ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

25/11/2012

«Δεν μπορώ να βλέπω την ΑΕΚ έτσι» 

24/11/2012

«Δεν μπορώ να βλέπω την ΑΕΚ έτσι»
Δεν έκρυψε την απογοήτευση από την κατάσταση στην οποία έχει έρθει η ΑΕΚ, ο Μίμης Παπαϊωάννου, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο. «Δεν μπορώ να βλέπω την ΑΕΚ έτσι. Δεν πάω ούτε στο γήπεδο» ήταν το σχόλιο του παλαίμαχου άσου της Ένωσης.

Διαβάστε όσα είπε στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο ο Μίμης Παπαϊωάννου:

Για τις δύο φορές που αναγκαστικά έχει παίξει τερματοφύλακας:
«Δύο φορές έχω βρεθεί σαν τερματοφύλακας στον αγωνιστικό χώρο. Θυμάμαι στη μία πως ο Σιδέρης έτρεχε και μου έδωσε μία καλή στην πλευρά! Σε αυτή την περίπτωση είχε χτυπήσει ο Σεραφείδης και στην άλλη ο Κωνσταντινίδης, με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στην Φιλαδέλφεια με την Παναχαϊκή αντίστοιχα. Νομίζω στάθηκα καλά (γέλια)!».

Για την κατάσταση της ΑΕΚ: «Το προβλήματα της ΑΕΚ δεν ξέρω πως μπορούν να λυθούν. Εγώ δεν μπορώ να πάω ούτε στο γήπεδο. Δεν μπορώ να βλέπω έτσι την ΑΕΚ. Τώρα δεν είναι ώρα να συζητήσουμε τα προβλήματα της ΑΕΚ που είναι πολλά. Αγωνιστικά η Ένωση πρέπει να βρει έναν παίκτη όπως ήταν ο Μαύρος. Να βάζει γκολ. Καλό πράγμα δεν είναι όμως να συζητάμε τα μεγάλα προβλήματα της ΑΕΚ».

«Δεν επηρεαζόμαστε» 

24/11/2012

«Δεν επηρεαζόμαστε»
Ανεπηρέαστος μένει κι εκείνος αλλά και ο συνεργάτης του, Δημήτρης Μπουγιουκλής, από τα όσα γράφονται περί αναζήτησης προπονητή από τον Άρη δήλωσε ο Νίκος Πασιαλής στην κάμερα της Nova. «Είναι φυσιολογικό να γίνονται πολλά και να ψάχνεται η ομάδα από τη στιγμή που δεν έχει καλή πορεία στα τελευταία ματς», προσθέτει και θέτει στόχο τη νίκη στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό για να ρεφάρει την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Πασιαλή στην κάμερα της Nova

-Κόουτς, γίνανε πολλά στην ομάδα, μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στενοχώρια από τον κόσμο, συναντήσεις με τη διοίκηση, προπονητολογία που σας άγγιξε προσωπικά. Ένα δικό σας σχόλιο;
« Είναι φυσιολογικό να γίνονται πολλά και να ψάχνεται η ομάδα από τη στιγμή που δεν έχει καλή πορεία στα τελευταία ματς. Προσπαθούμε κι εμείς απ΄ τη μεριά μας κάτι ν΄ αλλάξουμε, διότι ξέρουμε ότι είμαστε σε δύσκολη θέση. Χρειαζόμαστε άμεσα βαθμούς και προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας, ώστε να κάνουμε μια καινούρια αρχή στο ματς που ακολουθεί με τον Πανθρακικό. Πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να μπορέσει η ομάδα να ξαναβρεί την ηρεμία της, διότι η αλήθεια είναι πως την έχει χάσει την τελευταία εβδομάδα, μετά την ήττα από τα Γιάννενα. Πιστεύω ότι υπάρχουν οι δυνατότητες στην ομάδα, να παίξει καλύτερα απ΄ ότι έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι. Η βαθμολογική θέση δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε όλα τα ματς που ακολουθούν, ώστε να πάρουμε τους βαθμούς, τους οποίους χρειαζόμαστε».

-Μπορεί κάποιος να είναι συγκεντρωμένος, έχοντας τη συγκεκριμένη περιρρέουσα ατμόσφαιρα;
« Είμαστε πολλά χρόνια στο χώρο, κι εγώ και ο κ. Μπουγιουκλής και δεν επηρεαζόμαστε. Εγώ, τουλάχιστον, δεν επηρεάζομαι απ αυτά που γράφονται. Σκέφτομαι και κοιτάω πάντα το καλό της ομάδας, διότι αν αρχίσουμε και ασχολούμαστε με όλα αυτά που γράφονται και ακούγονται, νομίζω θα χάσουμε τον προσανατολισμό μας και τον στόχο μας. Προσπαθούμε, λοιπόν, να τ αφήνουμε στην άκρη, να μην τα περάσουμε στους ποδοσφαιριστές, διότι αυτό είναι το σημαντικό, να μην επηρεαστούν αυτοί και όχι εμείς. Ας αφοσιωθούμε στη δουλειά μας, για να μπορέσουμε να πάμε τη Δευτέρα στην Κομοτηνή, να κερδίσουμε και να είναι όλα καλά!».

-Πώς νιώσατε όταν μάθατε πως ένας καινούριος προπονητής προορίζεται για τη θέση σας;
« Σας είπα, είναι φυσιολογικό. Όταν οποιαδήποτε ομάδα δεν πάει καλά, το πρώτο που γίνεται, είναι να αρχίσει η προπονητολογία. Τα έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο, δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Κλείνουμε τ’ αυτιά και κοιτάμε τη δουλειά μας».

-Και η δουλειά σας είναι τη Δευτέρα στην Κομοτηνή, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς;
« Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος έχει πολλά παιχνίδια ακόμα. Είναι όμως κίνητρο για εμάς, να πάρουμε τους βαθμούς, να ρεφάρουμε την ήττα από τα Γιάννενα και να είμαστε λιγότερο πιεσμένοι, ώστε με περισσότερη άνεση να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι».

-Εχει αποδείξει φέτος ο Αρης πως υπό πίεση πάει καλύτερα. Τελικά, μήπως είναι ένα πλεονέκτημα αυτό, ενόψει του ματς της Δευτέρας;
« Θέλω να πιστεύω πως η ήττα απ΄ τα Γιάννενα θα μας κάνει ένα μικρό καλό, από την άποψη της συσπείρωσης, προκειμένου να πάμε πιο διαβασμένοι και πιο κουμπωμένοι στον Πανθρακικό. Να κοιτάξουμε πρώτα την άμυνά μας, να μη δεχθούμε γκολ, διότι εκεί είναι πιστεύω το μεγάλο φετινό μας πρόβλημα. Να κάνουμε ένα καινούριο ξεκίνημα. Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι θα λειτουργήσει θετικά αυτή η ήττα απ΄ τα Γιάννενα».

-Ο Πανθρακικός είναι ανεβασμένος. Πάει καλά το τελευταίο διάστημα..
« Λίγο πολύ οι ομάδες κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο. Ο Πανθρακικός είναι καλά, έχει πάρει μια νίκη και μια ισοπαλία στα δύο τελευταία παιχνίδια, αλλά δεν νομίζω πως είναι φόβητρο, ούτε καμιά ομάδα την οποία δεν μπορεί να κερδίσει ο Αρης. Είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Κομοτηνή. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε και γι αυτό θα πάμε».

-Θα παίξει πιο αμυντικά ο Αρης;
« Πιο αμυντικά δεν μπορούμε να παίξουμε. Εξάλλου με τον Πανθρακικό παίζουμε. Σεβόμαστε την ομάδα, την ξέρουμε, την έχουμε δει και θα πάμε να παίξουμε για να κερδίσουμε».

-Τον Δημήτρη Παπαδόπουλο πως θα τον περιορίσετε;
« Πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του Πανθρακικού. Θα βρούμε κάποιο τρόπο να τον περιορίσουμε, ώστε τουλάχιστον να μη σκοράρει».

«Να ανακτήσουμε τους χαμένους βαθμούς» 

24/11/2012

«Να ανακτήσουμε τους χαμένους βαθμούς»
Στην ανάγκη κατάκτησης βαθμών για να καλύψει το… χαμένο έδαφος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας στάθηκε ο Σέμα Βελάσκες με δηλώσεις του στην κάμερα της Nova ενόψει του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Πλατανιά. «Είναι μια καλή ομάδα, όμως κι εμείς είμαστε μια καλή ομάδα και πρέπει να προσπαθήσουμε, όπως πάντα, για το καλύτερο», σχολίασε για το παιχνίδι της Κυριακής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέμα Βελάσκες στο Novasports:

-Για τις λίγες ημέρες που έχουν στη διάθεση τους οι Πράσινοι μέχρι τον Κυριακάτικο αγώνα:
«Πράγματι έχουμε λίγες ημέρες, για να μπορέσουμε να ανασυνταχθούμε. Όμως αυτό είναι εφικτό. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε όσο μπορούμε αυτές τις μέρες, να ξεκουραστούμε και να ανασυνταχθούμε παράλληλα».

-Για τους χαμένους βαθμούς στο πρωτάθλημα:
«Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρωτάθλημα, όμως πάντοτε έχουμε την καλή διάθεση και την όρεξη να δώσουμε την μάχη μας, ώστε να μπορέσουμε να ανακτήσουμε τους χαμένους βαθμούς».

-Για το παιχνίδι κόντρα στον Πλατανιά:
«Υπάρχουν δύο συμπατριώτες μου στον Πλατανιά. Δύο φίλοι. Είναι αλήθεια ότι έχουμε δει στιγμιότυπα από αντιπάλους μας, που είχαν ως αντίπαλο τον Πλατανιά. Είναι μια καλή ομάδα, όμως κι εμείς είμαστε μια καλή ομάδα και πρέπει να προσπαθήσουμε, όπως πάντα, για το καλύτερο».

-Για την αλλαγή προπονητή στον σύλλογο των Χανίων:
«Δεν νομίζω ότι αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο. Άλλωστε και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε μια τέτοια συγκυρία. Και οι δύο ομάδες έχουν νέους προπονητές. Εμείς εδώ και δύο αγώνες παίζουμε πάρα πολύ καλά και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να κάνουμε ότι καλύτερο».

-Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό:
«Σιγά σιγά προσαρμόζομαι. Κάθε αρχή και δύσκολη, όμως με την βοήθεια των συμπαικτών μου, νομίζω πως έχω προσαρμοστεί. Κάθε μέρα κάνω ότι περισσότερο μπορώ, για να συνεισφέρω στην ομάδα».

Με τους γνωστούς απόντες 

24/11/2012

Με τους γνωστούς απόντες
Με τα γνωστά προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Βέροιας ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Κέρκυρα. Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης δεν υπολογίζει στους Καφέ και Τόμας ενώ επιθυμεί να δει την ομάδα του να παίζει με όρεξη να αντιστρέψει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Το ματς με αντίπαλο την Κέρκυρα είναι το πρώτο του Έλληνα τεχνικό στον πάγκο της Βέροιας. Ο Καλαϊτζίδης σίγουρα θέλει να ξεκινήσει με νίκη έτσι ώστε να αλλάξει η ψυχολογία των παικτών προς το καλύτερο.

Αναλυτικά η αποστολή της Βέροιας:

Τζόναθαν,Καντιμοίρης, Καλ, Ορέστες, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Σνάουτσνερ, Γεωργέας, Μπελόν, Καλογέρης, Καλτσάς, Ολαϊτάν, Γκιγιέρμο, Ιωάννου, Κόστεϊ, Μπαργκάν, Παυλίδης.

Στην Τούμπα χωρίς Ιμπαγάσα 

24/11/2012

Στην Τούμπα χωρίς Ιμπαγάσα
Η συμμετοχή του Σιόβα αποτελούσε ερωτηματικό για το παιχνίδι της Τούμπας, άλλος όμως –τελικά- δεν θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα έμεινε εκτός αποστολής του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ καθώς δεν ολοκλήρωσε τη σημερινή προπόνηση της ομάδας με αποτέλεσμα να μην συμπεριληφθεί στην 20άδα.

Αντίθετα, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ επέλεξε τον Κοντρέρας ανάμεσα στους παίκτες που θα «πετάξουν» για την Θεσσαλονίκη το απόγευμα.

Αναλυτικά οι παίκτες της αποστολής:

Κάρολ, Μέγιερι, Σιόβας, Χολέβας, Μανωλάς, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Γκρέκο, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Φέισα, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Βλαχοδήμος, Τζιμπούρ, Μασάντο, Κοντρέρας.

Την «έκανε» ο Πατσατζόγλου 

 24/11/2012

Την «έκανε» ο Πατσατζόγλου 
Εξαφανισμένος είναι τις τελευταίες ώρες ο Χρήστος Πατσατζόγλου. Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής αν και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του ΠΑΣ ενόψει της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ, δεν παρουσιάστηκε στην σημερινή πρωινή προπόνηση και έθεσε από μόνος του εαυτόν εκτός ομάδας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠΑΣ Γιάννινα έμαθε χθες το απόγευμα ό,τι κατέθεσε προσφυγή για μία δόση συμβολαίου, η οποία έχει καθυστερήσει δέκα ημέρες. Ο «Πάτσα» συμμετείχε σε όλες τις προπονήσεις της εβδομάδας και ο Γιάννης Χριστόπουλος σκεφτόταν να τον χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα.

Αλλά, ο Πατσατζόγλου εξαφανίστηκε, πιθανότατα βρίσκεται στην Αθήνα και αντικαταστάθηκε στην αποστολή από τον Αυγενικού. Όλοι οι ποδοσφαιριστές και βέβαια η διοίκηση της ομάδας είναι έντονα δυσαρεστημένοι από την συμπεριφορά του Πατσατζόγλου, που όπως φαίνεται θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα του ΠΑΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα:

«Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Χρήστος Πατσατσόγλου, παρότι είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον σημερινό αγώνα με τον ΟΦΗ , αδικαιολόγητα και χωρίς πριν να ενημερώσει κάποιον αρμόδιο , δεν παρουσιάστηκε ως όφειλε στην πρωινή προπόνηση της ομάδας.

Ο Χρήστος Πατσατσόγλου συμμετείχε κανονικά , καθ όλη την εβδομάδα, σε όλες τις προπονήσεις και υπολογιζόταν στα πλάνα του προπονητή μας για τον σημερινό αγώνα.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για τις όποιες ενέργειες του ποδοσφαιριστή, ο οποίος έθεσε τον εαυτόν του εκτός ομάδας, λίγες ώρες πριν την έναρξη του σημαντικού για την ομάδα μας αγώνα με τον ΟΦΗ .

Στην θέση του Χρήστου Πατσατσόγλου εκλήθη εσπευσμένα και συμπεριελήφθη στην αποστολή ο Μιχάλης Αυγενικού»

Χωρίς Λάζαρο, ούτε τώρα ο Σο 

24/11/2012

Χωρίς Λάζαρο, ούτε τώρα ο Σο 
Αρκετά αγωνιστικά προβλήματα θα πρέπει να διαχειριστεί ο Χουάν Ρότσα στο πλαίσιο της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Πλατανιά. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε ξανά θεραπεία και έμεινε εκτός αποστολής ενώ δεν συμπεριλήφθηκε ούτε αυτή την φορά ο Σο. Εκτός πλάνων ο τραυματίας Κουίνσι αλλά και ο τιμωρημένος Βιτόλο.

Ο Χριστοδουλόπουλος εντέλει δεν κατάφερε να τεθεί στην διάθεση του προπονητή του και αποκλείστηκε από την αποστολή του αγώνα με τους Κρητικούς. Από εκεί και πέρα, ο Πάπε Σο παρά το γεγονός ότι προπονείται πλέον κανονικά, δεν συμπεριλήφθηκε από τον Ρότσα για το συγκεκριμένο παιχνίδι και όπως όλα δείχνουν χρόνο συμμετοχής θα πάρει στο Κύπελλο με την Προοδευτική.

Εκτός πλάνων του Αργεντινού προπονητή είναι και οι τραυματίες Πίντο, Μπουμσόνγκ και Κουίνσι ενώ δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ούτε ο Βιτόλο που είναι τιμωρημένος.

Κατέληξε στους… εννιά ο Ρότσα 

24/11/2012

Κατέληξε στους… εννιά ο Ρότσα
Τα αγωνιστικά προβλήματα που έχει ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν του επιτρέπουν να καταστρώσει με άνεση τα πλάνα του για το κυριακάτικο ματς του Παναθηναϊκού με τον Πλατανιά, ωστόσο ο τεχνικός των «πράσινων» έδειξε στην προπόνηση ότι έχει καταλήξει για τους εννιά από τους έντεκα που θα χρησιμοποιήσει.

Ο Ρότσα «άνοιξε τα χαρτιά του» στην προπόνηση του Σαββάτου και από αυτά που δοκίμασε το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, τους Βύντρα-Βελάσκες στο κέντρο της άμυνας, τον Σεϊταρίδη δεξιά και τον Σπυρόπουλο αριστερά.

Στην μεσαία γραμμή, σίγουροι είναι οι Ζέκα και Σισόκο ενώ την θέση του τιμωρημένου Βιτόλο, διεκδικούν Λαγός και Μαρίνος. Στις δύο πτέρυγες θα είναι οι Μαυρίας και Φορναρόλι ενώ στην κορυφή φαίνεται ότι τόσο ο Πετρόπουλος όσο και ο Τοτσέ έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για να πάρουν φανέλα βασικού.

«Δεν είχαμε ψυχολογία με τον Φερέιρα» 

24/11/2012

«Δεν είχαμε ψυχολογία με τον Φερέιρα» 
Στην αλλαγή ψυχολογίας που επέφερε ο ερχομός του Χουάν Ραμόν Ρότσα στην ομάδα του Παναθηναϊκού, στάθηκε ο Βίκτορ Βιτολό.

Ο Ισπανός παίκτης του «τριφυλλιού» πιστεύει πως η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί, εκφράζοντας παράλληλα την ανάγκη για νίκη στο ματς με τον Πλατανιά.

Διαβάστε όσα είπε ο μέσος του Παναθηναϊκού στη Nova:

Για τις διαφορές που υπάρχουν στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και την μεταμόρφωση της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια:

«Η αλλαγή του προπονητή, είναι ένα θέμα που δείχνει, ότι μέχρι εδώ τα πράγματα δεν ήταν θετικά. Βέβαια η αλλαγή ενός προπονητή, ποτέ δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι καλό. Με τον κ. Φερέιρα κάναμε πολλή δουλειά, όμως δεν είχαμε την ψυχολογία, η οποία ήταν μάλλον προς τα κάτω. Με τον κ. Ρότσα έχει έρθει ένας φρέσκος αέρας. Καταλάβαμε ότι και από τεχνικής απόψεως, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα στο γήπεδο. Πιστεύουμε ότι ως ομάδα μπορούμε να βελτιωθούμε και με την ευκαιρία που μου δίνεται, θέλω να συγχαρώ τον νέο προπονητή και το καινούργιο προπονητικό τιμ που έχει αναλάβει την ομάδα».

Για το παιχνίδι κόντρα στον Πλατανιά:

«Θα έλεγα ότι μέχρι τώρα δεν τα πηγαίναμε καλά στο πρωτάθλημα. Ο σκοπός μας είναι να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και ο στόχος μας στον αγώνα με τον Πλατανιά, είναι να κερδίσουμε, ώστε να πλησιάσουμε στην βαθμολογία αυτούς που βρίσκονται ψηλότερα από εμάς. Άρα αυτό το παιχνίδι για εμάς είναι μονόδρομος. Νίκη και μόνο νίκη και στόχος να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς».

Για την γνώμη που έχει σχηματίσει για τον σύλλογο των Χανίων:

«Έχουμε δει παιχνίδια του Πλατανιά. Είναι μια ομάδα που διαθέτει γρήγορους και επικίνδυνους παίκτες. Θα έλεγα ότι η νίκη και ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του Πλατανιά είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, όμως αν συνεχίσουμε να παίζουμε με την ίδια αυτοπεποίθηση και με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε τελευταία, θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Αναστασιάδης: «Κάνω και πάλι το “αγροτικό” μου» 

24/11/2012

Αναστασιάδης: «Κάνω και πάλι το “αγροτικό” μου»
Ως μία ευκαιρία να ξεκινήσει και πάλι από τα χαμηλά και να φτάσει εκεί που θέλει στη συνέχεια βλέπει ο Άγγελος Αναστασιάδης τη θητεία του στον Πλατανιά.

Μάλιστα, ο έμπειρος προπονητής υπογράμμισε πως έχει βρει και πάλι τη διάθεσή του για δουλειά και να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί από τη θέση του τον σύλλογο των Χανιών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άγγελος Αναστασιάδης στην κάμερα της Nova:

Για την απόφασή του να δεχτεί την πρόταση του Πλατανιά:


«Αυτά τα είπαμε. Τα γνωρίζει όλος ο κόσμος. Ξέρετε πως αν δεν πάρω την "εντολή" δεν πάω πουθενά! Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι σήμερα δεν έχουμε καμία όρεξη να πούμε τίποτα γιατί χάσαμε το παλικάρι μας. Όλος ο τόπος θρηνεί ένα δικό μας παιδί, από τα σπλάχνα της ομάδος. Δεν έχουμε και πολλή όρεξη... Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα. Είναι η πρώτη προπόνηση για μένα μαζί με τα παιδιά. Έχουμε πάρα πολλή δουλειά. Θα έχω μία συνεργασία με τον Γιάννη Χατζηνικολάου να με ενημερώσει για την ομάδα. Ξέρετε ότι τον εκτιμώ πάρα πολύ. Είναι ένα καλό παιδί και καλός προπονητής. Αλλά οι προπονητές τη... μοίρα μας τη γνωρίζουμε. Εγώ ειδικά πάρα πολύ καλά! Θέλω να τον ευχαριστήσω μάλιστα κι εκ των προτέρων για το ότι δέχτηκε να με ενημερώσει».

Για το κίνητρο που έχει δουλεύοντας στους «νεοφώτιστους»:

«Νιώθω σα να κάνω το αγροτικό μου πάλι. Νιώθω παιδί! Όταν ξεκινούσα την καριέρα μου από πολύ χαμηλά όσον αφορά -και δεν εννοώ λέγοντας χαμηλά ότι είναι μικρή ομάδα ο Πλατανιάς- το ότι είναι πολύ μακριά από το σπίτι μου. Αφήνω πάλι τους δικούς μου και γυρίζω πίσω. Θα είναι μια ανανέωση πιστεύω. Πάμε στα δύσκολα».
Για το προσεχές παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:

«Έχω το φίλο μου τον Ρότσα. Θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία. Είχε μία μεγάλη επιτυχία στο προηγούμενο παιχνίδι. Για μας είναι μια καινούργια αρχή με ένα πολύ δυνατό αντίπαλο και πρέπει να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι και σοβαροί για να μπορέσουμε να πάρουμε το παιχνίδι. Ξέρετε πως όπου κι αν δουλεύω, το πρώτο μέλημά μου είναι η νίκη. Με οποιαδήποτε ομάδα κι αν παίζω είτε είναι στην Ευρώπη είτε στα τοπικά»
.

Για το αν οι ποδοσφαιριστές του Πλατανιά θα έχουν καλύτερη ψυχολογία τώρα που άλλαξε ο προπονητής της ομάδας:

«Τώρα, ας γίνει το παιχνίδι και μετά θα δούμε».

Super League:Τα αποτελεσματα του Σαββατου και το προγραμμα της Κυριακης (videos)

24/11/2012

Οι… ΠΑΣάδες της δυτικής όχθης
Τη σχέση μπορεί να έχει μια δυτική συνοικία της Αττικής με μια πόλη της Ηπείρου; Μα φυσικά τη Σούπερ Λίγκα και τις σπουδαίες νίκες Ατρομήτου και ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα σε Ξάνθη και ΟΦΗ –αντίστοιχα- και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-0) στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Στο άλλο σαββατιάτικο ματς ο Λεβαδειακός νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία του εκτός έδρας την ΑΕΚ (0-1) και την έβαλε ξανά στην… πίεση.

Την Κυριακή η δράση συνεχίζεται με τις αναμετρήσεις Κέρκυρα-Βέροια, Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος, Πλατανιάς-Παναθηναϊκός και το μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ενώ το πρόγραμμα κλείνει τη Δευτέρα με το ματς Πανθρακικός-Άρης.

Αναλυτικά η 12η αγωνιστική:

Σάββατο, 24/11

Ατρόμητος-SKODA Ξάνθη 1-0

Ο... ξεχασμένος εδώ και καιρό Σωκράτης Φυτανίδης επανήλθε δριμύτερος και χάρισε τη νίκη στον Ατρόμητο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων απέναντι στην Ξάνθη με 1-0. Καλύτεροι οι «κυανόλευκοι» στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, θα μπορούσε να προηγηθεί νωρίτερα. Στο 63’ κακώς δεν μέτρησε γκολ του Κούτσι, καθώς η μπάλα είχε περάσει την γραμμή. Για ένα εικοσάλεπτο εμφανίστηκε στο γήπεδο η Ξάνθη, η οποία είναι μπλεγμένη.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ 1-0

Ο Ντε Βινσέντι πέτυχε ακόμα μια γκολάρα τη φετινή σεζόν που ήταν αρκετή για να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στον ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον ΟΦΗ με σκορ 1-0 για την 12η αγωνιστική. Σε εξαιρετικό μομέντουμ βρίσκονται οι Γιαννιώτες που πέτυχαν τη τρίτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα και ανέβηκαν -έστω και προσωρινά- στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Κακοί οι Κρητικοί στο πρώτο μέρος, ανέβηκαν στο δεύτερο, όμως δεν αρκούσε.


ΑΕΚ-Λεβαδειακός 0-1

Η ΑΕΚ της περασμένης εβδομάδας ήταν «φτου να μην τη ματιάσεις»! Αυτή που επέστρεψε σήμερα στο ΟΑΚΑ έκανε τον κόσμο της ν' αναφωνήσει «φτου κι απ’ την αρχή». Η «Ένωση» έχασε γκολ με το τσουβάλι στο πρώτο μέρος, ο Κωνσταντόπουλος έχασε την μπάλα από τα χέρια του στο τέλος και ο Ναπολεόνι (81') έδωσε τεράστια νίκη με 1-0 στον Λεβαδειακό.

Κυριακή, 25/11

Κέρκυρα-Βέροια (15:00, NovaSports 1)

Η Κέρκυρα έχασε! Και ναι, είναι είδηση -έστω κι αν συνέβη από τον Ολυμπιακό. Μετά από αήττητο έξι αγώνων, η σκληρόπετση ομάδα του Μάντζιου έπεσε στο «Καραϊσκάκη». Της αρκεί όμως να… σηκωθεί και να πάρει το «six-pointer» με τη Βέροια για να μείνει σχετικά μακριά απ’ το ισόγειο. Εκτός κι αν η «βασίλισσα του Βορρά» θυμηθεί… περασμένα μεγαλεία. Τότε που δεν έτρωγε τεσσάρες (όπως με την ΑΕΚ) και έκανε και κανένα διπλό (με τον Πανθρακικό στις 30 Σεπτέμβρη).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΕΑΚ Κέρκυρας


Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος (17:15, NovaSports 1)

Η πεντάμορφη κι ο Ασ-τέρας! Το «θεριό» που έχει φτιάξει ο Τσιώλης κατάπιε και τον Ατρόμητο στην Τρίπολη (έξι στα έξι εντός). Η υγιέστατη ομάδα του Ελευθερόπουλου επέστρεψε στην ωραία μπάλα (και τις νίκες) με τον Πλατανιά. Και τώρα ήρθε η ώρα να… τα πουν οι δυο τους! Σχεδόν ισόβαθμοι, σχεδόν ισοψηφείς -αν γινόταν γκάλοπ για την πιο ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος- και με προοπτική ο νικητής να «μπαστακωθεί» στη δεύτερη θέση (αν χάσει ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαντάκης (Ημαθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημόπουλος (Μακεδονίας), Κουρομπύλια (Καρδίτσας)

ΓΗΠΕΔΟ: Αστέρα Τρίπολης


Πλατανιάς-Παναθηναϊκός (17:15, NovaSports 3)

Έβαλε η… Παναγία το χέρι της! Όχι μόνο να αντικαταστήσει ο Αναστασιάδης τον Χατζηνικολάου (με τη σύμφωνη γνώμη του πνευματικού). Αλλά και να αντικαταστήσει -έστω και αργά- ο Ρότσα τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Διαφορετικά δεν θα ‘λεγε «δόξα τω Θεώ» ο Παναθηναϊκός, παίρνοντας το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και μια τελευταία ευκαιρία πρόκρισης στην Ευρώπη. Αλλά θα κατέβαινε στα Περιβόλια για να παίξει… ντέρμπι παραμονής -και όχι ένα ακόμα χαρτί στην προσπάθεια να ρεφάρει χαμένους βαθμούς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Κωσταράς (Αιτ/νίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Περιβόλια


ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (19:30, NovaSports 1)

Υπομονή ή… απονομή; Το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής αναγκαστικά θ’ απαντήσει: Θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα πριν «αναδείξουμε» πρωταθλητή (εφόσον ο ΠΑΟΚ ξεχάσει την ήττα από τον Παναθηναϊκό και υποχρεώσει στην πρώτη δική του τον Ολυμπιακό); Ή θα πρέπει να… δοθεί από τώρα η κούπα στους «ερυθρόλευκους» (εφόσον ξεχάσουν την πίκρα από τη Σάλκε, συνεχίσουν την παρέλαση στη Σούπερ Λίγκα και κάνουν διψήφια πλέον τη διαφορά τους στην κορυφή); Μόνο η Τούμπα μπορεί να πει…

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα


Δευτέρα, 26/11

Πανθρακικός-Άρης (19:30, NovaSports 2)

Τελεία και… Παύλος! Ο ερχομός του Δερμιτζάκη σταμάτησε την κατηφόρα του Πανθρακικού και έκανε την ανηφόρα της παραμονής να μοιάζει λιγότερο «βουνό». Με παλικαρίσια εμφάνιση στην Ξάνθη (ισοπαλία με δέκα από το 23’) που ήρθε να προστεθεί στο τρίποντο με τον Αστέρα. Διότι τίποτα σ’ αυτή τη ζωή δεν χαρίζεται. Και το κατάλαβε για τα καλά ο Άρης, που επαναπαύτηκε στις καλές εμφανίσεις με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Βέροια και μετά τις «κολλητές» ήττες από Λεβαδειακό-ΠΑΣ, πάει ξανά στριμωγμένος στην Κομοτηνή.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Δημητριάδης (Καστοριάς)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής


Η επόμενη αγωνιστική (13η)

Σάββατο, 1/12

SKODA Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης (17:15, NovaSports 1)
Άρης-Ατρόμητος (17:15, NovaSports 2)
Ολυμπιακός-Πλατανιάς (19:30, NovaSports 2)

Κυριακή, 2/12

ΟΦΗ-Πανθρακικός (15:00, NovaSports 1)
Βέροια-ΠΑΟΚ (17:15, NovaSports 3)
Λεβαδειακός-Κέρκυρα (17:15, NovaSports 1)
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (19:30, NovaSports 1)

Δευτέρα, 3/12

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (19:30, NovaSports 1)

Με Ιβάν κόντρα στον Ολυμπιακό 

24/11/2012

Με Ιβάν κόντρα στον Ολυμπιακό 
Με καθυστέρηση λίγων ωρών έγινε η άφιξη του Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ επρόκειτο να φτάσει νωρίτερα μέσα στην ημέρα, συγκεκριμένα το πρωί, προκειμένου να παραστεί στο πανποντιακό συνέδριο που είναι σε εξέλιξη. Κάτι τελικά που δεν του επέτρεψε να δώσει το «παρών» στις σημερινές εργασίες του συνεδρίου.

Ο 53χρονος επιχειρηματίας είχε συνάντηση με την Μαρία Γκοντσάρεβα και θα συνεχίσει τις επαφές του μέχρι και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το οποίο περιμένει με ανυπομονησία.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε -χωρίς απρόοπτα- η προετοιμασία του "Δικέφαλου του Βορρά" για την αυριανή αναμέτρηση με τους "ερυθρόλευκους" στην Τούμπα.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε χαλαρό πρόγραμμα στη μεγαλύτερη διάρκειά του, ενώ μετά το τέλος του η αποστολή αποσύρθηκε στο ξενοδοχείο. Ατομικό ακολούθησε ο Γιώργος Γεωργιάδης, ενώ θεραπεία έκανε ο Πάμπλο Γκαρσία, με αμφότερους να μένουν εκτός, όπως και ο τιμωρημένος, Σανθ Χακόμπο.

«Μακάρι να γίνω Δέλλας» 

24/11/2012

«Μακάρι να γίνω Δέλλας» 
Ο Τραϊανός Δέλλας σταμάτησε.

Η αύρα του όμως εξακολουθεί να υπάρχει στα Σπάτα.

Και ένας από τους «διαδόχους» του στο κέντρο της άμυνας, ο Γιώργος Κουτρουμπής, φρόντισε να το επιβεβαιώσει.

Ο νεαρός στόπερ της ΑΕΚ χαρακτήρισε τον «Κολοσσό» έναν από τους καλύτερους Έλληνες αμυντικούς όλων των εποχών και ευχήθηκε να μπορέσει και ο ίδιος ν’ ακολουθήσει την καριέρα του.

Όσο για τη φετινή ομάδα, δήλωσε αισιόδοξος πως θα πάρει και το σημερινό ματς με τον Λεβαδειακό και ότι γρήγορα θα σταματήσει να βρίσκεται στις «επικίνδυνες» θέσεις της βαθμολογίας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κουτρουμπής στο match programme του σημερινού ματς

Μετά τη μεγάλη νίκη στη Βέροια, πώς είναι η ψυχολογία της ομάδας ενόψει του αγώνα με τον Λεβαδειακό;

«Σίγουρα ήταν μία μεγάλη νίκη, την οποία χρειαζόμασταν πολύ γιατί είχαμε μείνει πίσω βαθμολογικά και είμαστε ικανοποιημένοι που την πετύχαμε. Ελπίζουμε να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο στα επόμενα παιχνίδια και να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις».

Πιστεύεις ότι την προηγούμενη αγωνιστική η ομάδα έδειξε για πρώτη φορά φέτος τις πραγματικές της δυνατότητες;

«Πιστεύω ότι σταθήκαμε καλά και σε άλλα παιχνίδια, αλλά λόγω τύχης και άλλων θεμάτων δεν καταφέραμε να πάρουμε τους βαθμούς που δικαιούμασταν».

Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί η αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό;

«Είναι μια αξιόλογη ομάδα, αλλά εμείς έχουμε την ψυχολογία από τη νίκη στην Βέροια. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους υποτιμήσουμε και ελπίζω με τη βοήθεια του κόσμου να είμαστε εμείς οι νικητές».

Είσαι ικανοποιημένος με την προσωπική σου απόδοση ή πιστεύεις ότι μπορούμε να περιμένουμε ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον;

«Είναι η πρώτη μου χρονιά στην πρώτη κατηγορία και σιγά-σιγά προσαρμόζομαι. Ελπίζω ότι στη συνέχεια μπορώ να γίνω ακόμα καλύτερος και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Με δεδομένο ότι έχεις αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής, νιώθεις δικαιωμένος για την εμπιστοσύνη των προπονητών σου;

«Πιστεύω η δουλειά που κάνω στις προπονήσεις ανταμείβεται, προσπαθώ να τα δίνω όλα σε κάθε αγώνα και να τους ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει».

Θεωρείς ότι υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύσει με υποβιβασμό η ΑΕΚ ή η βαθμολογική της θέση θα βελτιωθεί σύντομα;

«Σίγουρα δεν είμαστε και στην καλύτερη βαθμολογική θέση, αλλά πιστεύω ότι η νίκη στην Βέροια θα μας βοηθήσει να πάμε ψηλότερα και να μην ανησυχούμε στο τέλος της σεζόν για την παραμονή».

Στα φιλικά έδειξες ότι διαθέτεις εκτελεστικές ικανότητες. Περιμένεις με ανυπομονησία το πρώτο επίσημο γκολ σου με τα κιτρινόμαυρα;

«Είχα μια καλή στιγμή με τον Παναθηναϊκό σε ένα καθοριστικό σημείο του αγώνα, αλλά στάθηκα άτυχος. Ελπίζω στα επόμενα ματς να πανηγυρίσω το πρώτο μου γκολ και ακόμα καλύτερα αν αυτό έρθει εντός έδρας».

Είχες κάποιον παίκτη της ΑΕΚ ως πρότυπο στο ξεκίνημα της καριέρας σου;

«Ο ποδοσφαιριστής που ξεχώριζα από την ΑΕΚ ήταν ο Τραϊανός Δέλλας, λόγω της ηρεμίας μέσα στο γήπεδο και της προσωπικότητάς του. Θεωρώ πως είναι από τους καλύτερους Έλληνες αμυντικούς όλων των εποχών και εύχομαι να κάνω την καριέρα του».

Έχεις όνειρο να αγωνιστείς σε κάποιο πρωτάθλημα του εξωτερικού και αν ναι, σε ποιο;

«Το ιταλικό πρωτάθλημα μου αρέσει πολύ και σίγουρα το εξωτερικό είναι πάντα μια πρόκληση. Αυτό το όνειρο μπορώ να το πετύχω μέσα από την ΑΕΚ, η οποία είναι μια μεγάλη ομάδα και μας δίνει την ευκαιρία να αναδειχθούμε».

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στους φιλάθλους της ΑΕΚ;

«Τους ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράστασή τους τώρα που η ομάδα περνάει δύσκολες στιγμές και ελπίζω στο κοντινό μέλλον να τους δώσουμε λόγους να πανηγυρίσουν».

Στα πλάνα και ο Αγρίτης 

24/11/2012

Στα πλάνα και ο Αγρίτης
Στις υπηρεσίες του Ανέστη Αγρίτη για το ματς απέναντι στη Βέροια, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, μπορεί να υπολογίζει ο προπονητής της Κέρκυρας, Άκης Μάντζιος.

Ο τεχνικός των Φαιάκων, στην τελευταία προπόνηση πριν το παιχνίδι με τη «βασίλισσα του Βορρά», είδε τον έμπειρο επιθετικό να βγάζει χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα της ημέρας, με αποτέλεσμα να τον συμπεριλάβει στην αποστολή.

Κατά τα άλλα, στην προπόνηση του Σαββάτου ο Έλληνας τεχνικός έβαλε τους παίκτες του να δουλέψουν στα στημένα αρχικά, ενώ,στη συνέχεια, ασκήσεις με την μπάλα σε πιο χαλαρό ρυθμό.

Αναλυτικά, η αποστολή της Κέρκυρας για το ματς με τη Βέροια:

Αναστασόπουλος, Στρατηλάτης, Μπάρκογλου, Αγρίτης, Καραλής, Βενέτης, Μπουκουβάλας, Λώττας, Κρητικός, Τσουμάνης, Έντερ, Λεόν, Διαμαντόπουλος, Γκούμας, Τσοκάνης, Βασιλόγιαννης, Ηλιάδης, Κοντοδήμος, Γιάντσης, Ζουμπουλάκης.

«Χρειαζόμαστε για πολλούς λόγους τη νίκη» 

24/11/2012

«Χρειαζόμαστε για πολλούς λόγους τη νίκη» 
Ο Άρης έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία μετά τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα και κόντρα στον Πανθρακικό την ερχόμενη Δευτέρα, στο ματς που ολοκληρώνει τη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, χρειάζεται και θέλει μόνο τη νίκη. Αυτό οφείλεται σε διαφορικούς λόγους, όπως επισήμανε ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων», Νίκος Πασσιαλής, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, συμπληρώνοντας πως το ματς στην Κομοτηνή είναι δύσκολο και πως είναι ακόμα νωρίς για να κριθεί οτιδήποτε, αφού απομένουν πολλά παιχνίδια.

Αναλυτικά: «Για πολλούς λόγους, θέλουμε να νικήσουμε το παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Μετά την ήττα από τα Γιάννενα στην έδρα μας, πάμε στην Κομοτηνή με στόχο να προσθέσουμε τους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό μας, αφενός για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία και να τονωθεί το ηθικό μας, ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα και αφετέρου για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας, ο οποίος πικράθηκε τόσο από το αποτέλεσμα, όσο και από την εικόνα μας στον προηγούμενο αγώνα.

Ξέρουμε τις δυσκολίες που θα έχει το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, όμως είμαστε αποφασισμένοι να επιστρέψουμε στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις και να δείξουμε ότι το ματς με την ομάδα των Ιωαννίνων ήταν μια άσχημη παρένθεση.

Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη και οι ισορροπίες είναι λεπτές. Με δύο-τρία καλά αποτελέσματα, μπορείς να βρεθείς ψηλά στη βαθμολογία. Χρειάζεται απ’ όλους υπομονή, πίστη και στήριξη στην ομάδα μας».

Στα καθαρά αγωνιστικά, το πρόγραμμα του Σαββάτου περιελάμβανε πρωινή προπόνηση στο Νέο Ρύσιο. Ο Κώστας Καπετάνος, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, έδωσε το «παρών» στο κανονικό πρόγραμμα. Για την Κυριακή, έχει προγραμματιστεί μεσημεριανή προπόνηση και, στη συνέχεια, θα ανακοινωθεί η αποστολή για τη θρακιώτικη πόλη.

Γεμάτο το απουσιολόγιο του «Ελέ» 

24/11/2012

Γεμάτο το απουσιολόγιο του «Ελέ»
Αρκετές είναι οι απουσίες που θα έχει για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ο προπονητής του Πανιωνίου, Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Ο Έλληνας τεχνικός για το ματς με τους Αρκάδες, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μενδρινό, Διαμαντάκο, Aνδράλα και Λαμπρόπουλο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Στον αντίποδα, στην αποστολή για την αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, συμπεριλήφθη ο Κουλουχέρης.

Αναλυτικά, η αποστολή των «κυανέρυθρων» για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης:

Περιστερίδης, Γιαννακόπουλος, Ανέστης, Σπυρόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Ρόκας, Κούρος, Κοντοχρήστος, Ρόβας, Γιαννούλης, Γουνδουλάκης, Σάμαρης, Ντούνης, Κολοβός, Οκόγιε, Αραβίδης, Καμπάνταης, Μπούζας.

Ο Ζλάταν του ΠΑΟΚ 

24/11/2012

Ο Ζλάταν του ΠΑΟΚ
Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα (όχι και τόσο) παλιά.

Στο γήπεδο της Τούμπας επέστρεψε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια της πρώην ομάδας του, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Βόσνιος φορ της κινεζικής Guizhou Renhe έστειλε το δικό του μήνυμα για το αυριανό ματς με τους «ερυθρόλευκους».

«Ο ΠΑΟΚ με τη βοήθεια του κόσμου του μπορεί να νικήσει τον Ολυμπιακό, αφού αυτή την στιγμή δείχνει να είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να τον κοντράρει στο ελληνικό πρωτάθλημα», δήλωσε στο paokfc.gr, ενώ μετά το τέλος της προπόνησης είχε την ευκαιρία να τα πει με πρώην συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ, το μέλος της διοίκησης Σπύρο Μηλιωρίδη, τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Γιώργο Γεωργιάδη και τον γιατρό της ομάδας, Γιάννη Ράλλη.

Αναστόπουλος: «Υπάρχει θέμα με το πρώτο μας ημίχρονο» 

24/11/2012

Αναστόπουλος: «Υπάρχει θέμα με το πρώτο μας ημίχρονο»
Στο κακό πρώτο ημίχρονο που έκανε ο ΟΦΗ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 1-0 στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ο τεχνικός των Κρητικών τόνισε πως εκείνος και οι συνεργάτες του πρέπει να βρουν το λόγο που οδηγεί τους παίκτες του συλλόγου να μην αγωνίζονται καλά στο πρώτο μέρος των τελευταίων αναμετρήσεων, προκειμένου να το διορθώσουν στις επόμενες αγωνιστικές.

«Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο. Αδρανήσαμε στην φάση του γκολ του Ντε Βινσέντι. Η απόδοσή μας στο πρώτο ημίχρονο είναι ένα θέμα που πρέπει να το συζητήσουμε. Το έχουμε κάνει και σε άλλα παιχνίδια και θα το δούμε για να βρούμε λύση. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που είχαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο κυριαρχήσαμε, είχαμε φάσεις όμως δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Δεν έχει να κάνει με ρίσκο που έπρεπε να πάρουμε το ματς. Αντιθέτως θα έλεγα ότι χάσαμε ένα ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Συνεχίζουμε και θα κάνουμε ταμείο στο τέλος»,ήταν τα λόγια του προπονητή του ΟΦΗ.

«Είμαστε σε καλό δρόμο» 

24/11/2012

«Είμαστε σε καλό δρόμο»
Απογοητευμένος από την ήττα 1-0 στο τελευταίο λεπτό από τον Ατρόμητο ήταν ο Θοδωρής Βασιλακάκης, μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ο μέσος της Ξάνθης τόνισε ότι δεν είχαν την τύχη με το μέρους τους, ωστόσο, θεωρεί ότι η ομάδα έχει μπει σε καλό δρόμο και αισιοδοξεί για την συνέχεια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βασιλακάκης:

«Σήμερα ήμασταν πολύ καλά διαβασμένοι. Θεωρώ ότι μας αδικεί το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου, μπορούσαμε να πάμε προηγούμενοι στα αποδυτήρια. Το ποδόσφαιρο όμως θέλει και τύχη την οποία δεν είχαμε. Νομίζω πάντως ότι δείξαμε πως έχουμε μπει σε καλό δρόμο και ότι η συνέχεια θα είναι διαφορετική. Τα καλύτερα έρχονται για την Ξάνθη».

«Θα έχουν δουλειά οι αμυντικοί μας» 

24/11/2012

«Θα έχουν δουλειά οι αμυντικοί μας» 
Στην επιθετική τριάδα των Περόνε, Ράγιος και Ναβάρο του Αστέρα Τρίπολης στάθηκε ο Αλέξανδρος Κούρος του Πανιωνίου, τονίζοντας ότι στο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, η αμυντικοί του «Ιστορικού» θα έχουν πολύ δουλειά με στόχο να τους αναχαιτίσουν.

«Στην αρχή είχαμε άγχος, όσο όμως κερδίζαμε απελευθερωθήκαμε και παίρναμε νίκες εύκολα», ανέφερε για την μέχρι τώρα πορεία των Νεοσμυρνιωτών στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

Για τον αγώνα με τον Αστέρα: «Σίγουρα είναι καλή ομάδα ο Αστέρας και διαθέτει δύσκολη έδρα. Πρέπει να μπούμε δυνατά για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Από εκεί και πέρα, βλέπουμε με άλλη όψη τα πράγματα».

Για το τι ξεχωρίζει από τον Αστέρα: «Η επιθετική του τριάδα, Περόνε, Ναβάρο, Ράγιος είναι πολύ επικίνδυνοι. Καλοί παίκτες. Θα έχουν δουλειά οι αμυντικοί μας. Πρέπει να τους κλείσουμε. Προσωπικά έχω το ιδανικό άγχος μιας και είμαι αμυντικός. Θα μπω συγκεντρωμένα και παθιασμένα. Δεν υπάρχει άγχος».

Για την κατάσταση της ομάδας και αν οι νεαροί παίκτες νιώθουν πιο απελευθερωμένοι: «Σίγουρα στο ξεκίνημα της σεζόν είχαμε άγχος, ήταν δύσκολα στην αρχή τα πράγματα. Όσο όμως κερδίζαμε το άγχος υποχωρούσε και παίζαμε πιο απελυθερωμένα, με αποτέλεσμα να πάρουμε κάποιες νίκες πιο εύκολα».

Για την εμπειρία της Ελπίδων: «Σίγουρα ήταν ένα μεγάλο βήμα για μένα. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά έτσι ώστε μια μέρα να πάω στην Εθνική Ανδρών».

Χριστόπουλος: «Ζητώ συγγνώμη για το δεύτερο ημίχρονο» 

24/11/2012

Χριστόπουλος: «Ζητώ συγγνώμη για το δεύτερο ημίχρονο»
Απογοητευμένος, παρά τη νίκη με 1-0 που πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον ΟΦΗ, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Χριστόπουλος, λόγω του δευτέρου ημιχρόνου και της εικόνας που παρουσίασε ο «Άγιαξ της Ηπείρου».

Μάλιστα, ο τεχνικός των Ηπειρωτών ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους της ομάδας για το θέαμα που παρουσίασαν οι ποδοσφαιριστές του σε αυτό.

«Σήμερα έγινε ένα παιχνίδι όπως το περίμενα, δύσκολο. Μπήκαμε καλά περιορίσαμε τον αντίπαλο, είχαμε μεγάλη κατοχής μπάλας, αλλά δεν ήμασταν καλοί μέσα και γύρω από την περιοχή του ΟΦΗ και δεν κάναμε πολλές φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο, αν και ήμασταν μπροστά στο σκορ, είχαμε προβλήματα στο αμυντικό τρανζίσιον όσο και στην πίεση όταν κάναμε οργανωμένη άμυνα.
Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο για την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου και να τον ευχαριστήσω για την καθοριστική συμβολή του. Μας βοήθησε να πάρουμε σήμερα τους τρεις πόντους. Τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια. Το πρόγραμμα δυσκολεύει πάρα πολύ τώρα. Βήμα-βήμα, θα δούμε πως θα το διαχειριστούμε τα παιχνίδια».


Σχετικά με το αν υπάρχει κούραση στην ομάδα εν όψει δύσκολων αγώνων:


«Δεν νομίζω ότι εμφανίζουμε σημάδια κόπωσης. Ήταν τελείως διαφορετικό το παιχνίδι με τον Άρη, απ' ό,τι σήμερα. Δεν βγάλαμε ένταση στο δεύτερο μέρος και στη συνέχεια η ανάγκη και θέληση για το τρίποντο βάρυνε κάπως τα πόδια, αλλά δεν υπάρχει κούραση».


Για τα 28 χρόνια που πέρασαν από τότε που ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε 3 συνεχόμενες νίκες σε επίπεδο Super League:


«Είναι πολύ όμορφο για μας και ιδιαίτερα για εσάς που ασχολείστε με τα στατιστικά στοιχεία».

Δεν έχει ταβάνι… 

24/11/2012

Δεν έχει ταβάνι… 
Έτοιμος να κάνει άλλη μια νίκη στην έδρα του είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες, ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους χωρίς κανένα πρόβλημα και υποδέχονται την Κυριακή τον Πανιώνιο στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Ο Σάκης Τσιώλης και οι παίκτες του παίζουν για το τρίποντο και σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός νικήσει τον ΠΑΟΚ, θα βρεθούν στη δεύτερη θέση της Σούπερ Λίγκας. Ιδιαίτερα και… καινούργια προβλήματα δεν υπάρχουν αφού ο Περόνε είναι και πάλι εκτός αποστολής όπως και ο Πιπίνης που είναι τραυματίας.

Αντίθετα, στην αποστολή είναι και πάλι ο Κωστούλας, μετά από αρκετό καιρό, ενώ ο Γιαλούσης είναι και αυτός μέσα.

Αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Δευτέρας ίσως να μην υπάρξουν, αφού η παρουσία των Αρκάδων κόντρα στον Ατρόμητο, ήταν εξαιρετική.

Αναλυτικά οι είκοσι ποδοσφαιριστές του Αστέρα για το αυριανό παιχνίδι έχουν ως εξής: Φούλοπ, Μπαντής, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Σανκαρέ, Κωστούλας, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Καρντάσιο, Ναβάρο, Φραγκουλάκης, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Έγκον, Μπακασέτας, Καλαντζής και Γκάμπριελ.

Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στην Τρίπολη, επέστρεψαν στην αποστολή της ομάδας οι Κωστούλας, Γιαλούσης, ενώ έμειναν εκτός αποστολής οι Περόνε, Καστέλς

«Χαλάστηκε» ο Πίτου Γκαρσία 

24/11/2012

«Χαλάστηκε» ο Πίτου Γκαρσία 
Η εικόνα του Ατρόμητου, στα πρώτα λεπτά με την Ξάνθη ήταν απογοητευτική και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποφάσισε νωρίς να κάνει την πρώτη του κίνηση στην σκακιέρα. Ο Σέρβος τεχνικός απέσυρε από το παιχνίδι τον Πίτου Γκαρσία μόλις στο 20’. Όπως ήταν λογικό, η κίνηση αυτή, δεν άρεσε καθόλου στον Αργεντινό μέσο.

Ο παίκτης έδωσε τη θέση του στον Σουμπίνιο και κατευθυνόμενος προς τον πάγκο πέταξε την φανέλα του, ενώ μόλις κάθισε σε αυτόν, πέταξε και το φανελάκι που φορούσε από μέσα, το οποίο προσγειώθηκε δίπλα στον όρθιο Μπάγεβιτς. Ο έμπειρος τεχνικός δεν έκανε καμία κίνηση, όμως δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Κοιτάμε μπροστά» 

24/11/2012

«Κοιτάμε μπροστά» 
Στο γεγονός ότι ο ΟΦΗ δεν ήταν τυχερός στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στάθηκε ο Στέφανος Γουναρίδης μετά την ήττα 1-0 στους Ζωσιμάδες.

Ο τερματοφύλακας των Κρητικών θεωρεί ότι οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, ωστόσο παρά την ήττα κοιτάζουν μπροστά στο πρωτάθλημα και τις επόμενες αγωνιστικές που θα έρθουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γουναρίδη:

«Πιστεύω κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο. Ένα σουτ έκαναν τα Γιάννινα και δεχθήκαμε το γκολ. Είχαμε την ευκαιρία με τον Παπάζογλου, όμως δεν σταθήκαμε τυχεροί. Μπορούσαμε να μπούμε πιο δυνατά στον αγώνα, όμως αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Μακάρι να κερδίζαμε σήμερα, όμως τώρα συνεχίζουμε, κοιτάμε μπροστά. Έχουμε τώρα το παιχνίδι του Κυπέλλου».

Μπάγεβιτς: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε» 

24/11/2012

Μπάγεβιτς: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
Απογοητευμένος για την εικόνα που έδειξε ο Ατρόμητος στο παιχνίδι με την Ξάνθη, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο προπονητής της ομάδας του Περιστερίου, παρά τη νίκη με σκορ 1-0 απέναντι στους ακρίτες, δεν έμεινε ευχαριστημένος με όσα είδε στον αγωνιστικό χώρο από τους ποδοσφαιριστές του.

«Πολύ σημαντική νίκη. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Δεν περίμενα μετά από αυτή την εβδομάδα που δουλέψαμε να ήμασταν τόσο κακοί. Όλη η ομάδα είναι στο ίδιο επίπεδο. Προσπαθήσαμε, αλλά κάποιες λάθος επιλογές μέσα στο παιχνίδι δεν μας άφησε το περιθώριο να κάνουμε αυτό που θέλαμε. Στο τέλος ήρθε η νίκη από την υπερπροσπάθεια», τα λόγια του Μπάγεβιτς.

«Το μυαλό μου είναι στην ομάδα» 

24/11/2012

«Το μυαλό μου είναι στην ομάδα»
Και πώς να μην είναι χαρούμενος ο σκόρερ του ΠΑΣ Γιάννινα, Τόμας Ντε Βινσέντι, καθώς με ακόμα μια «ομορφιά» χάρισε τους τρεις βαθμούς στους Γιαννιώτες κόντρα στον ΟΦΗ.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός τόνισε ότι πιθανώς σε μερικά παιχνίδια να μην είναι καλός, ωστόσο πάντα δίνει το 100% για να βοηθάει την ομάδα του.

«Το μυαλό μου είναι εδώ», ανέφερε σχετικά με το γεγονός ότι το τρέχον συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι.

«Ειλικρινά σήμερα ήμουν σε καλή κατάσταση, αλλά είναι λογικό κάποιες φορές να μην νιώθεις καλά. Είμαι χαρούμενος όμως που βοήθησα την ομάδα να πάρει αυτούς τους τρεις βαθμούς. Ήταν ωραίο γκολ για εμάς, αλλά όλα τα τέρματα που πετυχαίνουμε είναι σημαντικά για την ομάδα. Έχω κάνει καλά παιχνίδια φέτος, μπορεί όχι σήμερα, αλλά γενικά προσπαθώ για να βοηθήσω την ομάδα μου», ήταν τα λόγια του αρχικά και συνέχισε για το μέλλον του στον ΠΑΣ Γιάννινα:

«Έχω συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι τον Ιούνιο και το μυαλό μου είναι εδώ. Φυσικά και είναι ωραίο να σε επευφημούν, και ευχαριστώ τους φιλάθλους. Χαίρομαι που τους αρέσει το θέαμα που προσφέρω, αλλά πολύ περισσότερο για την εμφάνιση όλη της ομάδας».

Κωστένογλου: «Ψηλά το κεφάλι» 

24/11/2012

Κωστένογλου: «Ψηλά το κεφάλι» 
Ναι μεν υπάρχει απογοήτευση από την ήττα στο τελευταίο λεπτό κόντρα στον Ατρόμητο, ωστόσο ο προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Κωστένογλου έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια, καθώς ο… δρόμος είναι μακρύς.

«Θα κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι και θα συνεχίσουμε με αισιοδοξία», τόνισε σχετικά.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αρκετά ικανοποιημένος με την εμφάνιση των παικτών του, καθώς οι ακρίτες δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα.

«Ξεκινήσαμε καλά και δεν επιτρέψαμε στο πρώτο ημίχρονο στον Ατρόμητο να μας απειλήσει ουσιαστικά. Στο δεύτερο μέρος, ο αντίπαλος προσπάθησε να μπει στα καρέ μας, δεν είχαμε όμως πολλές δυσκολίες», ανέφερε αρχικά για το ματς στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε:

«Από το συγκεκριμένο ματς κρατάμε την αυτοσυγκέντρωση και την αμυντική μας συμπεριφορά. Ο αγώνας είναι μακρύς. Θα κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι και θα συνεχίσουμε με αισιοδοξία. Δεν έχω παράπονα από τους παίκτες μου. Για να νικήσεις όμως, πρέπει να σκοράρεις κιόλας»

Με εικοσάδα κόντρα στον Παναθηναϊκό 

24/11/2012

Με εικοσάδα κόντρα στον Παναθηναϊκό 
Ο Πλατανιάς υποδέχεται τον Παναθηναϊκό την Κυριακή, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και όλοι θέλουν την νίκη, στην πρώτη του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο των νεοφώτιστων. Ο Μακεδόνας τεχνικός θα έχει όλα τα «όπλα» στη διάθεσή του στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αφού ανακοίνωσε αποστολή 20 ατόμων, μην αντιμετωπίζοντας αγωνιστικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, επέλεξε τους εξής: Αγκιλέρα, Αναστασάκο, Αργυρόπουλο, Γκονζάλες, Δημήτρη, Ζάλουντοκ, Κάλαϊτζιτς, Κανακούδη, Κηπουρό, Κουρτεσιώτη, Μαραγκουδάκη, Μαρτσάκη, Μιρτσέτα, Ναζλίδη, Ντόε, Ουκάρ, Ουντότζι, Παληγεώργο, Ποτουρίδη, Τζανή.

Δεν ξανάγινε τέτοιο πράγμα στην ΑΕΚ… 

24/11/2012

Δεν ξανάγινε τέτοιο πράγμα στην ΑΕΚ…
Τη στιγμή που ο διαιτητής της αναμέτρησης ΑΕΚ-Λεβαδειακός σφύριζε τη λήξη του αγώνα γραφόταν ιστορία στο ΟΑΚΑ. Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Στέφανο Ναπολεόνι εκμεταλλευόμενος λάθος του Κωνσταντόπουλου, έστελνε την μπάλα στα δίχτυα της Ένωσης κι εκείνο το γκολ διαμόρφωσε το τελικό 1-0 με το οποίο ήρθε η πρώτη νίκη των Βοιωτών σε εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ.

Με γηπεδούχο τον «Δικέφαλο» η νίκη ήταν άγνωστη λέξη για τον Λεβαδειακό που σε 11 ματς έφυγε ισάριθμες φορές ηττημένος από το γήπεδο. Έμελλε η 12η να είναι και η φαρμακερή.

Παράλληλα, αυτή ήταν η τρίτη συνολικά νίκη σε 24 ματς για τους Βοιωτούς απέναντι στην ΑΕΚ -ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης- και η πρώτη από το μακρινό 1994.

Τότε και συγκεκριμένα στις 29/10, με προπονητή τον Στάθη Σταθόπουλο ο Λεβαδειακός επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ του Μπάγεβιτς, ενώ άλλη μια φορά είχαν χαμογελάσει οι «πράσινοι», έξι χρόνια νωρίτερα όταν σε ματς Κυπέλλου στις 30/11/1988 πήρε τη νίκη με σκορ 3-1.

Φαίνεται πάντως πως το Φθινόπωρο είναι ο αγαπημένος τους μήνας, αφού και οι τρεις νίκες ήρθαν αυτήν την εποχή…

«Μας κόστισε ότι χάσαμε πολλές ευκαιρίες» 

24/11/2012

«Μας κόστισε ότι χάσαμε πολλές ευκαιρίες» 
Αρκετά απογοητευμένος ήταν ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο μετά την ήττα της ΑΕΚ με σκορ 1-0 από τον Λεβαδειακό.

Ο παίκτης της «Ένωσης» στάθηκε στις πολλές χαμένες ευκαιρίες που έχασε η ομάδα του κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ενώ τόνισε ότι υπάρχει και απειρία στους «κιτρινόμαυρους» σε σχέση με τους αντιπάλους τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κορδέρο:

«Σίγουρα το κλειδί ήταν οι χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Πατούσαμε συνέχεια στην περιοχή τους χωρίς να μπορέσουμε να σκοράρουμε. Στο δεύτερο δεν παίξαμε επιθετικά και αυτό μας κόστισε στο τέλος. Σίγουρα μας κόστισε το γεγονός ότι χάσαμε αρκετές ευκαιρίες. Εμείς είμαστε μια πιο άπειρη ομάδα συγκριτικά με τους αντίπαλους».

«Καταλάβαμε πως μπορούσαμε» 

24/11/2012

«Καταλάβαμε πως μπορούσαμε»
Ο Λεβαδειακός πίστεψε πως μπορεί να «χτυπήσει» το παιχνίδι με την ΑΕΚ κατά την διάρκεια της ανάπαυλας, όπως δήλωσε ο Θανάσης Μουλόπουλος.

Ο αμυντικός των Βοιωτών στάθηκε στο πάθος που έδειξαν αυτός και οι συμπαίκτες του αλλά και στον ρόλο που έπαιξε η τύχη.

«Το ματς κρίθηκε στο πάθος που δείξαμε. Στο πρώτο δεν ήμασταν καλοί. Στα αποδυτήρια μιλήσαμε, είπαμε πως φαίνεται ότι μπορούμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς. Στο δεύτερο ημίχρονο ισορροπήσαμε, είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, που δεν είχαμε στο πρώτο μέρος και ήταν και θέμα του αγωνιστικού χώρου» ανέφερε αρχικά και συνέχισε λέγοντας πως «είναι κρίμα ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός να παίζουν σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο. Καταφέραμε να σκοράρουμε στο τέλος του παιχνιδιού και «κλειδώσαμε» το ματς και συνεχίσαμε τα θετικά αποτελέσματα».

Τέλος, συμπλήρωσε:

«Ήμασταν τυχεροί. Ο Κυριακίδης βοηθάει πάντα. Είναι εκεί που πρέπει να είναι. Τραυματίστηκε και του εύχομαι να είναι καλά. Στα προηγούμενα ματς δεν είχαμε τύχη και σήμερα καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Λίνεν: «Ίσως χρειαστεί χρόνος να ξεφύγουμε…» 

24/11/2012

Λίνεν: «Ίσως χρειαστεί χρόνος να ξεφύγουμε…» 
Εμφανώς απογοητευμένος εμφανίστηκε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο προπονητής της ΑΕΚ, Έβαλντ Λίνεν, μετά τη νέα ήττα από τον Λεβαδειακό (1-0).

Ο Γερμανός τεχνικός είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος της κατάστασης που βρίσκεται η «Ένωση» γι’ αυτό και τόνισε ότι ίσως χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ξεφύγει η ομάδα από τη τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Μάλιστα στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου μέρους, ενώ ξεκαθάρισε ότι στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του δεν συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Έβαλντ Λίνεν στη συνέντευξη Τύπου:

«Φυσικά είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα. Όλη την εβδομάδα η ομάδα έδειχνε καλά, αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε ένα δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και να ξεφύγουμε από την τελευταία θέση. Νομίζω πως ξεκινήσαμε πολύ καλά. Η ομάδα έδειξε πως ήθελε να κερδίσει το παιχνίδι. Κοντρολάραμε τον ρυθμό. Το πρώτο 20λεπτο ήταν πολύ καλό και είχαμε κάποιες ευκαιρίες, κυρίως με τον Κατίδη Δυστυχώς, όμως η μπάλα δεν έμπαινε μέσα. Αν βάζαμε γκολ σ' αυτό το διάστημα θα αποκτούσαμε αυτοπεποίθηση, που χρειάζεται. Χάσαμε αυτή την ευκαιρία που θα μας έδινε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε το επίπεδο του πρώτο ημιχρόνου. Δεν ξέρω γιατί...

Δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την πίεση του πρώτου ημιχρόνου, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Παίξαμε, αλλά δεν κάναμε ευκαιρίες. Υπήρχαν στιγμές που και η άλλη ομάδα είχε τον έλεγχο και ευκαιρίες. Μέχρι τώρα δεν έχουμε ομάδες που έχουν παίξει ποδόσφαιρο απέναντί μας. Ενδεχομένως το έκανε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, όταν παίξαμε μεταξύ μας. Ακόμα και ο Ολυμπιακός δυσκολεύθηκε. Εμείς σήμερα, χάναμε τη μπάλα, χωρίς να έχουμε πίεση. Δεν μπορώ να το αποδώσω κάπου.

Πρέπει να μάθουμε απ' αυτή την ήττα. Οι παίκτες είναι απογοητευμένοι, αλλά τους έχω πει πως ίσως χρειαστεί αρκετός καιρός για να ξεφύγουμε από την τελευταία θέση. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Θα ήταν ένα όνειρο να μπορέσουμε να κερδίσουμε τρία ή τέσσερα παιχνίδια σερί και να φτάσουμε στη μέση της βαθμολογίας. Πρέπει να παλέψουμε, γιατί κάθε παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο».


Γιατί η ομάδα έχει τέτοια κούραση και τη εξήγηση μπορεί να δώσει αν δει το ματς ως... οπαδός:
«Νομίζω πως χρειαζόμαστε το 100% από κάθε παίκτη. Την προηγούμενη εβδομάδα οι παίκτες έδωσαν το 120%. Σήμερα δεν είχαμε τον Φουρτάδο, που ήταν πολύ καλός στο προηγούμενο παιχνίδι. Υπήρχε και πρόβλημα με τον Λαγό στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν σημαντικό να κάνουμε παιχνίδι από τα αριστερά και η ομάδα δυσκολευόταν από εκεί. Δεν δούλευε όπως θα θέλαμε. Ο Φούντας επίσης στα τελευταία 20 λεπτά είχε κάποια προβλήματα. Προς το τέλος είχαμε παίκτες με μικρή εμπειρία μέσα στο γήπεδο και ήταν δύσκολο γι' αυτούς. Θέλω να χρησιμοποιώ περισσότερους έμπειρους παίκτες στην ενδεκάδα και 2-3-4 παίκτες, γιατί οι έμπειροι αντιλαμβάνονται καλύτερα την κατάσταση. Το είδατε με τον Λεβαδειακό. Φαινόταν ότι δεν τον ένοιαζε τι αποτέλεσμα θα φέρει. Ακόμα και στα στημένα δεν τους ενδιέφερε. Οι αμυντικοί έμειναν πίσω. Φαίνεται τι παιχνίδι έκανε αυτή η ομάδα».

Πώς θα διαχειριστεί η ΑΕΚ τα επόμενα ματς και τι μπορεί να κάνει για να βρει η ομάδα το εύκολο γκολ:
«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε και να προσπαθούμε εμείς να σκοράρουμε πρώτοι. Αν σκοράρουμε πρώτοι, έχουμε άλλο παιχνίδι. Αν το κάνουμε, μπορούμε μετά να ελέγξουμε την κατάσταση. Να κλειστούμε πίσω και να παίξουμε με αντεπιθέσεις. Το κλειδί είναι να βάλουμε πρώτοι γκολ. Δουλεύουμε πολύ και αμυντικά και επιθετικά. Ο στόχος είναι να βάλουμε πρώτοι γκολ».

Αγωνία για τρεις στην ΑΕΚ 

24/11/2012

Αγωνία για τρεις στην ΑΕΚ 
Όλα τα είχαν στην ΑΕΚ, οι τραυματισμοί της έλειπαν.

Οι Ταξιάρχης Φούντας, Θωμάς Τσίτας και Παναγιώτης Λαγός αποχώρησαν από το γήπεδο τραυματίες και υπάρχουν φόβοι πως έχουν υποστεί θλάση.


Και οι τρεις τους ξεκίνησαν βασικοί στην ήττα από τον Λεβαδειακό (1-0), ωστόσο έφυγαν «λαβωμένοι» από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, καθώς αποκόμισαν πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο.

Από την Κυριακή το ιατρικό επιτελείο της «Ένωσης» θα… πέσει πάνω και στους τρεις προκειμένου να εκτιμηθεί το ακριβές μέγεθος των προβλημάτων τους και στο κατά πόσο θα μπορεί να τους υπολογίζει για τη συνέχεια ο Έβαλντ Λίνεν.

«Έχει κλείσει σε άλλη ομάδα ο Ναπολεόνι» 

24/11/2012

«Έχει κλείσει σε άλλη ομάδα ο Ναπολεόνι» 
Αποκαλυπτικός ήταν ο Γιώργος Παράσχος μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ο έμπειρος τεχνικός του Λεβαδειακού αναφέρθηκε στον Στέφανο Ναπολεόνι, ο οποίος έχει συμφωνήσει με άλλη ομάδα και θα συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο παιχνίδι και τον παράγοντα τύχη, ο οποίος βοήθησε την ομάδα του και έφυγε με το τρίποντο από το ΟΑΚΑ.

«Πετύχαμε μία σπουδαία νίκη, απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Η ΑΕΚ έδειξε και σήμερα ότι είναι σε καλή κατάσταση. Αφού την γλιτώσαμε στο πρώτο ημίχρονο, καταφέραμε να ελέγξουμε τον αγώνα και να κάνουμε φάσεις στην επανάληψη. Οι αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο μας επηρέασαν, είναι η αλήθεια, ενώ και το γήπεδο ήταν πολύ κακό. Αν και κάνω λάθος και οι αλλαγές της ΑΕΚ ήταν αναγκαστικές. Μπορούμε πλέον να ατενίσουμε καλύτερα το μέλλον μας, μετά και από αυτή τη νίκη. Εύχομαι στην ΑΕΚ να συνεχίσει έτσι και τα αποτελέσματα θα έρθουν.

Ο Ναπολεόνι ξέρουμε ότι είναι καλός παίκτης. Είχε προβλήματα με το πόδι του και μπήκε μετά από 1,5 μήνα. Μακάρι να μη του βγει κάποιος τραυματισμός. Να τον έχουμε ως τον Δεκέμβρη, γιατί έχει κλείσει σε άλλη ομάδα».

Το ξέσπασμα του Κοντοέ 

24/11/2012

Το ξέσπασμα του Κοντοέ 
Απαρηγόρητος και αρκετά εκνευρισμένος ήταν ο Γιάννης Κοντοές μετά την εντός έδρας ήττα (1-0) της ΑΕΚ από το Λεβαδειακό.

Ο Έλληνας αμυντικός ξέσπασε στα αποδυτήρια, μιλώντας στους συμπαίκτες του, με τον Έβαλντ Λίνεν να αναλαμβάνει ρόλο «πυροσβέστη», ώστε να πέσουν οι τόνοι.

«Πρέπει να σταματήσουμε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο και να κοιτάζουμε την ομάδα. Έχουμε κοινό σκοπό και το μόνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να βγάλουμε την ομάδα από το αδιέξοδο. Όλοι φταίμε. Πρέπει ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας», είπε στους συμπαίκτες του ο Γιάννης Κοντοές μετά την ήττα της ΑΕΚ, με τον Έβαλντ Λίνεν να τον διακόπτει στη συνέχεια και να του λέει:

«Γιάννη μία ήττα είναι, δεν πρέπει να κάνουμε έτσι. Υπάρχουν παιχνίδια που μπορούμε να παίξουμε καλύτερα».

Φυτανίδης: «Ευχαριστώ όσους με στήριξαν» 

24/11/2012

Φυτανίδης: «Ευχαριστώ όσους με στήριξαν» 
Μπορεί να έμεινε για κάποιες αγωνιστικές εκτός αρχικού σχήματος, χωρίς να υπάρχει λογική σε αυτό, όμως ο Σωκράτης Φυτανίδης χάρισε σπουδαίο τρίποντο στον Ατρόμητο, κόντρα στην Ξάνθη. Ο έμπειρος αμυντικός έκανε λόγο για στήριξη από την οικογένειά του, ενώ αναφέρθηκε και στην συνέχεια, αλλά και το συμβόλαιό του.

«Το πιο σημαντικό είναι η νίκη της ομάδας. Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι για την πορεία της ομάδας, καθώς προερχόμασταν από μία βαριά ήττα που αποσυντόνισε όλους. Τους ποδοσφαιριστές, το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και τον κόσμο που απογοητεύτηκε», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε: «Οφείλουμε να βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό και να προσπαθούμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το πιο σημαντικό είναι η νίκη και όχι πως έπαιξε η ομάδα. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι, αλλά όταν προέρχεσαι από μία ήττα, μερικά πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε κάνουν να σκέφτεσαι διαφορετικά. Εμείς είμαστε εδώ για να δουλέψουμε και να επιστρέψει η ομάδα στις καλές εμφανίσεις και σ’ αυτά που δείξαμε την προηγούμενη χρονιά».

Ερωτηθείς αν ήθελε να αποδείξει κάτι με την εμφάνισή του, λόγω του παραγκωνισμού του, απάντησε: «Όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζομαι προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Δεν είναι εύκολο να μένεις ξαφνικά εκτός ενδεκάδας. Δεν μπορώ να πω πως είναι κάτι που μου άρεσε και κάτι που ήθελα. Είμαι χαρούμενος γιατί με στηρίζει η οικογένειά μου σε όλες τις φάσεις της καριέρας μου και ευχαριστώ μερικούς συμπαίκτες που ήταν κοντά μου τις τρεις αυτές εβδομάδες. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η νίκη της ομάδας και επιστρέφει σε μία πιο ομαλή πορεία».

Για την προώθησή του στη φάση του γκολ και αν το πίστευε, απάντησε: «Το πίστευα όπως το πιστεύω σε κάθε προώθησή μου. Σε μία προηγούμενη φάση η μία πέρασε άουτ. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθούμε είτε παίζουμε καλά είτε άσχημα να βγάζουμε τον καλό μας εαυτό και να βγάζουμε πάθος στον αγωνιστικό και είναι αυτό που θέλει ο κόσμος της ομάδας. Ακούω πολλούς μετά την ήττα από τον Αστέρα να ζητούν πάθος από εμάς και σήμερα νομίζω ότι σε αυτό τον τομέα ήμασταν αποτελεσματικότεροι».

Τέλος, για την ανανέωση του συμβολαίου του, τόνισε: «Είναι κάτι ξεχωριστό. Σημαντικό είναι η νίκη της ομάδας. Αυτό θα το συζητήσουμε μεταξύ μας, εγώ με τον μάνατζέρ μου και την ομάδα. Δεν είναι κάτι που προέχει αυτή την στιγμή. Το σημαντικό να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες και την ηρεμία να παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο».

Κατίδης: «Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι» 

24/11/2012

Κατίδης: «Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι»
Δεν ευχαριστήθηκε όσο θα ήθελε τη βράβευσή του ως MVP της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό ο Γιώργος Κατίδης. Η ήττα της «Ένωσης» από την ομάδα της Βοιωτίας άλλωστε έχει στενοχωρήσει τους πάντες στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

«Δεν έχω συναισθήματα αυτή τη στιγμή. Όλοι στην ομάδα είμαστε πολύ στενοχωρημένοι. Είχαμε ευκαιρίες για να προηγηθούμε και από μια φάση χάσαμε το παιχνίδι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Έγινε μια συζήτηση στα αποδυτήρια και πιστεύω ότι καταλάβαμε τι έχει γίνει σήμερα. Ο Λεβαδειακός είναι μια έμπειρη ομάδα, με έμπειρους παίκτες», είπε ο Κατίδης, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε και στο ξέσπασμα του Κοντοέ:

«Ο Γιάννης δεν μίλησε για να κάνει παρατηρήσεις, έβγαλε θυμό και πείσμα για κάποια πράγματα. Μιλήσαμε όλοι και συμφωνούμε ότι πρέπει να συνέλθουμε. Τα πράγματα όσο πάνε και σφίγγουν. Όλα τα ματς πλέον είναι τελικοί. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο».

Κοτσαρίδης: «Τα κεφάλια πάνω και προχωράμε» 

24/11/2012

Κοτσαρίδης: «Τα κεφάλια πάνω και προχωράμε»
Εμφανώς απογοητευμένος από την εντός έδρας ήττα που γνώρισε η ΑΕΚ κόντρα στον Λεβαδειακό, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Κώστας Κοτσαρίδης.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της «Ένωσης» υπογράμμισε πως οι πολλές χαμένες ευκαιρίες που είχαν αυτός και οι συμπαίκτες του τους στοίχησαν ακριβά, όμως έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση αρχής γενομένης από το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Στο πρώτο μπήκαμε πολύ καλά στο γήπεδο, ήμασταν αυτοί που έπρεπε να ήμασταν. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά γκολ δεν βάλαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο πρέπει και δεχθήκαμε στο τέλος το γκολ. Ένα γκολ το οποίο δεν μπορώ να χαρακτηρίσω. Στο πρώτο 20λεπτο υπήρχαμε μόνο εμείς στο γήπεδο θα μπορούσαμε να έχουμε βάλει ένα γκολ και να μας φύγει το άγχος, να ελευθερωθούν τα πόδια μας και το ματς να κυλήσει όπως κύλησε στην Βέροια. Είναι και ψυχολογικό το θέμα. Όλο λέμε τα κεφάλια πάνω και να προχωρήσουμε. Δεν ξέρω τι να πω. Πάμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και με τον ΠΑΣ Γιάννινα και πιστεύω πως θα νικήσουμε», είπε αρχικά ο νεαρός μέσος της ομάδας που έστειλε και τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή του Πλατανιά:

«Συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού που σκοτώθηκε. Υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα από το ποδόσφαιρο».

Ελπίζει σε βαρύ πρόστιμο ο Παναθηναϊκός 

24/11/2012

Ελπίζει σε βαρύ πρόστιμο ο Παναθηναϊκός
Ευχάριστα ή καλύτερα, λιγότερο δυσάρεστα θα είναι πιθανότατα τα νέα που θα φτάσουν από την UEFA για τον Παναθηναϊκό. Όπως αναφέρουν η πληροφορίες που έρχονται από την έδρα της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου οι «πράσινοι» μάλλον θα αποφύγουν τιμωρία της έδρας τους και θα κληθούν να καταβάλλουν βαρύ πρόστιμο.

Η τιμωρία αφορά στα όσα έγιναν στον εντός έδρας αγώνα του Europa League με τη Λάτσιο, όταν υπήρξαν συγκρούσεις τόσο μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων κυρίως περιμετρικά του γηπέδου, αλλά και με την αστυνομία.

Φαίνεται όμως, πως το «τριφύλλι» δεν θα κληθεί να δώσει το επόμενο εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς χωρίς κόσμο, όποτε κι αν διεξαχθεί αυτό. Είτε, δηλαδή, νικήσει την Τότεναμ και προκριθεί στους «32», είτε αποκλειστεί, οπότε η τιμωρία μεταφέρεται για την επόμενη χρονιά.

«Καλός ο Αστέρας, αλλά εξαρτάται από εμάς» 

25/11/2012

«Καλός ο Αστέρας, αλλά εξαρτάται από εμάς»
Ο Αμίρι Κούρντι δήλωσε ότι ο Πανιώνιος είναι αυτός που θα παίξει τον ρόλο του «ρυθμιστή» στο εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης.

«Δεν κοιτάω παραδόσεις. Έχουμε καλή ομάδα. Το ίδιο και ο Αστέρας. Πιστεύω δεν θα έχουμε πρόβλημα. Εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς και την κατάσταση στην οποία θα βρεθούμε. Πιστεύω δεν θα έχουμε πρόβλημα. Πιστεύω ότι ο Αστέρας είναι καλός επιθετικά. Και εμείς είμαι καλοί αμυντικά. Εκτιμώ ότι θα γίνει ένα ανοικτό παιχνίδι, με ωραίο θέαμα και ας κερδίσει ο καλύτερος», είπε, αρχικά, ο αμυντικός χαφ των «κυανέρυθρων», στην κάμερα της Nova και έκανε ιδιαίτερη μνεία στον «δαιμονισμένο», φέτος, Ράγιος:

«Ο Ράγιος είναι ο καλύτερος παίκτης τους. Πρέπει να τον προσέξουμε περισσότερο, έτσι ώστε να μην έχουμε πρόβλημα».

Οσο για την κατάστασή του, ο Κούρντι τόνισε: «Μια χαρά είμαι. Περιμένω την ευκαιρία μου, όποτε μου δοθεί για να αποδείξω ότι είμαι και εγώ εδώ και ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου».

Ελευθερόπουλος: «Ευλογημένος για όσα έζησα» 

25/11/2012

Ελευθερόπουλος: «Ευλογημένος για όσα έζησα» 
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος πιο αποκαλυπτικός από ποτέ, μίλησε για όλους και για όλα.

Το ξεκίνημα της καριέρας του, τον Μπάγεβιτς, τους Τζιοβάνι, Ζάχοβιτς, τον Σωκράτη Κόκκαλη, τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την «κατάρα» στα Νέα Φιλαδέλφεια.

Ακόμα για τις σχέσεις με τους συμπαίκτες του, την αλαζονεία, το γκολ του Κόντε, την καριέρα στην Ιταλία και πολλά άλλα.

Διαβάστε αποσπάσματα από την συνέντευξη του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στην κάμερα της Nova.

Κεφάλαιο Ολυμπιακός... Πως άνοιξε;

"Κεφάλαιο Ολυμπιακός... Έχουμε πάει με τον αδερφό μου, τον μεγαλύτερο, που έπαιζε και αυτός αμυντικός χαφ και με τον πατέρα μου να παίξουμε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μόνοι μας. Οι τρεις μας... Και ενώ παίζουμε κανένα μισάωρο, έρχεται το εφηβικό του Ολυμπιακού ή το παιδικό να κάνει προπόνηση και έπρεπε να βγούμε έξω. Στενοχωρήθηκε ο πατέρας μου, γιατί ήταν Σάββατο και ήθελε να παίξουμε οικογενειακά και ζήτησε από τον τότε προπονητή, αν μπορούμε να συμμετάσχουμε. Η ηλικία ήταν για τον αδερφό μου που είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος, αλλά έβαλαν και εμένα. Μετά από μία ώρα προπόνηση, ο προπονητής έπιασε τον πατέρα μου και του είπε ότι αύριο το πρωί να υπογράψουμε. Αργότερα, βέβαια, ο αδερφός μου ακολούθησε τη νομική, ήταν πιο πολύ των γραμμάτων..."

Μέχρι να αρχίσεις να παίζεις, γιατί πήγες στον Ολυμπιακό το 1992, σε ηλικία 16 χρόνων, πως κρατιόσουν ψυχολογικά και λες θα έρθει η ευκαιρία μου και εγώ πρέπει να βελτιώνομαι να δουλεύω...

"Εντάξει, τότε ήταν εύκολο. Το να κάνεις προπόνηση με τα ινδάλματά σου από μόνο του είναι ένα τεράστιο κίνητρο. Εγώ ήμουν και οπαδός του Ολυμπιακού, δεν το έχω κρύψει ποτέ, οπότε πήγαινα κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Το να βλέπεις όλα αυτά τα ινδάλματά σου και να κάνεις προπόνηση... Βέβαια, ήταν δύσκολο μέσα μου. Έπρεπε να κοπεί ο ομφάλιος λώρος κάποια στιγμή. Και αργότερα λειτούργησε ανασταλτικά στην καριέρα μου αυτό... Το συναισθηματικό κομμάτι ήταν και το πιο δύσκολο γιατί ναι μεν ήταν ινδάλματά μου, αλλά από την άλλη και έπρεπε να τους πιάσω τα σουτ και έπρεπε να τους την πω, με τον τρόπο μου, με σεβασμό βέβαια πάντα. Προς τιμήν τους, όμως, όλα τα παιδιά όσες φορές κι αν δημιουργήθηκαν μικροεντάσεις, μετά μου μίλαγαν, μου ζητούσαν συγγνώμη. Θυμάμαι, χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Παναγιώτη Σοφιανόπουλο, με τον οποίο τσακωθήκαμε σε μια προπόνηση, μου μίλησε άσχημα και του είπα σε παρακαλώ μη μου μιλάς έτσι, δεν στο επιτρέπω και ήρθε μετά στα ντους και μου είπε μικρέ σου ζητάω συγγνώμη. Και ήμουν 16 ετών".

8 Δεκεμβρίου του 1996 παίζεις το πρώτο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Για φίλαθλο του Ολυμπιακού σε ηλικία 20 χρόνων, φαντάζομαι δεν είναι ένα οποιοδήποτε ματς.

"Όχι. Τι με βοήθησε σε εκείνο το παιχνίδι; Μέναμε στο Ουράνιο Τόξο στη Κηφισιά. Κατεβαίναμε και ήταν μεσημέρι για να πάμε πιο νωρίς στο γήπεδο και είναι κάτι εργάτες, στον Κηφισό τότε, ακόμα υπήρχε ο Κηφισός και δουλεύουνε ντάλα μεσημέρι. Δεν θυμάμαι τι καιρό είχε, αλλά δουλεύανε. Και όπως ήμουν τόσο αγχωμένος τους βλέπω και λέω τι αγχώνεσαι ρε μεγάλε. Κοίτα τι κάνουν οι άνθρωποι μέσα στο μεσημέρι. Εσύ τυχερός είσαι. Και αυτό ήταν ο καταλύτης για να πάω καλά".

Στις αρχές Απριλίου, με το 2-0 επί του Παναθηναϊκού, επί της ουσίας κλείνει μια κακή δεκαετία για τον Ολυμπιακό. Τι άλλαξε ο Μπάγεβιτς; Γιατί ο Ολυμπιακός έφτασε στο πρωτάθλημα;
"Ο Μπάγεβιτς ήταν και φαντάζομαι είναι ακόμα και σήμερα, προσωποκεντρικός. Ήθελε να περνούν όλα από τα χέρια του. Έχει σωστές απόψεις για το πως πρέπει να λειτουργεί μια ομάδα. Αρκετά μπροστά από την εποχή του, σε ότι αφορά την πειθαρχία και τη σοβαρότητα της προπόνησης, πράγματα που έρχονται τώρα στην επιφάνεια και τα ακολουθούν όλοι. Οι τίτλοι μιλούν από μόνοι τους για το τι άλλαξε. Και με τον Ολυμπιακό και με την ΑΕΚ".

Θέλω ένα παράδειγμα να μου πεις. Δηλαδή μια διαφορά προ Μπάγεβιτς, που ζούσες την ομάδα και μια διαφορά σημαντική από τη στιγμή που ανέλαβε ο Μπάγεβιτς.

"Ο προπονητής οφείλει να είναι ηγέτης. Είχε την ηγετική φυσιογνωμία. Δεν φοβάται να πάρει πάνω του όλες τις ευθύνες. Αναλαμβάνει αυτός τις ευθύνες του. Επηρεάζει τους πάντες. Από τον φροντιστή, μέχρι τον άνθρωπο που κουρεύει το χορτάρι. Τελειομανής. Ένα παράδειγμα. Τι έχω πάρει από εκείνον τώρα που είμαι προπονητής και το κάνω. Δύο ώρες πριν την προπόνηση, τσέκαρε το γήπεδο της προπόνησης, να μην υπάρχει ούτε μία μικρή λακούβα. Αυτό δείχνει πόσο νοιάζεσαι για τους παίκτες σου".

Και πόσο θέλεις όλα να λειτουργούν στην εντέλεια...

"Ναι. Απ' όλους έχω κλέψει πράγματα. Και από τον Αντσελότι, τον Σπαλέτι, τον Μπάγεβιτς, τον Κάτανετς. Απ' όλους".

Το καλοκαίρι του 98 έζησες μια μεγάλη εμπειρία με την Εθνική Ελπίδων, με την οποία φτάσατε στον τελικό στο Βουκουρέστι...

"Η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου. Με διαφορά από τη δεύτερη. Ο τελικός. Κυρίως γιατί είχαμε υποσχεθεί στον πατέρα του Παναγιώτη Κατσούρη, ότι θα του φέρουμε το Χρυσό. Η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου. Ήμασταν μια φουρνιά πολύ δεμένοι. Παιδιά του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, αλλά πραγματικά ήμασταν μια οικογένεια. Φτάσαμε μέχρι τον τελικό, αποκλείοντας μεγάλες ομάδες και μεγάλους παίκτες. Στα τελευταία λεπτά κάνω ένα λάθος γιατί είχα στο μυαλό μου δεύτερη σκέψη. Είναι τελευταία λεπτά, είναι τόσο εύκολο το σουτ, που σκέφτομαι να δω αν ο Λυμπερόπουλος είναι μόνος του. Που ήταν μόνος του. Αλλά, όχι, δεν είναι έτσι. Τελειώνει η μία φάση και μετά ξεκινάει η άλλη".

Ποια επέμβαση σου έχει μείνει; Γιατί στον κόσμο έχει μείνει αυτή στο Τορίνο, η τριπλή...

"Ναι... Ξέρετε, είναι από τις επεμβάσεις που είναι καλές, αλλά είναι εντυπωσιακές για τον κόσμο. Γιατί είναι και τρεις. Υπάρχουν άλλες επεμβάσεις που έχουν μείνει σε μένα. Επεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την τεχνική περισσότερο. Δηλαδή, υπήρχε ένα παιχνίδι μέσα στη Φιλαδέλφεια που γίνετε ένα φάουλ. Μέσα σε λάσπη, τρομερή λάσπη. Και παρεμβαίνουν 7-8 πόδια και πρέπει να περιμένω μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και τελευταία στιγμή το βγάζω με το δεξί μου χέρι, έχει κάνει προβολή και ο Ντέμης... Τέτοιες φάσεις είναι οι πιο δύσκολες".

Το μόνο κακό που είχες εκείνη τη σεζόν, ήταν αυτό το ματς με τη Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ. Αυτή η φάση με το γκολ του Κόντε...

"Ήταν η συγκυρία. Ήταν το παιχνίδι, τέτοια η κρισιμότητα. Ήταν το λεπτό. Το καταλαβαίνω. Κ εγώ αν ήμουν οπαδός του Ολυμπιακού τα ίδια θα ένιωθα. Αντικειμενικά, καθαρά ποδοσφαιρικά, ανεξάρτητα από τα αστεία που ακούγονται, καθαρά ποδοσφαιρικά, δεν έχω κάνει λάθος. Καθαρά ποδοσφαιρικά".

Γιατί άλλαξε και τροχιά η μπάλα...

"Πέρα απ' αυτό. Δεν έχω κάνει λάθος. Έχει να κάνει μ' αυτό που σας είπα, με τη πίσω κάμερα. Δεν έχω κάνει λάθος. Έχω κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω. Το να καθόμουν στην εστία μου και να μη βγω, θα ήμουν λιγόψυχος. Έπρεπε να βγω. Όποιος ήταν εκείνο το βράδυ στο γήπεδο, ξέρει πως ήταν οι καιρικές συνθήκες, ξέρει το τι είχε συμβεί. Αλλά ήταν όλα μαζί εκείνο το βράδυ. Έχω φάει το γκολ, σε εκείνη τη φάση έχω φάει μια κλωτσιά στο πρόσωπό μου και έχει πρηστεί, δεν βλέπω τίποτα... Συνέβη...".

Ήταν η πιο δύσκολη αγωνιστικά στιγμή ως τότε;

"Ναι, ναι... Φυσικά".

Πως σε επηρέασε ψυχολογικά;

"Στενοχωρήθηκα. Ήμουν κ' εγώ οπαδός του Ολυμπιακού. Το ότι θα έφτανε ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά εκείνη τη σεζόν, για λίγα λεπτά... Δεν θα στεναχωριόμουν; Έπρεπε όμως να το ξεπεράσω. Δεν μπορούσα να μείνω εκεί".

Εκείνη η σεζόν έχει σημαδευτεί από δύο μεγάλες νίκες επί του Παναθηναϊκού...

"Το 2-4".

Το 2-4, από 2-0. Πως βρίσκεις αποθέματα στο 2-0 που είναι στο 32' και δεν παρατάς το ματς;

"Εκπληκτικό παιχνίδι. Αυτό και της Λεωφόρου, το 1-4. Μου έχουν μείνει χαραγμένα".

Αυτό πως το γυρνάς; Τι σκέφτεσαι; Βλέπεις τη μπάλα στα δίχτυα σου για δεύτερη φορά στο 32'. Τι λες;

"Πήγαινε η ομάδα όλη τη χρονιά τόσο καλά, ήμασταν τόσο σίγουροι γι' αυτό που κάναμε και το μόνο που ζητάγαμε ήταν ένα γκολ. Να γίνει 2-1. Τίποτα άλλο. Ξέραμε πως μόλις γίνει 2-1 δεν χάνουμε ποτέ".

Γιατί η σιγουριά αυτή; Θα πιέσεις τον αντίπαλο...

"Ξέραμε τις δυνατότητές μας. Και ξέραμε πως αν γίνει το 2-1, είναι αυτό που λένε οι Ιταλοί, κάνε το 3-0 να κλειδώσεις το ματς. Όσο μένει ανοικτό το παιχνίδι στο 2-0, με το που κάνεις το 2-1, αυτοί ψυχολογικά κλείνονται. Εσύ ξέρεις να λειτουργείς με κλειστές άμυνες, οπότε θα έχεις ευκαιρίες να βάλεις γκολ".

Και το γύρισε η ομάδα. Ήταν η μεγαλύτερη ανατροπή που είχε γίνει σε ντέρμπι...

"Εκπληκτική νίκη γιατί είχαν αρκετό καιρό τα παιδιά του Παναθηναϊκού να μας κερδίσουν και στο ημίχρονο ήταν σχεδόν σίγουροι για τη νίκη τους... Ήταν ωραία νίκη".

Σ' εκείνη την τριετία, της απόλυτης κυριαρχίας του Ολυμπιακού με φοβερό ποδόσφαιρο, το μόνο μελανό σημείο εντός των τειχών είναι η ΑΕΚ. Εκεί ο Ολυμπιακός είχε κάποια προβλήματα, παίζοντας κυρίως στη Νέα Φιλαδέλφεια.

"Έχετε δίκιο. Γυρίζει η συζήτηση σ' αυτό που λέγαμε πριν. Ότι ήταν τόσο ηγετική η φυσιογνωμία του προπονητή μας και τόσο προσωποκεντρικός που το βιώναμε όλοι ότι εκείνη τη βδομάδα ήταν κάτι διαφορετικό. Έτσι δένει το παζλ. Τα κομμάτια".

Πως; Σας προετοίμαζε διαφορετικά;

"Όχι. Απλά το νιώθαμε. Υπάρχει στην ατμόσφαιρα, αυτή η ενέργεια".

Σας επηρέαζε τόσο πολύ;

"Ναι, επηρέαζε. Απ' ότι φάνηκε. Και όχι μόνο εμάς. Και τους αντιπάλους μας. Δηλαδή, για την ΑΕΚ εκείνη την περίοδο, όλη η χρονιά ήταν να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και ας πέσουμε Β' Εθνική".

1999-00 έρχονται οι πρώτοι μεγάλοι παίκτες στην ομάδα. Ζιοβάνι, Ζάχοβιτς...

"Λάθος επιλογή το να έρθουν και οι δύο μαζί".

Γιατί;

"Γιατί ήταν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ούτε σέντερ φορ, ούτε δεκάρι. Παικταράδες. Για το μεν Ζιοβάνι το ξέρει όλη η Ελλάδα, για τον Ζάχοβιτς πάρα πολύ μεγάλος παίκτης. Αλλά ήταν λάθος να έρθουν και οι δύο. Άλλαξαν και οι ισορροπίες στα αποδυτήρια. Τα οικονομικά".

Στην επόμενη σεζόν, νομίζω ότι η στιγμή που τη σημάδεψε, είναι η αντίδρασή σου σε εκείνο το ματς με τη Λίβερπουλ στο ΟΑΚΑ. Κράτησες τη μπάλα σε κάποιες αποδοκιμασίες...

"Αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Πρέπει να είναι και η μοναδική που έχω κάνει. Λάθος μου. Επαγγελματικά. Αλλά έχει να κάνει με το συναίσθημά μου και με τον χαρακτήρα μου. Δηλαδή, όταν θεωρώ ότι με αδικούν, γίνομαι αυτοκαταστροφικός. Είχα πλήρη επίγνωση των συνεπειών. Αλλά ήταν λάθος μου. Αντιεπαγγελματικό. Είναι απ' τα πράγματα που έχω μετανιώσει".

Μετά από εκείνο το παιχνίδι παραιτήθηκες από αρχηγός, είχες φύγει 3-4 μέρες να ηρεμήσεις. Τόσο πολύ σε επηρέαζε όλο αυτό, η σχέση με τον Ολυμπιακό, με τους φιλάθλους. Ήταν τόσο έντονη;

"Ήταν έντονη ναι. Σχέση λατρείας, μίσους, αγάπης. Ήταν έντονη".

Ευχή και κατάρα μου φαίνεται...

"Στο ρεζουμέ ευχή. Στη ζυγαριά αν τα βάλουμε, ευλογημένος. Κανονικά. Αλλά επειδή έτσι κι αλλιώς και η προσωπικότητά μου είναι έντονη και ο χαρακτήρας μου και η ζωή μου. Μάλλον, εγώ την προκαλώ να είναι έντονη, έχει αρκετές διακυμάνσεις".

Το βάρος του παίκτη-οπαδού, που σε βλέπει σαν έναν από εμάς, πως το παλεύεις;

"Είναι κάτι που είχα πει σε κάποιους φίλους... Ότι η απόσταση από την 7 μέχρι το τέρμα είναι λίγα μέτρα, αλλά είναι εκατοντάδες χιλιόμετρα, επί της ουσίας. Αυτός ο διαχωρισμός".

Εκ των υστέρων κρίνοντας, το να χεις έντονη προσωπικότητα, να εκφράζεις δημόσια τη σκέψη σου, υπήρχαν στιγμές που σου έκανε κακό στη ζωή σου;

"Πολλές. Και είχα την ευφυΐα να καταλάβω ότι δεν με βοηθάει, αλλά από την άλλη το πιο σημαντικό ήταν να τα χω καλά με τον εαυτό μου. Το να βγω και να πω ψέματα, θα μου έκανε χειρότερο κακό μετά".

Πιστεύεις ότι κάποιος σε αδίκησε επειδή μίλαγες έτσι;

"Εντάξει, λογικό είναι να μ' αδικήσει κάποιος γιατί και εγώ δεν είμαι άνθρωπος που ανοιγόμουν πάρα πολύ. Δεν με γνωρίζανε πάρα πολύ. Έχω μηχανισμούς άμυνας που βγάζουν το ακριβώς αντίθετο, μια αλαζονεία, κάτι το αρνητικό. Πολύ εύκολα μπορώ να παρεξηγηθώ. Βέβαια, από την άλλη φυσικά έχω και τα μειονεκτήματά μου τα πολύ έντονα. Υπάρχουν τα μειονεκτήματά μου που ο άλλος δεν μπορεί να τα ανεχτεί, να τα αντέξει".

Θέλω λίγο να μου πεις, αυτή την ανισορροπία, την αντιδιαστολή: Στα καλά παίκτες όπως εσύ, ο Γεωργάτος, ο Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος, Τζόλε κτλ. αλλά κυρίως οι πρώτοι τρεις ήσασταν οι θεοί και στα άσχημα αυτοί που φταίγατε... Πως δημιουργήθηκε; Πως εσύ την εκλάμβανες;

"Κυρίως με τον Γρηγόρη εγώ περνούσα αρκετές ώρες. Φυσιολογικό είναι. Από τη στιγμή που είσαι στον Ολυμπιακό βασικός για αρκετά χρόνια, έχεις μια έντονη προσωπικότητα. Οι παλιοί δεν τα ακούνε συνήθως; Νομίζω πως είναι φυσιολογικό για τον οπαδό. Ο καινούργιος έχει το άλλοθι, ο ξένος έχει το άλλοθι. Είχαμε αρχίσει να γινόμαστε οι παλιοί. Από ποιον έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις; Από σένα. Είσαι 5 χρόνια βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Πρέπει να τα πιάνεις όλα. Στα μάτια τους".

Όλα αυτά που τότε ακούγονταν, περί κλίκας, ότι εσείς κάνετε κουμάντο στα αποδυτήρια... Σε επηρέαζαν καθόλου;

"Όχι, αλλά ξέρεις, αυτό που τους εξηγούσα είναι ότι αυτό μικραίνει τον Ολυμπιακό. Το να θεωρείς ότι δύο παιδάκια, 25 ο ένας, 27 ο άλλος μπορούν να κάνουν κουμάντο στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, κάνεις μικρότερο το μέγεθος του Ολυμπιακού. Και η αλήθεια είναι ότι με το μόνο που δεν ασχολούμασταν με τον Γρηγόρη εκτός γηπέδου ήταν με το αγωνιστικό. Είχαμε και αυτή την τεράστια αυτοπεποίθηση ότι είμαστε παικταράδες. Ποτέ δεν ασχολούμασταν με τίποτα".

Ανέφερες πριν το 1-4. Πριν το 1-4 έχεις κάνει εκπληκτική εμφάνιση στο 1-1, το πρώτο παιχνίδι, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, είναι σα να παίζουν 11 με έναν.

"Είναι αλήθεια. Απ' τα καλά μου παιχνίδια. Τα πολύ καλά. Και το 1-4 ήταν πάρα πολύ ωραία βραδιά. Εκπληκτική νύχτα".

Όλο αυτό με τη φανέλα του Λυμπερόπουλου, που την έδειξε στους οπαδούς του Ολυμπιακού, πως λειτουργούσε;

"Είναι όμορφα αυτά. Στο ποδόσφαιρο είναι ωραία αυτά. Και γενικά είμαι πολύ υπέρ την επόμενη ημέρα να σε πειράξω, να με πειράξεις. Τα άσχημα είναι η βία. Αυτά είναι ωραία. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Έχει μείνει η κίνηση του Νίκου και του Γρηγόρη μαζί με τ' άλλα παιδιά. Αυτά είναι τα ωραία του ποδοσφαίρου. Ή οι πανηγυρισμοί των παικτών. του Αλέκου τότε που προσπαθούσε να εφεύρει νέους τρόπους πανηγυρισμού και όλη τη βδομάδα γελάγαμε. Αυτά είναι τα ωραία".

Εκεί είναι η πιο δύσκολη σεζόν για σένα γιατί έχεις πολλούς τραυματισμούς, αλλά έχεις και ένα εκπληκτικό παιχνίδι στο "Ολντ Τράφορντ"...

"Στο "Όλντ Τράφορντ" είχε κοπεί τελείως το δάκτυλο του χεριού μου. Το είχα σπάσει Κυριακή σε ματς με τον Ιωνικό, παίζουμε Τετάρτη, κόβεται το δάκτυλο τελείως. Δεν υπάρχει κόκαλο. Οι γιατροί μου λένε πρέπει να μπεις χειρουργείο. Εγώ σε αυτά είμαι για... δέσιμο που λέμε. Λέω θα πάω, θα βρω τρόπο, θα κάνω, θα ράνω... Κάναμε ξυλοκαΐνη την Τετάρτη το πρωί, πήραμε δύο ξύλα, τα ενώσαμε αυτά τα δάχτυλα, τα δέσαμε, πήραμε το γάντι το κόψαμε και έμειναν τέσσερα δάχτυλα και δοκιμάσαμε την Τετάρτη το πρωί στο ξενοδοχείο, μου βάραγε ο φυσιοθεραπευτής σουτ στο δωμάτιο για να δούμε αν μπορώ να την πιάσω ή όχι. Δεν βόλευε. Βγάλαμε τα ξύλα. Βάλαμε ένα πάνω, ένα κάτω... Τέλος πάντων, τα καταφέραμε...".

Την επόμενη σεζόν, 2002-03, το πιο περίεργο που θυμάμαι, είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στο ημίχρονο, ο Κάτανετς σε έχει αντικαταστήσει...

"Αφού χτύπησα".

Ήταν θέμα τραυματισμού;

"Ναι. Σας είπα είχα πολλούς τραυματισμούς. Ο Σρέτσκο ήταν πολύ straight. Αδικήθηκε ο Σρέτσκο. Και σαν προπονητής και σαν άνθρωπος".

Γιατί; Επειδή είπε αυτό το περιβόητο: Δεν καταλαβαίνω τη ψύχωση;

"Ναι. Και κάποιος δεν τον βοήθησε κιόλας. Φταίει και ο πρόεδρος βέβαια γιατί είναι φανατικός οπαδός. Όμως, κάποιος που ήταν δίπλα του, δεν τον βοήθησε να του πει μεγάλε μη τα λες αυτά. Εδώ έχουμε ψύχωση και είμαστε περήφανοι που έχουμε ψύχωση".

Ο προπονητής είναι μεγάλο κεφάλαιο για μια ομάδα. Μπορεί να είναι το "Α" και το "Ω". Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει τρεις προπονητής εκείνη τη σεζόν. Ξεκίνησε με Λεμονή, ήρθε ο Κάτανετς, τελείωσε με Προτάσοφ. Πως μέσα στο γήπεδο κατακτούσε τίτλους; Τα χρόνια περνούσαν, αλλά οι τίτλοι συνέχιζαν να έρχονται.

"Ήμασταν ίδια ομάδα. Ξέραμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου με κλειστά μάτια".

Και ότι υπήρχε αυτή η βάση με τους Έλληνες παίκτες συν τον Τζόρτζεβιτς;

"Πολύ σημαντικό. Ήμασταν δεμένοι σαν ομάδα. Ήξερε ο Γρηγόρης όταν θα σηκώσει το πόδι του, που είναι ο Τζόλε πριν καν φύγει αυτός. Ο Γιαννακόπουλος από δεξιά με τον Μαυρογενίδη, έκαναν ό,τι ήθελαν. Κατά καιρούς, είχαμε τον Καραπιάλη, όπως ήθελε μοίραζε τη μπάλα. Ο Γκόγκιτς, ο Αλέκος βάζει πολλά γκολ. Γνωρίζαμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά. Και χαρακτήρα και αγωνιστικά".

Μεγάλο παιχνίδι είναι και αυτό της "Ριζούπολης" όπου κρίθηκε ένας τίτλος. Δεν έχεις παίξει εσύ...

"Είμαι στον πάγκο... Είναι σαν να το έχω παίξει αυτό. Ίδια ένταση".

Έχουν ειπωθεί πολλά γι' αυτό το ματς. Εσύ πως το 'χεις ζήσει;

"Κι όταν πηγαίναμε εμείς στη Τούμπα να παίξουμε τα ίδια ζούσαμε. Δεν ήταν και η πιο ειρηνική κατάσταση που θα μπορούσε να συμβεί. Από την άλλη την είχα βιώσει εγώ αντίστροφα 6-7 φορές. Δεν ήταν τόσο τραγικό. Από την ώρα που σφυρίζει την έναρξη του αγώνα, τελειώνουν όλα. Βέβαια, δεν φταίνε οι παίκτες του ΠΑΟ για αυτό. Δεν τους συνόδεψε κανείς. Σαν διοίκηση τι δείχνεις; Λιγόψυχος".

Παίζουν ρόλο αυτά;

"Ε δεν παίζουν; Είμαι στο πούλμαν και πάω στον "πόλεμο" και δεν είναι κανείς από τη διοίκηση; Που πάω;".

Νιώθεις απροστάτευτος; Το παίρνεις μέσα σου;

"Φυσικά".

Εκεί υπάρχει και το 7-0 με τη Γιουβέντους. Στο μοναδικό ευρωπαϊκό παιχνίδι που έχεις παίξει...

"Για εκείνο το παιχνίδι, είναι αδιανόητο ότι κανείς δεν θυμάται πως έχω γυρίσει μετά από χειρουργείο. Μου έχει ζητήσει ο Όλεγκ να παίξω. Του απάντησα ότι δεν έχω πρόβλημα για την υστεροφημία μου να αγωνιστώ, αλλά δεν είμαι έτοιμος. Έχω τόσους μήνες ν' αγωνιστώ. Και ότι δεν ευθύνομαι σε κανένα γκολ. Ήταν όμως μια συγκυρία πραγμάτων που θα έπεφταν όλα πάνω σε μένα. Όπως κι έγινε. Μόνο έτσι θα τελείωνε. "Βελούδινο" διαζύγιο δεν θα υπήρχε. Θα γινόταν με πολύ βίαιο τρόπο. Όπως και έγινε".

Δεν κατάλαβα, αφού μιλάς με τον προπονητή σου, του λες δεν είσαι 100% έτοιμος, γιατί σε βάζει;

"Είχε το σκεπτικό του ο Όλεγκ. Και μόνο η παρουσία μου θα έδινε μεγαλύτερη ασφάλεια στην άμυνα. Λογικό το σκεπτικό του".

Έγινε με βίαιο τρόπο όπως είπες. Γιατί 31 Ιανουαρίου η αποδέσμευσή σου;

"Ήταν συνέπειες αυτών που είπαμε. Έχει φύγει οποιοδήποτε συναισθηματικό θετικό δέσιμο και έχει έρθει όλο το αρνητικό. Είναι σαν τα αντρόγυνα που όταν χωρίζουν φτάνουν στην εκδίκηση, να σου κάνει κακό. Ανθρώπινο και αυτό".

Η σχέση σου με τον πρόεδρο ήταν αυτή που είχε χαλάσει και έφτασε η κατάσταση σε αυτό το σημείο;

"Ε, ναι. Έφταιγα κι εγώ βέβαια εκεί. Έχω εμφανιστεί σε μια εκδήλωση με σκούφο και γυαλιά. Όταν μ' έπνιγε το δίκιο ήμουν αντιδραστικός".

Και φαντάζομαι αυτά δεν είναι και το πιο εύκολο να τα χωνέψει κάποιος...

"Και όχι μόνο αυτό. Ειδικά, ο συγκεκριμένος που για μένα υπήρξε σαν πατέρας μου".

Στο ξεκίνημα ήσουν το αγαπημένο του παιδί...

"Και αργότερα. Απλά μια τέτοια σχέση, έντονη, πέρασε απ' όλα τα στάδια. Τον είδα πριν έναν χρόνο, άνοιξε η καρδιά μου που τον είδα πάλι".

Συγχωρείς γενικά ανθρώπους;

"Αν συγχωρώ...Εξαρτάται τι έχεις υπάρξει για τη ζωή μου. Δηλαδή τον πρόεδρο τι να συγχωρήσω; Έφτιαξε εμένα και την οικογένειά μου. Ζούμε και θα ζούμε μια αξιοπρεπέστατη ζωή. Είναι ένας από τους κυριότερους λόγους. Εγώ να τον συγχωρήσω; Τι να συγχωρήσω;".

Τι αλλαγές συνάντησες στην Ιταλία και φεύγοντας από τον απόλυτο πρωταθλητισμό;

"Τίποτα. Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι καμία αλλαγή. Επαγγελματίες τρομεροί. Απλά η νοοτροπία μου άρεσε τρομερά και ήθελα να τη "ρουφήξω". Ήθελα να μάθω πολύ γρήγορα Ιταλικά γιατί ήξερα ότι θα μείνω πολλά χρόνια. Αναζωογονήθηκα. Αναγεννήθηκα. Τα βρήκα με τον εαυτό μου. Ό,τι είχα χάσει το τελευταίο διάστημα. Πάρα πολύ ωραίος χρόνος".

Το κεφάλι σου καθάρισε;

"Καθάρισε, ναι".

Έζησες αυτό που λένε όλοι οι ποδοσφαιριστές όταν πάνε στο εξωτερικό, ότι ασχολούμαι πια μόνο με το ποδόσφαιρο;

"Ένα αυτό και ένα το σημαντικότερο δεύτερο, είχε γράψει κάποια στιγμή ο Αντώνης ο Καρπετόπουλος, παρότι δεν γνωριζόμαστε ιδιαίτερα, ελάχιστα για την ακρίβεια. Είχε γράψει τη μεγαλύτερη αλήθεια. Ότι αυτοεξορίστηκα. Τελικά αυτό έκανα. Απλά αυτοεξορίστηκα εκεί που εγώ ήθελα. Πήγα στην Ιταλία για να βελτιωθώ και σαν τερματοφύλακας. Αυτοεξορίστηκα μεν για να τα βρω με τον εαυτό μου, αλλά για να επωφεληθώ και σαν τερματοφύλακας".

Ράκος ο Κωνσταντόπουλος 

25/11/2012

Ράκος ο Κωνσταντόπουλος
Σε κακή ψυχολογική κατάσταση ήταν ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, στα αποδυτήρια, μετά το τέλος της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό…

Ο Κωνσταντόπουλος δεν μπορούσε να πιστέψει πως έκανε το τραγικό λάθος, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Ναπολεόνι, κάνοντας το 0-1 και στέλνοντας στο καναβάτσο την «Ενωση». Ο «Dimi» ήταν αμίλητος, κρατούσε για αρκετά λεπτά το κεφάλι του, όντας σκυμμένος και σκεπτικός, ενώ φάνηκε να επηρεάστηκε και από τις αποδοκιμασίες του κόσμου. Οι συμπαίκτες του προσπαθούσαν να τον παρηγορήσουν, λέγοντάς του ότι λάθη στο ποδόσφαιρο γίνονται…

Θρηνεί η οικογένεια της ΑΕΚ 

25/11/2012

Θρηνεί η οικογένεια της ΑΕΚ
Ένα τραγικό συμβάν έγινε χθες το απόγευμα, όταν οπαδός της ΑΕΚ έχασε τη ζωή του, πηγαίνοντας προς το Ολυμπιακό Στάδιο, για την αναμέτρηση της «Ενωσης» με τον Λεβαδειακό.

Ο αδικοχαμένος φίλαθλος, έφυγε από τον σύνδεσμο της Original στο Περιστέρι για το ΟΑΚΑ και δυστυχώς είχε τροχαίο δυστύχημα με τη μηχανή , με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή. Οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας, σε ένδειξη πένθους, ξεκρέμασαν τα πανό στο ΟΑΚΑ και άφησαν αναρτημένο μόνο αυτό της Οriginal Περιστερίου…

Ο Εβαλντ Λίνεν αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό, στη συνέντευξη Τύπου: «Υπάρχει ένα περιστατικό που πρέπει να αναφέρουμε. Ένας οπαδός της ΑΕΚ σκοτώθηκε σε δυστύχημα, ερχόμενος στο γήπεδο. Το μάθαμε μετά το ματς. Η σκέψη μας και τα συλλυπητήριά μας είναι με την οικογένειά του».

Πιο κοντά στο 40ο… αστέρι 

25/11/2012

Πιο κοντά στο 40ο… αστέρι 
Τη νίκη με την οποία θα «αγκαλιάσουν» το φετινό πρωτάθλημα θα κυνηγήσει απόψε ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Πειραιώτες με το «τρίποντο» θα αυξήσουν τη διαφορά στο +11 από τους Θεσσαλονικείς και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να σκέφτονται καν το ενδεχόμενο της ισοπαλίας.

Ταυτόχρονα οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να παραμείνουν αήττητοι στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Τη σεζόν 1966/67 ο Ολυμπιακός είχε έντεκα νίκες και μία ισοπαλία στις 12 πρώτες αγωνιστικές, όπως θα συμβεί αν οι πρωταθλητές Ελλάδας αποδράσουν με το «διπλό» από τη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας ο Λεονάρντο Ζαρντίμ εξήγησε τι συνέβη στο παιχνίδι με τη Σάλκε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο αποψινό ματς με τον ΠΑΟΚ. «Στο πρώτο ημίχρονο σταθήκαμε καλά. Η αμυντική μας λειτουργία ήταν σχετικά καλή. Και στο δεύτερο μέρος εκεί που πήγαμε ν' αντιδράσουμε ήρθε το γκολ της Σάλκε και εκεί μπορούμε να πούμε ότι ήμασταν άτυχοι», ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος και πρόσθεσε:

«Ο ΠΑΟΚ είναι ο πιο δυνατός μας αντίπαλος στο πρωτάθλημα. Δεν θα μας περιμένει στο μισό γήπεδο όπως οι άλλες ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει, οπότε θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή».

Ο Ζαρντίμ δεν προτίθεται να κάνει πολλές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Τετάρτης κόντρα στην Σάλκε. Τουλάχιστον αυτό έδειξε στις προπονήσεις που ακολούθησε το παιχνίδι στη Γερμανία, αν και ο Ιμπαγάσα άλλαξε τα σχέδια του Πορτογάλου τεχνικού.

Η επίσημη ενημέρωση από την ΠΑΕ αναφέρει πως ο Αργεντινός «ένιωσε αδιαθεσία και γι' αυτό δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή». Πάντως αποφασίστηκε να μην είναι καν στην 20άδα, μια και θα μπορούσε η κατάστασή του να επανεκτιμηθεί σήμερα το απόγευμα λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρόι Κάρολ. Η άμυνα δεν θα αλλάξει σε σχέση με εκείνη που χρησιμοποίησε ο 38χρονος προπονητής την Τετάρτη και μπροστά από τον Βορειοιρλανδό τερματοφύλακα θα είναι – από δεξιά προς αριστερά - οι Τοροσίδης, Μανωλά, Σιόβας και Χολέμπας.

Από τη στιγμή που δεν μπορεί να αγωνιστεί ο Ιμπαγάσα, τον ρόλο του θα αναλάβει ο Μασάντο και δίπλα του θα έχει τον Μανιάτη και τον Φέισα. Στα άκρα της επίθεσης θα βρίσκονται ο Αμπντούν και ο Φουστέρ, όμως ο Ζαρντίμ δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος από τους Μήτρογλου και Τζιμπούρ θα αγωνιστεί στην κορυφή.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Παπάζογλου, Γκρέκο, Μοντέστο, Φετφατζίδης, Πάντελιτς, Βλαχοδήμος και Κοντρέρας.

Προϊστορία

Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει κλείσει την «ψαλίδα», αλλά ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα. Από τους 54 αγώνες σε Α' Εθνική (μέσα και τα πλέι οφ), ο «Δικέφαλος» έχει 28 νίκες, ο Ολυμπιακός 13 και υπάρχουν και 13 ισοπαλίες.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

05/02/12 Π.Α.Ο.Κ.-Ολυμπιακός 0-2 (5' Αμπντούν, 18' Μιραλάς)
13/03/11 Π.Α.Ο.Κ.-Ολυμπιακός 2-1 (45' Kουτσιανικούλης, 71' πεν. Βιτόλο - 12' Τζιμπούρ)
20/09/09 Π.Α.Ο.Κ.-Ολυμπιακός 1-2 (10΄ Βιερίνια - 41΄ Ντιόγο, 90΄ Α.Παπαδόπουλος)
08/03/09Π.Α.Ο.Κ.-Ολυμπιακός 0-0
24/02/08 Π.Α.Ο.Κ.-Ολυμπιακός 1-1 (2' Γκονζάλες - 22' Κοβάσεβιτς)
21/01/07 Π.Α.Ο.Κ.-Ολυμπιακός 2-3 (29' Μίετσελ, 90'+ Τόργκελε - 54' Τοροσίδης, 66' Ριβάλντο, 70' Καστίγιο)

Δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί… 

25/11/2012

Δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί…
Κάτι παραπάνω από σημαντικό είναι το αποψινό ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Πέρα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον οι Θεσσαλονικείς θέλουν τη νίκη και για το γόητρο, αφού η ήττα την περασμένη εβδομάδα από τον Παναθηναϊκό έφερε κατήφεια στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο.

Ο ΠΑΟΚ μετράει μόνο νίκες στην Τούμπα με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο (2 στα 2 στην Ευρώπη και 5 στα 5 στο πρωτάθλημα), όμως το σημερινό ματς είναι το θεωρείται το πιο δύσκολο τη φετινής σεζόν.

Μία διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν θα αγωνιστεί έχοντας το μυαλό του αποκλειστικά στην άμυνα.

Οι Θεσσαλονικείς στηρίζουν πολλά στο παιχνίδι κατοχής και πολλά θα κριθούν από τη λειτουργία της μεσαίας γραμμής για την οποία έχει προβληματιστεί ιδιαίτερα ο Γιώργος Δώνης.

Λόγω της τιμωρίας του Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια επανέρχεται ο Γλύκος. Τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας κερδίζει ο Έτο (αντί του Κωνσταντινίδη), ο ποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που αισθανόταν στο γόνατο και χθες ήταν απόλυτα καλά.

Για πρώτη φορά ο Έλληνας προπονητής σκέφτεται να αφήσει στον πάγκο τον Κουμάλο και να δώσει φανέλα βασικού στον Βιβιάν, ο οποίος μπορεί να προωθήσει καλύτερα την άμυνα στο κέντρο, και δίπλα του θα έχει τον Κατσικά. Στα αριστερά θα είναι ο Λίνο, ο οποίος διεκδικεί με τις ίδιες πιθανότητες τη θέση με τον Σταφυλίδη.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Κάτσε και ο Φωτάκης, ο οποίος προβάλει ως φαβορί αντί του Λάζαρ. Δεξιά θεωρείται δεδομένη η παρουσία του Σαλπιγγίδη, αριστερά θα είναι ο Ρομπέρ και το δίδυμο στην επίθεση θα αποτελέσουν ο Λόρενς και ο Αθανασιάδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιακουμής, Κουμάλο, Λάζαρ, Πόποβιτς και Πέλκας. Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Χακόμπο και οι τραυματίες Γκαρσία – Γεωργιάδης.

Υπό το βλέμμα του Ιβάν…

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Ιβάν Σαββίδης και από την πρώτη στιγμή της άφιξής του ξεκίνησε τις επαφές με τους συνεργάτες του. Το σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ για δύο λόγους.

Πρώτον για το αγωνιστικό, καθώς θα έχει τη δυνατότητα να δει τις δυνατότητες της ομάδας του κόντρα στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, και δεύτερον για να «ζυγίσει» τις όποιες αντιδράσεις υπάρξουν στην εξέδρα. Κυρίως, όμως, είναι έτοιμος να καταδικάσει τις άσχημες συμπεριφορές από μερίδα οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά».

Μέχρι χθες είχαν προπωληθεί περίπου 8.000 εισιτήρια και αυτό σημαίνει ότι μαζί με τα 8.000 χιλιάδες διαρκείας θα υπάρχει περίπου 16.000 κόσμος στην Τούμπα, όμως υπάρχουν ακόμη 10-11 χιλιάδες εισιτήρια προς διάθεση.

Προϊστορία

Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει κλείσει την «ψαλίδα», αλλά ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα. Από τους 54 αγώνες σε Α' Εθνική (μέσα και τα πλέι οφ), ο «Δικέφαλος» έχει 28 νίκες, ο Ολυμπιακός 13 και υπάρχουν και 13 ισοπαλίες.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

05/02/12 Π.Α.Ο.Κ.-Ολυμπιακός 0-2 (5' Αμπντούν, 18' Μιραλάς)
13/03/11 Π.Α.Ο.Κ.-Ολυμπιακός 2-1 (45' Kουτσιανικούλης, 71' πεν. Βιτόλο - 12' Τζιμπούρ)
20/09/09 Π.Α.Ο.Κ.-Ολυμπιακός 1-2 (10΄ Βιερίνια - 41΄ Ντιόγο, 90΄ Α.Παπαδόπουλος)
08/03/09Π.Α.Ο.Κ.-Ολυμπιακός 0-0
24/02/08 Π.Α.Ο.Κ.-Ολυμπιακός 1-1 (2' Γκονζάλες - 22' Κοβάσεβιτς)
21/01/07 Π.Α.Ο.Κ.-Ολυμπιακός 2-3 (29' Μίετσελ, 90'+ Τόργκελε - 54' Τοροσίδης, 66' Ριβάλντο, 70' Καστίγιο)

Βάζει μπροστά το… διαζύγιο 

25/11/2012

Βάζει μπροστά το… διαζύγιο 
Με την υπόθεση του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ αναμένεται να ασχοληθεί από αύριο, Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, ο Δημήτρης Γόντικας.

Στον Παναθηναϊκό παρουσιάζονται προβληματισμένοι από το γεγονός ότι ο Γάλλος στόπερ είναι εκτός δράσης αρκετό διάστημα και δεν είναι σε θέση να πληρώνουν ένα παίκτη που δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Για αυτό τον λόγο ο πρώην πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ θα συζητήσει δύο ενδεχόμενα με την πλευρά του 32χρονου παίκτη: οι επαφές θα αφορούν το διαζύγιο ή τη μείωση του συμβολαίου του «Μπουμ».

Γι' αυτόν τον λόγο μέχρι την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Αθήνα και ο εκπρόσωπος του Μπουμσόνγκ για να συζητήσει με τον Γόντικα, αφού επί εποχής του ήρθε ο παίκτης και υπάρχει καλύτερη συνεννόηση με την πλευρά του.

Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες ο Γάλλος να δεχθεί νέα μείωση είναι λίγες, όμως οι «πράσινοι» ψάχνουν μία φόρμουλα μετά τα όσα έχουν γίνει φέτος με τον Μπουμσόνγκ και τους συχνούς... τραυματισμούς του.

Για το «τρία στα τρία» 

25/11/2012

Για το «τρία στα τρία»
Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος φιλοξενείται από τον Πλατανιά στην Κρήτη (17:15, Novasports 3, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι «πράσινοι» θέλουν να κάνουν το «τρία στα τρία» μετά τις νίκες με τον ΠΑΟΚ και την Μάριμπορ, ανεβάζοντας την ομάδα στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας.

Εκείνο που περιμένει ο Χουάν Ραμόν Ρότσα από τους παίκτες του είναι να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, με το οποίο θα «σβήσει» ο ενθουσιασμό των γηπεδούχων μετά την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη και να μειωθεί ο παράγοντας κούραση από το μεσοβδόμαδο αγώνα με τους Σλοβένους στην Ευρώπη.

Το πρόβλημα για τον Αργεντινό είναι ότι έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές απουσίες. Εκτός έχουν μείνει οι Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι και Βιτόλο. Για τη θέση του αμυντικού μέσου ο «ινδιάνος» έδειξε και χθες στην προπόνηση ότι προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον Τάσο Λαγό. Ο νεαρός παίκτης προβάλει ως φαβορί να παίξει ως «κόφτης» στο 4-3-3, ενώ μία θέση στην κορυφή της επίθεσης διεκδικούν ο Τοτσέ και ο Πετρόπουλος.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, δεν φαίνεται ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις. Την «πράσινη» εστία θα υπερασπιστεί ο Καρνέζης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σεϊταρίδη, Βύντρα, Βελάσκες και Σπυρόπουλο. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Λαγός, έχοντας εσωτερικούς μέσους τον Σισοκό και τον Ζέκα.

Στα άκρα της επίθεσης θα είναι δεξιά ο Μαυρίας και αριστερά ο Φορναρόλι από τη στιγμή που λείπουν οι Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι. Μπροστά, όπως αναφέραμε, θα είναι ένας εκ των Πετρόπουλου, Τοτσέ. Την αποστολή που αποτελείται από 19 παίκτες συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Καπίνο, Τοτσέ, Μαρίνος, Φουρλάνος, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Μπαρμπαρούσης.

«Τέλος» ο Πατσατζόγλου από τον ΠΑΣ 

25/11/2012

«Τέλος» ο Πατσατζόγλου από τον ΠΑΣ
Προσφυγή ύψους 235.000 ευρώ, επειδή ο ΠΑΣ Γιάννινα καθυστέρησε (περίπου δέκα μέρες) να καταβάλει μία δόση που ανέρχεται στα 25.000 ευρώ, κατέθεσε ο Χρήστος Πατσατζόγλου, σύμφωνα με ενημέρωση της ΠΑΕ.

Στον «Άγιαξ της Ηπείρου» νόμιζαν ότι είχε μπει σε μία σειρά το οικονομικό πρόβλημα της ομάδας, όμως η απόφαση του έμπειρου παίκτη ήρθε να ταράξει τα νερά. Χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ο ποδοσφαιριστής αποφάσισε να κάνει προσφυγή και να επιστρέψει σπίτι του.

Με αυτή του την επιλογή ο «Πάτσα» έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας και τη θέση του στη χθεσινή 18άδα του ΠΑΣ για τον αγώνα με τον Ατρόμητο πήρε ο Αυγενικού. Ο Πατσατζόγλου είχε να αντιμετωπίσει σοβαρά οικογενειακά προβλήματα τον τελευταίο μήνα και η κίνησή του πριν από ένα σημαντικό ματς προβληματίζει τους ανθρώπους της διοίκησης.

Διοικητικές ανακατατάξεις προσεχώς… 

25/11/2012

Διοικητικές ανακατατάξεις προσεχώς… 
Μετά το αυριανό (19:30) παιχνίδι με τον Πανθρακικό θα κορυφωθούν οι «ζυμώσεις» για την ανεύρεση των προσώπων που θα συνθέσουν τη νέα διοίκηση του Αρη.

Η προτροπή των δικηγόρων που χειρίζονται την υπαγωγή στο άρθρο 99, να μην πάει η ΠΑΕ στην εκδίκαση της υπόθεσης χωρίς διοίκηση Πρωτοδικείου, άλλαξε άρδην τη στάση της «Κοινωνίας Μελών Αρη».

Αν και οι Κατσιαούνης, Λαμπριάκος και Στεφανίδης παρουσιάζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στο νέο διοικητικό σχήμα, αλλά και την απόφαση να μην υπάρχει κάποιο μέλος παλαιότερων διοικήσεων (Ζαμπέτας), τις επόμενες μέρες θα αναδειχθούν τα πρόσωπα της νέας διοίκησης της «κίτρινης» ΠΑΕ.

Συγχρόνως, υπάρχει η πιθανότητα να προταθεί στον Κατσιαούνη να παραμείνει σε εξωδιοικητικό πόστο, δηλαδή κοντά στο αγωνιστικό τμήμα.

Αλλαγές στα μετόπισθεν

Τουλάχιστον δύο αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα αναμένεται να κάνουν οι Πασσιαλής – Μπουγιουκλής στην άμυνα. Το τεχνικό δίδυμο επικεντρώνει στο συγκεκριμένο σημείο το πρόβλημα του Άρη και ως δεξί μπακ θα παίξει ο Καζναφέρης και ο Γιαννίτση στο κέντρο της άμυνας (δηλαδή στη φυσική του θέση).

Ο Γκέσιος, που επιστρέφει από την τιμωρία του, έχει το προβάδισμα να καλύψει το κενό στη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής, ενώ στα αριστερά ο Σουνάς είναι ο επικρατέστερος για αντικαταστάτης του τιμωρημένου Γιαννιώτα. Εκτός αποστολής θα μείνουν και οι τραυματίες Πουλίδο, Ηρακλής.

Αν λυγίσει, έπεσε! 

25/11/2012

Αν λυγίσει, έπεσε!
Ίσως στην κρισιμότερη αγωνιστική καμπή των τελευταίων ετών βρίσκεται η ΑΕΚ! Οι επόμενες ώρες μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτές που είχαν ακολουθήσει της νίκης επί της Βέροιας.

Λογικό, καθώς η νέα αποτυχημένη προσπάθεια της Ένωσης να πάρει τρεις βαθμούς στο Ολυμπιακό Στάδιο την φέρνει σε μειονεκτική θέση για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα έναντι των άλλων ομάδων που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα.

Τα λόγια του Κοντοέ στα αποδυτήρια μετά το τέλος του παιχνιδιού είναι άκρως ενδεικτικά...

«Αν λυγίσουμε τώρα πέσαμε», τόνισε ο άσος της Ένωσης ο οποίος υποστήριξε τον Κωνσταντόπουλο και προσπάθησε να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Πλέον η Ένωση αναζητεί –πάση θυσία- ένα σερί νικών στις επόμενες αγωνιστικές για να μπορέσει να απομακρυνθεί από τον πάτο της βαθμολογίας. Άλλωστε, δεν είναι πολλοί αυτοί που ανησυχούν για την αδυναμία αντίδρασης λόγω του πρωτόγνωρου της κατάστασης για την Ένωση και τους ποδοσφαιριστές της, σε περίπτωση δεν καταφέρει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις το συντομότερο δυνατό.

Στις επόμενες αγωνιστικές η Ένωση αναμετράται με… ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), Πανθρακικό (εκτός), Ατρόμητο (εντός), Αστέρα Τρίπολης (εκτός) και Σκόντα Ξάνθη (εντός). Πρόγραμμα σαφώς δύσκολο καθώς κοντράρεται με ομάδες που είναι σε καλή κατάσταση.

Ο Έβαλντ Λίνεν –από την πλευρά του- έθεσε τον στόχο για τους επόμενους αγώνες… Φυσικά και είναι η νίκη, αλλά για να έρθει αυτή ο Γερμανός τεχνικός έχει αντιληφθεί ότι πρέπει οι παίκτες του να προηγηθούν σε ένα παιχνίδι για να έχουν περισσότερες πιθανότητες για να κατακτήσουν το… τρίποντο.

Φυσικά, στην ΑΕΚ αναγνωρίζουν την κρισιμότητα της κατάσταση και ελπίζουν ότι ένα από τα στοιχεία που θα ωθήσουν την ομάδα είναι και η είσοδος των επενδυτών.

(*) Ο Κοντοές συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, άρα θα χάσει ένα από τα τέσσερα παιχνίδια.

«Δεν έχουμε πρόταση για Καρνέζη» 

25/11/2012

«Δεν έχουμε πρόταση για Καρνέζη» 
Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που θέλουν τον Παναθηναϊκό να έχει δεχθεί προτάσεις για τον Ορέστη Καρνέζης προχώρησε η «πράσινη» ΠΑΕ, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Στελέχη της διοίκησης υποστηρίζουν ότι «ούτε πρόταση υπάρχει, ούτε ένδειξη ότι θα έρθει προσφορά». Δεν κρύβουν, όμως, ότι είναι ανοιχτοί σε πωλήσεις, λόγω της κατάστασης που βρίσκεται η ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν πρόκειται να ξεπουλήσουν το έμψυχο δυναμικό του «τριφυλλιού»

Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά, επαναλαμβάνουν ότι θα κινηθούν για ελεύθερους ή δανεικούς παίκτες με χαμηλό κασέ.


ALEX WEB RADIO/TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου