ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ποδοσφαιρικό έτος «Γιώργου Δαλούκα» (video)

Ποδοσφαιρικό έτος «Γιώργου Δαλούκα»

27/04/2011
No2: Ποδοσφαιρικό έτος «Γιώργου Δαλούκα»


Στο αντίστοιχο top-10 για τα πρόσωπα της χρονιάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Γιώργος Δαλούκας θα καταλάμβανε πιθανότατα την πρώτη θέση. Σε κάθε περίπτωση, με το πέναλτι που έδωσε στον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο σάλος που ακολούθησε με την αιφνίδια αποπομπή του, μέχρι το σκάνδαλο των κασετών στο οποίο υπήρξε το κεντρικό πρόσωπο, αποτελούν σημεία αναφοράς του φετινού πρωταθλήματος.

Ήταν Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010 και στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης του Άρη με τον Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Δαλούκας σφυρίζει πέναλτι σε ένα πέσιμο-ανέκδοτο του Λουκά Βύντρα. Ένα πέναλτι το οποίο κατά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αποτέλεσε «έγκλημα κατά της Ελλάδας» και προκάλεσε την… επίσκεψη του προέδρου του Ολυμπιακού, την επόμενη μέρα στα γραφεία της ΕΠΟ, όπου και ζήτησε από τον Σοφοκλή Πιλάβιο την αποπομπή του Βολιώτη ρέφερι.

Δείτε την επίμαχη φάση:




Ο ίδιος ο διαιτητής έστειλε άμεσα επιστολή-ανακοίνωση στην ΚΕΔ, με την οποία δήλωνε ότι αποσύρεται προσωρινά από τους αγώνες. Λίγες ημέρες αργότερα, με μια πρωτοφανή κίνηση που δεν είχε προηγούμενο, η ΕΠΟ τον καρατομεί από τον πίνακα των διεθνών διαιτητών, χωρίς –ποτέ μέχρι σήμερα- να εξηγήσει τους λόγους. Ο Δαλούκας στέλνει επιστολή στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, με την οποία ζητεί την επιστροφή του στη διαιτησία, κατηγορώντας παράλληλα τον Βαγγέλη Μαρινάκη ως υπαίτιο της καρατόμησής του από διεθνή. Παράλληλα, ο Βολιώτης ρέφερι προσλαμβάνει τον Αλέξη Κούγια ως δικηγόρο για να κινηθεί νομικά.

Τελικά, η επιστολή δεν διαβάζεται ποτέ ενώπιον του Δ.Σ. Αντίθετα, η ομοσπονδία του ανακαλεί το διοριστήριο και τον παραπέμπει στο πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από τα μητρώα των διαιτητών. Σημειωτέον ότι απόφαση δεν ανακοινώθηκε ποτέ μέχρι σήμερα! Εν τω μεταξύ ο Κούγιας εγκαταλείπει τον Δαλούκα, λέγοντας πως ο διαιτητής τον κορόιδεψε και το θέμα αρχίζει και ξεχνιέται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου