ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Ξέρω τι έκανες στον πρώτο γύρο! Οι διαιτητές με… αριθμούς!

Ξέρω τι έκανες στον πρώτο γύρο! Οι διαιτητές με… αριθμούς!


Ο πρώτος γύρος της Σούπερ Λίγκα τελείωσε και διανύθηκε ο μισός δρόμος όχι μόνο για τις ομάδες αλλά και για τους διαιτητές. Το SoccerPlus σας παρουσιάζει τους διαιτητές που είναι… πρωτοπόροι σε κάθε κατηγορία μέσα από τα στατιστικά τους σε αυτό το πρώτο μισό του φετινού πρωταθλήματος.

Συνολικά λοιπόν, στον πρώτο γύρο, σφύριξαν 23 διαφορετικοί διαιτητές. Ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος σφύριξε εννιά ματς, τα πιο πολλά από κάθε άλλο. Ευνοήθηκε μάλιστα από τις εξελίξεις και το «φάγωμα» του Δαλούκα και έγινε διεθνής.
Ακολουθούν με ένα παιχνίδι λιγότερο (οκτώ) οι Κάκος και Τριτσώνης.
Τα λιγότερα παιχνίδια, τα σφύριξαν οι Κύρκος και Δαλούκας που διαιτήτευσαν μόλις από ένα ωστόσο αυτοί οι δύο είναι ειδικές περιπτώσεις καθώς ο μεν Δαλούκας, μετά το παιχνίδι ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό που έγινε την δεύτερη αγωνιστική δεν ξανασφύριξε λόγω του ντόρου που έγινε γύρω από το όνομά του ενώ ο Κύρκος είναι διαιτητής Β’ Εθνικής και χρησιμοποιήθηκε απλά σε ένα παιχνίδι.
Από τους διαιτητές της Σούπερ Λίγκας αυτοί που έχουν σφυρίξει τα λιγότερα παιχνίδια -μόλις δύο- είναι οι Ζαχαριάδης ο οποίος τιμωρήθηκε για πολλές αγωνίστηκε λόγω της απόδοσης που είχε στον πρώτο αγώνα που σφύριξε στη Σούπερ Λίγκα, ο Κουκουλάκης που έμεινε από την τρίτη αγωνιστική μέχρι το τέλος του πρώτου γύορου εκτός ορισμών λόγω της διαιτησίας του στον αγώνα ΑΕΚ – Αστέρας Τρ. και Αμπάρκιολης που έμεινε εκτός οριμώς λόγω άκαρπων ερευνών του ΣΔΟΕ από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

Φάκελος: Κίτρινες και κόκκινες κάρτες

Η πρώτη θέση στις κίτρινες κάρτες ανήκει στον Τάσο Κάκο. Ο διαιτητής από την Κέρκυρα έδειξε 55 κίτρινες στα οκτώ συνολικά ματς που διαιτήτευσε ενώ τις λιγότερες κίτρινες κάρτες, με εξαίρεση τον Δαλούκα, ο οποίος στο ένα και μοναδικό ματς που σφύριξε πρόλαβε να δείξει έξι κίτρινες και τον Κύρκο που αντίστοιχα έδειξε εφτά, τις έχει δείξει ο Αμπαρκιόλης που σε δύο ματς έδειξε οκτώ.
Όσον αφορά τις κόκκινες κάρτες, τρεις είναι οι διαιτητές που τις έχουν βγάλει τις πιο πολλές φορές από το τσεπάκι τους. Οι Κάκος και Τριτσώνης, στα οκτώ παιχνίδια που σφύριξαν έδειξαν τρεις κόκκινες κάρτες ενώ ίδιο αριθμό κόκκινων καρτών έχει δείξει και ο Τσινιάρης στα εφτά ματς που έχει σφυρίξει.
Δέκα από τους 23 διαιτητές που σφύριξαν στον πρώτο γύρο δεν έβγαλαν ούτε μια φορά την κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι τους. Πρόκειται για τους Σιδηρόπουλο (9 αγώνες), Μήτσιο (7 αγώνες), Παππά (7 αγώνες), Καλόπουλο (7 αγώνες), Γιάχο (5 αγώνες), Ζαχαριάδη (2 αγώνες), Κουκουλάκη (2 αγώνες), Αμπαρκιόλη (2 αγώνες), Κύρκο (1 αγώνα) και Δαλούκα (1 αγώνα).
Οι… πεναλτάκηδες!

Ο πιο μεγάλος… πεναλτάκιας του πρώτου γύρου δεν είναι άλλος από τον Καλόπουλο. Ο διαιτητής από την Μακεδονία έχει δώσει έξι πέναλτι στους εφτά αγώνες που έχει σφυρίξει, τα περισσότερα από κάθε άλλο διαιτητή. Χαρακτηριστική είναι η διαφορά του με τον δεύτερο Σταθόπουλο, ο οποίος σε έξι παιχνίδια έχει σφυρίξει τρία πέναλτι. Στον αντίποδα, οι διαιτητές που δεν έχουν σφυρίξει ούτε ένα πέναλτι είναι δέκα και πρόκειται για τους: Τριτσώνη (8 αγώνες), Σπάθα (7 αγώνες), Κωνσταντινέα (7 αγώνες), Γιάχο (5 αγώνες), Βοσκάκη (4 αγώνες), Χαραλαμπίδη (3 αγώνες), Ζαχαριάδη (2 αγώνες), Κουκουλάκη (2 αγώνες), Αμπαρκιόλη (2 αγώνες) και Κύρκο (1 αγώνα).
Οι διαιτητές των ντέρμπι

Όσον αφορά τους διαιτητές των ντέρμπι, δύο είναι αυτοί που έχουν σφυρίξει τα τρία ντέρμπι που έχουν λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ μέχρι στιγμής. Ο  Σιδηροπουλος  ήταν ο άρχοντας των αναμετρήσεων ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και ΑΕΚ-Ολυμπιακός ενώ ο Τάσος Κάκος ήταν αυτός που σφύριξε το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός της όγδοης αγωνιστικής. Το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη το σφύριξε ο Τσινιάρης ενώ ο Κάκος ήταν αυτός που διαιτήτευσε το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Τέλος, Τριτσώνης και Παμπορίδης είναι οι δυο διαιτητές που σφύριξαν τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα.
(Πηγή) soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου