάει τον Γεωργάτο

Ο Ρονάλντο δεν ξεχνάει τον Γεωργάτο

Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος, Ρονάλντο, που αγωνίζεται πλέον στην Κορίνθιανς, δεν ξεχνάει τον συμπαίκτη και συγκάτοικό του στις αποστολές της Ίντερ, Γρηγόρη Γεωργάτο, από την κοινή τους θητεία στην ιταλική ομάδα.
Το "φαινόμενο", σε συνέντευξη που παραχώρησε, υπογράμμισε πως περιμένει πώς και πώς τον 8ο αγώνα κατά της φτώχειας, ώστε να παίξει ξανά με τον παλαίμαχο ερυθρόλευκο ποδοσφαιριστή.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Ρονάλντο στην εφημερίδα "Καθημερινή":

Είχε απουσιάσει από τον 7ο αγώνα κατά της φτώχειας στη Λισσαβώνα. Αλλά την Τρίτη (14/12) το βράδυ θα δώσει το "παρών" στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για να παίξει μαζί με τον Ζιντάν και τους φίλους τους κόντρα στους επίλεκτους του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Ρονάλντο, το "φαινόμενο", που μίλησε στην "Κ" για το σπουδαίο φιλικό, τους ερυθρόλευκους, αλλά και τον συγκάτοικό του, όταν οι δυο τους αγωνίζονταν στην Ίντερ, Γρηγόρη Γεωργάτο.


"Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν μπόρεσα να είμαι με τον Ζινεντίν. Ξεκινούσα τη σεζόν με την ομάδα μου, την Κορίνθιανς. Λόγω των υποχρεώσεών μου με το κλαμπ, δεν μπορούσα να παίξω στον αγώνα. Πρέπει να πω πως λυπήθηκα που δεν ήμουν στο γήπεδο με τους συμπαίκτες μου. Έτσι, αποφάσισα να καλέσω τον συμπατριώτη μου και πολύ καλό φίλο μου Κακά για να εκπροσωπήσει εμένα στο παιχνίδι της Λισσαβώνας".

-Ο Κακά δεν θα μπορέσει να παίξει την Τρίτη λόγω τραυματισμού. Τί μήνυμα θέλει να στείλεις στους ποδοσφαιρόφιλους στην Ελλάδα;

"Θέλω να τους πω πως η υλοποίηση ενός στόχου έχει μεγαλύτερη αξία όταν είναι επίτευγμα ομαδικής δουλειάς. Εμείς, οι ποδοσφαιριστές και οι θεατές, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να νικήσουμε την φτώχεια. Γιατί η νίκη εξαρτάται από τον καθένα από εμάς. Υπάρχουν πολλοί στόχοι, οι οποίοι γεννιούνται από τις ανάγκες της κοινωνίας. Η φτώχεια, η εκπαίδευση, η δημόσια υγεία, η ισότητα των δύο φύλων, η παιδική θνησιμότητα, το έιτζ και άλλες ασθένειες, είναι τα θέματα που μας απασχολούν. Αν έπρεπε σε μία πρόταση να περάσω ένα ηχηρό μήνυμα, θα έλεγα πως όλοι μαζί χρειάζεται να ενεργούμε ως ομάδα για να δώσουμε ένα τέλος στη φτώχεια. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε".


 -Όταν έπαιζες στην Ίντερ, ήσουν συγκάτοικος με τον Γρηγόρη Γεωργάτο. Τί θυμάσαι από τότε;

"Από ό,τι θυμάμαι από τις περιόδους που αγωνίστηκα στην Ίντερ, με τον Γρηγόρη είχα μία εξαιρετική σχέση. Πραγματικά, περιμένω πώς και πώς να παίξω μαζί του αν έρθει στον αγώνα κατά της φτώχειας. Θα ήταν θαυμάσιο".

-Θα αγωνιστεί ο Γρηγόρης. Εσύ πώς και αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό το πρόγραμμα του ΟΗΕ;

"Εμπνεύστηκε και σχεδιάστηκε από τον Ζιντάν και εμένα όταν γίναμε και οι δύο Πρεσβευτές Καλής Θελήσεως του προγράμματος ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Θέλαμε να συνεισφέρουμε στη μάχη κατά τη φτώχειας με κάτι που ξέρουμε καλά και οι δυο μας: το ποδόσφαιρο. Είχαμε την ιδέα να καλέσουμε τους συμπαίκτες μας να μας βοηθήσουν στον Αγώνα κατά της Φτώχειας που έγινε για πρώτη φορά στη Βασιλεία το 2003. Και έκτοτε διεξάγεται κάθε χρόνο. Είμαι περήφανος που είμαι μέρος αυτής της ομάδας".

-Πιστεύεις πως η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός θα διοργανώσουν ένα πετυχημένο παιχνίδι;

"Έχω την αίσθηση πως ο Ολυμπιακός κάνει θαυμάσια δουλειά στην προετοιμασία αυτού του ξεχωριστού αγώνα. Είμαι πεπεισμένος πως αυτή η συνεργασία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τα Ηνωμένα Έθνη θα στεφθεί από επιτυχία. Ο 8ος Αγώνας κατά της Φτώχειας θα μείνει αξέχαστος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου