ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Αποκάλυψη! Οι απόρρητοι διάλογοι στην ΕΠΟ της υπόθεσης Δαλούκα!

Αποκάλυψη! Οι απόρρητοι διάλογοι στην ΕΠΟ της υπόθεσης Δαλούκα!


Μια από τις πιο περίεργες και «ανεξιχνίαστες» υποθέσεις τις φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν ξεδιαλύνεται.
Ο πρώην διαιτητής της Σούπερ Λίγκας θεωρείται πως ήταν ένας από τους καλύτερους Έλληνες διαιτητές, ενώ η βαθμολογία του στους αγώνες που διεύθυνε ήταν πάντα υψηλή.
Πρόκειται για έναν διεθνή διαιτητή, ο οποίος μάλιστα, την προηγούμενη σεζόν, ήρθε δεύτερος στη βαθμολογία των παρατηρητών της Σούπερ Λίγκας. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν ένας από αυτούς που σήκωσε το βάρος να αναλάβει την «καυτή» σφυρίχτρα στα περισσότερα και κρισιμότερα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.
Φέτος όμως προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας και α’ αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, με την διαιτησία του στον αγώνα Άρης – Παναθηναϊκός για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα, είχε δείξει το σημείο του πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, σε μία αμφιλεγόμενη φάση, από όπου και προήλθε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και το οποίο έδωσε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στους Πράσινους.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις του Μαρινάκη και την συνάντησή του με τον Πιλάβιο, ο Δαλούκας ανακοίνωσε την προσωρινή του παραίτηση. Εν συνεχεία, η ΕΠΟ έθεσε εκτός πίνακα διεθνών διαιτητών τον Δαλούκα, ο οποίος έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ. Τον Οκτώβριο, στο ΔΣ της ΕΠΟ παραπέμφθηκε η υπόθεσή του, και ένα μήνα μετά, στο ΔΣ του Νοεμβρίου, ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ φέρνει την εισήγησή του όπου – όπως θα καταλάβετε από τους διαλόγους – το θέμα του διαιτητή εξακολουθεί να πηγαίνει από «παραπομπή σε παραπομπή» μεταξύ των μελών!
Τα μυστικά της “σκοτεινής” αυτής υπόθεσης επιχειρεί να ξεδιαλύνει το soccerplus.gr, παραθέτοντας και τους πολύκροτους «απόρρητους» διαλόγους της ΕΠΟ.  Για να πάρετε μία γεύση…

Μέρος Ι : Πρελούδιο
Η εξαφάνιση του Γιώργου Δαλούκα από τη διαιτησία είναι η πιο περίεργη και ανεξιχνίαστη ποδοσφαιρική ιστορία της φετινής σεζόν.
Ο συγκεκριμένος διαιτητής, που ήταν διεθνής στη δεύτερη κατηγορία της UEFA, πέρυσι ήρθε δεύτερος στη βαθμολογία των παρατηρητών της Σούπερ Λίγκας και ήταν ένας από αυτούς που σφύριξαν τα περισσότερα και κρισιμότερα παιχνίδια, προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού, έπειτα από το πέναλτι που έδωσε στον αγώνα Άρη – Παναθηναϊκού τη δεύτερη αγωνιστική και με το οποίο οι «πράσινοι» νίκησαν.
Ακολούθησε συνάντηση του Β. Μαρινάκη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιο, και μια ημέρα μετά συνάντηση του Πιλάβιου με τον Δαλούκα.
Μετά τη συνάντηση ο Δαλούκας ανακοίνωσε την «προσωρινή παραίτηση» από τη Σούπερ Λίγκα.
Στα τέλη Σεπτέμβρη η ΕΠΟ εντελώς αναιτιολόγητα έθεσε τον Δαλούκα εκτός πίνακα διεθνών διαιτητών.
Στις 6 Οκτωβρίου ο Δαλούκας έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ.
Τον ίδιο μήνα συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΠΟ και παραπέμπει την «υπόθεση Δαλούκα», δηλαδή το περιεχόμενο της επιστολής και μόνο διότι για την ΕΠΟ δεν υπάρχει άλλο θέμα στην νομική υπηρεσία.
Ένα μήνα μετά, στο ΔΣ του Νοεμβρίου ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ φέρνει την εισήγησή του και γίνεται ο διάλογος που ακολουθεί.
Εναρμονισμένοι με την επωδό τη διοίκησης της ΕΠΟ που είναι «όλα στο φως» αποφασίσαμε να τον φέρουμε στη δημοσιότητα.
Απολαύστε τον:
Μέρος ΙΙ: Welcome to the show

Κουρίδης (νομικός σύμβουλος ΕΠΟ): Για την επιστολή του κυρίου Δαλούκα στο Δ.Σ. μου είπατε την γνώμη μου. Την διάβασα επισταμένως και έχω γνώμη: Σε ότι αφορά γραπτή δυσμενή κρίση κατά του Δ.Σ. της ΕΠΟ που αφορούν εν πολλοίς και το πρόσωπο του Α’ Αντιπροέδρου, τον κύριο Μαρινάκη τον αναφέρει προσωπικά, η γνώμη μου είναι να μην υπάρξει προς το παρόν προσφυγή σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια από το σώμα του Δ.Σ. της ΕΠΟ. Όποιος θέλει προσωπικά, μπορεί να κάνει ότι θέλει, αλλά να επιβληθούν οι δέουσες αθλητικές ποδοσφαιρικές δηλώσεις. Αυτές είναι: ανάκληση-κατάργηση του υπάρχοντος διοριστήριου ως διαιτητή λόγω ουσιώδους παράβασης. Του διοριστήριου που λέει: Πρέπει να υπακούει και να συμμορφώνεται στο καταστατικό, που έχει υπογράψει…
Πιλάβιος (πρόεδρος ΕΠΟ): (εκτός μικροφώνου – όσα λέει για το θέμα δεν καταγράφονται)
Κουρίδης: Δεν επιτρέπεται να κάνουν δημοσίως κρίσεις ή σχολιασμούς αποφάσεων συναδέλφων τους ή πάσης φύσεως οργάνων διαιτησίας. Στην επιστολή μέσα κάνει κρίση για φάση συναδέλφου του. Και η ΕΠΟ δύναται μέσω ειδοποίησης να καταργήσει την κατάταξη για τους παρακάτω λόγους: Ότι αυτά που έγιναν, δεν μπορούν να επανορθωθούν. Θα ειδοποιηθεί και θα πει ότι ανακαλείται… Δεν έφυγε. Που έφυγε; Έστειλε επιστολή και λέει: «γιατί δεν με χρησιμοποιείτε» και ότι κατά απρεπή τρόπο εσείς στο Δ.Σ. του δώσατε… Δεύτερον, θέλετε να διαβάσω την επιστολή; Όχι, την ξέρετε. Δεύτερον, να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία, αυτή είναι αθλητική κύρωση που αφορά παράπτωμα σε ότι αφορά τον διορισμό κατά τον κανονισμό διαιτησίας με το ερώτημα ακόμα και το τελευταίο που έχουμε σαν έσχατο της οριστικής διαγραφής από τα μητρώα διαιτητών της οικείας ένωσης και της ΚΕΔ λόγω ουσιωδών παραβάσεων του κανονισμού διαιτησίας ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα χρησιμοποίησης του στο μέλλον με άλλη ιδιότητα πχ εκπαιδευτής, παρατηρητής.
Εάν θα πάρετε μια απόφαση τώρα, αύριο μπορεί να γίνει παρατηρητής. Δεν ξέρω, κύριε πρόεδρε. Η πειθαρχική επιτροπή της ΚΕΔ θα το κρίνει. Υπάρχουν ποινές από απλή επίπληξη μέχρι και την διαγραφή.
Προύντζος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ, πρόεδρος ΕΠΣ Αρκαδίας): Ο κύριος Δαλούκας δεν με ενδιαφέρει εμένα τι είπε για άλλους διαιτητές. Γι’ αυτό ας ασχοληθεί η ΚΕΔ. Αλλά όταν είναι υβριστική προς τα πρόσωπα του Δ.Σ. της ΕΠΟ για απρεπή συμπεριφορά εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε τι θα αποφασίσει η ΚΕΔ. Η ΚΕΔ κάνει την δουλειά της για αυτά που είναι αρμόδια. Για τα υπόλοιπα εμάς βρίζει εδώ μέσα, εμάς κατηγορεί για απρεπή συμπεριφορά απέναντι στο πρόσωπό του.
Πιλάβιος: (εκτός μικροφώνου) Ο Θεόδωρος (σ.σ. Κουρίδης) είπε να μην πάμε στα ποινικά δικαστήρια.
Προύντζος: Όχι στα ποινικά. Εγώ δεν είπα να πάμε στα ποινικά. Αλλά αν το αρμόδιο όργανο έρθει και πει μια επίπληξη στον Δαλούκα και διακοπές στο Πήλιο τι θα κάνουμε;
Κουρίδης: Διώχνεις το αρμόδιο όργανο.
Πιλάβιος: (εκτός μικροφώνου)
Προύντζος: Ανάκληση διοριστήριου, πρόεδρε είναι για αυτή την σεζόν. Του χρόνου θα κάνεις πάλι ανάκληση σε αυτόν τον κύριο; Εάν του χρόνου αυτός ο άνθρωπος πάει και κάνει αίτηση για να συμπεριληφθεί σε κάποιο όργανο τι θα γίνει; Γιατί δεν θα τον πάρεις; Με ποια απόφαση; Εάν δεν είναι τιμωρημένος θα πρέπει να τον δεχθούν.
Κουρίδης: Να παραπεφθεί στην ΚΕΔ με το ερώτημα της διαγραφής, αυτό δεν λέω;
Προύντζος: Ναι, με το ερώτημα της διαγραφής και η ΚΕΔ θα αποφασίσει επίπληξη. Κύριε πρόεδρε. Με αυτόν τον κύριο πρέπει να τελειώνουμε. Να τον διαγράψουμε, να μην έχει δικαίωμα να εμφανιστεί ξανά στον χώρο της διαιτησίας είτε σαν διαιτητής, είτε σαν παρατηρητής, είτε σαν οτιδήποτε. Πρέπει να τον τελειώνουμε. Και εν πάση περιπτώσει αν έρθει μια απόφαση από το πειθαρχικό όργανο της ΚΕΔ που να τον χαϊδεύει να φύγει εκείνη την στιγμή;
Πιλάβιος: Εγώ ξέρετε τι θέλω; Σύννομα ότι προβλέπουν οι κανονισμοί μας. Αυτό να κάνουμε.
Κουρίδης: Παραπέμπεται από το Δ.Σ. στο πειθαρχικό όργανο της ΚΕΔ, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο να επιβάλει ποινές για πειθαρχικά αδικήματα.
Πιλάβιος: Ωραία, και μετά εδώ πάλι.
Κουρίδης: Σε δεύτερο βαθμό υπάρχει η έφεση που θα είναι ο Τεροβίτσας. Είναι ο Γιαννόπουλος ο ένας, Τεροβίτσας ο άλλος για να κάνουμε απλά τα πράγματα.
Προύντζος: Εμείς σαν συμβούλιο κάποιον που μας βρίζει έχουμε δικαίωμα να τον διαγράψουμε από τους πίνακες διαιτητών, ναι ή όχι;
Πιλάβιος: Δεν ξέρω. Ο Θόδωρος (σ.σ. Κουρίδης). Ότι πει η νομική υπηρεσία.
Κουρίδης: Όχι. Αυτό είπα, παραπέμπεται στην ΚΕΔ με το ερώτημα της διαγραφής.
Mέρος ΙΙΙ: Ρέκβιεμ…
Κλείνοντας πρέπει να γίνουν οι εξής παρατηρήσεις:
1. Ο Β. Μαρινάκης δεν ήταν παρών στο ΔΣ.
2. Ο Τεροβίτσας που θα κρίνει σε δεύτερο βαθμό τον Δαλούκα ήταν παρών. Και προφανώς άκουσε ποιο είναι το κλίμα και τι απόφαση «πρέπει» να πάρει.
(Πηγή) soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου