ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Κώστας Μήτρογλου: Από την απόλυτη καταξίωση… στον διωγμό (videos)

Κώστας Μήτρογλου: Από την απόλυτη καταξίωση… στον διωγμό (videos)


Το katimagiko.gr κάνει αναδρομή στα όσα έχει πετύχει ο Κώστας Μήτρογλου στην μέχρι τώρα θητεία του στον Ολυμπιακό. Θυμηθείτε επίσης με εικόνα και ήχο, στιγμές και γκολ με πρωταγωνιστή τον 22χρονο στράικερ.
Το κεφάλαιο Κώστας Μήτρογλου φτάνει στο τέλος του για τον Ολυμπιακό. Με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση του 22χρονου επιθετικού από τους «ερυθρόλευκους» το katimagiko.gr κάνει μία αναδρομή στα όσα έχει πετύχει με την φανέλα του Θρύλου ο νεαρός στράικερ σε αυτά τα τρεισίμιση χρόνια θητεία του στην πειραϊκή ομάδα.
Ο Κώστας Μήτρογλου γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου του 1988 στις Κρηνίδες Καβάλας και αργότερα μετανάστευσε στην Γερμανία όπου και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Μπορούσια Μένχεγκλάνμπαχ. Από το 2005 εώς και το 2007  ήταν μέλος της Β’ Ομάδας του Γκλάντμπαχ που συμμετέχει στις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας.
Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό
Το καλοκαίρι του 2007 ήταν αυτό που σημάδεψε την καριέρα του Κώστα Μήτρογλου.  Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του «Γερμανοθρεμμένου» Κώστα με τα χρώματα της Εθνικής Νέων προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των ανθρώπων του Ολυμπιακού και έτσι δεν άργησε η στιγμή, όπου ο Μήτρογλου υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Θρύλο!
Από τα πρώτα του παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Μήτρογλου δείχνει ορισμένες από τις εκτελεστικές του ικανότητες και γενικότερα αφήνει σε όλους μηνύματα χαρισματικού παίκτη.
Το πρώτο «αίμα» με Λάρισα
Στις 31 Οκτωβρίου του 2007 στον τελικό του Σούπερ Καπ με την Κυπελλούχο Λάρισα στο Καραϊσκάκη ο Μήτρογλου με δικό του γκολ χαρίζει στον Ολυμπιακό τον τίτλο του υπερπρωταθλητή, δίνοντας το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στον Θρύλο με 1-0 επί των Θεσσαλών.
Στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό ο Μήτρογλου πέτυχε συνολικά τέσσερα τέρματα σε 11 συνολικά αγώνες πρωταθλήματος, με τον τότε τεχνικό των «ερυθρόλευκων» Τάκη Λεμονή να πιστεύει ακράδαντα στην αξία του και να του δίνει πολλές ευκαιρίες.
Το «παρθενικό» του γκολ σε παιχνίδι της SuperLeague το πέτυχε στις 8 Δεκεμβρίου του 2007 στο επιβλητικό 4-0 επί του Λεβαδειακού.
Το κρισιμότερο τέρμα του το πέτυχε στην νίκη με 2-1 επί της Λάρισας την 28η αγωνιστική στο τελευταίο λεπτό της συγκλονιστικής αναμέτρησης. Ένα γκολ, το οποίο ουσιαστικά έδωσε στον Θρύλο το χρίσμα του πρωταθλητή, αφού ακολούθησαν δύο εύκολες νίκες κόντρα σε SkodaΞάνθη (1-4 στα Πηγάδια) και Ηρακλή (3-1 στο Καραϊσκάκη).
Μάλιστα, κόντρα στον «Γηραιό» θα πετύχει τα δύο πρώτα γκολ του Ολυμπιακού ανοίγοντα ςτον δρόμο προςε την νίκη, που θα δώσει το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς με αφορμή την εξασφάλιση του πρωταθλήματος εκείνης της σεζόν.
Τα πρώτα σύννεφα με Βαλβέρδε
Η επόμενη περίοδος στιγματίστηκε από τον ερχομό του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού. Η χρονιά ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον Μήτρογλου, αφού σημαδεύτηκε από το χαμένο του πέναλτι στον άτυχο πρώτο προκριματικό με την  Ανόρθωση επί κυπριακού εδάφους, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-0 και ουσιαστικά εξανεμίστηκαν οι όποιες ελπίδες του για πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Αυτή η άσχημη εξέλιξη σε συνδυασμό με τη απόκτηση του Ντιόγκο από την Πορτουγκέζα συνέβαλαν στον  παροπλισμό του από τον Βάσκο τεχνικό
Τα μόλις δύο γκολ που πέτυχε ο Μήτρογλου στο πρωτάθλημα επί συνόλου επτά συμμετοχών σαφέστατα δεν αποτελούσαν το καλύτερο κριτήριο για την ανέλιξη της καριέρας του.
Η στιγμή της καθιέρωσης
Η φυγή του Βαλβέρδε σε συνδυασμό με τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ ποπυ σηματοδοτούνται το καλοκαίρι του 2009 επαναφέρουν στο προσκήνιο τον Μήτρογλου. Ο νεαρός φορ επίσης  ευνοήθηκε από το γεγονός του νέου τραυματισμού του Ματ Ντάρμοπισιρ στους κοιλιακούς αλλά και από το ντεφορμάρισμα του Ντιόγκο, που συνοδεύτηκε επίσης από σοβαρό τραυματισμό, με άμεση συνέπεια να αποτελέσει την βασική επιλογή στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού!
Ο Μήτρογλου που εκείνο το διάστημα παρουσίασε εξαιρετικά δείγματα επαγγελματικού και συνέπειας, άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε από τα μαλλιά και ελλείψει άλλων εναλλακτικών λύσεων, ηγήθηκε στην γραμμή κρούσης του Θρύλου.
Το ντέρμπι του Μήτρογλου
Κορυφαία του στιγμή, φυσικά ήταν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό της 29ης Νοεμβρίου του 2009. Ο Κώστας με δύο δικά του τέρματα οδηγεί τον Θρύλο σε θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού με 2-0 και γίνεται το κεντρικό πρόσωπο του ντέρμπι.
Παράλληλα, παίρνει και μία … προσωπική ρεβάνς από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος την επομένη της αναπάντεχης ισοπαλίας με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του «Άγιαξ της Ηπείρου» … στόλισε με διάφορα «κοσμητικά επίθετα» τον Μήτρογλου με αφορμή τα … πιστόλια, που επιδείκνυε προς κάθε κατεύθυνση δευτερόλεπτα μετά από κάθε γκολ, που πέτχε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους!
Ο Κώστας δεν το ξέχασε και μόλις πέτυχε το πρώτο γκολ επί του …. Καλού μας πελάτη, αφού αρχικά το πανηγύρισε με την ψυχή του βγάζοντας την φανέλα, στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς τα επίσημα και ουσιαστικά το … αφιέρωσε με τον τρόπο, που ο ίδιος ήξερε καλύτερα προς τον Σωκράτη Κόκκαλη.
Ο Μήτρογλου αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα με τα εννιά συνολικά τέρματα, που πέτυχε, τα οποία όμως δεν αρκούν για τον Θρύλο, ώστε να κατακτήσει τον τίτλο…
Επίσης, σκοράρει με την ίδια συνέπεια και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου τόσο στους προκριματικούς με την Σέριφ, όσο και στην φάση των ομίλων πετυχαίνει τέσσερα τέρματα βοηθώντας σημαντικά τον Θρύλο στην πορεία του προς την πρόκριση για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Επίσης, σκοράρει με την ίδια συνέπεια και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου τόσο στους προκριματικούς με την Σέριφ, όσο και στην φάση των ομίλων πετυχαίνει τέσσερα τέρματα βοηθώντας σημαντικά τον Θρύλο στην πορεία του προς την πρόκριση για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης
Το «ξανάσμιγμα» με Βαλβέρδε
Η επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε αρχικά δεν δείχνει να επηρεάζει τον Μήτρογλου. Ο 22χρονος στράικερ ξεκινάει εντυπωσιακά με τον Βάσκο στον πάγκο, αφού σκοράρει τόσο στο εντυπωσιακό «φιλικό» 5-1 επί της Ρόμα, όσο και στο εκτός έδρας φιλικό 2-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου, όπου πετυχαίνει και τα δύο γκολ της πειραίκής ομάδας.
Το παιχνίδι της πρεμιέρας όμως με τον Ηρακλή θα σημάνει την αρχή της νέας ρήξης των σχέσεών του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Μήτρογλου πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ στο 59’ με το οποίο ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ στο Καυτανζόγλειο, ωστόσο ο Βάσκος προπονητής θα τον αποσύρει στον πάγκο, λόγω της επιπολαιότητας, που τον διέκρινε σε προηγούμενες φάσεις…
Έκτοτε ο Μήτρογλου έπαιζε μεταξύ … πάγκου και εξέδρας, παίρνοντας ελάχιστα   λεπτά συμμετοχής…
Δείτε γκολ του Έλληνα επιθετικού στα επόμενο videos:
Ολυμπιακός – Λάρισα 1-0 (31/10/07 Σούπερ Καπ – 1:29 το γκολ)

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 4-0 (08/12/2007 το γκολ 2:54)

Ολυμπιακός – Λάρισα 2-1 (06/04/2008 – 2:45 το γκολ)

Ολυμπιακός – Ηρακλής 3-1 (21/04/2008 – 1:26 και 2:45 τα γκολ)

Σέριφ – Ολυμπιακός 0-2 (18/08/2009 – 3:05 το γκολ)

Ολυμπιακός – Σέριφ 1-0 (26/08/2009)

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 3-0 (17/10/2009 1:00 το γκολ)

Ολυμπιακός – Σταντάρ Λιέγης 2-1 (21/10/2009 – 0:55 το γκολ)

Ολυμπιακός – Εργοτέλης 2-1 (24/10/2009 – 0:20 το γκολ)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-0 (29/11/2009 00:02 και 2:10 τα γκολ)

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 5-1 (07/02/2010 5:05 και 5:45 τα γκολ)

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0 (28/02/2010 3:40 το γκολ)

Μπορντό – Ολυμπιακός 2-1 (17/03/2010 0:46 – το γκολ)

Ολυμπιακός – Ρόμα 5-1 (13/08/2010 – 1:33 το γκολ)

Ηρακλής – Ολυμπιακός 2-1 (28/08/2010)

πηγή katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου