ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Σαρλερουά-Ολυμπιακός 67-80 (video)

Σαρλερουά-Ολυμπιακός 67-80

Τον πρώτο από τους δύο «τελικούς» πήρε ο Ολυμπιακός επικρατώντας της Σαρλερουά στο Βέλγιο με 67-80 και παράλληλα σφράγισε και τυπικά την πρόκριση στο top-16 της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την τύχη να έχουν τον «διαστημικό» Μπουρούση που εντυπωσίασε στην πρώτη περίοδο ενώ πολύ καλοί ήταν οι Τεόντοσιτς, Σπανούλης. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν κορυφαίος ήταν ο Ντεμόντ Μάλετ. Πλέον οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς χρειάζονται νίκη στο ΣΕΦ κόντρα στην Ρόμα για την τελευταία αγωνιστική ώστε να εξασφαλίσουν την κορυφή του 2ου ομίλου.
Τα δεκάλεπτα: 14-25, 34-42, 50-61, 67-80

Εντυπωσιακή είσοδος του Ολυμπιακού στο παρκέ. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν αμέσως τα ηνία του αγώνα και όποιος παρακολουθούσε την αναμέτρηση είχε την εντύπωση πως η Σαρλερουά δεν θα μπορούσε να αντιδράσει στην ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας. Η εκπληκτική άμυνα, κυρίως από τους περιφερειακούς παίκτες, δεν έδωσαν την ευκαιρία στην Σαρλερουά να σκοράρει πολλούς πόντους. Επιθετικά οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα μις ματς στην ρακέτα και περνούσαν την μπάλα στον Μπουρούση που δεν είχε πρόβλημα να αντιμετωπίσει τους μικρόσωμους «ψηλούς» των γηπεδούχων. Οι Καρδιτσιώτης σέντερ πέτυχε 15 πόντους στο δεκάλεπτο με απόλυτη ευστοχία. Το ονειρικό παιχνίδι του μεταφράζεται σε 3/3 δίποντα και 3/3 σουτ πίσω από τα 6,75.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν το κακό τους πρόσωπο και έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να επιστρέψουν. Η έλλειψη σταθερότητας στην απόδοση της ομάδας, για την οποία διαρκώς μιλά ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, έκανε και πάλι την εμφάνιση της. Η Σαρλερουά με εντυπωσιακό σερί 11-0 ισοφάρισε σε 29-29 με πρωτεργάτες της αντεπίθεσης τους Κρις Χιλ και Ντεμόντ Μάλετ. Η είσοδος του Νεστέροβιτς στην θέση του Μπουρούση δεν βοήθησε καθώς ο Σλοβένος δεν ήταν σε καλή μέρα. Ωστόσο μετά την ισοφάριση οι παίκτες του Ολυμπιακού αφυπνίστηκαν και έπαιξαν πιο αποτελεσματική άμυνα και με καλές επιλογές στην επίθεση ανέκτησαν μέρος της διαφοράς.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι. Ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα και μάλιστα στο περισσότερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου ήταν σε διψήφιο αριθμό. Ο Μπουρούσης βελτίωσε την εικόνα της ομάδας και ο Μίλος Τεόντοσιτς βελτιώθηκε αισθητά, σκοράροντας κρίσιμους πόντους. Αποφασιστική ήταν και η συνεισφορά των Σπανούλη και Παπαλουκά σε όλους τους τομείς.

Συνθέσεις:

Σαρλερουά
(Τζοβάνι Μπότσι): Χιλ 13 (2), Γκομίς 12 (2), Μπρόιλς 4, Χάμιλτον 4, Ράιτ 6, Γκριν 5 (1), Ρίντικ 2, Γιαντίν, Μάλετ 16 (2), Ιαροτσέβιτς, Μπεγκίν 1, Σαντιάγκο 4.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 7 (1), Νεστέροβιτς 7, Σπανούλης 18 (1), Μπουρούσης 19 (3), Κέσελ 2, Μαυροκεφαλίδης 2, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 16 (2), Χαλπερίν 7 (1).
Σαρλερουά-Ολυμπιακός 67-80

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου