ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Mourinho - Guardiola - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ...ΜΠΙΠ !!! (VIDEO)

Φραστική «επίθεση» του Mourinho στον Guardiola (video)


Real Madrid Barcelona Jose Mourinho«Φωτιές» έβαλε στο ντέρμπι του «Santiago Bernabeu» με τις δηλώσεις του ο τεχνικός της Real Madrid, Jose Mourinho. Ο εκκεντρικός Πορτογάλος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του «el Clasico» με την Barcelona, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Champions League 2010-2011, «επιτέθηκε» στον συνάδελφό του, τεχνικό των «blaugrana», Josep Guardiola, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι ο μόνος που κριτικάρει τις σωστές αποφάσεις ενός διαιτητή!


Συγκεκριμένα ο Mourinho είπε: «Μέχρι στιγμής υπήρχαν δύο γκρουπ προπονητών. Ένα πολύ μικρό που είχε αποφασίσει να μη σχολιάζει τις αποφάσεις των διαιτητών και ένα άλλο μεγαλύτερο, στο οποίο ανήκω και εγώ, που κριτικάρει τους διαιτητές όταν κάνουν σοβαρά λάθη. Άνθρωποι σαν εμένα πολλές φορές δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους, όμως δεν διστάζουν να δώσουν συγχαρητήρια σε έναν συνάδελφό τους που κάνει πολύ καλή δουλειά.
Τώρα, υπάρχει και ένα τρίτο γκρουπ προπονητών, που αποτελείται μόνο από τον Γκουαρδιόλα, οι οποίοι κριτικάρουν τις σωστές αποφάσεις ενός διαιτητή. Είναι η πρώτη φορά που συναντώ κάτι παρόμοιο, να κριτικάρει κάποιος τον διαιτητή πριν καν γίνει το παιχνίδι. Στην πρώτη του σεζόν έζησε με το σκάνδαλο του Στάνφορντ Μπριτζ και ήταν ευτυχισμένος. Τότε η ομάδα μου είχε μείνει και πάλι με δέκα παίκτες. Φέτος, αντιμετώπισε την Άρσεναλ και όλοι είδαν τι συνέβη, ενώ τώρα άσκησε κριτική σε έναν βοηθό για μία πολύ δύσκολη και σωστή απόφασή του».
Όσον αφορά τη δήλωση του Guardiola ότι θα προτιμούσε να είναι διαιτητής κάποιος Πορτογάλος, ο Mourinho ανέφερε: «Ελπίζω οι παίκτες να βοηθήσουν τον Σταρκ και να κάνει καλό παιχνίδι. Δεν είμαι φίλος με τους διαιτητές. Τους ασκώ κριτική όταν κάνουν λάθη απέναντι στην ομάδα μου. Έχασα έναν ημιτελικό του Champions League από ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει. Αν όμως τα πάει καλά θα το πω. Ο μοναδικός διαιτητής με τον οποίο μπορώ να πω ότι είμαι φίλος είναι Μαρκ Χάσλεϊ, που αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Δε θέλω τυχόν λάθη να ευνοήσουν την ομάδα μου και ελπίζω και οι δύο πλευρές να είναι ευχαριστημένες μετά το παιχνίδι».

Η απάντηση του Guardiola στον Mourinho: «Είναι το γαμ… αφεντικό στην αίθουσα Τύπου!» (video)To «clasico» για τους ημιτελικούς του Champions League, ξεκίνησε νωρίτερα, και συγκεκριμένα από τις συνεντεύξεις Τύπου των δύο προπονητών. Ο Jose Mourinho «επιτέθηκε» στον Pep Guardiola και ο τεχνικός της Barcelona έχασε την ψυχραιμία του και απάντησε σε ανάλογο ύφος, χαρακτηρίζοντας αυτόν της Real Madrid ως «το γαμ… αφεντικό των ΜΜΕ»!

Ο Guardiola αρχικά ανέφερε: «Του χαρίζω το «εκτός γηπέδου» Champions League, να το πάρει σπίτι του και να το απολαύσει, όπως και όλα τα άλλα ανάλογα «τρόπαιά» του. Για το «άλλο», το κανονικό Champions League θα παίξουμε… Μερικές φορές θα κερδίσω και μερικές άλλες θα χάσω. Ή, αν προτιμάτε, θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε… Φυσιολογικά κερδίζει αυτός, όπως δείχνει η προϊστορία του. Εμείς μερικές φορές βολευόμαστε με πιο μικρές νίκες, με τις οποίες προκαλούμε το θαυμασμό του κόσμου και για τις οποίες είμαστε πολύ περήφανοι», είπε, αναφερόμενος σαφώς στο 5-0 του περασμένου Νοεμβρίου.

Clasico με φόντο τον τελικό του Champions League. Παίξε με τις καλύτερες αποδόσεις στην Bwin!

Αφορμή για την «επίθεση» που δέχθηκε από τον Mourinho, ήταν ένα σχόλιο του Guardiola το περασμένο Σάββατο, για το ακυρωμένο γκολ – οφσάιντ του Pedro στο 69’ του τελικού του Copa Del Rey: «Ο βοηθός διαιτητή κατάφερε να δει τον Pedro σε θέση οφσάιντ, παρότι ήταν οφσάιντ μόνο για 2 εκατοστά». Ωστόσο, ο προπονητής των Καταλανών υπογράμμισε ότι τα λόγια του μεταφέρθηκαν αλλοιωμένα από τον Τύπο της Μαδρίτης, τους… φίλους του προέδρου της Real Madrid, Florentino Perez, όπως τους αποκάλεσε: «Σ’αυτήν την αίθουσα, εκείνος είναι το γαμ… κουμάντο, το γαμ… αφεντικό! Εκείνος που ξέρει περισσότερα απ’ όλους στον κόσμο… Εγώ δεν θέλω να τον ανταγωνιστώ ούτε για μια στιγμή. Υπενθυμίζω μόνο ότι ήμασταν μαζί τέσσερα χρόνια. Με γνωρίζει και τον γνωρίζω και αυτό κρατώ. Αν τώρα αυτός θέλει να κρατήσει τις δηλώσεις για τον τελικό του Κυπέλλου, όπως τις έβαλαν οι φίλοι του… Οι φίλοι του από τον γραπτό Τύπο, που είναι εδώ… Οι φίλοι του κυρίου Florentino Perez και δίνει σ’εκείνους περισσότερη σημασία από ό,τι στη φιλία, ή αν όχι φιλία στην όποια σχέση είχαμε. Είναι ελεύθερος να το κάνει… Έχει κάθε δικαίωμα», είπε εξοργισμένος και συνέχισε σε ανάλογο ύφος.

 «Θα μπορούσα κι εγώ να εμφανίσω εδώ μια λίστα με τα παράπονά μου (αναφερόμενος στην ενέργεια του Mourinho τον Δεκέμβριο μετά το Sevilla – Real Madrid, όταν εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου κραδαίνοντας ένα χαρτί με τα λάθη του διαιτητή), αλλά δεν θα τελειώναμε ποτέ. Μπορούμε να θυμηθούμε το «Stamford Bridge» ή άλλα 250.000 πράγματα… Δεν είναι το θέμα να βγάλω κι εγώ ένα χαρτί, άλλωστε εγώ δεν έχω τόσους γραμματείς, δεν έχω από πίσω μου πρώην διαιτητές και γενικούς διευθυντές για να μου τα δίνουν έτοιμα. Απλώς αύριο θα μπούμε στις 21:45 στο γήπεδο για να παίξουμε ποδόσφαιρο όσο καλύτερα μπορούμε».

Το ξέσπασμα του Καταλανού τεχνικού δεν σταμάτησε εκεί: «Μπορεί να συνεχίσει ελεύθερα να διαβάζει Αϊνστάιν… Ή να διαβάζει τους φίλους του κυρίου Φλορεντίνο Πέρεθ, τον Τύπο που είναι βαμμένος λευκός και όλοι γνωρίζετε. Και ας αποφασίσει να πιστέψει ό,τι του αρέσει… Δεν θα δικαιολογηθώ για τα λόγια μου. Πήγα μόνος μου και έδωσα συγχαρητήρια στη Real μετά το θρίαμβό της. Έτσι κάνουμε στην Barcelona. Συγχαρήκαμε τη Real για το Κύπελλο που κέρδισε άξια μέσα στο γήπεδο απέναντι σε μια καλή ομάδα, την οποία εκπροσωπώ εδώ με πολλή περηφάνια».

Δες ζωντανά και εντελώς δωρεάν στην οθόνη του υπολογιστή σου σπουδαία παιχνίδια από όλη την Ευρώπη στην Betclic!

Δείτε το video με το ξέσπασμα του Pep Guardiola:

Στο πλευρό του Guardiola τέχθηκε ο Javier Mascherano, που τόνισε ότι ο προπονητής του είχε πει το περασμένο Σάββατο εντελώς διαφορετικό πράγμα από αυτό που του καταλογίζουν.

Δείτε το υποτιτλισμένο βίντεο με τις δηλώσεις του Mascherano:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου