ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Όσοι "Θάνοι" και να βρεθούν στο διάβα του...

Όσοι "Θάνοι" και να βρεθούν στο διάβα του...

Η κατάληξη θα είναι η ίδια: ο φετινός τίτλος θα προσαράξει στο μεγάλο λιμάνι γιατί πολύ απλά είναι ανθρωπίνως αδύνατο να χαθεί. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος, αδικείται από τη βαθμολογική διαφορά που τον χωρίζει με τον Παναθηναϊκό και στο τέλος της σεζόν θα απονεμηθεί ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με την κατάκτηση του 38ου Πρωταθλήματος Ελλάδας.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν τα απολύτως απαραίτητα για να διατηρήσουν το νικηφόρο σερί στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και αν δεν ήταν ο Δημήτρης Θάνος η επικράτησή τους επί του Ατρομήτου θα ήταν πιο εύκολη.
Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο; Πάμε να τα δούμε.


*Η έδρα δίνει τίτλο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνωρίζει καλά την παράμετρο αυτή, από την πρώτη προπονητική θητεία στην πειραϊκή ομάδα (όπου είχε 13 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα σε 15 παιχνίδια) και έχει ρίξει το βάρος στη διατήρηση του απόλυτου στο φαληρικό γήπεδο. Ο Ολυμπιακός είναι σοβαρός και πειθαρχημένος, έχει πετύχει το απόλυτο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στους επτά αγώνες του πρώτου γύρου (21 βαθμοί, με τέρματα 19-2) και καλείται να δείξει το ίδιο πρόσωπο στους οκτώ εντός έδρας αγώνες του δεύτερου γύρου. Θυμίζουμε πως την περυσινή αγωνιστική περίοδο ο Ολυμπιακός είχε μονοψήφιο αριθμό νικών μέσα στο σπίτι του στην κανονική διάρκεια της Super League: εννέα. Την ώρα που από το 2004, όταν άνοιξε τις πύλες του νεότευκτο "Γ. Καραϊσκάκης", η ομάδα έπαιρνε κάθε σεζόν τον τίτλο, με μέσο όρο 13 εντός έδρας νίκες σε 15 ματς.

*Ο Ζαουάντ Ζαϊρί έδωσε απαντήσεις και απέδειξε ότι αξίζει μία θέση στο ερυθρόλευκο έμψυχο δυναμικό. Ο Ολυμπιακός έχει το πληρέστερο υλικό στην Ελλάδα και ο Βαλβέρδε την τύχη να το διαχειρίζεται. Ο Μαροκινός έπαιξε για πρώτη φορά στη βασική εντεκάδα και μόλις δεύτερη στο Πρωτάθλημα. Η μαγική ασίστ στο γκολ που πέτυχε ο Μιραλάς αποτελεί δείγμα της κλάσης του 28άχρονου διεθνούς μέσου. Ο Ζαϊρί είναι μία αλλαγή πολυτελείας και μπορεί να προσφέρει.

*Το μεγαλείο του Ολυμπιακού είναι αξεπέραστο. Ό,τι γνώμη και να έχει κάποιος ποδοσφαιρικά για τον Νταβίντ Φουστέρ (δεν έχω την καλύτερη, το ομολογώ), πρέπει να παραδεχθεί πως είναι παλικάρι και το "λέει η καρδιά του". Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο μετά την εγκληματική αγκωνιά του Ολιβέιρα, στο 27ο λεπτό. Όχι μόνο δεν ζήτησε αλλαγή (κάλλιστα θα μπορούσε να το κάνει), αλλά από εκείνο το σημείο και μετά έτρεχε σαν λυσσασμένος κάτω-πάνω, αψηφώντας ενδεχόμενο νέο τραυματισμό. Όταν φοράς την ερυθρόλευκη ριγωτή και τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος, δεν γίνεται να μην παθιαστείς. Ο 28άχρονος ποδοσφαιριστής γουστάρει τον Θρύλο και το δείχνει. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός βρήκε τον σπεσιαλίστα του στα πέναλτι (2/2 μετράει ο 28άχρονος). "Όλα τα λεφτά", η αντίδραση του Φουστέρ όταν κέρδισε το πέναλτι ο Μιραλάς. Ο Βέλγος ρώτησε τον Ισπανό, που είχε πάρει ήδη την μπάλα, αν είναι σε θέση να το κτυπήσει και ο Φουστέρ κούνησε το "μπαταρισμένο" κεφάλι του σα να έλεγε "μην ανησυχείς Κέβιν, δεν το χάνω". Όποιος είδε το πρησμένο πρόσωπο του Νταβίντ Φουστέρ μετά το τέλος του αγώνα, διαπίστωσε πως ο παίκτης έκανε κυριολεκτικά υπερπροσπάθεια για να βγάλει όλο το ματς.

*Πρώτη θέση, πρώτη επίθεση, καλύτερη άμυνα (η μοναδική με μονοψήφιο αριθμό στην πρώτη κατηγορία), πρώτη έδρα, περισσότερες νίκες και καλύτερη διαφορά τερμάτων. Ο Ολυμπιακός παίζει το ποιοτικότερο ποδόσφαιρο στο Πρωτάθλημα, δίχως δεύτερη κουβέντα.

*Ο Μιραλάς επέστρεψε στο σκοράρισμα έπειτα από τρία παιχνίδια. Ο Βέλγος χρειαζόταν αυτό το γκολ για να επανέλθει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, καθώς ο επιθετικός καλώς ή κακώς "τρέφεται" από τα τέρματα που σημειώνει. Ο "δαιμόνιος" Κέβιν είναι πολύτιμος για τον Ολυμπιακό.

*Αυτή η ομάδα αρχίζει σιγά-σιγά να κερδίζει και τους διαιτητές. Ο Δημήτρης Θάνος προκάλεσε τη φίλαθλη κοινή γνώμη με τις αποφάσεις του στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Πιστεύω πως είχε ξεκάθαρη πρόθεση να "ζημιώσει" τον Ολυμπιακό. Στο 27', ο απαράδεκτος Ολιβέιρα πάτησε στο πόδι τον Φουστέρ και έριξε αγκωνιά στο πρόσωπο του Ισπανού την ίδια στιγμή. Στο 68', ο Ντουντού διεκδίκησε την μπάλα στον αέρα με τον Τάτο (που έπρεπε να είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα στη φάση του πέναλτι), πράγματι ο Βραζιλιάνος έβαλε το χέρι του, αλλά όχι με πρόθεση να κόψει το ποδόσφαιρο στον παίκτη του Ατρομήτου. Στην πρώτη φάση, ο Γρεβενιώτης Θάνος έδειξε κίτρινη κάρτα στον Ολιβέιρα (αν είναι δυνατόν) για το εγκληματικό κτύπημα του αμυντικού των φιλοξενούμενων και στη δεύτερη, απευθείας κόκκινη (χωρίς δισταγμό) στον Ντουντού. Μην μου πείτε πως αν ήθελε να αδικήσει τον Ολυμπιακό, δεν θα έδινε το πέναλτι στην ανατροπή του Μιραλάς από τον Τάτο. Είναι στα δύο μέτρα από τη φάση. Ακόμα και ο Δώνης θα το καταλόγιζε. Αυτό που με ενόχλησε, όμως, στον 31άχρονο διαιτητή ήταν η αλαζονική του συμπεριφορά προς τους παίκτες του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο. Η φωτογραφία είναι χαρακτηριστική για την αντιμετώπιση που είχαν οι παίκτες του Βαλβέρδε στο χορτάρι. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι ερυθρόλευκοι εκνευρίστηκαν με τα καμώματα του διαιτητή, που σφύριζε μόλις το 5ο παιχνίδι της καριέρας του στη Super League.

Είναι βέβαιο πως μέχρι τη λήξη του Πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός θα βρει και άλλους "Θάνους" μπροστά του. Μόνο έτσι νομίζουν κάποιοι πως μπορούν να ανακόψουν την πορεία του Θρύλου για την επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας. Τη φετινή σεζόν, όμως, το σκηνικό είναι διαφορετικό. Οι ερυθρόλευκοι είναι πανίσχυροι εντός αγωνιστικού χώρου. Η νέα διοίκηση φρόντισε να δημιουργήσει το πληρέστερο ρόστερ ελληνικής ομάδας, για αυτό και οι όποιες απουσίες προκύπτουν, καλύπτονται. Με τον Ατρόμητο ήταν η σειρά του Ζαϊρί να αρπάξει την ευκαιρία. Προσεχώς, θα ακολουθήσουν κι άλλοι: ο Νέμεθ, ο Γ. Παπαδόπουλος... Αυτό το Πρωτάθλημα, δεν χάνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου