ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Βλοντάκης: "Μόνο εμείς σεβόμαστε τον Θρύλο"

Βλοντάκης: "Μόνο εμείς σεβόμαστε τον Θρύλο"

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα πόλο του Ολυμπιακού μίλησε ο Αντώνης Βλοντάκης.
Ο πολύπειρος άσος παραχώρησε δηλώσεις στον "Sentra 103,3", τονίζοντας πως δεν υπάρχει άλλο κρασί για να βάλουν στο... κρασί τους.
Για τη συμμετοχή του στο "Just the two of us": "Άγχος δεν υπήρχε για τη συμμετοχή μου στο παιχνίδι, αλλά κούραση. Είχα λίγο χρόνο να ξεκουραστώ και τον αφιέρωσα εκεί. Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία και κάτι το διαφορετικό το οποίο με βοήθησε κιόλας. Βοήθησε να ξεφεύγει το μυαλό μου και δεν αναλωνόμουν κάθε μέρα, όπως οι περισσότεροι συμπαίκτες μου, με όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα. Η αλήθεια είναι πως ο Δεληγιάννης στεναχωρήθηκε που αποχώρησα, γιατί κατά τη δική μου άποψη με το να ξεφεύγει το μυαλό μου είμαι καλύτερος αγωνιστικά".


Για την κίνηση των παικτών να αφήσουν, μετά το τέλος του παιχνιδιού, τα σκουφάκια στην πισίνα και την γενικότερη κατάσταση στην ομάδα: "Αυτή η κίνηση ερμηνεύεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και αιτίες. Δεν θεωρώ ότι τα πετάξαμε, το να πετάς είναι σαν να το πετάς στα σκουπίδια, εμείς τα αφήσαμε στο νερό, εκεί που ανήκουν. Μια ερμηνεία θα μπορούσε να είναι ότι τα αφήσαμε για εκείνους που θα έρθουν. Αυτή η ομάδα δεν έχει πλέον να αποδείξει τίποτα. Σε αθλητική ορολογία αυτή η ομάδα έχει αποδείξει ότι έχει... cojones.

Ακούσαμε διάφορα σχόλια τις τελευταίες μέρες, ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να καταπατούμε ονόματα, όπως είναι του Ολυμπιακού και ότι δεν σεβόμαστε την ιστορία, παρόλο που έχουμε αποδείξει τόσο χρόνια ότι σεβόμαστε το όνομα του Ολυμπιακού, όπως και την ιστορία και το σύμβολο. Δυστυχώς δείχνουμε ότι μόνο εμείς τα σεβόμαστε. Εμείς αποτελούμε μέλος αυτού του μεγάλου συλλόγου και όταν κάποιος σέβεται τον Ολυμπιακό πρέπει να σέβεται και τα μέλη του. Αυτό εμείς δεν το έχουμε εισπράξει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Έχουμε εισπράξει πολλές υποσχέσεις και έχουμε κάνει πολύ υπομονή.

Ειλικρινά πιστεύω πως αν κάθε φορά η υπομονή εξαργυρωνόταν με ένα ευρώ, ο σύλλογος δεν θα είχε κανένα οικονομικό πρόβλημα. Δεν έχουμε αποθέματα ψυχικής δύναμης. Δεν θα γινόταν τόσος ντόρος με την ενδεχόμενη αποχή μας αν παίζαμε για παράδειγμα με το Καλαμάκι. Σεβαστήκαμε για μια ακόμη φορά το σκουφάκι που φοράμε και το σύλλογο που υπηρετούμε. Κατεβήκαμε και αγωνιστήκαμε όπως είχαμε χρέος. Παίξαμε με περισσότερο πάθος, απ' ότι σε άλλα παιχνίδια, για να δώσουμε στην ομάδα μας άλλη μια νίκη. Αλλά πλέον μπορώ να παρομοιάσω την ομάδα μου σαν μια κλεψύδρα, η οποία άδειασε από κόκκους.

Αν δεν βρεθεί άμεσα ένα χέρι να γυρίσει την κλεψύδρα για να ξαναρχίσει να τρέχει, δυστυχώς τα πράγματα θα είναι μονόδρομος. Έχουμε κάνει γνωστές τις προθέσεις μας. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος νοήμων άνθρωπος να βγει και να κατηγορήσει την ομάδα. Έχουμε βάλει πολύ νερό στο κρασί μας και πλέον δεν υπάρχει κρασί. Έχουμε αποδείξει ποιοι είμαστε και έχουμε αποδείξει ότι είμαστε οι καλύτεροι αθλητές αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Η ομάδα είναι διαφήμιση για το χώρο του Ολυμπιακού, εντός και εκτός Ελλάδας. Κάποιοι άνθρωποι θα πρέπει να σεβαστούν τη θέση που έχουν και επιτέλους να ξεκινήσουν να βρουν λύσεις".

Για το γεγονός οτι το καλοκαίρι είχε πρόταση από άλλη ομάδα κι εκείνος παρέμεινε στον Ολυμπιακό: "Είχα μια πολύ καλή πρόταση από άλλη ομάδα. Την περίοδο εκείνη ο Ολυμπιακός είχε, όπως και αυτή τη στιγμή, οικονομικά προβλήματα. Αυτό που δήλωσα τότε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού ήταν ότι σέβομαι και αγαπάω τον Ολυμπιακό, αλλά έχω και μια οικογένεια. Στην οικογένειά μου είμαι πολύ φάουλ αυτή τη στιγμή, γιατί ακολούθησα την καρδιά και όχι τη λογική μου. Το συγκεκριμένο άθλημα είναι ερασιτεχνικό και δυστυχώς είμαστε ερασιτέχνες και στη νοοτροπία".

Για το μερίδιο ευθύνης των παικτών: "Λάθος που εγώ και οι συμπαίκτες μου αφήσαμε να φτάσουν τα πράγματα εκεί. Λάθος που δεν ξεκινήσαμε τις δικαστικές διαδικασίες πολύ νωρίτερα, όταν το ποσό δεν ήταν τόσο μεγάλο. Δεν μετάνιωσα που έμεινα στον Ολυμπιακό. Είναι τιμή για κάθε αθλητή να αγωνίζεται στο συγκεκριμένο σύλλογο. Αλλά θα πρέπει και η ομάδα να αισθάνεται τιμή που έχει τέτοιους αθλητές και αυτό δεν το βλέπουμε αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ μεγάλο και βαρύ το όνομα του Ολυμπιακού.

Έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης, αλλά και πολλά ελαφρυντικά. Ποτέ η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν είχε δείξει τέτοια αφερεγγυότητα. Δεν πιστεύαμε ότι τα πράγματα θα έφταναν εκεί και την πατήσαμε. Κάποιοι άνθρωποι αποδείχθηκαν λίγοι για τις θέσεις που κατείχαν και έφτασαν την ομάδα να χρωστάει αυτή τη στιγμή σε όσους μιλάνε ελληνικά και πιθανόν και ξένα. Χρωστάνε σε αθλητές που έχουν ματώσει για τη φανέλα και έχουν στερηθεί πολλά πράγματα. Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης για κάποιους αθλητές.

Ζητάνε από αθλητές να βρίσκονται μέρα-νύχτα στην πισίνα και κανείς δεν ρωτάει αν έχουν χρήματα για τη βενζίνη. Ποιος ρωτάει τους αθλητές αν γυρνώντας στο σπίτι τους έχουν φαγητό. Κάποιοι αθλητές έχουν δημιουργήσει άλλες πηγές εσόδων, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχουν τίποτα και ζουν με δανεικά. Έως πότε λοιπόν θα ζουν με δανεικά; Εμείς οι συμπαίκτες τους έως πότε θα μπορούμε να είμαστε αιμοδότες; Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον όρο του τραγικού και έχει πάει παρακάτω".

Αν η κίνηση να αφήσουν τα σκουφάκια ήταν αποφασισμένοι από πριν: "Εμείς στον Ολυμπιακό λειτουργούμε σαν ομάδα και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Ήταν αποφασισμένη η κίνηση μας να αφήσουμε τα σκουφάκια μας, στο τέλος του παιχνιδιού, στην πισίνα. Ελπίζω αυτοί που βιάστηκαν να μιλήσουν να καταλάβουν ότι μιλάνε για ανθρώπους που έχουν τα δικά τους προβλήματα. Γιατί ένα συμβόλαιο ενός μέτριου παίκτη στο ποδόσφαιρο, ξεχρεώνει τον Ερασιτέχνη. Ξέρω ότι είναι δύσκολοι καιροί, αλλά να δούμε έστω αχτίδα φωτός, γιατί αυτή τη στιγμή ζούμε στο σκοτάδι".
Για την απόφαση των παικτών να αγωνιστούν τελικά με τον Παναθηναϊκό: “Δεν το κάναμε για διοίκηση αλλά για εμάς και τους οπαδούς μας. Εγώ προσωπικά δεν το έκανα για να κερδίσω κάποια συμπάθεια. Δεν έχω τέτοια ανάγκη. Έχω αποδείξει και στο παρελθόν αλλά και τώρα ότι αγαπάω την ομάδα".
Για την επικοινωνία που είχε μαζί τους ο κ. Καραχάλιος: "Εμείς τελειώσαμε. Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Αυτό ήταν από εμάς, εκτός αν υπάρξει παρέμβαση από τον Άγιο Βασίλη. Πλέον εναποθέτω τις ελπίδες μου σε ένα θαύμα. Δεχτήκαμε συγχαρητήρια από τον κ. Καραχάλιο. Δεν είχε να μας πει τίποτα περισσότερο και αυτό ήταν το χειρότερο. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή. Ελπίζω να γίνει κάτι για να σωθεί το δικό μου άθλημα. Και άλλες ομάδες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Θα είναι μια μαύρη εικόνα για το άθλημά μας, αν σε ένα μήνα κατεβαίνουν μικρές ομάδες. Εύχομαι να μην το δω ποτέ, είναι μια οψιόν όμως και αυτή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου